• Sonuç bulunamadı

Şube II. Başkanımız ve Şube Sekreterimiz KanalBiz’e

26. Geleneksel Şube Yemeğimiz Düzenlendi

Her yıl düzenlediğimiz ve üyelerimizle dayanışma kültürünün bir göstergesi olan Geleneksel Yemeğimizin 26.’sı, bu yıl 29 Mayıs 2009 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı Hisar Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

26. Geleneksel Yemeğimize mesleğinde 30. Yılını dolduran üyelerimizin yanı sıra, HKMO Genel Merkezi Saymanı Sayın Asiye Ülkü KUTLU, Genel Merkez Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Sayın Mustafa ERDOĞAN, HKMO Onur Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Halil ERKAYA ve Mehmet KUTLU, HKMO Denetleme Kurulu Yedek Üyesi Hüseyin

MERCAN, 12. Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı Başkanı Dursun Zafer ŞEKER, 12. Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı Yürütme Kurulu Üyeleri Ayhan ERDOĞAN, Esin DURAN, Ahmet Özgür DOĞRU, İlknur GÜLER, M. Uğur ALTIN, İTÜ Geomatik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tevfik AYAN, YTÜ Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Ömer AYDIN ve mesleğimizin duayenlerinden Prof. Dr. Ahmet Aksoy, Prof. Dr. Ahmet YAŞAYAN, Prof. Dr. Hüseyin ERKAN, Prof. Dr.

Onur GÜRKAN da katılımlarıyla onurlandırdılar.

Yaklaşık 400 üyemizin katıldığı yemeğimizin açılış konuşmasını Şube Başkanımız M. Tevfik ÖZLÜDEMİR gerçekleştirdi. Şube

Başkanımız konuşmasında tüm konukları selamlayarak geleneksel yemeklerimizin örgütlülüğümüzün dayanışma kültürünü yansıtan ve yurt genelinde düzenlenen güzel etkinlikler olduğunu, bugün böyle bir atmosferde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Açılış konuşmaları sonrasında, mesleğinde 30. yılını dolduran üyelerimize mesleğimize ve Oda örgütlülüğümüze sağladıkları değerli katkılardan dolayı plaket verildi.

Mesleğimizde 30. yılını dolduran üyelerimiz, plaketlerini değerli hocalarımız Prof. Dr. Ahmet Aksoy, Prof. Dr. Ömer Aydın ve Prof. Dr.

Tevfik Ayan ile öğrenci arkadaşımız Evrim Gülcan’ın elinden aldılar.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda Stant Açtık Bakırköy Belediyesi’nin 05-10 Haziran 2009 tarihlerinde düzenlediği 7. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali kapsamında, Bakırköy‘de temsilcileri bulunan TMMOB bileşenleri de Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda stant açtılar.

Odamızın Bakırköy-Zeytinburnu Temsilciliği, Yönetim Kurulu üyeleri ve öğrenci üyelerimizin katılımı ile açtığımız stant aracılığıyla Odamızın yayın, broşür ve bülteninin dağıtımı yapıldı. Odamızın çevre konusundaki görüşleri vatandaşlar ile paylaşılarak,

özellikle orman alanlarının satışının çevre üzerinde yaratacağı olumsuz etkiler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

İstanbul’un Çevre Sorunları Paneli Yapıldı

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından, Çevre

Mühendisleri Odası İstanbul

Şubesi’nin eşgüdümünde düzenlenen

“İstanbul‘un Çevre Sorunları Paneli”, 6 Haziran 2009 Cumartesi günü Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe Şubemiz adına katılan Prof. Dr. Erol KÖKTÜRK, “Çevre Yönetiminde Mekansal Verilerin Önemi” başlıklı bir sunum yaptı.

Mekansal temel veri kavramını gündeme getiren KÖKTÜRK, bu verilerin sağlıklı bir çevrenin oluşturulmasındaki önemini

katılanlarla paylaştı. Özellikle orman kadastrosunda harita mühendislerinin işlevi, mekansal bilgi sistemleri, kent ve çevre için envanterin önemi konularında gelen sorularla meslek alanımızın konularla ilişkilerini ortaya koydu.

İTÜ Arazi Pikniği Yapıldı Şubemiz, öğrenci kardeşlerimizle buluşmaya devam ediyor. Son olarak İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin arazi çalışması dersleri devam ederken, her yıl olduğu gibi

bu yıl da bir piknik organizasyonu gerçekleştirildi. 13 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirilen pikniğe öğrencilerimizin yanı sıra öğretim elemanı meslektaşlarımız da yoğun olarak katıldılar.

Etkinlik öncesinde, İTÜ Geomatik Mühendisliği Bölümü öğrencileri ile bölüm öğretim elemanlarının oluşturduğu futbol takımları, geleneksel “Karpuz Kupası”

karşılaşmasında karşı karşıya geldiler.

Yoğun ve yorucu arazi çalışmaları sırasında gerçekleştirilen bu etkinlikle bir araya gelme ve güzel anları paylaşma olanağı bulan bölüm öğrencileri ve öğretim elemanları pikniğin ardından türküler eşliğinde sohbetlerine devam ettiler.

Kırklareli Kent Sempozyumu Yapıldı TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulunun organizasyonunu yaptığı Kırklareli Kent Sempozyumu 12 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmaları bölümünde, sırasıyla TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kurulu adına Dr. Erol ÖZKAN, TMMOB adına Yönetim Kurulu II. Başkanı meslektaşımız Nail GÜLER ve Kırklareli Belediye Başkanı Cavit ÇAĞLAYAN söz aldılar. Konuşmalarda, Kırklareli kenti özelindeki gündem başlıklarına ve ülkemizde mühendislik, mimarlık, şehir plancılığı alanlarındaki genel

gündem başlıklarına değinilerek sempozyumun bu başlıklarda önemli bir tartışma platformu olacağı ve başarılı geçmesi dilekleri katılımcılarla paylaşıldı.

Sempozyum kapsamında “Ormanlar, Su Kaynakları, Tarım Alanları ve Geleceğimiz”, “Su, Çevre, Enerji”,

“Bölge Planı ve Kentin İmar Sorunları” başlıklarında üç ayrı oturum gerçekleştirildi. “Ormanlar, Su Kaynakları, Tarım Alanları ve Geleceğimiz” başlıklı ilk oturumu Şube Başkanımız Yrd. Doç. Dr. M. Tevfik Özlüdemir yönetti. Panelde ilk olarak Şube II. Başkanımız Selahattin Avşar her yönüyle 2B konusuna değinerek, bu konunun hukuksal, toplumsal ve siyasal boyutlarını ayrıntıları ile katılımcılarla paylaştı. İkinci olarak söz alan Orman Mühendisleri Odası Kırklareli Temsilcisi Vicdan Aladağ ise ormancılık politikaları ekseninde ormanlarımızın kullanımına, orman alanlarının turizme açılarak tahrip edilmelerine ve Kırklareli özelindeki ormanlık alanlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Üçüncü konuşmacı olarak söz alan Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, tarım ve kent ilişkisini ele aldığı sunumda, ülkemiz tarımının içine sürüklendiği durumu, tarım ve istihdam ilişkisini, Trakya ve Kırklareli’nde tarımsal üretimi istatistiksel veriler sunarak katılımcılarla paylaştı.

Oturumun son konuşmacısı olan Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün ise su konusunda ulusal ve uluslararası ölçekte

gerçekleşen gelişmeleri özetlediği konuşmasında, su havzalarına ve bu

havzaları tehdit eden hidroelektrik santral projeleri başta olmak üzere zarar verici projelere karşı verilecek mücadelenin önemine değindi.

Oturum, söz alan katılımcıların soru, değerlendirme ve önerileri sonrasında konuşmacıların yaptıkları kısa süreli değerlendirmelerin ardından sona erdi.

Etkinliğin öğleden sonra gerçekleştirilen ve başkanlığını TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Aras’ın yaptığı ikinci oturumunda Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şubesinden Vahap Sınmaz “Kentlerin Içme ve Kullanma Suyu”, Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Sekreteri Şerafettin Çengel “Madencilikte Çevre Sorunları”, Kimya Mühendisleri Odası Kırklareli Il Temsilcisi Hüseyin Kahraman “Endüstriyel-Tehlikeli Atıklar” ve Marmara Üniversitesinden Prof Dr. Tanay Sıtkı Uyar da

“Enerjide Çözüm: Etkin Kullanım ve Yenilenebiir Enerji” başlıklı sunumlar gerçekleştirdiler.

Ziraat Mühendisleri Odası II. Başkanı Dr. Turhan Tuncer’in yaptığı son oturumda ise Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.

Dr. Emre Aysu “Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı Nedir? Ne Değildir?”, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.

Cemil Cangir “Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı Hakkında Bildiklerimiz ve Bilmediklerimiz” ve Kırklareli Belediyesi İmar Müdürü Basri Gürel

“Kırklareli İmar Sorunları” başlıklı sunuşlarını gerçekleştirdiler.

Bu başarılı organizasyonu

gerçekleştiren TMMOB Kırklareli İl Koordinasyon Kuruluna ve etkinliğin gerçekleştirilmesinde yoğun emeği geçen değerli temsilcimiz Mahmut Bozan‘a içten teşekkür ediyoruz.

Edirne İl Temsilcilik Mekanımız Açıldı

Şubemiz TMMOB örgütlülüğü ve dayanışma kültürünün güzel bir örneği olan, Jeoloji Mühendisleri Odası ile Ziraat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcilikleri ile ortak kullanılacak Edirne İl Temsilcilik mekanı açılışını 13 Haziran 2009 tarihinde gerçekleştirdi.

HKMO İl Temsilcisi Yılmaz Eren, JMO İl Temsilcisi Serdar Seçkin ve ZMO İl temsilcisi Sabahattin Yıldırım ile üç odanın temsilci ve yöneticilerinin açılışını birlikte gerçekleştirdiği törene HKMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Taylan Öcalan, Engin Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış sonrası konuşan Şube Yönetim Kurulu Üyesi Taylan Öcalan,

“Bu fiziksel mekanın değerli meslektaşlarımıza ve üyelerimize kazandırılmasında büyük emeği olan başta il temsilcilerimiz olmak üzere katkı sağlayan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Birlikte üretme, dayanışma ve kolektif bir anlayışla çalışmanın ürünü olan bu mekanın ileriki dönem ve yıllarda verimli ve etkin kullanılması noktasında tüm arkadaşlarımıza, Edirne’de çalışan meslektaşlarımıza başarılar diliyorum”

dedi.

Kurumsallaşma adına önemli olan bu mekanın açılmasında büyük emeği olan başta Edirne İl Temsilcimiz Yılmaz Eren’e, değerli meslektaşlarımıza, diğer oda temsilci ve üyelerine içten teşekkür ederiz.

İZMİR

Geleneksel Bahar Yemeği Gerçekleştirildi

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen bahar yemeği 30 Mayıs akşamı görkemli bir şekilde Bodrum’da Yasmin Bodrum

Resort Otel’de gerçekleştirildi.

Meslekte otuzuncu yıllarını dolduran meslektaşlarımıza plaketlerinin sunumuyla daha da anlam kazanan gece, bu yıl diğerlerinden farklı olarak tango gösterisiyle başladı. 30. yıl anısına özel olarak Şubemizce hazırlanan filmi izleyerek meslektaşlarımızın fotoğraflar ve dönemin görüntüleri ile zamanda yolculuk yaptıkları gece, havuz başında müzik eşliğindeki hoş sohbetle son buldu.

Yemek öncesinde teknik sunumun yer aldığı program dâhilinde

NETCAD üyelerimize son gelişmeler hakkında bilgi verildi.

Bahar yemeğine Milas Milletvekili Fevzi TOPUZ, Konacık Belediye Başkanı Mehmet TOSUN,

Turgutreis Belediye Başkanı

Mehmet DİNÇBERK, HKMO Genel Başkanı Ali Fahri ÖZTEN, HKMO eski başkanı Hüseyin ÜLKÜ, İzmir Şube Yönetim Kurulu üyeleri, meslekte 30.yılını tamamlamış meslektaşlarımız ve üyelerimiz

katıldılar.

Ertesi gün dönüş yolu üzerinde Beçin Kalesi ören yeri gezisiyle renklenen geleneksel bahar yemeği buluşması güz yemeği için sözleşilerek son buldu.

CBS 6.Yürütme Kurulu