• Sonuç bulunamadı

işverenleri buluşturmaya ve 81 ilde “Kariyer Günleri” yoluyla gençlere çalışma hayatının kapısını aralamaya

Mersin 5. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı;

Mersin Valiliği himayesinde Çalışma ve İş Kurumu

İl Müdürlüğü koordinesinde Mersin Büyükşehir

Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Çağ Üniversitesi,

Toros Üniversitesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası,

Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Esnaf Sanatkârlar

Odaları Birliği, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi

ve Mersin Serbest Bölge Müdürlüğü ortaklığında

Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan açılışla; iş

arayanlar ile işverenleri bir kez daha buluşturdu.

Vali Vekili Süleyman Deniz ise; “Bu fuarın temel amacı iş arzı ve iş talebi taraflarının buluşturulması, sektörler, giri-şimcilik, mesleki eğitim kursları ve staj programlarından faydalanma konularında bilgi vermek ve firmalara doğru-dan iş başvurusu yapma imkânı sağlamaktır. Bu amaca da hep birlikte el ele vererek ulaşacağız” şeklinde konuştu. Vali Vekili Deniz’in konuşmasının ardından “İstihdamın ‘EN’leri ödül törenine geçildi. Törende en fazla istihdam sağlayan firma ile İşbaşı Eğitiminden en fazla faydalanan ilk üç firmaya ödülleri verildi. Sembolik açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Ahmet Şerif İzgören konuk olarak bir söyleşi gerçekleştirdi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, İŞKUR İl Müdürlüğünce Mersin Kongre ve Ser-gi Sarayı’nda düzenlenen “5. Mersin İstihdam Fuarı”nda yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye’de istihdam politi-kalarının oluşturulması ve uygulanmasında en aktif rolü, kurumlarının üstlendiğini söyledi. İŞKUR’un hizmet sun-duğu alanların, toplumu oluşturan tüm bireyleri yakından ilgilendirdiğini ifade eden Uzunkaya, Mersin ölçeğinde de birçok kişiyi ilgilendiren aktivitelerin Kurumlarınca

yapıl-dığını kaydetti. Ülkeler için istihdamın önemine dikkati çeken Uzunkaya, “İŞKUR, Türkiye çapında binlerle, on binlerle ifade edilen insanları işe yerleştirirken, Mersin’de yılsonu itibarıyla 20 binin üzerinde insanın iş ve aş sahibi olmasına aracılık yapmaktadır. Türkiye genelinde de ilk 10 ay itibarıyla 750 bin insanımızın işgücü piyasasının üretken elemanları olmasına katkı sunan bir kurum olmuştur” diye konuştu.

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu ise, en önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu kaydede-rek; İŞKUR’ un insan kaynaklı planlama konusunda oldukça profesyonel bir biçimde çalıştığını, bu bağlamda işbaşında eğitim, uygulamalı girişimcilik gibi programlarla nitelikli iş-gücü yetiştirme, istihdam ve özel sektörün işiş-gücü ihtiyacına cevap verme gibi konularda çok ciddi gelişmeler kaydettiğini dile getirdi.

kamu istihdam kurumu olma anlayışı-nın çok ötesine geçtiğini bir kez daha vurgulamamız gerekiyor. Hizmetlerini her geçen gün daha etkin hale getir-me de çeşitlendirgetir-me yöntemi çaba-larını da takdir ediyoruz. Gerçekten modern bir kurum ile karşı karşıyayız. Özellikle vurgulamaya çalıştığım ulu-sal İstihdam Stratejisinin uygulama-sı bakımından temel bir aktör olarak İŞKUR’un görev yapacağını çok iyi biliyoruz. İŞKUR’un bu sorumlulukla-rını en iyi şekilde yerine getireceğine candan inanıyoruz, özellikle Dünya

İstihdam Kurulları Birliği 2015-2018 dönem başkanlığını üstlenen İŞKUR’u bir kere daha kutlamak istiyorum özel-likle de değerli çalışmalarından dolayı Sayın Genel Müdürüme çok teşekkür ediyor 8. İŞKUR Genel Kurulumuz ha-yırlı olsun.“ dedi

DİSK Genel Başkanı Kani BEKO; “Türkiye’de çalışma yaşamı açısından son derece önemli bir yere sahip olan İŞKUR kurumsal olarak ciddi bir geliş-me sürecindedir bu süreci de İŞKUR’un yürüttüğü istihdam faaliyetlerinin de işgücünün kayıtlı hale getirme çaba-larını da DİSK olarak önemsediğimizi buradan ifade etmek istiyorum. İŞKUR la birlikte yer aldığımız etkinliklerde kurulan karşılıklı etkileşme gelecek açısından son derece önemli olacağını düşünüyoruz’’ dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi PALANDÖKEN; ‘’Ben kurumun eski halini de iyi bilirim, ben o günlerde çocuktum, Kurtuluş Orta Okulu’nday-ken Sıhhıye’ye kadar yürürOkulu’nday-ken Sıhıye Parkında İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun önünde insanlara baktığımda üzü-lürdüm. Demek sosyal içerikli bir ku-rumun başına geleceği o tarihlerde belliymiş bakardım bunlar ne yapıyor içeriye sırayla alınıyor karda buzda”; bakın bugün şu muhteşem binalarda, akıllı binalarda hizmet geliyor, demek ki kurum iyi idare edildiği zaman iyi yö-netildiği zaman çok işlerin olabilece-ğini ve yapılabileceolabilece-ğini görebiliyoruz. Hem kaliteli hem vasıflı işi de biliyor-sanız eğitiminizde işe göre ise hemen iş buluyorsunuz. Telefondan eviniz-den işe müracaat etme imkanınız var. İŞKUR’la yapmış olduğunuz projeler sayesinde günde yirmi lira cep harç-lığı verdiğimiz madde bağımlı çocuk-lar, şiddete maruz kalmış kadınlarımız kızlarımız o günlük getiriyle evlerine katkı sağlamanın yanında meslek öğ-renmek için ilk adımı atmış oluyorlar. Bu gençlerimiz en azından sokakta taş

atıp cam kırma yerine şiddet ve kavga yerine ve yahut madde bağımlısı olma yerine sosyal hayatta yer almakta. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Faik YAVUZ; Batıda olan krize, Güneyimiz-deki savaşlara rağmen Türkiye’nin son bir yılda 900 bin kişiye İstihdam sağladığını belirten Yavuz bu başarıda her şeye rağmen üretime ticarete ve istihdama devam eden özel sektörü-müzle beraber kamunun ortaya koy-duğu tespitlerin; işçi işveren arasında köprü olan İŞKUR’un çalışmalarımız da katkılarının büyük olduğunu bu ve-sileyle Sayın Çalışma Bakanımıza ve İŞKUR Genel Müdürüne teşekkürleri-ni sundu. Yavuz; İŞKUR’da büyük dö-nüşüm yaşandığını, sadece işsizlere iş bulmak değil işverenlere de hizmet sunan ve rehberlik eden bir yapı haline geldiğini dile getirdi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Eyüp ALEMDAR; “WAPES Başkanlığı hem ülkemiz hem de İŞKUR için dönüm noktası olmuştur. TÜRK-İŞ, küresel ekonomideki gelişmelerin bütün ülke-leri etkilediği gibi bizi de etkilediğini; bu nedenle İŞKUR’u ülkemiz açısın-dan son derece önemli bir kurum ola-rak görmektedir.

Kurumun ülkemiz işgücü piyasası açı-sından daha işlevsel bir konuma gel-mesi için her türlü katkıyı vermektedir. İşçisiyle işvereni ile yönetim ve çalı-şanlarıyla bu sorumluluğu layığıyla ye-rine getireceğimiz inancındayım. Sen-dikal hak ve özgürlüklerin her koşula özgürce kullanıldığı sosyal güvenlik hakkının ve iş güvencinin var olduğu çalışma koşullarının sağlıklı olduğu işçi ve işveren arasında sosyal diyaloğun politikası ekonomik ve sosyal kalkın-manın temelidir. Genel Kurulun bu amaca hizmet edeceği inancıyla Ge-nel Kurulda alınacak kararların ülkemi-ze iş kurumumuza işverene ve işçilere yararlı olmasını dilerim” dedi.

İŞKUR, gelişen kurumsal

Benzer Belgeler