• Sonuç bulunamadı

Edebiyatı Bölümü

Belgede Fen-Edebiyat Fakültesi (sayfa 29-35)

Sözel Puan Türü

---Bölümün Tanıtımı

Türk Dili ve Edebiyatı (Türkiyat, Türkoloji, Türklük Bilgisi) Batılıların, başta Türkiye Türkleri olmak üzere, yeryüzündeki bütün Türk halklarının dillerini, edebiyatlarını ve tarihlerini incelemek amacıyla gelişen Avrupa kaynaklı bir bilim dalıdır. Aslında Türklerle ilgili araştırmaların Eski Yunan ve Latin kaynaklarına uzanan çok daha eski bir tarihi vardır. Hunlardan, Kuman-Kıpçaklara ve Osmanlılara de-ğin Türklerin Avrupa tarihinde önemli roller oynaması, Türk halklarının bir bölümünün Çarlık Rusyası ve Sovyetler Birliği sınırları içinde kalması, Türkolojinin Batı kaynaklı olmasındaki başlıca etkenler-dir. Modern Türkolojinin temelleri Paris’te ‘École des langues orientales vivantes’ (1795) bünyesinde atılmıştır. Macaristan’da Türkoloji kürsüsünün kurulduğu 1870 yılı ise modern anlamda Türkolojinin başlangıcı sayılabilir. 19. yüzyılda karşılaştırmalı dilbilim çalışmalarının gelişmesi, Ural-Altay dilleri varsayımının ortaya konulması, İskandinavyalı ve Rus bilim insanlarının İslam öncesi döneme ait ru-nik harfli Türkçe yazıtları bulmaları ve çözümlemeleri Türkoloji tarihinde bir dönüm noktası olmuştur.

Japonya ve Kore’den ABD’ye; Mısır’dan Almanya ve Macaristan’a değin pek çok ülkede Türkoloji ya da Doğu Bilimleri (Şarkiyat, Oryantalistik) çatısı altında Türk dili ve/veya edebiyatı bölümleri, araştır-ma merkezleri, enstitüleri vb. vardır. Türkiye’de ilk Türkoloji kürsüsü ise 1920’de İstanbul Darülfünun-da kurulmuştur. Türkoloji, bizde yükseköğretime uyarlanmış şekliyle Türk Dili ve Edebiyatı eğitimi ve öğretimi Atatürk’ün açtığı yolda, Cumhuriyet sonrasında hızla gelişen bilim dallarından biri olmuştur.

Bugün üniversitelerimizin büyük bir bölümünde Türk Dili ve Edebiyatı bölümü bulunmaktadır.

Türk dili ve edebiyatı araştırmaları “Türkoloji”, bölüm mezunlarına “Türkolog” (Türklük bilimcisi) adı verilir. Türkoloji öğrenimi her şeyden önce bu alana gönül vermeyi, Türk dili ve edebiyatıyla ilgili konularda heyecan duymayı gerektirir. Türkoloji öğrencilerinin başarısı; üst düzeyde sözel yeteneğin yanı sıra, dilden edebiyata değin geniş bir yelpazede sağlam bir altyapı, genel kültür ve disiplinli bir çalışmaya dayalıdır. Özellikle tarihi ve modern Türk dil ve lehçelerinin araştırılmasında; İngilizce, Rusça vb. yabancı dil bilgisi son derece önemlidir.

Başkent Üniversitesi, bünyesinde Türk Dili ve Edebiyatı programı açan öncü vakıf üniversitesidir.

Başkent Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türk dilini bir uygarlık ve bilim dili olarak kabul eden, Türk ulusunu çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmaya çalışan anlayışın ürünüdür. Bölümü-müz, kurucu rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın “Türkçe esas, yabancı dil baraj” özdeyişinden ve “7 gün 24 saat” çalışma ilkesinden hareketle 1998-1999 Akademik Yılı Güz Döneminde öğretime başlamıştır.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, dört yıllık bir lisans programıdır. Bölümümüzün amacı; başta dil ve edebiyat olmak üzere Türk dünyasının maddi ve manevi kültürel ürünlerini ve değerlerini artzamanlı ve eşzamanlı olarak araştırma ve inceleme yeterliği kazanmış, özgün ve yenilikçi bilgi üretebilen, en az iki yabancı dil bilen, temel bilgisayar becerisine sahip araştırmacı ve bilim insanı yetiştirmektir.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretim programı dinamiktir; bilimsel gelişmelere ve ihtiyaçlara göre güncel-lenir, yenilenir. Bölümümüz eğitim ve öğretim standartları bakımından çağdaş, yeniliklere ve sürekli iyileştirmeye açıktır.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretimi, mezunlarını çalışma yaşamına hazırlayacak deneyimleri sağlamak üzere, öğrenci merkezlidir. Her biri alanında uzman olan deneyimli ve seçkin öğretim elemanları enerjilerini, öğrencilerini 21. yüzyılın dünyasına hazırlamak üzere harcarlar. Öğrencilerimiz geleceğe demokratik, saygıyı ve kişilik haklarını, temel etik ilkelerini ön planda tutan ilişkiler aracılığıyla öz güvenleri yüksek biçimde hazırlanmaktadırlar.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümündeki öğretim programı genel olarak dil dersleri ve edebiyat dersleri olmak üzere ikiye ayrılır: Dil derslerinde Türkçenin en eski dönemlerinden bugüne değin Orhon Türk-çesi, Uygur TürkTürk-çesi, Karahanlı Türkçesi vb. tarihî Türk yazı dilleri; Kazakça, Türkmence, Özbekçe vd.

çağdaş Türk yazı dilleri ve Türkiye Türkçesi ses bilgisi, biçim bilgisi, söz dizimi gibi farklı dil bilimsel düzeylerde, kapsamlı ve ayrıntılı biçimde ele alınır.

Edebiyat derslerinde ise halk edebiyatı, klasik Türk edebiyatı, yeni Türk edebiyatı alanlarında en eski dönemlerden bugüne değin Türk edebiyatının tüm yönleri modern yöntemlerle incelenir. Yaklaşık bin üç yüz yıllık yazılı Türk dili ve edebiyatı tarihinin sekiz yüz altmış yıllık dönemi genellikle Osmanlı Türkçesi adı ile bilinen, halk arasında “eski yazı” olarak nitelenen Arap harfli metinlerden oluşmakta-dır. Farklı stillerde yazılmış Arap harfli metinleri uzmanlık derecesinde okuyabilme becerisi kazanma, nitelikli bir Türkoloji eğitimi bakımından büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle; Bölümümüz, öğ-rencilerine farklı dönemlere ve lehçelere ait el yazması ve matbu (basılı) özgün metinler aracılığıyla Arap harfli Türkçe metinleri okuma becerisi kazandırılmasına özel bir önem verir. Özellikle basılı me-tinleri okumak sanılanın aksine son derece kolay ve zevklidir.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ders programının yanı sıra ulusal ve uluslararası bilimsel toplantı-lar, projeler, öğrenci araştırma projesi sunumları, Türkoloji seminerleri, yüksek lisans seminerleri, Edebiyat Topluluğu faaliyetleri, kültür gezileri vb. geniş bir ölçekte bilimsel, kültürel ve toplumsal katkı faaliyetlerini sürdürür. Bütün bu faaliyetler öğrencilerin “sınıf içi kazanımları”nı tamamlayan, geliştiren, onlara farklı boyutlar ve bakış açıları sunan etkinliklerdir.

Bölümün avantajları

Başkent Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim elemanı-öğrenci ilişkisi örnek teşkil ede-cek niteliktedir. Akademik kadro ile öğrenci arasında ders içi ve ders dışında iletişim kanalları açıktır.

Öğrenci, dersi ile ilgili her türlü konuyu öğretim elemanı ile tartışma, eksikliklerini telafi etme imkânına sahiptir. Dersler, sınıf mevcudu ve fiziksel koşullar bakımından ideal ortamlarda yapılmaktadır. Sınıf mevcutlarının makul düzeyde olması öğretim elemanlarının öğrencilerini yakından tanımasına, kişisel gelişimlerini bizzat izlemelerine imkan sağlamaktadır.

Akademik Kadro

Prof. Dr. Süer EKER (Bölüm Başkanı) Doç. Dr. Leyla Burcu DÜNDAR Dr. Öğr. Üyesi Ayşe DUVARCI Dr. Öğr. Üyesi Emine TUĞCU KILIÇ Dr. Öğr. Üyesi Bilge GÖKTER GENÇER Dr. Öğr. Üyesi Melike ÜZÜM Dr. Öğr. Üyesi Aslı AYTAÇ Arş. Gör. Özge AKSOY SERDAROĞLU Arş. Gör. Aysun Ezgi YILMAZ Arş. Gör. Kadim POLAT

Öğrencilerimiz ilgi ve yeteneklerine uygun olarak bölümden veya farklı fakültelerden seçmeli ders alabilirler. Başkent Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğrenim gören öğrenciler alanlarıyla ilgili nitelikli bir eğitim almanın yanı sıra çağdaş dünyayı kucaklayabilecek şekilde bilişim teknolojisi altyapısına da sahip olmaktadırlar. Öğrencilerimiz, kendi alanları dışında, sekiz yarıyıl içinde bilgisayar okuryazarlığı dersi ile Güzel Sanatlar Fakültesinden kendilerine sanat ve kültür alanlarında yeni ufuklar açabilecek seçmeli bir ders alarak mezun olurlar.

Öğrencilerimiz zorunlu İngilizce derslerinin yanı sıra Başkent Üniversitesi Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (BÜDAM) bünyesinde açılan ücretsiz Almanca, Rusça, Farsça, İspanyolca, İtalyanca vb. dil kurslarına lisans öğrenimleri süresince devam edebilmektedirler.

Son sınıfta öğrendiklerini uygulamak üzere öğrencilere bitirme projeleri yaptırılmaktadır. Bölümü-müz öğrencileri gerekli koşulları sağladıkları takdirde yan dal ve çift ana dal programlarından da yararlanabilirler.

Bölüm mezunlarının çalışma alanları

Başkent Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, mezunlarına geniş bir çalışma alanı sunan bölüm-lerden biridir. Mezunlarımız alanlarıyla ilgili veya alan dışında, lisans diplomasını yeterli gören tüm serbest veya özel sektör kurum ve kuruluşlarında çok geniş bir yelpazede çalışma imkânına sahiptir.

Akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerimiz, Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalında yani kendi kurumlarında veya diğer üniversitelerde burslu veya burssuz olarak lisansüstü eğitimle “Bilim Uzmanı” ve “Doktor” olma imkânına sahiptirler.

Mezunlarımız Türkiye’nin hemen hemen her üniversitesinde bulunan Türk Dili ve Edebiyatı bölüm-lerinde araştırma görevlisi olarak akademik çalışma hayatına adım atabilirler. Bilindiği gibi 2547 sa-yılı YÖK Kanunu gereğince Türk Dili dersleri Türkiye’deki bütün üniversitelerde okutulması zorunlu derslerdendir. Doğal olarak mezunlarımız, bütün üniversitelerde öğretim görevlisi unvanıyla çalışma imkânına sahiptir. TDE Bölümü mezunları yurt dışındaki üniversitelerde de Türk dili ve edebiyatı uzmanı olarak çalışabilirler. Mezunlarımız ilgi ve yeteneklerine bağlı olarak metin yazarı, reklamcı, editör, yayımcı, düzeltmen, program yapımcısı vb. olarak yazılı ve görsel medyada ve yayım dünya-sında faaliyet gösterebilirler.

Öğrencilerimiz dil ve edebiyat alanındaki birikimlerini kişisel yetenekleriyle birleştirerek sunuculuk ya da sunuculuk kurslarında öğretmenlik de yapabilirler. Eğitim gelecek yıllarda da ülkemizin en önemli yatırım alanlarından biri olacaktır. Dolayısıyla mezunlarımız, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmî ve özel okullarda veya özel öğretim kurslarında branş öğretmenliği yapabilmektedirler.

Türkoloji mezunlarının çalışma alanları Türkiye ile sınırlı değildir. Özellikle Türkçenin yabancı dil ola-rak öğretimi alanında çalışmak isteyenler için bütün kıtalardaki Türkçe öğretim merkezlerinin kapısı mezunlarımıza açıktır.

Mezunlarımız yurt dışındaki eğitim ve kültür kurumlarında, bakanlıklarda, arşivlerde, yayın evlerinde, müzelerde, Türk Cumhuriyetleri ve bölge ülkeleriyle ilgili resmî veya özel kuruluşlarda görev alabil-mektedirler. Türk dünyasıyla ilişkilerde Türk Dili ve Edebiyatı mezunları önemli roller oynamakta, bu ülkelerin üniversitelerinde de öğretim elemanı olarak görev alabilmektedirler. Özgüveni yüksek, nitelikli mezunlarımız lisansüstü eğitim sınavlarında başarılı olmakta, çeşitli kuruluşların istihdam politikalarında öncelikle tercih edilmektedir.

Mezunların çalıştıkları kurumlar

Mezunlarımız öğretim elemanı olarak üniversitelerde ve üniversitelerin Türkçe öğretim merkezle-rinde (TÖMER); öğretmen ve/veya yönetici olarak MEB’e bağlı okullarda ve özel kolejlerde; TİKA, Yunus Emre Enstitüsü, TRT, RTÜK, Kültür Bakanlığı, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Cumhur-başkanlığı arşivleri ve diğer resmî ve özel kurumlarda; özel şirketlerde; yayınevleri, yazılı ve görsel medya organlarında çalışmaktadır. Üniversite eğitiminin sağladığı altyapı ile iş dünyasında veya aile şirketlerinde başarılı faaliyetlerini sürdüren mezunlarımız da bulunmaktadır.

Bölümün sunduğu ayrıcalıklar

Başkent Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türkoloji bölümleri içinde uluslararası iş birliğine açık bölümlerden biridir. Öğrencilerimiz, ERASMUS+ Değişim Programı kapsamında, öğrenim süre-lerinin 1 dönem ya da 1 yılını program kapsamında bulunan üniversitelerden birinde sürdürebilirler.

Bölümümüz, bilim alanının uluslararası niteliğine uygun olarak Almanya, Macaristan vb. ülkelerle yapılan anlaşmalar çerçevesinde bu ülkelerdeki Türkoloji bölümleriyle iş birliği içindedir. Öğrencile-rimize yurt dışında öğrenim imkânları sağlanmasının yanı sıra yabancı öğrencilere de benzer fırsatlar sunulmaktadır. Almanya, Macaristan, Kazakistan, Ukrayna vb. ülkelerden gelen yabancı öğrenciler, Bölümümüzde uluslararası anlaşmalar çerçevesinde belirli sürelerle öğrenim görmüş ve görmekte-dir. Süreç çevrimiçi olarak da yönetilebilmektegörmekte-dir.

Bölümümüz öğretim elemanları, ERASMUS+ Değişim Programı Ders Verme Hareketliliği de dahil ol-mak üzere Almanya Johannes Gutenberg Üniversitesi ve İsveç Uppsala Üniversitesinde; Kazakistan Nur Sultan’da Gumilyov Ulusal Avrasya Üniversitesinde, Londra Agha Han Üniversitesinde, Tahran Allame Tabatai Üniversitesinde, Kazakistan Kızlar Pedagoji Üniversitesinde, Almatı Ulusal El-Farabi Üniversitesinde ve Azerbaycan Diller Üniversitesinde misafir öğretim elemanı/ziyaretçi profesör ola-rak bulunmuşlardır. Öğretim elemanlarımız başka yükseköğretim kurumlarına, diğer kurum ve ku-ruluşlara da çağrılı konuşmacı olarak davet edilmektedir. Bunun dışında öğretim elemanlarımız yurt dışındaki üniversitelerin ilgili bölümleriyle çeşitli akademik iş birlikleri ve projeler yürütmekte, bu bö-lümlerde öğrenim gören yüksek lisans ve doktora öğrencilerine tez danışmanlığı da yapmaktadırlar.

Öğrencilerimiz henüz mezun olmadan çalışma alanlarını tanıma fırsatı bulmaktadır. Bölüm öğrenci-lerimiz özel öğretim kurslarında stajyer olarak çalışabilmekte, böylelikle meslekleriyle ilgili deneyim kazanmaktadırlar. Çeşitli kurumlar için düzeltmenlik (redaktörlük) yapan öğrencilerimiz de vardır. Bö-lüm tarafından düzenlenen etkinliklerde öğrencilerimize organizasyon, program yönlendirmeciliği vb.

görevler verilerek onların çalışma yaşamına özgüvenli ve birikimli olarak atılmaları sağlanmaktadır.

Lisans öğrenimlerini tamamlayan öğrencilerimiz, 2018 yılında açılan Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yük-sek Lisans Programımızda akademik ve kariyer gelişimlerine devam etme imkânına sahiptir.

Staj ve uygulamalı eğitim imkânları

Bölümümüzde staj zorunluluğu bulunmamaktadır; ancak talep eden öğrencilerimize çeşitli kurum ve kuruluşlarda staj yapma fırsatı tanınmakta, staj için öğrencilerimiz teşvik edilmektedir. Medya ve iletişim sektöründe deneyim kazanmak isteyen öğrencilerimiz, Kanal B ve Radyo Başkent gibi med-ya organları aracılığıyla staj med-yapma olanağı bulabilmektedirler. Ayrıca öğrencilerimize, sunuculuk ve diksiyon; basın yayın dünyası ve editörlük vb. alanlarda, bu alanların profesyonelleri aracılığıyla seminerler düzenlenmektedir.

Sizleri; aydınlık bir gelecek, çağdaş bir eğitim için Ankara’nın hemen yanı başında, ulaşımın ücretsiz servislerle sağlandığı, yemyeşil, huzur dolu Bağlıca yerleşkemizde, saygın, çağdaş, öğrenci merkezli Başkent ailesinin birer mesubu olmaya çağırıyoruz.

Resmi Internet Sitesi: tde.baskent.edu.tr

T: Haftalık teorik ders saati U: Haftalık uygulama ders saati K: Dersin toplam kredi saati AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi ÖK: Ön Koşul

Akademik Program

Ders Kodu Ders Adı T U K AKTS

Üniversite Zorunlu Dersleri

BTU100 Bilgisayar Okuryazarlığı 2 - 2 2

GSBHSH Seçmeli Güzel Sanatlar/İlk Yardım - 2 1 1

ORY100 Üniversite Hayatına Giriş 1 - 1 1

Dönem I (Güz)

TDE147 Türk Halk Edebiyatına Giriş 2 - 2 3

TDE149 Dil ve İletişim 2 - 2 3

TDE128 Eski Türk Edebiyatına Giriş 2 - 2 3

TDE130 Yeni Türk Edebiyatına Giriş 2 - 2 3

TDE140 Türkiye Türkçesi: Ses Bilgisi 3 - 3 5

TDE142 Araştırma Yöntemleri 2 - 2 3

TDE144 Osmanlı Türkçesi II 3 - 3 4

TDE150 Türk Halk Edebiyatı Araştırmaları 2 - 2 3

TOPLAM 21 - 21 30

Dönem III (Güz)

ATA201 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 - 2 2

ENG225 İngilizce III 4 - 4 5

TDEXXX Seçimlik Ders II 3 - 3 4

TDE227 Eski Türk Edebiyatı I 2 - 2 3

TDE243 Osmanlı Türkçesi III 3 - 3 4

TDE245 Türkiye Türkçesi: Biçim Bilgisi 3 - 3 4

TDE247 Türk Halk Edebiyatında Tür ve Şekil 2 - 2 3

TDE251 Eski Türkçe I 2 - 2 2

TDE255 Yeni Türk Edebiyatı I 2 - 2 3

TOPLAM 23 - 23 30

Dönem IV (Bahar)

ATA202 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 - 2 2

ENG226 İngilizce IV (ÖK: ENG 225) 4 - 4 5

TDEXXX Seçimlik Ders III 3 - 3 4

TDE228 Eski Türk Edebiyatı II 2 - 2 3

TDE244 Osmanlı Türkçesi IV 3 - 3 4

TDE246 Türkiye Türkçesi: Söz Dizimi 3 - 3 4

TDE252 Eski Türkçe II 2 - 2 3

TDE256 Yeni Türk Edebiyatı II 2 - 2 3

TDE260 Türk Halk Edebiyatında Nesir 2 - 2 2

TOPLAM 23 - 23 30

Dönem V (Güz)

ENG367 İngilizce V 4 - 4 5

TDEXXX Alan Dışı Seçmeli Ders III 3 - 3 3

TDEXXX Seçimlik Ders IV 3 - 3 4

TDE317 Tekke ve Tasavvuf Edebiyatı 2 - 2 3

TDE339 Orta Türkçe: Doğu Türkçesi 3 - 3 4

TDE341 Çağdaş Türk Lehçelerine Giriş 3 - 3 4

TDE347 Eski Türk Edebiyatı III 3 - 3 4

TDE355 Yeni Türk Edebiyatı III 2 - 2 3

TOPLAM 23 - 23 30

Dönem VI (Bahar)

ENG368 İngilizce VI 4 - 4 5

TDEXXX Seçimlik Ders V 3 - 3 4

TDEXXX Seçimlik Ders VI 3 - 3 4

TDE314 Çağdaş Türk Lehçeleri: Oğuz Grubu 2 - 2 3

TDE340 Aşık Edebiyatı 2 - 2 3

TDE344 Orta Türkçe: Eski Anadolu Türkçesi 3 - 3 4

TDE348 Eski Türk Edebiyatı IV 2 - 2 3

TDE358 Milli Edebiyat 3 - 3 4

TOPLAM 22 - 22 30

Dönem VII (Güz)

ENG425 İngilizce VII 4 - 4 5

TDEXXX Seçimlik Ders VII 3 - 3 4

TDEXXX Seçimlik Ders VIII 3 - 3 4

TDEXXX Seçimlik Ders IX 3 - 3 4

TDE447 Eski Türk Edebiyatı V 2 - 2 3

TDE475 Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı 3 - 3 4

TDE477 Araştırma Projesi I 2 - 2 4

TDE479 Çağdaş Türk Lehçeleri: Çağatay Grubu 2 - 2 2

TOPLAM 22 - 22 30

Ders Kodu Ders Adı T U K AKTS Seçimlik Dersler

TDE152 Farsça I 3 - 3 4

TDE153 Farsça II 3 - 3 4

TDE154 Masal Tahlili 3 - 3 4

TDE155 Çocuk Edebiyatı 3 - 3 4

TDE156 Halk Bilimi I 3 - 3 4

TDE157 Halk Bilimi II 3 - 3 4

TDE158 Türk Tasavvuf Edebiyatı 3 - 3 4

TDE162 Sözcük Bilim 3 - 3 4

TDE171 Kadın Çalışmaları 3 - 3 4

TDE263 Dünya Edebiyatı 3 - 3 4

TDE264 Dil İlişkileri 3 - 3 4

TDE266 Şiir Tahlili 3 - 3 4

TDE267 Türk Öyküsü 3 - 3 4

TDE288 Ağız Bilimi Araştırmaları 3 - 3 4

TDE289 Eski Türk Edebiyatında Nesir 3 - 3 4

TDE290 Edebi Sanatlar 3 - 3 4

TDE291 Metin Şerhi 3 - 3 4

TDE375 Toplum Dil Bilim 3 - 3 4

TDE376 Genel Dil Bilim 3 - 3 4

TDE377 Edebiyat Sosyolojisi 3 - 3 4

TDE466 Kültür Tarihi 3 - 3 4

TDE473 Roman Tahlili 3 - 3 4

TDE474 Eski Türk Edebiyatında Mitolojik Unsurlar 3 - 3 4

TDE490 Sözlük Bilim 3 - 3 4

TDE491 Türk Tiyatrosu 3 - 3 4

TDE492 Kurmaca Dışı Edebiyat 3 - 3 4

TDE494 Edebiyat Kuramları ve Eleştiri 3 - 3 4

Dönem VIII (Bahar)

ENG426 İngilizce VIII 4 - 4 5

TDEXXX Seçimlik Ders X 2 - 2 4

TDEXXX Seçimlik Ders XI 3 - 3 4

TDEXXX Seçimlik Ders XII 3 - 3 4

TDE448 Eski Türk Edebiyatı VI 2 - 2 3

TDE476 Çağdaş Türk Edebiyatı 3 - 3 4

TDE478 Araştırma Projesi II 2 - 2 4

TDE484 Çağdaş Türk Lehçeleri: Kıpçak Grubu 2 - 2 2

TOPLAM 21 - 21 30

YÜKSEKÖĞRETİM

Belgede Fen-Edebiyat Fakültesi (sayfa 29-35)

Benzer Belgeler