• Sonuç bulunamadı

• Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Birimi’ne sermaye aktarımının zayıf olması,

• Bazı birimlerdeki akademik ve idari personel yetersizliği,

• Merkezdeki akademik birimlerin dağınık yerleşkelerde olmaları,

• Üniversitemizde lisansüstü program sayısının arttırılabilmesi için gerekli öğretim üyesi sayısının yetersizliği,

• Bazı birimlerde öğretim elemanlarının ders yüklerinin çok fazla olması,

• Öğrenci, öğretim elemanı ve yardımcı personelin yararlanabileceği sportif ve kültürel tesislerin yetersiz olması.

C . Değerlendirme

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Gökay YILDIZ 18 Mayıs 2007 tarihinde atanmıştır. Yeni Rektörümüz’ün atanması ile Üniversitemiz faaliyetleri hız kazanmıştır.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, bugün lisansüstü düzeyde eğitim veren 3 enstitü, lisans düzeyinde eğitim veren 3 fakülte ve 2 yüksekokul, ön lisans düzeyinde eğitim veren 5 meslek yüksekokulu, 2 araştırma merkezi, rektörlüğe bağlı 6 birimi, 12.371 öğrencisi ve 432 çalışanı ile yeni kurulan üniversiteler arasında önemli bir kurum haline gelmiştir. Üniversitemiz, nitelikli eğitimi, araştırma projeleri ve bilimsel yayınları ile ülkemize önemli katkılar sağlamaya aday bir

uzman olmak üzere toplam 263 öğretim elamanı sayısına ulaşılmıştır. 2007 yılında 90 adet açıktan ve naklen idari personel ataması yapılmıştır. 2007 yılı sonu itibari ile toplam 169 adet idari personel görev yapmaktadır.

Üniversitemiz kampüs alanı 2007 yılında belirlenmiş ve yapılandırma çalışmaları sürdürülmektedir.Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Üniversitemize bina yapım, bakım ve onarım için 424.000 YTL ödenek verilmiştir.İlgili harcamalar için Maliye Bakanlığı’ndan ve Üniversitemiz öz kaynaklarından 1.992.728 YTL ilave ödenek sağlanmıştır. 2007 yılı içinde bina yapım, bakım ve onarım işleri için toplam 2.388.056 YTL harcama yapılmıştır.Yıl içinde yapılan bina yapım, bakım ve tamirat işleri aşağıda sıralanmıştır.

Mehmetçik Bloğu

Eğitim Fakültesi Mehmetçik Bloğu’nun 23.05.2007 tarihinde yapılan ihale sonucu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın kullanımına sunulmak üzere yeni ofisler ve çalışma alanları oluşturulmuştur. Bu tadilat KDV dahil 110.784,30 YTL bedelle tamamlanmıştır. Elde edilen yaklaşık 700 m² lik kullanım alanı ile 26 adet çalışma ofisi ve 1 adet bay-bayan WC oluşturulmuştur. Mehmetçik Bloğunda yapılan bu tadilatlar ile Eğitim Fakültesi Dekanlığı da yeni çalışma alanlarında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Eğitim Fakültesi Dekanlığı

Bünyemize yeni katılan öğretim elemanlarıyla birlikte artan ofis ihtiyacını gidermek ve daha rahat çalışma ortamı sağlayabilmek için önceden kantin olarak kullanılan bölümden yeni çalışma ofisleri elde edilmiştir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Kazan Dairesi olarak kullanılan alanda yapılan tadilatlarla kazan dairesi alanı küçültülmüş,mevcut kazan dairesi yenilenmiş ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’na yeni çalışma alanları sunulmuştur.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Daha önce öğrenci yurdu binası olarak kullanılan Mehmetçik Bloğu’nun hamamı yapılan kırım işleri ve tadilatlarla Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na dönüştürülmüştür.

Kütüphane Tadilatı

29.08.2007 tarihinde ihale edilen ve yıl içinde tamamlanan Kütüphane Tadilatı işi Üniversitemize KDV dahil 182.369,61.- YTL’ ye mal olmuştur.

Bu tadilat işleri sonucunda Üniversitemiz istenilen düzeyde bir kütüphaneye kavuşmuştur.

Öğrenciler araştırmalarını kitaplardan yapabilecekleri gibi internet erişimi sayesinde dışarıya açılabileceklerdir.

Misafirlerin bekleme odası ve Senato Odası da yeniden düzenlendi.

Oditoryum

Üniversitemizin yanı sıra Burdur İli için de eksikliği büyük ölçüde hissedilen Konferans ve Sergi Salonu çok yakında halkımızın ve öğrencilerimizin hizmetine açılacaktır.

23.08.2007 tarihinde ihalesi sonuçlanan oditoryum binasının 21.09.2007 tarihinde başlayan ikmal inşaatı KDV dahil 1.669.988,84 YTL’ ye mal olmuştur.

Modern çağın gerekleri doğrultusunda dizayn edilen oditoryum binası 560 kişilik izleyici kapasitesine sahip,

Ayrıca;

* Sergi Salonları ve Fuayeler * Sanatçı Odaları

* Son teknolojiyle donatılmış ışık-ses sistemleri

* Sahne mekaniği ve akustik problemleri başarıyla çözümlenmiş

* Yangın alarm,CCTV(Curcuit Close) yayın sistemi , anons sistemlerine sahip,

*Isıtma ve soğutma sistemleri de oditoryumumuzda göze çarpan başlıca özelliklerdendir.

Çevre Düzenlemesi

Oditoryum iç dizaynının yanı sıra, bina çevresinde ve Üniversite Kampusu içerisinde çeşitli düzenleme işleri de yapılmaktadır. Bir kısmı tamamlanmış olan bu işlerin içerisinde;

*Kampus otopark alanı,

*Yeşil alan çalışmaları

*Çevre aydınlatma,

*Atatürk Anıtı ve Rölyef çalışmaları

*Tuğla Yer Döşemesi kaplamaları, yer almaktadır.

22 m’ lik Bayrak ve Flama Direkleri, kabartma rölyef çalışması, Atatürk Anıtı, ışıklandırma ve tuğla zemin kaplamasıyla Rektörlük Binası yeni ve modern bir görünüm kazanmıştır.

Yerleşke Planı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin yeni inşa edilecek kampus alanı için gerekli alan ihtiyacı belirlenmiş ve Protokolle kararlaştırılan bölgenin bir kısım parsellerinde kamulaştırma çalışmaları tamamlanmış, bir kısım parselde ise bu çalışmalar devam etmektedir. Yerleşke planı ile Veteriner Fakültesi’nin Mimari projesi ihaleye çıkarılmış olup projeleri tamamlanmıştır.

kazanılan 5125 m² lik kapalı alanda Fen-Edebiyat Fakültesi, Enstitüler ve Sağlık Yüksek Okulu eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Bina içerisinde her bölüme ait yeni araştırma laboratuarları, bilgisayar sınıfları, yemekhane, kantin ve çalışma ofisleri hizmete açılmıştır.

Kazan dairesi yenilenmiştir. Çevre düzenlemesi 2008 yılı içerisinde yapılacaktır.

Veteriner Fakültesi

Veteriner Fakültesinde öğretim elemanlarının ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda yapılan tadilatlar sonucunda işlevsel olmayan (ek) bina bodrumu Viroloji Laboratuarına dönüştürülmüş olup yine aynı binadaki derslikler tadilattan geçmiştir.Eski Konferans Salonu tadilat sonucu daha kullanışlı hale getirilip ilave derslik kazandırılmıştır. Veteriner fakültesinin bodrum katında depo amaçlı kullanılan alan, gerekli tadilat sonucu baskı odası ve güvenlik görevlileri için soyunma odasına dönüştürülmüştür.Yine aynı binadaki WC’ler tadilattan geçirilip kullanıma sunulmuştur. Cerrahi, röntgen ve enjeksiyon odaları amacına göre dizayn edilip fakültemizin hizmetine sunulmuş ayrıca uzun zamandan beri çözümlenemeyen ısınma problemi LPG Tankı yenilenerek çözülmüştür.

Üniversite bünyesindeki atölyelerde, ihtiyaç duyulan mobilya işleri teknisyenlerimiz tarafından yapılmaktadır.

5 . ÖNERİ VE TEDBİRLER A . Öneri ve Tedbirler

Üniversitemiz öğretim üyesi yönünden önemli gelişmeler kaydetmesine rağmen, özellikle ilçelerde bulunan yüksekokullarımızda öğretim üyesi sıkıntısı çekilmektedir.Geliştirme ödeneklerinin yetersiz seviyede tutulması öğretim üyesinin Üniversitemiz’e gelmesini güçleştirmektedir.

Üniversitelere bütçe ayrılırken öğrenci sayısı, gelişmişlik düzeyi, araştırma alt yapısı, teknolojiye yaptığıo katkı gibi kriterler göz önünde tutulmalıdır.

Kampüs alanı kamulaştırma çalışmaları hızla devam etmekte olup, üniversitemizin fakülte binaları ile sosyal ve sportif tesislerin hızla tamamlanabilmesi, fakülte, yüksekokul ve meslekyüksekokullarının kullanımı için gerekli laboratuar ve atölyelerin makine techizat donanımları ile ders araç ve gereçlerini yeterli hale getirebilmek için yeterli kamu kayanlarının yanı sıra özel sektör ve yardımsever vatandaşların desteği sağlanmaya çalışılmalıdır.

Eğitim-öğretim kalitesinin artırılabilmesi için üniversitelere verilen akademik ve idari personel kadrolarının arttırılması gerekmektedir. Bu artırım sayesinde Üniversitemiz akademik ve idari yönden iyi bir yapılanmaya ulaşacaktır.

Üniversitemiz gerek yöresel, gerekse ulusal ve uluslararası boyutta araştırmalar ile tanınmak ve yöreye yenilikler taşımaktadır. Üniversitemiz’in araştırma altyapısının oluşturulması amacı ile projeler hazırlanmaktadır. Araştırma ve uygulamaya ayrılan zamanında öğretim üyeleri için ek ders gibi kabul edilmesi ve desteklenmesi araştırma ve geliştirme faaliyetlerini hızlandıracaktır.

İÇ KONTROL GÜVENCE BEYANI

Harcama yetkilisi olarak yetkim dahilinde;

Bu raporda yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu beyan ederim.

Bu raporda açıklanan faaliyetler için idare bütçesinden harcama birimimize tahsis edilmiş kaynakların etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanıldığını, görev ve yetki alanım çerçevesinde iç kontrol sisteminin idari ve mali kararlar ile bunlara ilişkin işlemlerin yasallık ve düzenliliği hususunda yeterli güvenceyi sağladığını ve harcama birimimizde süreç kontrolünün etkin olarak uygulandığını bildiririm.

Bu güvence, harcama yetkilisi olarak sahip olduğum bilgi ve değerlendirmeler, iç kontroller, iç denetçi raporları ile Sayıştay raporları gibi bilgim dahilindeki hususlara dayanmaktadır.

Burada raporlanmayan, idarenin menfaatlerine zarar veren herhangi bir husus hakkında bilgim olmadığını beyan ederim. Burdur, Nisan-2008

Prof. Gökay YILDIZ Rektör

MALİ HİZMETLER BİRİM YÖNETİCİSİNİN BEYANI

Mali hizmetler birim yöneticisi olarak yetkim dahilinde;

Bu idarede, faaliyetlerin mali yönetim ve kontrol mevzuatı ile diğer mevzuata uygun olarak yürütüldüğünü, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılmasını temin etmek üzere iç kontrol süreçlerinin işletildiğini, izlendiğini ve gerekli tedbirlerin alınması için düşünce ve önerilerimin zamanında üst yöneticiye raporlandığını beyan ederim.

İdaremizin 2007 yılı Faaliyet Raporunun “III/A- Mali Bilgiler” bölümünde yer alan bilgilerin güvenilir, tam ve doğru olduğunu teyit ederim. Burdur, Nisan-2008 )

Hüseyin YAVUZ

Strateji Geliştirme Daire Başkanı

Benzer Belgeler