• Sonuç bulunamadı

emniyet kemerlerini taktıktan sonra, araç park edilip motor durdurulana kadar dik oturmaya, sırtlarını koltuklara dayamaya ve ayaklarını yerde tutmaya dikkat etme-lidirler.

Doğru şekilde oturmamak, bir çarpışma sırasında yaralanma tehlikesini arttırır. Ör-neğin, eğik oturduğunuzda, yatar vaziyet-te, öne yakın veya öne yaslanılmış du-rumdaysa ya da ayaklarından birini veya her ikisini yukarı kaldırmışsa, bir çarpış-ma sırasında yaralançarpış-ma tehlikesi büyük ölçüde artar.

Ayrıca, ön koltukta gereken konumda oturmayan bir kişi, aracın içindeki parça-lara veya şişen bir hava yastığına çarpa-rak ciddi boyutta veya ölümcül şekilde yaralanabilir.

Otomatik kapatma sistemi bulunmayan yolcu yan hava yastıklarına sahip araçlarda

Eğer ön taraftaki bir yolcu yanlara eğilir-se ve başı yan hava yastıklarının açılma alanında bulunursa, şişen bir yan hava yastığı ciddi boyutta bir yaralanmaya yol açacak bir biçimde yolcuya çarpabilir.

Yetişkinlerin ve Gençlerin Korunması

Do¤ru konumda oturmamak, bir çarp›flma s›ras›nda ciddi yaralan-maya veya ölüme yol açabilir.

Daima dik olarak s›rt›n›z› koltu¤a yaslayacak flekilde ve ayaklar›n›z yere basar biçimde oturunuz.

! UYARI

Yetişkinlerin ve Gençlerin Korunması

Hamile Bayanlara Öneriler

Hamileyseniz araç kullanırken ya da araçta giderken kendinizi ve doğacak ço-cuğunuzu korumanın en iyi yolu her za-man emniyet kemeri takmak ve kemerin kucak bölümünü kalçalarınız arasında, mümkün olduğunca aşağıda tutmaktır.

Araba kullanırken dik oturunuz ve koltuğunuzu aracın tam kontrolünü kay-betmeyecek kadar arkaya ayarlayınız. Ön yolcu koltuğunda otururken koltuğu mümkün olduğunca arkaya ayarlayınız.

Böylece çarpışma ya da şişen hava yastığının sizi ya da doğacak bebeğinizi yaralama riski azalacaktır.

Her doktor kontrolüne gidişinizde, araç kullanıp kullanamayacağınızı sorunuz.

Ek Güvenlik Önlemleri

G Asla iki kişi aynı emniyet kemerini kullanmamalıdır. Aksi takdirde bir çarpışma sırasında ciddi şekilde yarala-nabilirler.

G Emniyet kemerlerine hiçbir aksesuar takmayınız. Kullanan kişinin rahatlığı-nı arttırmak veya emniyet kemerinin omuz kısmının konumunu değiştirmek için tasarlanmış aksesuarlar, emniyet kemerinin koruyucu yeteneklerini önemli şekilde azaltabilir ve bir çarpışma sırasında ciddi şekilde yaralanma tehlikesini arttırabilir.

G Yolcuların bagaj bölümünde ya da katlanmış haldeki arka koltukta oturmalarına izin vermeyiniz. Eğer bu olursa, bir çarpışma anında ciddi şekilde yaralanabilirsiniz.

Yetişkinlerin ve Gençlerin Korunması

G Vücudunuzla ön hava yastığı arasına sert veya keskin nesneler koymayınız.

Sert veya keskin bir cismi kucağınızda taşımak veya pipo içerken ya da ağzınız-da keskin bir şey varken araç kullan-mak, hava yastığının şişmesi durumunda ciddi yaralanmalara yol açabilir.

G Ellerinizi ve kollarınızı hava yastığı kapaklarından uzak tutunuz. Eğer elleriniz veya kollarınız bir hava yastığı kapağına yakın olursa ön hava yastıklarının şişmesi durumunda yaralanabilirler.

G Ön hava yastığı kapakları üstüne herhangi bir şey takmayınız veya koymayınız. "SRS AIRBAG" işaretli kapakların üzerindeki nesneler hava yastıklarının çalışmasına engel olabilir ya da hava yastıklarının açılması durumunda araç içine savrularak birisine zarar verebilir.

G Yan hava yastığı bulunan modellerde, kapıya veya yakınına sert cisimler yerleştirmeyiniz. Eğer yan hava yastığı ya da yan perde hava yastığı şişerse, kapıya iliştirilmiş bir bardak tutucu veya sert bir cisim araç içine savrulabilir ve birini

yaralayabilir.

G Yan perde hava yastığı bulunan modellerde, elbise askısına sert eşyalar asmayınız. Yan hava yastığı şişerse yaralanmalara sebep olabilir.

Emniyet Kemeri Sisteminin Parçaları

Aracınızın beş oturma yerinde kucak/omuz kemerleri içeren emniyet kemerleri vardır. Ayrıca ön koltuklardaki emniyet kemerleri otomatik emniyet kemeri gericileriyle donatılmıştır.

Size ve yolcularınıza emniyet kemerlerini takmanızı hatırlat-mak için gösterge panelinde bir uyarı lambası ve uyarı sinyali vardır.

Bu sistem ön emniyet kemerlerini denetler. Emniyet kemerinizi bağlamadan kontak anahtarını ON (II) konumuna alır-sanız, uyarı sinyali duyulacak ve uyarı lambası yanıp sönecektir. Uyarı sinyali kesilmeden emniyet kemerinizi takmaz-sanız uyarı lambası yanık kalacaktır.

Eğer emniyet kemerinizi bağlamadan sürüşe devam ederseniz düzenli aralıklar-la sesli uyarı verilecek ve uyarı aralıklar-lambası yanıp sönecektir.

Sadece Avustralya modellerinde

Ön yolcu emniyet kemerini bağlamazsanız uyarı lambası, kontak anahtarı ON (II) konumuna alındıktan 6 saniye sonra yanar.

Yolculuk sırasında hem sürücü hem de ön yolcu emniyet kemeri takmamışsa uyarı sinyali kesilmez ve uyarı lambası düzenli aralıklarla yanıp söner.

Ön yolcu koltuğunda kimse oturmuyorsa ya da burada küçük bir çocuk veya minyon tipli bir yetişkin varsa, uyarı lambası yanmaz ve uyarı sinyali duyulmaz.

Emniyet Kemerinizle İlgili Ek Bilgiler

Kucak/Omuz Kemeri

Kucak/omuz kemeri omuzun üzerinden göğsünüze iner ve kalçalarınız arasında uzanır.

Kemeri takmak için kilit dilini kilit yuva-sına sokunuz, sonra sürgünün kilitlen-diğinden emin olmak için kemeri sertçe çekiniz (kemeri konumlandırma biçimi için sayfa 17’ye bakınız).

Emniyet kemerini açmak için, emniyet kemerinin tokası üzerindeki kırmızı PRESS düğmesine basınız. Kemeri tamamen toplanması için yönlendiriniz.

Araçtan çıktıktan sonra, kemerin toplandı-ğından ve kapıya sıkışmayacatoplandı-ğından emin olunuz.

Bütün emniyet kemerlerinde acil durumlarda kilitlenen germe mekanizması vardır. Normal sürüş sırasında mekanizma sizin koltukta rahat hareket etmenizi sağlarken kemerde bir miktar gerginlik bırakır. Bir çarpışma veya ani frenleme sırasında, mekanizma vücudunuzu korumak için kemeri otomatik olarak kilitler.

Arka yan koltuklardaki kucak/omuz ke-merlerinde, çocuk koltuklarının sabitlen-mesi için kullanılması gereken bir kilitleme mekanizması vardır (sayfa 55’e bakınız).

Eğer kemerin omuz kısmı tamamen dışarı çekilirse kilitleme mekanizması devreye girer. Kemer geri toplanır, ancak yolcunun rahat hareket etmesine engel olur.

Kilitleme mekanizmasını devreden çıkar-mak için kilit dilini kemer tokasından çıkarınız ve kemeri tamamen toplanmaya bırakınız. Kemeri tekrar takmak için yalnızca gerektiği kadar çekiniz.

Emniyet Kemerinizle İlgili Ek Bilgiler

OMUZ KISMI KEMER

ÜST

Emniyet Kemerinizle İlgili Ek Bilgiler

Kucak Kemeri (Bazı tiplerde)

Kucak kemeri kalçalara oturan manuel ayarlı (elle ayarlanabilen) bir kemerden oluşmaktadır.

Kemeri takmak için kilit dilini CENTER şeklinde işaretlenmiş kilit tokasına sokunuz, ardından dilin kilitlendiğinden emin olmak için kemeri sertçe çekiniz.

Kemeri açmak için, kırmızı PRESS düğmesine basınız.

Kucak kemerini uzatmak ve doğru takmayla ilgili bilgiler için sayfa 18’e bakınız.

K‹L‹T TOKASI K‹L‹T D‹L‹

Emniyet Kemerinizle İlgili Ek Bilgiler

Otomatik Emniyet Kemeri Gericileri

(Bazı tiplerde)

Ek koruma sağlamak için ön emniyet ke-merleri otomatik emniyet kemeri gerici-leriyle donatılmışlardır. Eğer ön hava yas-tıklarınız şişerse, sürücüyü ve ön yolcuyu yerlerinde tutmak için gericiler derhal kemerleri gererler.

Gericiler ön hava yastıklarını açacak kadar ciddi olan her çarpışmada devreye girecek şekilde tasarlanmıştır.

Bazı tiplerde

Yan perde hava yastığı, yandan gelen bir darbeyle açılırsa aracın bu tarafındaki gerici de devreye girecektir.

Bir kaza sırasında ön hava yastıkları açıl-madan da gericiler devreye girebilir. Bu durumda hava yastıklarına gerek olmaya-caktır, ancak ilave bir emniyet sistemi yardımcı olabilir.

Gericiler devreye girdikten sonra emniyet kemeri tokadan çıkarılıncaya kadar sıkı bir şekilde kalır.

Otomatik emniyet kemeri geri-cilerinizde bir sorun olduğunda SRS gösterge lambası yanar (sayfa 33’e bakınız).

EMN‹YET KEMER‹ GER‹C‹S‹

Emniyet Kemerinizle İlgili Ek Bilgiler

Emniyet Kemerlerinin Bakımı

Güvenliğiniz için emniyet kemerinizin durumunu düzenli aralıklarla kontrol et-meniz gerekir.

Emniyet kemerini sonuna kadar çekiniz ve yırtılma, yanma ya da aşınma olup ol-madığını kontrol ediniz. Kilit dillerinin kilit yuvalarına rahatça girip girmediğini, kemerlerin kolayca toplanıp toplanmadı-ğını kontrol ediniz. Bir kemer kolayca toplanmazsa kemerin temizlenmesi sorunu çözebilir (sayfa 497’ye bakınız).

İyi durumda olmayan veya düzgün bir şekilde çalışmayan kemerler iyi koruma sağlamayacaklardır ve en kısa sürede de-ğiştirilmelidirler.

UYARI: Gevşekliği gideren emniyet ke-meri ayarlama mekanizmalarını engelle-yecek ya da kemerin ayarlanmasını zor-laştıracak değişiklikleri ya da ilaveleri yapmamalısınız.

Eğer bir emniyet kemeri bir kaza sırasın-da zarar görürse, yetkili serviste kemeri değiştirmelisiniz. Bir kaza sırasında zarar görmüş bir kemer bir sonraki çarpışmada aynı oranda koruma sağlayamayacaktır.

Yetkili servis, kemerin bağlantı

noktalarında bir hasar olup olmadığını da araştırmalı ve gerekiyorsa bu parçaları değiştirmelidir. Kaza sırasında çalışmış olan otomatik emniyet kemeri gericileri değiştirilmelidirler.

UYARI: Şiddetli bir çarpışmadan sonra kemerde gözle görülür hiç bir hasar ol-masa da bu kemerin ve parçalarının ta-mamıyla değiştirilmesi gereklidir.

UYARI: Kayışın cila, yağ, kimyasal mad-de, özellikle de akü asidi ile temas etmeme-si gerekir. Temizlik işlemi yumuşak deter-jan ve su kullanılarak yapılabilir. Eğer ke-mer yıpranmış, çok pislenmiş veya hasar görmüşse bir yenisi ile değiştirilmelidir.

Emniyet kemerlerinin kontrol edilmemesi veya bak›mlar›n›n yap›lmamas›, gerekti¤inde düzgün çal›flmamalar›na neden olarak ciddi yaralanmalara ve ölüme yol açabilir.

Emniyet kemerlerinizi düzenli aral›klarla kontrol ediniz ve her-hangi bir ar›zay› en k›sa sürede düzelttiriniz.

! UYARI

Emniyet Kemerinizle İlgili Ek Bilgiler

Bağlantı Noktaları

Emniyet kemerlerini değiştirirken, şekilde gösterilen bağlantı noktalarını kullandığınızdan emin olunuz.

(Ön Koltuk)

(Arka Koltuk)

Arka koltukta üç kucak/omuz kemeri bulunan modellerde

Arka koltukta üç kucak/omuz kemeri vardır.

Arka koltuk orta pozisyonda bir kucak kemeri bulanan modellerde

Bazı modellerde, arka koltuğun kenar pozisyonlarında kucak/omuz kemerleri bulunur. Orta pozisyonda bir kucak ke-meri vardır.

Hava Yastıklarınızla İlgili Ek Bilgiler (Bazı tiplerde)

SRS Parçaları

Hava yastığı sisteminiz şunlardan oluşur:

G İki SRS (hava yastığı sistemi) ön hava yastığı. Sürücü hava yastığı direksiyon simidi içinde, ön yolcu hava yastığı ön panel içinde bulunur. Her ikisinde de

"SRS AIRBAG" yazısı vardır (sayfa 29’a bakınız).

G İki yan hava yastığı bulunan modellerde, hava yastığının birisi sürücü, diğeri ön yolcu içindir. Hava yastıkları koltuk arkalıklarının dış ke-narlarındadır. Her ikisinin üzerinde de

“SIDE AIRBAG” yazılıdır (sayfa 31’e bakınız).

G İki yan perde hava yastığı bulunan modellerde, aracın iki yanında bir hava yastığı bulunur. Hava yastıkları yan camların üzerinde, tavandadır. Her iki yandaki ön ve arka direğin üzerinde

“SIDE CURTAIN AIRBAG” yazılıdır (sayfa 32’ye bakınız).

G Otomatik ön emniyet kemeri gericileri (sayfa 25’e bakınız).

G Yan hava yastıkları bulunan

modellerde, şiddetli bir ön darbeyi ya da yan darbeyi algılayan sensörler.

Yan hava yastığı otomatik devreden çıkarma sistemi bulunan araçlarda

G Yolcu hava yastığı açılma alanı içinde bir çocuğun olup olmadığını algılayan sensörler ve hava yastığını kapatma sinyalini gönderen kontrol ünitesi (sayfa 31’e bakınız).

G Hava yastıkları, sensörler veya emniyet kemeri gericileri ile ilgili olası sorunla-ra karşı sizi uyasorunla-ran, gösterge panelin-deki uyarı lambası (sayfa 33’e bakınız).

G Hava yastığı otomarik devreden çıkar-ma sistemi bulunan modellerde, gösterge panelindeki bir uyarı lambası ön yolcu hava yastığının devreden çıkarıldığı konusunda sizi uyarır (sayfa 34’e bakınız).

Avustralya modelleri

G Kontak anahtarının ON (II) konumuna alınmasının ardından sensörlerden, kontrol ünitesinden ve hava yastığı çalıştırma elemanlarından emniyet kemeri gericilerinden, emniyet kemeri gericilerinden sürücü ve ön yolcu em-niyet kemerinin kullanımından gelen bilgileri sürekli olarak izleyen geliş-miş bir elektronik sistem.

Hava Yastıklarınızla İlgili Ek Bilgiler (Bazı tiplerde)

Avustralya modelleri hariç

G Kontak anahtarı ON (II) konumuna alındığında sensörleri, kontrol ünitesini ve hava yastığı çalıştırma elemanlarını sürekli olarak izleyen çok gelişmiş bir elektronik sistem.

G Çarpışma sırasında aracınızın elektrik sisteminin devre dışı kalması durumu-na karşı acil yedek güç.

Ön Hava Yastıklarınızın Çalışması

Önden şiddetli bir darbe alınması duru-munda, sensörler ani hız kaybını tespit eder.

Hız kaybı oranı yeterince yüksekse, kontrol ünitesi sürücü ve ön yolcunun ön hava yastıklarını gerekli zamanda ve gereken güçte şişirir.

Önden çarpışma sırasında emniyet kemeriniz, gövdenizin alt ve üst kısmını emniyete alırken hava yastığı da başınızın ve göğsünüzün korunmasına yardımcı olur.

Normalde her iki hava yastığı da birbiri ardına hemen şişse de hava yastıklarından yalnızca biri de açılabilir.

Hava yastığının açılıp açılmaması darbe şiddetinin belirli bir sınır değerini aşıp aşmamasına bağlıdır. Bu gibi durumlarda emniyet kemeri yeterli koruma sağlaya-cak ve hava yastığı ise çok az bir ek koruma sağlayacaktır.

DEVAMI VAR

Ön hava yastıkları şiştikten hemen sonra sönerler böylece sürücünün görüşünü ya da direksiyonu veya diğer kumandaları kullanmasını engellemezler.

Toplam şişme ve sönme süresi yaklaşık saniyenin onda biridir, Bu işlem o kadar çabuk olur ki; yolcular hava yastığının açıldığını sönmüş hava yastıklarını kucak-larında görünceye kadar farketmezler.

Çarpışma sonrasında dumana benzer bir şey görebilirsiniz. Aslında bu hava yastı-ğının yüzeyindeki pudradır. Hava yastığını şişiren kimyasal maddeler, solunum problemi olan kişilere geçici bir rahatsız-lık verebilir. Bu gibi durumlarda içerisi pudradan temizleninceye kadar derhal arabadan çıkılmalıdır.

Hava Yastıklarınızla İlgili Ek Bilgiler (Bazı tiplerde)

Yan Hava Yastıklarının Çalışması (Bazı tiplerde)

Aracınızda sürücü ve ön yolcu için yan hava yastıkları bulunmaktadır. Hava yas-tıkları, ön koltukların sırt parçalarının dış tarafta kalan kenarlarına yerleştirilmiştir ve her iki yan hava yastığı üzerinde

"SIDE AIRBAG" yazısı bulunmaktadır.

Eğer yandan şiddetli bir çarpışma yaşarsınız, sensörler ani hız kaybını tespit ederler ve sürücü veya ön yolcu yan hava yastığını şişirmesi için kontrol ünitesine sinyal gönderirler.

Yandan darbe alınması durumunda yalnızca bir hava yastığı şişecektir. Eğer darbe yolcu tarafından alındıysa, ön koltukta yolcu bulunmasa bile, yan hava yastığı şişecektir.

Yolcu yan hava yastığı otomatik devreden çıkarma sistemi olmayan araçlarda Eğer ön koltuktaki yolcu yana eğilirse ve başı yan hava yastığının açılma alanına girerse, hava yastığının açılması durumun-da ciddi şekilde yaralanabilir. Şişen bir yan hava yastığı açılma alanında bulunan bir çocuğu öldürebilecek veya ciddi boyutta yaralayabilecek bir kuvvetle çarpabilir. Yan hava yastıklarıyla ilgili tehlikeler için sayfa 41 ve 67’ye bakınız.

Yan Hava Yastığı Devreden Çıkarma Sistemi

Otomatik devereden çıkarma sistemine sahip yolcu yan hava yastığı bulunan modellerde

Yan hava yastığının açılmasından kay-naklanan riskleri azaltmak için, aracınız-da yolcu yan hava yastığı için otomatik devreden çıkarma sistemi vardır.

Honda çocukların önde oturmalarını onaylamasa da bu sistem çocuğun eğile-rek yan hava yastığının açılma alanına gir-mesi halinde yan hava yastığını devreden çıkarmak amacıyla tasarlanmıştır.

Yan hava yastığı kısa boylu bir yetişkinin yana eğilmesi ya da daha iri bir

yetişkinin eğilerek yan hava yastığının açılma alanına girmesi halinde de devreden çıkabilir.

Ön yolcu koltuğuna konan nesneler de hava yastığının devreden çıkmasına yol açabilir.

Hava Yastıklarınızla İlgili Ek Bilgiler (Bazı tiplerde)

DEVAMI VAR

Hava Yastıklarınızla İlgili Ek Bilgiler (Bazı tiplerde)

Yan hava yastığı kapalı uyarı lambası ya-narsa (sayfa 34’e bakınız) yolcunun dik oturmasını isteyin. Yolcu hava yastığının açılma alanından çıkarsa sistem yeniden hava yastığını devreye alacak ve uyarı lambası sönecektir.

Yolcunun hava yastığının açılma alanına girmesi ya da alandan çıkmasıyla uyarı lambasının yanması ya da sönmesi arasın-da bir gecikme olacaktır.

Ön koltukta oturan yolcu sırtını destekle-mek için bir yastık ya da başka bir nesne koymamalıdır.

Yan Perde Hava Yastıklarınızın Çalışması

(Bazı tiplerde)

Sensörler orta ve şiddetli bir yan darbede ani bir hız kaybı algılar ve kontrol ünite-sine sürücü ya da yolcu tarafındaki yan perde hava yastığını hemen şişirmesi ve emniyet kemeri gericisini devreye sokması için sinyaller yollar.

Darbe yolcu tarafındaysa yolcu yan perde hava yastığı aracın o tarafında kimse olmasa da şişer.

Önden gerçekleşen orta dereceli veya şiddetli çarpışmalarda yan perde hava yastıklarından biri veya her ikisi ön hava yastığının açılmasına sebep olacak şekilde açılabilir.

Koltuklarda oturanlar yan perde hava yastıklarından korunmak için emniyet kemerlerini takmalı ve dik, arkalarına dayanarak oturmalıdır.

Darbenin alındığı tarafta yolcu bulunmasa bile yolcu perde hava yastığı açılacak ve emniyet kemeri gericisi aktif hale gelecektir.

YAN PERDE HAVA YASTI⁄I

Hava Yastıklarınızla İlgili Ek Bilgiler (Bazı tiplerde)

SRS Uyarı Lambasının Çalışması

SRS uyarı lambasının amacı, hava yastığı sistemi, sensörler, emniyet kemeri gericileriyle ilgili olası bir probleme karşı sizi uyarmaktır.

Kontak anahtarını ON (II) konumuna aldı-ğınızda bu uyarı lambası kısa bir süre için yanar ve söner. Bu şekilde sistemin düz-gün çalıştığı konusunda size bilgi verir.

Bu uyarı lambası başka bir zaman yanarsa veya hiç yanmazsa, sisteminizi yetkili ser-viste kontrol ettirmeniz gerekir. Örneğin:

G Kontak anahtarı ON (II) konumuna alındığında SRS uyarı lambası yanmıyorsa.

G Eğer motor çalıştırıldıktan sonra uyarı lambası yanık kalıyorsa.

G Eğer sürüş sırasında uyarı lambası yanıyorsa veya yanıp sönüyorsa.

Bu durumlardan biri söz konusu olduğunda ihtiyaç duyduğunuzda hava yastıklarınız açılmayabilir, emniyet kemeri gericileriniz çalışmayabilirler.

SRS uyar› lambas›n›n dikkate al›n-mamas›, e¤er hava yast›klar› veya gericiler düzgün çal›flmazlarsa ciddi yaralanmalara veya ölüme yol açabilir.

E¤er SRS gösterge lambas› sizi olas› bir problemle ilgili olarak uyar›rsa en k›sa sürede yetkili serviste kontrol yapt›r›n›z.

! UYARI

Hava Yastıklarınızla İlgili Ek Bilgiler (Bazı tiplerde)

Yan Hava Yastığı Kapalı Uyarı Lambasının Çalışması

Sadece yolcu yan hava yastığı otomatik devreden çıkarma sistemi bulunan modellerde

Bu uyarı lambası sizi yolcu yan hava yastığının otomatik olarak kapatıldığı konusunda uyarır. Bu, yan hava yastıklarınızda bir sorun olduğu anlamına gelmez.

Kontak anahtarını ON (II) konumuna getirdiğinizde uyarı lambası kısa bir süre için yanıp sönmelidir (sayfa 78’e

bakınız). Uyarı lambası ön koltukta yolcu olmamasına karşın yanmazsa, yanık kalırsa ya da aracın kullanılması sırasında yanmaya başlarsa sistemi kontrol ettirin.

Hava Yastığının Bakımı

Hava yastığı sistemleriniz ve otomatik emniyet kemeri gericilerinizin kesinlikle bakıma ihtiyacı yoktur ve güvenle bakım yaptırabileceğiniz parçaları bulunmaz.

Ancak aşağıdaki durumlarda aracınızı bakıma götürmelisiniz:

G Eğer hava yastıklarınız şişerek bir defa kullanılmışsa kontrol ünitesi ve diğer ilgili parçalarıyla birlikte değişti-rilmelidir. Bir hava yastığı şişerse emni-yet kemeri gericileri de değiştirilmelidir.

Hava yastığını kendiniz sökmeye veya değiştirmeye kalkışmayınız. Bu iş bir Honda yetkili servisinde yapılmalıdır.

G SRS uyarı lambası bir sorunla ilgili olarak sizi uyardığında. Aracınızı en kısa sürede yetkili bir Honda servisine götürünüz. Bu uyarıyı göz ardı ederse-niz, gerektiğinde hava yastıkları açılmayabilir.

Sistemde çalışma yapmaya yalnızca eği-timli personel yetkilidir. Hava yastığı/ em-niyet kemeri gericisini sökmek yasaktır.

Arıza, çalışmama durumunda ya da hava yastığının şişmesi/emniyet kemeri gerici-lerinin çalışması sonrasında yetkili bir Honda servisine başvurmalısınız.

Hava Yastıklarınızla İlgili Ek Bilgiler (Bazı tiplerde)

Ek Güvenlik Önlemleri

G Hava yastıklarınızı devreden

çıkarmaya kalkışmayınız. Hava yastık-ları emniyet kemerleriyle birlikte en iyi korumayı sağlar.

G Hava yastığı ve otomatik emniyet kemeri gericilerinin parçalarını veya kablolarını herhangi bir nedenle kurcalamayınız. Hava yastıklarının veya otomatik emniyet kemeri gerici-lerinin kurcalanması açılmalarına ve ciddi yaralanmalara yol açabilir.

Yan hava yastıkları bulunan araçlarda

G Ön koltuk sırtlarının suyla temas etmesini önleyiniz. Eğer koltuk sırtı su veya başka bir sıvıyla ıslanırsa, yan hava yastığı sistemi düzgün bir biçimde çalışmayabilir.

G Yetkili bir Honda servisine danışma-dan ön koltuk sırtlarını kaplamayınız veya değiştirmeyiniz. Ön koltuk sırtlarının doğru olmayan şekilde değiştirilmesi veya kaplanması bir çarpışma sırasında yan hava yastıkları-nın açılmalarına engel olabilir.

Çocukların Korunması — Genel Kurallar

Çocukların Korunması — Genel Kurallar

Benzer Belgeler