• Sonuç bulunamadı

Devralan Şirket’in organizasyon şeması:

Devrolunan Şirket’in organizasyon şeması:

Akkardan organizasyon şeması sadece Yönetim Kurulu’ndan oluşmaktadır.

67

15.2. İdari yapı:

15.2.1. Birleşmeye taraf şirketlerin yönetim kurulu üyeleri hakkında bilgi:

a) Devralan Şirket Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri Türk Anonim Şirketi için,

Adı Soyadı Görevi

İsrafil Uçurum Yönetim Kurulu Başkanı

Yusuf Uçurum Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Fatma Uçurum Yönetim Kurulu

Üyesi -

Oğuz Uçurum Yönetim Kurulu Üyesi

Levent Uçurum Yönetim Kurulu Üyesi

68

*21.8.2017 tarih ve 849 sayılı yönetim kurulu kararı uyarınca Ahmet Bora Orman Kocaman, Ahmet Kılavuz’un yerine yönetim kurulu üyesi seçilmiştir ve 18 Eylül 2017 tarih ve 9410 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlanmıştır. Bağımsız yönetim kurulu üyesi, Bossa’nın ilk genel kurul toplantısında onaylanacaktır.

b) Devrolunan Şirket Akkardan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Adı Soyadı Görevi

Son 5 Yılda Şirkette Üstlendiği

Görevler

Görev Süresi / Kalan Görev

Süresi

Sermaye Payı

(TL) (%)

İsrafil Uçurum Yönetim Kurulu Başkanı

-

09.06.2017 tarihli genel kurul kararıyla 09.06.2020 tarihine kadar

yönetim kurulu üyesi olarak seçilmiş olup, görev süresi 3 yıldır.

46.500.000 75

Yusuf Uçurum Yönetim Kurulu Başkan Vekili

-

09.06.2017 tarihli genel kurul kararıyla 09.06.2020 tarihine kadar

yönetim kurulu üyesi olarak seçilmiş olup, görev süresi 3 yıldır.

15.500.000 25

69

15.2.2. Yönetimde söz sahibi olan personel hakkında bilgi:

a) Devralan Şirket Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri Türk Anonim Şirketi için,

Adı Soyadı Görevi Son 5 Yılda Şirkette Üstlendiği Görevler

Sermaye Payı

(TL) (%)

İsrafil Uçurum Yönetim Kurulu Başkanı

- 0 0

Yusuf Uçurum Yönetim Kurulu

Başkan Vekili - 0 0

Fatma Kıvılcım İlikçi

İdari ve Mali İşler Yöneticisi (CFO)

Yönetim Kurulu Üyesi 0 0

b) Devrolunan Şirket Akkardan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi

Adı Soyadı Görevi Son 5 Yılda Şirkette Üstlendiği Görevler

Sermaye Payı

(TL) (%)

İsrafil Uçurum Yönetim Kurulu Başkanı

-

46.500.000 75

Yusuf Uçurum Yönetim Kurulu

Başkan Vekili -

15.500.000 25

15.2.3. Birleşmeye taraf şirketler son 5 yıl içerisinde kurulmuş ise kurucuları hakkında bilgi:

Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri Türk Anonim Şirketi 25 Mart 1951 tarihinde, Akkardan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 26 Ocak 1972 tarihinde kurulmuştur.

15.2.4. Birleşmeye taraf şirketlerin mevcut yönetim kurulu üyeleri ve yönetimde söz sahibi olan personel ile birleşmeye taraf şirketlerin son 5 yıl içerisinde kurulmuş ise kurucuların birbiriyle olan akrabalık ilişkileri hakkında bilgi:-

Sayın İsrafil Uçurum ve Sayın Yusuf Uçurum kardeştirler. Sayın Fatma Uçurum ve Sayın Oğuz Uçurum, Sayın İsrafil Uçurum’un çocuklarıdır. Sayın Levent Uçurum ise Sayın Yusuf Uçurum’un çocuğudur.

Bağımsız üyelerin ise herhangi bir akrabalık bağı yoktur. Açıklananlar dışında, birleşmeye taraf Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri Türk Anonim Şirketi ve Akkardan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin yönetim kurulu üyeleri ve yönetimde söz sahibi olan personeli arasında herhangi bir akrabalık ilişkisi bulunmamaktadır.

70

15.3. Birleşmeye taraf şirketlerin yönetim kurulu üyeleri ile yönetimde söz sahibi olan personelin son durum da dahil olmak üzere son beş yılda, yönetim kurullarında bulunduğu veya ortağı olduğu bütün şirketlerin unvanları, bu şirketlerdeki sermaye payları ve bu yönetim kurullarındaki üyeliğinin veya ortaklığının halen devam edip etmediğine dair bilgi:

Bossa ve Akkardan için,

Üstlendiği Görevler Güncel Sermaye Payı

İrfan Vural Bossa T.A.Ş. Yönetim Kurulu

71

15.4. Son 5 yılda, birleşmeye taraf şirketlerin yönetim kurulu üyeleri ile yönetimde yetkili olan personelden alınan, ilgili kişiler hakkında sermaye piyasası mevzuatı, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve/veya Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile;

kasten işlenen bir suçtan dolayı beş yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, verileri yok etme veya değiştirme, banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması, kaçakçılık, vergi kaçakçılığı veya haksız mal edinme suçlarından dolayı alınmış cezai kovuşturma ve/veya hükümlülüğün ve ortaklık işleri ile ilgili olarak taraf olunan dava konusu hukuki uyuşmazlık ve/veya kesinleşmiş hüküm bulunup bulunmadığına dair bilgi:

Yoktur.

15.5. Son 5 yılda, birleşmeye taraf şirketlerin mevcut yönetim kurulu üyeleri ile yönetimde söz sahibi olan personele ilişkin yargı makamlarınca, kamu idarelerince veya meslek kuruluşlarınca kamuya duyurulmuş davalar/suç duyuruları ve yaptırımlar hakkında bilgi:

Yoktur.

15.6. Son 5 yılda, birleşmeye taraf şirketlerin mevcut yönetim kurulu üyeleri ile yönetimde söz sahibi olan personelin, yönetim kurulu üyeleri ile yönetimde söz sahibi olduğu şirketlerin iflas, kayyuma devir ve tasfiyeleri hakkında ayrıntılı bilgi:

Yoktur.

15.7. Son 5 yılda, birleşmeye taraf şirketlerin mevcut yönetim kurulu üyeleri ile yönetimde söz sahibi olan personelin herhangi bir ortaklıktaki yönetim kurulu üyeliğine veya şirketteki diğer yönetim görevlerine, mahkemeler veya kamu otoriteleri tarafından son verilip verilmediğine dair ayrıntılı bilgi:

Yoktur.

15.8. Son yıllık hesap dönemi itibariyle birleşmeye taraf şirketler ve bağlı ortaklıkları tarafından, yönetim kurulu üyelerine ve yönetimde söz sahibi personele, iş ilişkisi sona erdirildiğinde yapılacak ödemelere/sağlanacak faydalara ilişkin sözleşmeler hakkında bilgi:

Yoktur.

72

15.9. Kurul düzenlemeleri uyarınca birleşmeye taraf şirketlerin yatırımcı ilişkileri bölümü yöneticisinin veya konuya ilişkin görevli personelin adı, soyadı ve iletişim bilgileri ve sermaye piyasası faaliyet lisanslarının türü:

Devralan Sıfatıyla Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri Türk Anonim Şirketi;

 Sencer Doğru

Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi 0 (322) 355 2055

Sermaye Piyasası Faaliyetleri Düzey 3 Lisansı, Kurumsal Yönetim Derecelendirme Lisansı

 Soner Sakın Finans Müdürü 0 (322) 355 2050

Kurumsal Yönetim Derecelendirme Lisansı ve Kredi Derecelendirme Lisansı

 Seda Derin

Yatırımcı İlişkileri Bölümü Uzmanı 0 (322) 355 2088

Devrolunan Sıfatıyla Akkardan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi;

Yoktur.

15.10. Birleşme işlemine taraf şirketlerin komitelerinde yer alan üyelerin adı, soyadı ve bu komitelerin görev tanımı:

Devralan Sıfatıyla Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri Türk Anonim Şirketi;

a) Denetimden Sorumlu Komite - İrfan Vural (Başkan)

- Ahmet Bora Orman Kocaman (Üye)

Denetimden Sorumlu Komite Başkan ve Üyesi Kurumsal Yönetim ilkeleri gereği Bağımsız üyeler arasından seçilir. Denetimden Sorumlu Komite yılda en az dört kez toplanmaktadır. Toplantılarında genel olarak İç Denetim çalışmalarının ve Yönetim Kurulu sunumunun gözden geçirilmesi, Bağımsız Denetim firması çalışmalarının gözden geçirilmesi, mali tabloların gözden geçirilmesi, İş Etiği ve davranış kuralları ihlal ve incelemeleri konularını gündem maddesi yapılmaktadır.

b) Kurumsal Yönetim Komitesi

- Ahmet Bora Orman Kocaman (Başkan) - İrfan Vural (Üye)

- Sencer Doğru (Üye)

73

Kurumsal Yönetim Komitesi başkanı Kurumsal Yönetim ilkeleri gereği Bağımsız üyeler arasından seçilir. Kurumsal Yönetim Komitesi toplantıları Başkan’ın uygun göreceği yerde yılda en az dört defa yapılır. Komite yılda en az bir kez Risk Yönetim Sistemlerini gözden geçirmek üzere toplanır.

Her yılbaşında Kurumsal Yönetim Komitesi’ne ait yıllık toplantı takvimi, Komite Başkanı tarafından belirlenip tüm üyelere duyurulur. Başkan’ın uygun göreceği diğer kimseler de, toplantılara katılabilirler.

Yönetim Kurulu’nun mevcut yapılanmasında ayrı bir Aday Gösterme Komitesi ve Ücret Komitesi oluşturulmadığından Şirketimizin Kurumsal Yönetim Komitesi söz konusu komitelere ilişkin görevleri de yerine getirmektedir.

c) Riskin Erken Saptanması Komitesi - İrfan Vural (Başkan)

- Fatma Uçurum (Üye)

Türk Ticaret Kanunu’nun 378. maddesi ile Sermaye Piyasası Kurulu’nun Kurumsal Yönetim İlkeleri Tebliği hükümleri uyarınca görevli ve yetkili olmak üzere Riskin Erken Saptanması Komitesi kurulmuştur. Riskin Erken Saptanması Komitesi yılda en az altı kez toplanmaktadır.

Riskin Erken Saptanması Komitesi Şirket’in varlığını, gelişmesini ve devamını tehlikeye düşürebilecek risklerin tanımlanması, krizlerin önlenmesi modellerinin, yönetim sistemlerinin oluşturulması, erken teşhisi, tespit edilmesi, risklerle ilgili gerekli önlemlerin uygulanması ve riskin yönetilmesi amacıyla çalışmalar yapar. Risk yönetim sistemlerini en az yılda bir kez gözden geçirir, risk yönetimi ile ilgili uygulamaların, Komite Kararları’na uygun gerçekleştirilmesinin gözetimini yapar. Komiteler kuruldukları günden itibaren çalışmalarını düzenli bir şekilde sürdürmektedir.

Komiteler kendi yetki ve sorumluluğu dahilinde hareket etmekte ve Yönetim Kurulu’na tavsiyede bulunmaktadır.

Devrolunan Sıfatıyla Akkardan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi;

Yoktur.

15.11.Birleşmeye taraf şirketlerin işleme esas finansal tablo dönemi itibariyle personel sayısı, belli başlı faaliyet alanları ve coğrafi bölge itibariyle dağılımı ile bu bilgilerde görülen önemli

değişiklikler hakkında açıklama:

Devralan Sıfatıyla Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri Türk Anonim Şirketi;

30.06.2017 itibariyle personel sayısı ortalama: 1.561 (31.12.2016 ortalama personel sayısı : 1.834) (30.06.2017 itibariyle; Adana’da çalışan personel 1.541 kişi, İstanbul’da çalışan personel ise 20 kişidir.)

74

Devrolunan Sıfatıyla Akkardan Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi;

Çalışan personel yoktur.