• Sonuç bulunamadı

İHRAÇ VE HALKA ARZ EDİLECEK BORÇLANMA ARAÇLARINA İLİŞKİN

4.1.İhraç edilecek borçlanma araçlarının;

a) Türü: Finansman bonosu, tahvil

b) ISIN kodu: İhraç edilecek borçlanma araçlarına ilişkin ISIN kodu SPK onayını müteakip Takasbank’dan temin edilecektir.

c) Nama/Hamiline olduğu: Hamiline yazılıdır.

d) Borçlanma araçlarını kaydi olarak izleyen kuruluşun unvanı, adresi: Borçlanma araçları kayden MKK nezdinde izlenecektir.

Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş., Reşitpaşa Mahallesi Borsa İstanbul Caddesi No:4, 34467 Sarıyer/İSTANBUL

4.2. Borçlanma araçlarının hangi mevzuata göre oluşturulduğu:

TEB tarafından ihraç edilecek borçlanma araçları Sermaye Piyasası Mevzuatı kapsamında oluşturulacaktır.

Halka arz edilecek borçlanma araçlarının talep toplama yöntemiyle satışı, dağıtım ilkeleri ve satılan borçlanma araçlarının bedellerinin ödenmesi hususları SPK’nın II-5.2 sayılı Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği çerçevesinde yapılacaktır.

İhraç edilecek borçlanma araçları 14.07.2015 tarihinde yürürlüğe giren ve 11.02.2021 tarihinde revize edilen “Borsa İstanbul A.Ş. Kotasyon Yönergesi”nin dördüncü bölümünün hükümlerine tabii olacaktır. Halka arz edilecek borçlanma araçlarının ikinci el piyasada işlem görebilmesi için ilgili Yönerge dahilinde Borsa’ya müracaat edilecektir. Borçlanma araçlarının Borsa’da işlem görebilmesi Borsa Yönetim Kurulu’nun kararına bağlıdır.

Borçlanma araçlarının Borsa Borçlanma Araçları Piyasası, Kesin Alım-Satım Pazarı’nda işlem görme esasları, işlem saatleri, emir tipleri, emir büyüklükleri Borsa Borçlanma Araçları Piyasası Yönetmeliği’nde belirlenmiştir. Buna göre Kesin Alım Satım Pazarı’nda işlemler her gün saat 09:30 – 17:30 arasında yapılmaktadır. Aynı gün valörlü (Repo-Ters Repo Pazarı’nda aynı gün başlangıç valörlü) işlemler 09:30-14:00 arasında, ileri valörlü (Repo-Ters Repo Pazarı’nda ileri başlangıç valörlü) işlemler ise saat 09:30-17:30 arasında yapılmaktadır.

10

İlgili Pazar sabit getirili menkul kıymetlerin şeffaf ve rekabete açık bir ortamda işlem görmelerini sağlayarak bu menkul kıymetlerin likiditesini artırmak, bilgi akışını hızlandırmak amacıyla kurulmuştur ve aynı gün veya ileri valörlü olarak doğrudan alım/doğrudan satım işlemleri yapılabilmektedir.

4.3. Borçlanma araçlarının kaydileştirilip kaydileştirilmediği hakkında bilgi:

İhraç edilecek borçlanma araçları kaydileştirme esasları çerçevesinde MKK nezdinde kaydi olarak tutulmaktadır.

4.4. Borçlanma araçlarının hangi para birimine göre ihraç edildiği hakkında bilgi:

Borçlanma araçları Türk Lirası cinsinden satışa sunulacaktır.

4.5. İhraççının yükümlülüklerini yerine getirme sıralaması içinde ihracı planlanan borçlanma araçlarının yeri hakkında bilgi ile sıralamayı etkileyebilecek veya borçlanma aracının ihraççının mevcut ya da gelecekteki diğer yükümlülüklerinden sonra gelmesine yol açabilecek hükümlerin özetleri:

İhraççının, borçlanma aracı anapara ve faizlerini ödeyememesi durumunda yatırımcılar, borcun anapara ve faizlerini yargı yoluna başvurmak suretiyle de tahsil edebilirler. Borçlanma araçları İcra ve İflas Kanunu hükümleri bakımından adi borç senedi hükümlerine tabidir. Bono ve/veya tahvil alacakları 2.1.6. maddede bahsi geçen İcra ve İflas Kanunu uyarınca imtiyazlı olmayan diğer tüm alacaklarla aynı kategoride bulunmaktadır. İhraç edilen borçlanma araçlarına ilişkin ödeme yükümlülüğü üçüncü bir taraf tarafından garanti altına alınmamıştır. İhraca aracılık eden aracı kuruluşun da borçlanma araçlarına ilişkin yükümlülüklerin ödenmesi konusunda bir sorumlulukları veya yükümlülükleri bulunmamaktadır.

Yürürlükteki İcra ve İflas mevzuatına göre, faiz ve anapara alacağını alamama nedeniyle Banka aleyhine yürütülecek takiplerde alacaklıların sıra cetvelindeki öncelik durumları İcra İflas Kanunu’nun aşağıda belirtilen 206. maddesinde belirtildiği gibidir:

“Madde 206- (Değişik madde: 03/07/1940 – 3890/1 md.) ADİ VE REHİNLİ ALACAKLARIN SIRASI:

(Değişik birinci fıkra: 28/2/2018-7101/5 md.) Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinde rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi rehinli alacaklardan sonra gelir.

Bir alacak birden ziyade rehinle temin edilmiş ise satış tutarı borca mahsup edilirken her rehinin idare ve satış masrafı ve bu rehinlerden bir kısmı ile temin edilmiş başka alacaklar da varsa bunlar nazara alınıp paylaştırmada lazım gelen tenasübe riayet edilir.

Alacakları taşınmaz rehniyle temin edilmiş olan alacaklıların sırası ve bu teminatın faiz ve eklentisine şümulü Kanunu Medeninin taşınmaz rehnine müteallik hükümlerine göre tayin olunur. (Ek cümle: 29/06/1956 - 6763/42 md.; Mülga cümle:14/01/2011-6103/41md.)

(Değişik dördüncü fıkra: 17/07/2003 - 4949 S.K./52. md.) Teminatlı olup da rehinle karşılanmamış olan veya teminatsız bulunan alacaklar masa mallarının satış tutarından, aşağıdaki sıra ile verilmek üzere kaydolunur:

Birinci sıra:

11

A) İşçilerin, iş ilişkisine dayanan ve iflasın açılmasından önceki bir yıl içinde tahakkuk etmiş ihbar ve kıdem tazminatları dahil alacakları ile iflas nedeniyle iş ilişkisinin sona ermesi üzerine hak etmiş oldukları ihbar ve kıdem tazminatları,

B) İşverenlerin, işçiler için yardım sandıkları veya sair yardım teşkilatı kurulması veya bunların yaşatılması maksadıyla meydana gelmiş ve tüzel kişilik kazanmış bulunan tesislere veya derneklere olan borçları,

C) İflasın açılmasından önceki son bir yıl içinde tahakkuk etmiş olan ve nakden ifası gereken aile hukukundan doğan her türlü nafaka alacakları.

İkinci sıra:

Velayet ve vesayet nedeniyle malları borçlunun idaresine bırakılan kimselerin bu ilişki nedeniyle doğmuş olan tüm alacakları;

Ancak bu alacaklar, iflas, vesayet veya velayetin devam ettiği müddet yahut bunların bitmesini takip eden yıl içinde açılırsa imtiyazlı alacak olarak kabul olunur. Bir davanın veya takibin devam ettiği müddet hesaba katılmaz.

Üçüncü sıra:––

Özel kanunlarında imtiyazlı olduğu belirtilen alacaklar.

Dördüncü sıra:

İmtiyazlı olmayan diğer bütün alacaklar.

(Ek fıkra: 17/07/2003 - 4949 S.K./52. md.) Bir ve ikinci sıradaki müddetlerin hesaplanmasında aşağıdaki süreler hesaba katılmaz:

1. İflasın açılmasından önce mühlet de dahil olmak üzere geçirilen konkordato süresi.

2. İflasın ertelenmesi süresi.

3. Alacak hakkında açılmış olan davanın devam ettiği süre.

4. Terekenin iflas hükümlerine göre tasfiyesinde, ölüm tarihinden tasfiye kararı verilmesine kadar geçen süre.

(Ek fıkra: 14/1/2011-6103/41 md.) Gemilerin paraya çevrilmesi hâlinde yapılacak sıra cetveli, bayrağına ve sicile kayıtlı olup olmadığına bakılmaksızın bütün gemiler için Türk Ticaret Kanununun 1389 ilâ 1397 nci maddesi hükümlerine göre düzenlenir.”

4.6. İhraç edilecek borçlanma araçlarının yatırımcıya sağladığı haklar, bu hakların kullanım esasları ve bu haklara ilişkin kısıtlamalar:

İhraç edilecek olan borçlanma araçları yatırımcılarına, iskontolu ihraçlarda sadece vade sonunda borçlanma aracının nominal değeri kadar alacak hakkı, kuponlu ihraçlarda ise vade sonunda borçlanma aracının nominal değeri kadar alacak hakkına ek olarak ihraç tarihinden itibaren belirli dönemlerde sabit veya değişken faiz getirisi kadar alacak hakkı vermektedir.

Yatırımcılar, ihraç edilecek borçlanma araçları için belirtilen hesaplama yöntemi ile hesaplanacak anapara ve faizlerini vade günü almaya hak kazanacaklardır.

Vade sonunda yatırımcıların almaya hak kazandıkları tutarın ödemesi yatırımcıların aracı kuruluşlar nezdindeki hesaplarına Takasbank nezdindeki MKK hesabı aracılığıyla yapılacaktır.

MKK sisteminde yatırımcı bazında hesaplanan ödeme tutarları MKK’ya üye kuruluşların Takasbank nezdindeki hesaplarına TEB tarafından topluca aktarılacaktır.

Borçlanma araçlarını alan yatırımcılar, TEB’in kar ve zarar riskine ortak olmazlar. Yatırımcılar TEB’e sadece faiz karşılığında borç vermiş olup ellerinde bulundurdukları borçlanma aracı

12

sayesinde Banka yönetiminde söz sahibi olamazlar. Borçlanma araçlarından doğacak alacaklar dışında, yatırımcılar TEB üzerinde ortaklık, kar payı, oy hakkı gibi herhangi bir hakka sahip olmayacaktır.

Borçlanma aracı yatırımcıları, ihracı gerçekleştiren Banka’nın alacaklısı konumunda olup, Banka aktifleri üzerinde alacaklarından (anapara ve faiz) başka bir hakka sahip değildirler.

Yatırımcılar, ihraç edilecek borçlanma araçları için belirtilen hesaplama yöntemi ile hesaplanacak anapara ve faizlerini ödeme günü almaya hak kazanacaklardır.

Bunun yanı sıra borçlanma aracı sahiplerinin hakları 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK) hükümleri uyarınca aşağıda verilmektedir:

- Birleşme, bölünme veya tür değiştirme işlemlerine herhangi bir şekilde katılmış olan bütün kişilerden kusurları ile verdikleri zararları talep etmek (TTK md. 193 (1)), - Hakimiyetin kötüye kullanılması durumunda, Şirket iflas etmemiş olsa bile, şirketin

zararının şirkete ödenmesini istemek (TTK.md.202),

- Yapılacak iflas talebi ile birlikte veya bu kapsamda yapılan iflas yargılaması sırasında ilgili mevzuat uyarınca konkordato da istemek (TTK md. 377),

- Pay sahibi olmayan yönetim kurulu üyelerinin ve yakınlarının şirketle borç ilişkisine girmeleri halinde veya şirketin bu kişilere kefalet, garanti ve teminat vermesi veya sorumluluk yüklemesi durumunda şirket alacaklıları bu kişileri, şirketin yükümlendirildiği tutarda şirket borçları için doğrudan takip etmek (TTK.md.395), - Ortaklık alacaklısı sıfatlarından dolayı, ortaklık esas sermayesinin azaltılması halinde,

alacaklarının ödenmesini veya teminat gösterilmesini istemek (TTK md. 474),

- Şirketin iflası halinde yönetim kurulundan son üç yılda sebepsiz zenginleşme ile elde edilen kazançların iadesini talep etmek (TTK.md.513),

- Uzun süreden beri şirketin kanunen gerekli organlarından birinin mevcut olmaması veya genel kurulun toplanmaması hallerinde durumun düzeltilmesini istemek (TTK md.

530),

- Şirketin sona ermesi ve tasfiyesi durumunda alacaklarını tasfiye memurlarına bildirmek (TTK.md.541).

- Kuruluş, sermayenin azaltılması, artırılması, birleşme, bölünme, tür değiştirme ve menkul kıymet çıkarma gibi işlemlerle ilgili belgelerin izahnamelerin, taahhütlerin ve beyanların, garantilerinyanlış, hileli, sahte, gerçeğe aykırı olması, gerçeğin saklanmış olması ve diğer kanuna aykırılık hallerinde belgeleri düzenleyenler veya beyanları yapanlar ile kusurlarının varlığı halinde bunlara katılanlardan zararlarının tazmini talep etmek (TTK md. 549),

- Sermaye tamamıyla taahhüt olunmamış veya karşılığı kanun veya esas sözleşme hükümleri gereğince ödenmemişken, taahhüt edilmiş veya ödenmiş gibi gösterenlerden ve Sermaye taahhüdünde bulunanların ödeme yeterliliğinin bulunmadığını bilen ve

13

buna onay verenlerden borcun ödenmemesinden doğan zararları talep etmek (TTK md.

550),

- Ayni sermaye değer biçilmesinde veya devralınacak işletmeye değer biçilmesinde veya ayınların değerlemesinde yolsuzluk yapanlardan doğan zararları talep etmek (TTK md.

551),

- Kurucular, yönetim kurulu üyeleri, yöneticiler ve tasfiye memurlarının kanundan veya esas sözleşmeden doğan yükümlülüklerini kusurlarıyla ihlal ettikleri takdirde doğan zararları talep etmek (TTK md. 553),

- Denetçilerin kanuni görevlerini yerine getirilmesinde kusurlu hareket ettikleri takdirde doğan zararları talep etmek (TTK md. 554),

- Zarara uğrayan şirketin iflası halinde, pay sahiplerinin ve alacaklıların istemleri iflas idaresince öne sürülmediği taktirde, tazminat davası açmak (TTK md. 556),

- Birden çok kişinin aynı zararı tazminle yükümlü olmaları halinde, bunlardan her biri kusuruna ve durumun gereklerine göre, zarar şahsen kendisine yüklenebildiği ölçüde, bu zarardan diğerleriyle birlikte müteselsilen sorumlu olmak (TTK md. 557 (1)).

TEB’in borçlanma aracının halka arzına katılarak borçlanma aracı satın alacak yatırımcıların haklarına ilişkin kısıtlamalar şu şekilde sıralanabilir:

- Borçlanma aracı sahibinin anapara ve faiz alacağı dışında Banka’nın üzerinde hiç bir hakkı yoktur.

- Borçlanma aracı sahipleri, Banka’nın kar ve /veya zarar riskine katılmazlar. Sadece Banka’ya faiz karşılığında borç vermiş olmaktadırlar.

- Borçlanma aracı sahiplerinin Banka’nın genel kurullarına ve/veya yönetimine katılmak gibi hiçbir ortaklık hakkı yoktur.

- Borçlanma aracı alacakları, İcra ve İflas Kanunu uyarınca imtiyazlı olmayan diğer tüm alacaklarla aynı kategoride yer almaktadır. Yürürlükteki İcra ve İflas Mevzuatı’na göre, Banka aleyhine yürütülen takipler alacaklıların sıra cetvelindeki öncelik durumları İcra ve İflas Kanunu’nunu 206. maddesinde belirtildiği gibidir.

25/02/2020 tarihli ve 31050 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 20/02/2020 tarih ve 7222 sayılı Kanun ile eklenen 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 31/A maddesi uyarınca;

-İhraççının tedavülde bulunan borçlanma araçlarının sahipleri borçlanma araçları sahipleri kurulunu (BASK) oluştur. İhraççının her bir tertip borçlanma araçları sahipleri de ayrı bir BASK oluşturabilir.

- BASK’ta karar alınabilmesi için, asgari olarak %50 oranında bir nisap öngörülmüş olup, Kurul tarafından veya izahnamede aksine daha ağır bir (nitelikli) nisap öngörülmesi söz konusu olabilecektir. Detaylı bilgiye 4.14’te yer verilmiştir.

14

- Kurulca öngörülen nitelikli çoğunlukla alınacak BASK kararları bu kararlara olumlu oy vermeyen borçlanma araçları sahipleri için de hüküm ifade eder.

6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 31/A maddesinin altıncı fıkrası ile verilen yetki çerçevesinde Kurul tarafından BASK’a ilişkin usul ve esasların belirlenmesi kapsamında yapılacak düzenlemeler ile iş bu izahnamede yapılan belirlemeler arasında bir uyumsuzluk olması durumunda Kurulca yapılacak düzenlemede yer alacak hükümler geçerli olacaktır.

BASK, toplanmadan önce toplantıya katılacaklar ait liste ihraççı tarafından MKK’dan alınacaktır.

İhraç edilecek borçlanma araçlarına ilişkin hakların kullanım süreci ise aşağıda açıklanmıştır:

- İtfa işlemleri için Takasbank nezdinde MKK adına hesap açılır. İhraççı üye tarafından ödeme yapılacak tutar, ödeme gününde Takasbank nezdindeki ilgili hesaba aktarılacaktır.

- İtfa ödemesi topluca üye bazında, üyelerin Takasbank nezdinde mevcut olan cari hesaplarına Takasbank aracılığı ile aktarılacaktır. İtfa ödemesinin yatırımcı hesaplarına aktarım işlemleri üye kuruluşlar tarafından yapılacaktır.

- Borçlanma araçlarına ait itfa bedelleri, TEB tarafından MKK hesabına brüt olarak aktarılacaktır. MKK’ya üye kuruluşlar da kendilerine brüt olarak yapılacak ödemeleri, yasal vergileri kaynağında kesinti yaptıktan sonra yatırımcılara ödeyecektir.

4.7. Nominal faiz oranı ve ödenecek faize ilişkin esaslar:

a) Borçlanma aracının vadesi ve itfa planı ile itfa sürecine ilişkin esaslar:

Daha sonra belirlenecektir.

b) Kupon ödeme tarihleri ile faizin ne zaman ödenmeye başlanacağı, son ödeme tarihleri:

Daha sonra belirlenecektir.

c) Faizin ve anaparanın zaman aşımı:

Yatırımcıları Tazmin Merkezi Yönetmeliğinde yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan emanet ve alacaklar için aşağıdaki zamanaşımı hükümleri bulunmaktadır:

“MADDE 24 – (1) Yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacaklar ile bunlara bağlı faiz, kâr payı ve diğer getiriler, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden; yatırım fonu ve değişken sermayeli yatırım ortaklıkları için ise tasfiye tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi halinde zamanaşımına uğrar ve YTM’ye gelir kaydedilir.

(2) Yetkili merciler tarafından üzerine bloke, haciz veya tedbir konulan hesaplarda zamanaşımı süresi bunların konulduğu tarihte durur. Zamanaşımı süresi, hesaptaki blokenin, haczin veya tedbirin kaldırıldığı tarihten itibaren işlemeye devam eder. Ergin olmayanlar adına ve yalnızca

15

bunlara ödeme yapılmak kaydıyla açtırılan hesaplarda, zamanaşımı süresi kişinin ergin olduğu tarihte işlemeye başlar.

(3) Hesaba, hesap sahibinin iradesi bulunmaksızın faiz veya kâr payı ödemesi yapılması ile bedelsiz pay aktarılması gibi durumlar zamanaşımını kesmez. Yatırımcıların bir yatırım kuruluşu nezdinde birden fazla hesabı bulunması halinde hesaplarından birinde işlem yapılması diğer hesaplar açısından da zamanaşımını keser. Bunun dışında, zamanaşımını durduran ve kesen haller Kurulca belirlenir.”

d) Faizin değişken olması durumunda, dayandığı gösterge faiz oranı ile buna dayanılarak hangi yöntemle hesaplanacağı:

Daha sonra belirlenecektir.

e) Gösterge faiz oranının geçmiş ve gelecek performansının ve değişkenliğinin nereden takip edilebileceği:

Daha sonra belirlenecektir.

f) Gösterge faizi olumsuz etkileyebilecek olağanüstü unsurlar ve faize ilişkin düzeltme kuralları:

Daha sonra belirlenecektir.

g) Gösterge faizin kullanılması suretiyle bulunacak faiz oranının kim tarafından hesaplanacağı:

Daha sonra belirlenecektir.

h) Faiz oranının belirlenmesinde esas alınacak ölçütün ortadan kalkması halinde yapılacak işlemler:

Daha sonra belirlenecektir.

i) Faiz ödemesinin türev bir kısmının olması durumunda, yatırımın değerinin dayanak aracın değerinden, özellikle risklerin açık bir şekilde ortaya çıktığı durumlarda nasıl etkilendiği hakkında bilgi:

Faiz ödemesinin türev bir kısmı bulunmamaktadır.

4.8. İhraççının ya da yatırımcının talebine bağlı olarak erken itfanın söz konusu olması durumunda erken itfa koşulları hakkında bilgi:

Daha sonra belirlenecektir.

4.9. Kısmi itfanın söz konusu olması durumunda kısmi itfa koşulları hakkında bilgi:

16 Daha sonra belirlenecektir.

4.10. Borçlanma araçlarına kardan pay verilip verilmeyeceği hakkında bilgi:

Daha sonra belirlenecektir.

4.11. Halka arz edilecek borçlanma araçlarının yıllık getiri oranı ve getiri oranının nasıl hesaplandığı hakkında bilgi:

Daha sonra belirlenecektir.

4.12. Paya dönüştürülebilir tahvillere ilişkin özel hükümler:

Yoktur.

4.13 . Değiştirilebilir tahvillere ilişkin özel hükümler:

Yoktur.

4.14. Borçlanma aracı sahiplerinin temsil edilmesine ve bu temsilin hangi organlar vasıtasıyla yapıldığı ile ilgili mevzuat hükümleri hakkında bilgi:

25/02/2020 tarihli ve 31050 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 20/02/2020 tarih ve 7222 sayılı Kanun ile eklenen 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 31/A maddesi uyarınca;

 İhraççının tedavülde bulunan borçlanma araçlarının sahipleri borçlanma aracı sahipleri kurulunu (BASK) oluşturur. İhraççının her bir tertip borçlanma aracı sahipleri de ayrı bir borçlanma aracı sahipleri kurulu oluşturabilir.

 Borçlanma aracı sahipleri kurulunda karar alınabilmesi için, ilgili düzenlemelerde yer alan karar nisabı dikkate alınır.

 Kurulca öngörülen nitelikli çoğunlukla alınacak borçlanma aracı sahipleri kurulu kararları bu kararlara olumlu oy vermeyen borçlanma aracı sahipleri için de hüküm ifade eder.

6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 31/A maddesinin altıncı fıkrası ile verilen yetki çerçevesinde Kurul tarafından BASK’a ilişkin usul ve esasların belirlenmesi kapsamında yapılacak düzenlemeler ile işbu sermaye piyasası aracı notunda yapılan belirlemeler arasında bir uyumsuzluk olması durumunda, Kurulca yapılacak düzenlemede yer alacak hükümler geçerli olacaktır. BASK toplantısından önce toplantıya katılacaklara ait liste İhraççı tarafından MKK’dan alınacaktır.

4.14.1. BASK’ın, İhraççının yönetim kurulu tarafından veya borçlanma araçları sahipleri tarafından toplantıya çağrılmasına ve borçlanma aracı sahipleri kurulunda karar alınmasına ilişkin esaslar ve şartlar:

17

a) İhraççı tarafından ihraç edilmiş borçlanma araçlarına ilişkin olarak hangi durumlarda BASK toplantısı yapılabileceğine ilişkin bilgi:

İhraççının bu izahname dahilinde gerçekleştireceği borçlanma araçlarının anapara ve/veya faiz ödemelerinde temerrüde düşme olayının kesinleşmesi ve bunun KAP’ta açıklanmasını takiben borçlanma araçları sahipleri veya ihraççının yönetim kurulu tarafından BASK toplantıya çağrılacaktır. Temerrüt öncesinde BASK’ın toplanması planlanmamaktadır.

Temerrüde düşme durumu ise muaccel olmuş edinimlerin vade ve/veya itfa tarihlerinde yerine getirilememesi durumu olarak tanımlanmıştır.

b) BASK’ta ilgili borçlanma araçlarına ilişkin hangi hüküm ve şartlarda değişiklik yapılabileceğine ilişkin bilgi:

İlgili borçlanma araçlarının temerrüde düşmesinin kesinleşmesi halinde borçlanma aracının faiz, vade, anapara gibi asli hüküm ve şartlarında yapılacak değişiklik BASK toplantısında belirlenir.

c) BASK toplantılarında Sermaye Piyasası Kanunu’nun 31/A maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilmiş olan nisaplardan daha yüksek nisap öngörülüp öngörülmediği:

SPKn maddelerinde belirtilen nisap dışında bir nisap öngörülmemiştir.

ç) Yönetim kurulu tarafından BASK çağrısı yapılmasına ilişkin esaslar:

Kurul’un belirlediği esaslar çerçevesinde borçlanma araçları borçlanma araçları sahipleri veya ihraççının yönetim kurulu tarafından BASK toplantıya çağırılacaktır. Çağrı Banka’nın web sitesinde ve KAP’ta duyurulacaktır.

d) Borçlanma araçları sahipleri tarafından BASK çağrısı yapılması amacıyla İhraççı’nın yönetim kuruluna bildirim yapılmasına ilişkin esaslar:

İş bu izahname çerçevesinde çıkartılmış ve tedavülde bulunan borçlanma araçlarının nominal bedelleri toplamının asgari %50’sine sahip olan borçlanma aracı sahipleri tarafından BASK çağrısı yapılacaktır. Toplamda %50 oranı sağlanamaz ise BASK oluşturulamaz.

4.14.2. Varsa BASK temsilcisine ilişkin bilgiler:

a) Temsilcinin adı-soyadı veya ticaret unvanı (tüzel kişi olması halinde tüzel kişinin temsilcisi de açıkça belirtilecektir):

İlgili tertip veya tertiplerin borçlanma aracı sahiplerinin katılımıyla yapılacak toplantılarında belirlenmesi mümkündür.

b) Temsilcinin görevleri:

Temsilci, geri ödemesinde temerrüt oluştuktan sonra ilgili borçlanma aracının hüküm ve şartlarının değiştirilmesi dahil olmak üzere borçlanma aracının izahnamesinde belirtilen hüküm ve şartlarındaki her türlü değişikliğe ilişkin olarak ilgili olduğu borçlanma aracı sahiplerini temsilen teklif hazırlayabilir, ihraççı ile görüşmeler yürütebilir.

18

4.14.3. BASK toplantısına çağrı yöntemine ilişkin bilgiler:

Kurul’un özel durum açıklamalarına ilişkin düzenlemelerine uygun olarak şirketin web sitesinde ve KAP’ta açıklanmak sureti ile BASK toplantı çağrısı tarihinden 7 gün öncesinde ilan edilecektir.

4.14.4. BASK toplantısına vekaleten katılmaya ilişkin bilgiler:

Bask toplantısına vekaleten katılım Kurulun II-30.1 sayılı Vekaleten Oy Kullanılması ve Çağrı Yoluyla Vekalet Toplanması Tebliği hükümlerine uygun olarak yapılacaktır.

Bask toplantısına vekaleten katılım Kurulun II-30.1 sayılı Vekaleten Oy Kullanılması ve Çağrı Yoluyla Vekalet Toplanması Tebliği hükümlerine uygun olarak yapılacaktır.

Benzer Belgeler