• Sonuç bulunamadı

Fiber Kanal genişletme bağdaştırıcılarını kullanarak sisteminizin kablolanması

Bu bölümdeki şekiller, iki düğümlü etkin/etkin ya da yüksek kullanılabilirlikli N6000 serisi disk denetleme ünitesi SAN yapılandırmasının dört FCP anasistem tarafı SAN bağlantısı ve iki disk depolama genişletme birimi döngüsüyle kablolanmasına bir örnek içerir. Her döngüdeki disk depolama genişletme birimine iki yollu (çok yollu olarak da adlandırılan) Fiber Kanal kablolaması sağlar. Bu örnekte gösterilen kablolama, genişletme birimi depolamasına bağlantı için hem yerleşik Fiber Kanal kapılarını hem de Fiber Kanal genişletme bağdaştırıcılarını kullanır.

Uyarı: Sisteminizi, SAS depolama genişletme birimleri yığınlarına bağlıyorsanız, IBM System Storage N series Universal SAS and ACP Cabling Guide adlı kılavuzdaki kablolama yönergelerine başvurun.

İsteğe bağlı bağdaştırıcı kartlarına ilişkin ek bilgi için, IBM System Storage N series

Introduction and Planning Guide adlı belgedeki "Optional adapter cards" ekine bakın. Diğer N serisi belgelerin yanında, bu kılavuz da Web siteleri (sayfa xx) başlıklı konuda açıklandığı şekilde erişilebilen ve içinde gezinilebilen IBM N serisi destek Web sitesinde bulunabilir.

Önemli: Depolama için yerleşik kapılar kullanmıyorsanız, Data ONTAP sürümünüze ilişkin IBM System Storage N series Data ONTAP Block Access Management Guide adlı belgede açıklandığı şekilde, yerleşik kapılarınızı Hedef kipine ayarlamanız gerekir.

Notlar:

1. Aşağıdaki bölümlerdeki şekillerde, EXN4000 ya da EXN2000 depolama genişletme birimlerine N6000 serisi depolama sistemi bağlantıları gösterilmektedir. EXN1000 depolama genişletme birimlerinde, Giriş ve Çıkış kapılarının yerleri EXN4000 ya da EXN2000 birimlerindekinin tersidir.

2. ESH4 ve ESH2 otomatik olarak sonlandırılır ve sonlandırma anahtarına sahip değildir.

AT-FCX, son depolama genişletme biriminin Çıkış kapısına kablo bağlanmadığı sürece otomatik olarak sonlandırılır.

3. Kullanılmayan Fiber Kanal kapılarını Fiber Kanal geri döngü fişleriyle sonlandırın.

Adım 1: Depolama denetleyicisinin Fiber Kanal SAN'a bağlanması: Her depolama denetleyicisinin 0b ve 0d Fiber Kanal kapılarını ayrı (ikili yöneltme yapısı) SAN anahtarlarına Şekil 4 sayfa 17 içinde gösterildiği şekilde bağlayın.

Adım 2. Depolama denetleyicilerinin disk depolama genişletme birimlerine bağlanması: Her depolama denetleyicisi üzerindeki 0a ve 0c Fiber Kanal kapılarını

kullanarak, depolama denetleyicilerini disk depolama genişletme birimlerinin iki döngüsünün her birine aşağıdaki şekilde bağlayın.

1. 0a üst depolama denetleyicisi A Fiber Kanal kapısını, 1. döngünün ilk disk depolama genişletme birimindeki üst ESH4 (ya da AT-FCX) denetleyicisinin FC IN kapısına bağlayın.

2. 0a alt depolama denetleyicisi B Fiber Kanal kapısını, 1. döngünün ilk disk depolama genişletme birimindeki alt ESH4 (ya da AT-FCX) denetleyicisinin FC IN kapısına bağlayın.

3. 0c alt depolama denetleyicisi B Fiber Kanal kapısını, 2. döngünün ilk disk depolama genişletme birimindeki üst ESH4 (ya da AT-FCX) denetleyicisinin FC IN kapısına bağlayın.

4. 0a üst depolama denetleyicisi A Fiber Kanal kapısını, 2. döngünün ilk disk depolama genişletme birimindeki alt ESH4 (ya da AT-FCX) denetleyicisinin FC IN kapısına bağlayın.

Şekil 5 sayfa 18, N6000 serisi etkin/etkin ya da yüksek kullanılabilirlikli sistem üzerindeki yerleşik Fiber Kanal kapılarından depolama genişletme birimlerine Fiber Kanal bağlantılarını gösterir.

ÇIKIŞ

ÇIKIŞ PSU

Döngü 2 Disk EXN 1

ÇIKIŞ ÇIKIŞ

Modül A Modül B

PSU PSU

Döngü 1 Disk EXN 1

PSU

PSU

0d 0c 0b 0a

0d 0c 0b

0a n6hw016

Denetleyici A

Denetleyici B

PSU

Şekil 4. 0b ve 0d kapılarını kabolarla anahtarlara bağlama

Adım 3: Disk depolama genişletme birimlerinin disk depolama genişletme birimlerine bağlanması: Her döngüde birden fazla disk depolama genişletme birimi varsa, disk depolama genişletme birimlerini aşağıdaki gibi birlikte bağlayın. Döngüdeki her depolama genişletme birimi için:

1. Üst ESH4 (ya da AT-FCX) denetleyicisinin FC OUT kapısını, döngüde sonraki disk depolama genişletme birimi üzerindeki üst ESH4 (ya da AT-FCX) denetleyicisinin FC IN kapısına bağlayın.

2. Alt ESH4 (ya da AT-FCX) denetleyicisinin FC OUT kapısını, döngüde sonraki disk depolama genişletme birimi üzerindeki alt ESH4 (ya da AT-FCX) denetleyicisinin FC IN kapısına bağlayın.

Adım 4. Her döngüdeki son disk depolama genişletme biriminin depolama

denetleyicisine geri bağlanması (iki yollu Fiber Kanal kablolaması): İki yollu Fiber Kanal kablolaması gerçekleştiriyorsanız, her döngüdeki son disk genişletme birimini diğer depolama denetleyicisine Şekil 6 sayfa 19 içinde gösterildiği gibi geri bağlayın. Bu örnekte, iki yollu kablolama, bağdaştırıcı kartları kullanılarak gerçekleştirilir.

1. 1. Döngüdeki son disk depolama genişletme biriminin üst ESH4 (ya da AT-FCX) denetleyicisi FC OUT kapısını alt depolama birimi B üzerindeki bir Fiber Kanal kapısına bağlayın (alt depolama denetleyicisi B'nin 4 numaralı yuvasında isteğe bağlı genişletme bağdaştırıcısındaki Fiber Kanal kapısı A'ya bağlı olarak gösterilir).

2. 1. Döngüdeki son disk depolama genişletme biriminin alt ESH4 (ya da AT-FCX) denetleyicisi FC OUT kapısını üst depolama birimi A üzerindeki Fiber Kanal kapısına bağlayın (üst depolama denetleyicisi A'nın 4 numaralı yuvasında isteğe bağlı genişletme bağdaştırıcısındaki Fiber Kanal kapısı A'ya bağlı olarak gösterilir).

3. 2. Döngüdeki son disk depolama genişletme biriminin üst ESH4 (ya da AT-FCX) denetleyicisi FC OUT kapısını alt depolama denetleyicisi A üzerindeki Fiber Kanal kapısına bağlayın (alt depolama denetleyicisi A'nın 4 numaralı yuvasında isteğe bağlı genişletme bağdaştırıcısındaki Fiber Kanal kapısı B'ye bağlı olarak gösterilir).

4. 2. Döngüdeki son disk depolama genişletme biriminin alt ESH4 (ya da AT-FCX) denetleyicisi FC OUT kapısını alt depolama birimi B üzerindeki bir Fiber Kanal kapısına bağlayın (üst depolama denetleyicisi B'nin 4 numaralı yuvasında isteğe bağlı genişletme bağdaştırıcısındaki Fiber Kanal kapısı B'ye bağlı olarak gösterilir).

ÇIKIŞ

Şekil 5. 0a ve 0c kapılarını kablolarla depolama genişletme birimlerine bağlama

Benzer Belgeler