• Sonuç bulunamadı

Windows 7 işletim sisteminde yüklü Lenovo programlarına Windows Search veya Denetim Masası üzerinden erişebilirsiniz. Arama sonucunda veya Denetim Masası'nda görüntülenen simge adı, programın adından farklı olabilir. Programları Windows 7 işletim sisteminde bulunan Lenovo programları tablosundaki adıyla veya simgesiyle bulabilirsiniz.

Not: İhtiyacınız olan programı bulamıyorsanız Lenovo ThinkVantage®Tools programını açarak programın sönük haldeki simgesini bulun. Ardından simgeyi çift tıklatarak programı kurun.

Lenovo programlarına Windows Search üzerinden ulaşmak için aşağıdakileri yapın:

1. Start (Başlat) düğmesini tıklatın ve arama kutusuna programın ya da simgenin adını yazın.

2. Program veya simge adıyla programı bulup tıklatarak çalıştırın.

Lenovo programlarına Denetim Masası'ndan erişmek için aşağıdakileri yapın:

Not: Bazı Lenovo programları, Denetim Masası'nda görüntülenmeyebilir. Bu programları bulmak için Windows Search özelliğini kullanın.

1. Start (Başlat) ➙ Control Panel (Denetim Masası) öğelerini tıklatın. Control Panel (Denetim Masası) öğesinin görünümünü, Category (Kategori) görünümünden Large icons (Büyük simgeler) veya Small icons (Küçük simgeler) görünümüne değiştirin.

2. Simge adıyla programı bulup tıklatarak çalıştırın.

Bilgisayar modeline bağlı olarak bilgisayarınız aşağıdaki Lenovo programlarını destekleyebilir:

Not: Mevcut programlar önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir.

Çizelge 1. Windows 7 işletim sisteminde bulunan Lenovo programları

Program adı Simge adı

Access Connections™ Lenovo - İnternet Bağlantısı

Active Protection System™ Lenovo - Hava Yastığı Koruması

Communications Utility Lenovo - Web Konferansı

Fingerprint Manager Pro veya Lenovo Fingerprint Manager

Lenovo - Fingerprint Manager Pro veya Lenovo - Fingerprint Manager

Lenovo Microphone Mute Lenovo - Microphone Mute

Lenovo QuickControl Lenovo QuickControl

Lenovo QuickDisplay Lenovo QuickDisplay

Lenovo SHAREit Lenovo SHAREit

Lenovo Solution Center Lenovo - Sağlıklı İşletim Bildirimi ve Tanılamaları

Lenovo ThinkVantage Tools Lenovo ThinkVantage Tools

Message Center Plus Lenovo mesajları

Password Manager Lenovo - Parola Deposu

Power Manager Lenovo - Güç Denetimleri

Çizelge 1. Windows 7 işletim sisteminde bulunan Lenovo programları (devamı)

Program adı Simge adı

Rescue and Recovery® Lenovo - Enhanced Backup and Restore

System Update Lenovo - Güncelleme ve Sürücüleri

Windows 8.1 işletim sisteminde Lenovo programlarına erişme

Windows 8.1 işletim sisteminde yüklü Lenovo programlarına Başlat ekranı veya Uygulamalar ekranı üzerinden erişebilirsiniz.

Start (Başlat) ekranına gitmek için Windows tuşuna basın. Bir Lenovo programını başlatmak için tıklatın. İhtiyacınız olan programı bulamıyorsanız Uygulamalar ekranına gitmek için ok simgesini tıklatın.

Uygulamalar listesinde istediğiniz programı bulun veya programı arama kutusunda arayın.

Not: İstediğiniz programı bulamıyorsanız Lenovo PC Experience ➙ Lenovo Tools kısmına gidin. Bu şekilde aradığınız programı bulabilirsiniz.

Bilgisayar modeline bağlı olarak bilgisayarınız aşağıdaki Lenovo programlarını destekleyebilir:

Not: Mevcut programlar önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir.

• Active Protection System

• Fingerprint Manager Pro veya Lenovo Fingerprint Manager

• Lenovo Companion

• Lenovo Microphone Mute

• Lenovo QuickControl

• Lenovo Settings

• Lenovo SHAREit

• Lenovo Solution Center

• Lenovo PC Experience

• Password Manager

• System Update

Lenovo programına genel bakış

Bu başlık altında bazı Lenovo programlarının kısa tanıtımı yer alır.

Not: Mevcut programlar önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir.

• Access Connections (Windows 7)

Access Connections konum profilleri oluşturmak ve bunları yönetmek için bir bağlanılırlık yardımcı programıdır. Her bir konum profili, ev ya da ofis gibi belli bir konumdan bir ağ altyapısına bağlanmak için gereken tüm ağ ve İnternet yapılandırması ayarlarını depolar.

Bilgisayarınızı bir yerden bir yere taşırken konum profilleri arasında geçiş yaparak, her seferinde ayarlarınızı el ile yeniden yapılandırmak ve bilgisayarınızı yeniden başlatmak zorunda kalmadan ağlara bağlanabilirsiniz.

• Communications Utility (Windows 7)

Communications Utility programı, tümleşik kamera ve ses aygıtlarına ilişkin ayarları yapılandırmanızı sağlar.

• Lenovo QuickDisplay (Windows 7)

Lenovo QuickDisplay programı, bilgisayarınız ve kablosuz ekran ya da projektör arasında bir bağlantı oluşturmanızı sağlar. Bu, sunum yapmanızı kolaylaştırır ve hızlandırır.

• Lenovo ThinkVantage Tools (Windows 7)

Lenovo ThinkVantage Tools programı; Lenovo Fingerprint Manager, Lenovo Solution Center vb. gibi çeşitli programlara kolay erişim sağlayarak daha kolay ve güvenli şekilde çalışmanıza yardımcı olur.

• Message Center Plus (Windows 7)

Message Center Plus programı, sistem güncelleştirme uyarıları ve dikkatinizi çekebilecek durumlara ilişkin uyarılar gibi önemli Lenovo bildirimlerini sunmak için ilgili iletileri otomatik olarak görüntüler.

• Mobile Broadband Connect (Windows 7)

Mobile Broadband Connect programı, desteklenen kablosuz WAN kartı aracılığıyla bilgisayarınızı mobil geniş bant ağa bağlamanızı sağlar.

• Power Manager (Windows 7)

Power Manager programı, bilgisayar için uygun, esnek ve tam güç yönetimi sağlar. Bu program, bilgisayarınızın güç ayarlarını performansı ile güç tasarrufu arasındaki ideal dengeyi kuracak şekilde ayarlayabilmenizi sağlar.

• Recovery Media (Windows 7)

Recovery Media programı, sabit disk sürücüsünün, yarıiletken sürücünün ve hibrit sürücünün içeriğini fabrika varsayılan ayarlarına geri yüklemenizi sağlar.

• Rescue and Recovery (Windows 7)

Rescue and Recovery programı, tek düğmeyle kurtarma ve geri yükleme çözümüdür. Windows işletim sistemini başlatamasanız da, bilgisayar sorunlarını tanılamanıza, yardım almanıza ve sistemi kurtarmanıza yardımcı olacak kendi kendine kurtarma araçlarını içerir.

• Lenovo Companion (Windows 8.1)

Sisteminizin en iyi özellikleri kolay erişilebilir ve anlaşılır olmalıdır. Lenovo Companion ile bu mümkün.

Bilgisayarınızı kaydetmek, kullanma kılavuzunuza erişmek, sistem sağlığını ve güncellemeyi yönetmek, garanti durumunu kontrol etmek ve bilgisayarınız için özelleştirilen aksesuarları görmek için Lenovo Companion kullanın. Ayrıca ipuçlarını okuyabilir, Lenovo forumlarını keşfedebilir ve güvenilir kaynaklardan makaleler ve bloglar ile teknoloji haberlerini takip edebilirsiniz. Bu uygulama, yeni sistemimizi öğrenmenize yardımcı olabilecek özel Lenovo içeriğiyle donatılmıştır.

• Lenovo Settings (Windows 8.1)

Lenovo Settings programı, bilgisayarınızı taşınabilir bir erişim noktasına dönüştürerek, kamera ve ses ayarlarını yapılandırarak, güç planı ayarlarınızı en iyi duruma getirerek ve birden çok ağ profili oluşturup yöneterek bilgi işlem deneyiminizi geliştirmenize olanak tanır.

Lenovo PC Experience (Windows 8.1)

Lenovo PC Experience programı; Active Protection System, Kullanıcı Kılavuzu, ve Lenovo Solution Center vb. gibi çeşitli programlara kolay erişim sağlayarak daha kolay ve güvenli şekilde çalışmanıza yardımcı olur.

• Active Protection System (Windows 7 ve Windows 8.1)

Active Protection System programı, bilgisayarınızın içindeki şok algılayıcı sistem eğilmesi, aşırı titreşim veya şok gibi sürücüye zarar verebilecek bir koşul algıladığı zaman sabit disk sürücünüzü korur. Sabit disk sürücüsü çalışmadığı zaman, sabit disk sürücüsünün zarar görme olasılığı daha azdır. Bunun nedeni, sabit disk sürücüsü çalışmadığı zaman, sistem sürücünün dönmesini durdurur ve ayrıca sürücünün okuma ve yazma kafalarını veri içermeyen bölümlere taşıyabilir. Şok algılayıcı, ortamın yeniden dengeli hale geldiğini algılar algılamaz (sistem eğiminde, titreşimde veya şokta çok az değişiklik), sabit disk sürücüsünü açar.

• Fingerprint Manager Pro veya Lenovo Fingerprint Manager (Windows 7 ve Windows 8.1)

Bilgisayarınızda bir parmak izi okuyucu varsa, Fingerprint Manager Pro veya Lenovo Fingerprint Manager programı parmak izinizi, Windows parolasıyla ilişkilendirmek üzere kaydetmenizi sağlar. Sonuç olarak, parmak izi ile kimlik doğrulama, parola yerine geçer ve kolay ve güvenli kullanıcı erişimi sağlar.

• Lenovo Microphone Mute (Windows 7 ve Windows 8.1)

Lenovo Microphone Mute programı bilgisayarınızdaki mikrofon ses kapama tuşuyla hangi kayıt aygıtlarının kontrol edileceğini belirlemenizi sağlar. Mikrofon kapama tuşuna basarak Lenovo Microphone Mute programında seçtiğiniz kayıt aygıtlarının sesini kapayabilir veya açabilirsiniz.

• Lenovo QuickControl (Windows 7 ve Windows 8.1)

Lenovo QuickControl programı bilgisayarınızı akıllı telefonunuz yoluyla uzaktan denetlemenize olanak sağlar. Farenizi kontrol etme, metin girme, müzik ve filmleri kontrol etme, sunum yapma vb. işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

• Lenovo SHAREit (Windows 7 ve Windows 8.1)

Lenovo SHAREit programı, internet bağlantısı dahi olmadan dosyaların bilgisayar ve akıllı telefon gibi aygıtlar arasında kolayca ve hızlı bir şekilde paylaşılmasını sağlar. Lenovo SHAREit aracılığıyla arkadaşlarınıza bağlanabilir, resim klasör ve diğer dosyaları onlara gönderebilirsiniz. Tüm paylaşımlar hızlı ve basittir.

• Lenovo Solution Center (Windows 7 ve Windows 8.1)

Lenovo Solution Center programı, bilgisayarınızdaki sorunları bulmanızı ve gidermenizi sağlar. Bu program, tanılama testleri, sistem bilgileri toplamı, güvenlik durumu ve destek bilgilerinin yanı sıra, en üst düzeyde sistem performansı elde etmeye yönelik çeşitli ipuçlarını bir araya getirir.

• Password Manager (Windows 7 ve Windows 8.1)

Password Manager programı, Windows programları ve Web sitelerine ilişkin kimlik doğrulama bilgilerini otomatik olarak yakalar ve doldurur.

• System Update (Windows 7 ve Windows 8.1)

System Update programı, ThinkVantage programları, aygıt sürücüleri, Unified Extensible Firmware Interface (UEFI) basic input/output system (BIOS) güncellemeleri ve diğer üçüncü kişi programlarıyla yazılım güncelleme paketlerini karşıdan yükleyip kurarak bilgisayarınızdaki yazılımları güncel tutmanızı sağlar.

Benzer Belgeler