• Sonuç bulunamadı

5.2- İdari Hizmetler

İDARİ VE AKADEMİK HİZMETLER

a. 2013 Akademik yılı LLP Erasmus faaliyetleri kapsamında 32 Öğretim elemanı değişim programından faydalandırılmıştır.

b. 9 Öğretim üyesi 2013 LLP Erasmus faaliyetleri kapsamında üniversitemize ders

e. Protokol anlaşmaları çerçevesinde 1 öğrencimiz Kazakistan 5 öğrencimiz ise G. Kore ye eğitim almak amacıyla gönderilmiştir.

f. Gelen ve giden bütün öğrencilerimize oryantasyon programları düzenlenmiştir.

g. Üniversitemizde fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları tarafından görevlendirilen bütün koordinatörlerimize program tanıtım ve oryantasyon toplantıları yapılmıştır.

h. 2013 Akademik Yılında yürürlüğe giren ve anlaşma tarihi uzatılarak yeniden yapılan ikili anlaşmalar Uluslararası İlişkiler sitemize - İkili Anlaşmalar Bölümlere eklenmiştir.

i. LLP / Erasmus programından faydalanma ihtimali olan öğrencileri taramak amacı ile Öğrenci takip çizelgeleri oluşturulmuştur.

j. LLP / Erasmus öğrenci değişiminden faydalanacak öğrencileri tespit etmek üzere İngilizce Dil Sınavı Yabancı Diller Bölümü tarafından yapılmıştır (20 gün önce gerekli duyurular başvuru şartlarını içerecek şekilde hazırlanmış ve ilgili yerlere asılmıştır).

k. 2013 Yılında yapılan değişimlerden faydalanan öğrenciler Yabancı Dil İmtihanı / Akademik Başarıları oranına göre tespit edilerek seçilmiştir.

l. Değişimden faydalanacak öğrencilere 6 - 8 haftalık İngilizce dil / uyum kursu yabancı diller bölümünce ve ofisimizce düzenlenmiştir. Ders ücretleri değişim organizasyonu hibesinden karşılanmıştır.

m. Üniversitemiz öğrencilerine Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programları hakkında tanıtım faaliyetleri, broşür ve öğrenciyi bilgilendirme toplantıları yapılmıştır.

n. Bu faaliyetler neticesinde 2013 Akademik yılları içerisinde Erasmus Eğitim hareketliliği kapsamında toplam 99 öğrencinin, staj hareketliliği kapsamında 5 öğrencinin yazışmaları tamamlanarak anlaşmalı üniversitelere gönderilmiştir.

o. 2013 Yılı içerisinde bir sonraki dönem olan 2013-2014 Akademik Yılında değişimden faydalanacak öğrenciler için de Mart ayı içerisinde İngilizce dil / uyum kursu düzenlenmiştir.

p. 2013 Yılı İçerisinde Farabi Değişim Programı çerçevesinde 97 öğrencimiz anlaşmalı olan yurtiçi üniversitelere gitmiş

q. 2013 yılı içerisinde Farabi Değişim Programı çerçevesinde 84 öğrenci Üniversitemize gelmiştir.

r. Mevlana programı tanıtımları yapılmıştır.

s. Oryantasyon Programı kapsamında yabancı uyruklu öğrenci ve akademik personel için tarihi ve turistik yerlere kültürel gezi düzenlenmiştir. Harcamalar Hareketliliğin organizasyonu bütçesinden yapılmıştır.

5.3- Diğer Hizmetler

2013 YILINDA BİLGİ EDİNME HAKKININ KULLANIMI İLE İLGİLİ YAPILAN İŞLEMLER

Veriler Sayısı

Bilgi Edinme Başvurusu Toplamı 8

Olumlu Cevaplanarak bilgi veya belgelere erişim sağlanan başvurular 8 Kısmen olumlu cevaplanarak kısmen de reddedilerek bilgi veya belgelere erişim sağlanan başvurular

0

Reddedilen başvurular toplamı 0

Gizli ya da sır niteliğindeki bilgiler çıkarılarak veya ayrılarak bilgi veya belgelere erişim sağlanan başvurular

0 Diğer Kurum ve Kuruluşlara yönlendirilen başvurular 0 Başvurusu reddedilenlerden yargıya itiraz edenlerin toplam sayısı 0

(*) Bu kısımda 4982 sayılı Kanunun ve ilgili Yönetmeliğin istisnalarına girdiği için "olumsuz cevaplanan başvurular" ile Yönetmeliğin 9.10.11 ve 14 üncü maddelerinde belirtilen şekil şartlarını taşımadığı için işleme konulamayan ve ilgilisine bildirilen başvurular yer almaktadır.

6- Yönetim ve İç Kontrol Sistemi

Yönetim anlamında yönetici, uzman, memur ve part-time öğrencilerin görev, yetki ve sorumlulukları belli olup hiyerarşik ve daha çok eşgüdüm ve işbirliğine dayalı çalışma ve işleyiş süreçlerinin kontrolüne yönelik bir denetim yolu tercih edilmektedir. Kurumumuzda harcamalarımızın iç denetimi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ile iç denetçilerimiz tarafından yürütülmektedir.

II- AMAÇ VE HEDEFLER

A- Birimin Amaç ve Hedefleri

Stratejik Amaç .1. Öğrencilere ve öğretim elemanlarına sunulan programların (ERASMUS, FARABİ, İkili anlaşma, vs.) sayısını ve anlaşmalı olunan üniversite sayısını arttırmak.

Hedef .1.1. Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının çeşitli programlar kapsamında yurtdışında kısa ve uzun süreli ders alma – ders verme faaliyetlerine katılımlarını sağlayarak Üniversitenin eğitim-öğretim kalitesini ve rekabet gücünü arttırmak.

Faaliyet .1.1.1

Uluslararası İlişkiler Ofisinin, sadece Avrupa Birliği İlişkiler Merkezi çerçevesi işlerinden değil aynı zamanda yurtiçindeki diğer üniversitelerle ve Uzakdoğu, Orta Asya, Amerika ve diğer ülkelerdeki yüksek öğretim kurumlarıyla da anlaşmalı bir birim haline getirilmesini sağlamak.

2017 yılı sonuna kadar öğrencilerin yurtdışı ve yurtiçinde hem staj hem de eğitim alma hareketliğini arttırmak. Mevcut anlaşma ve uzman personel sayısının daha kaliteli bir hizmet verebilmek için arttırmak. LLP (Hayat Boyu Öğrenme) Hareketlilik/ Değişim programlarına akademik, idari personel katılımlarını arttırarak eğitimde kalite ve farkındalığın artırılmasının sağlamak.

Hayatboyu Öğrenme Programları kapsamında Öğrenci programlarına katılımın arttırılmasına destek vermek için gerek reklam gerekse bilgilendirme toplantılarıyla daha fazla kişiye ulaşmak. Aynı zamanda bu hareketlilik kapsamında daha fazla sayıda öğrenci ve öğretim elemanına ev sahipliği yapabilmek.

Perf.Kriteri 1.1.1.1

134 Avrupa üniversitesi ile olan ikili anlaşma sayısını % 10 daha arttırmak. İkili anlaşmaların sadece Avrupa üniversiteleriyle sınırlı kalmadan Orta Asya, Uzakdoğu, Amerika gibi ülkelerle de protokol anlaşmaları çerçevesinde gerçekleştirmek.

2017 yılı sonuna kadar öğrenci hareketliliği kapsamında gelen ve giden öğrenci sayısının her yıl % 5 daha arttırmak ve gelen öğrenci sayısının ve akademisyenlerin değişim programlarına katılımını arttırmak.

Perf. Kriteri.1.1.1.2

2014 yılında Hayat Boyu Öğrenme sözleşmesinin yeni dönem için Erasmus + dönemi için tekrar uzatılmasını sağlamak.

2017 yılı sonuna kadar her yıl hareketliliğe ilişkin tanıtıcı ve bilgilendirici toplantılar düzenlemek.

STRATEJİK

ALAN 2 BİLİMSEL ARAŞTIRMA STRATEJİLERİ

Stratejik Amaç .2. Hayatboyu Öğrenme Programları dâhilinde Leonardo Da Vinci gibi bilimsel proje teşviklerinin sayısını ve türü ile bu tip projelere öğretim elemanlarının katılımını ve proje sayılarını arttırmak.

Hedef .2.1.

Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne akademik personelin ilgisinin arttırılarak birlikte daha etkin çalışmalar sürdürebilmek ve bilimsel projelerle daha yakından ilgilenmelerini sağlamak ve bu bağlamda uluslararası araştırma projeleri teşvik programlarının incelenerek tanıtımını gerçekleştirmek.

Faaliyet.2.1.1.

Bilimsel projeler hazırlayan akademik personelimize proje desteğinin iletilmesi konusunda yardımda bulunarak ve bu tip projelerin teklifinin doğru hazırlanıp hazırlanmadığını kontrol etmek ve Ulusal Ajansta ilgili birimlere iletilmesini sağlamak. Leonardo Da Vinci programları kapsamında yürütülmekte olan projelerin sayılarını arttırabilmek için bilgilendirme toplantıları yapmak.

Perf.Kriteri.2.1.1.1. Her yıl uluslararası teşvik içerikli projelerin tanıtımına ilişkin gerçekleştirilen tanıtım sayısını arttırmak, üniversite bünyesine yeni teşvikler dâhil edebilmek.

Faaliyet.2.1.2. Leonardo Da Vinci projelerinden yararlanma koşullarının tanıtımını her yıl düzenli toplantılar ile gerçekleştirmek. Yeni proje teşviklerini düzenli olarak araştırmak. Tanıtıcı ve bilgilendirici toplantılar düzenlemek.

Perf. Kriteri.2.1.1.2 Her yıl gerçekleştirilen tanıtıcı toplantı sayısını bir önceki yıldan az olmamak koşulu ile arttırmak.

Stratejik Amaç .3.

Yurtdışındaki üniversitelerde görev yapmakta olan nitelikli akademik personelin belirli dönemlerde Üniversitemizdeki proje yönetme faaliyetlerine katılmasını sağlamak.

Ayrıca Üniversitemiz bünyesinde görev yapmakta olan akademik personelimizin de yurtdışındaki seçkin üniversitelerde proje yönetme faaliyetlerine katılımını sağlamak.

Hedef .3.1. Uluslararası bilimsel araştırma projeleri dâhilinde üniversitemizin tanıtımını sağlamak.

Faaliyet . 3.1.1.

Uluslararası bilimsel proje teşvikleri kapsamında bilgilendirici ve tanıtıcı toplantılar düzenlemek. Yurtdışındaki üniversitelerde görev yapan proje yürütücüsü akademik personel ile irtibata geçilerek üniversitemizde tanıtıcı ve bilgilendirici toplantılar düzenlemek.

Perf.Kriteri 3.1.1.1 Her yıl gerçekleştirilen tanıtıcı toplantı sayısını bir önceki yıldan az olmamak koşulu ile arttırmak.

STRATEJİK ALAN 3 ALTYAPI GELİŞTİRME STRATEJİLERİ

Stratejik Amaç .4. Yabancı üniversitelerden üniversitemize gelen öğrencilerle üniversitemizin fiziksel ortamını değerlendirmek,

Hedef 4.1. Yabancı üniversitelerden üniversitemize gelen öğrencilerle üniversitemizin fiziksel ortamını değerlendirerek raporlamak,

Faaliyet .4.1.1 Yabancı üniversitelerden üniversitemize gelen öğrencilerin üniversitemiz altyapısına ilişkin karşılaştıkları sorunları düzenli olarak gerçekleştirilen toplantılar ile değerlendirmek.

Perf.Kriteri. 4.1.1.1 Konu ile ilgili her yıl gerçekleştirilen toplantı sayısını arttırmak

Stratejik Amaç .5. Yabancı üniversitelerden üniversitemize gelen öğrencilere sağlanan barınma imkânlarının iyileştirilmesini sağlamak

Hedef .5.1. Yabancı üniversitelerden üniversitemize gelen öğrencilere barınma imkânları konusunda bilgilendirici nitelikte kaynak sağlamak ve barınma sorunlarının çözümünde işbirlikleri oluşturmak.

Faaliyet .5.1.1 Hali hazırda evde kalan öğrenciler ve emlakçılar ile görüşülerek yabancı üniversitelerden gelen öğrencilere barınma konusunda destek sağlamak. Yeni yapılan yurtlarda gelen öğrenciye barınma olanağını sağlamak

Perf. Kriteri. 5.1.1.1. Konu ile ilgili her yıl gerçekleştirilen toplantı sayısını arttırmak.

STRATEJİK ALAN 4

HALKLA İLİŞKİLER VE TOPLUMA HİZMET STRATEJİLERİ

Stratejik Amaç .6. Hayat Boyu Öğrenme Programları çerçevesinde bulunan projelerin, sanayi kuruluşları ve diğer kurumlara iletilmesini sağlamak.

Yurtdışından Erasmus staj programlarından yararlanmak üzere gelen öğrencilerimize çeşitli kuruluşlarda staj imkanı sağlamak, böylelikle yabancı kültürden gelen öğrencilerimizin staj gördükleri kurumla kültür ve bilgi alışverişi yapmalarını sağlamak,

Hedef .6.1. İlgili proje konusu dâhilinde bir kurumla anlaşma sağlamak ve kurumların da uluslararası olma sürecine gerek projelerle gerekse stajyer öğrenci desteğiyle katkıda bulunmak.

Faaliyet.6.1.1.

Üniversitemiz Hayatboyu Öğrenme Programları kapsamında bulunan Leonarda Da Vinci ve Gençlik Programları kapsamında pek çok projeyi Ulusal Ajans’a sunmuştur ve proje sonuçları itibari ile başarılı bulunanlar desteklenmiş ve yürürlüğe konulmuştur. 2017 yılı sonuna kadar daha fazla projeyi halk ve üniversite işbirliği ile hayata geçirmeyi hedeflemekteyiz. Bu tip projelerimiz için katılım, işbirliği ve desteğin sağlanması konusunda sanayi kuruluşlarının ve özel şirketlerin bilgilendirilmesini sağlamak,

Perf. Kriteri.6.1.1.1.

İkili anlaşmamızın olduğu Avrupa Üniversitelerinden toplam 6 öğrencimiz şehrimizde bulunan devlet hastanelerinde Hemşirelik bölümü öğretim elemanlarımızın gözetiminde staj eğitimi almıştır. 2017 yılı sonuna kadar bu tip etkinliklerin arttırılmasını sağlamak.

Benzer Belgeler