• Sonuç bulunamadı

a) Teklif edilecek tüm Cerrahi Aletler ve malzemeler paslanmaz çelikten imal edilmiş olmalıdır. İmalat veya tıbbi nedenler ile tamamı veya bir kısmı paslanmaz çelik dışındaki diğer materyallerden üretilmiş olan cerrahi malzemelerin teklif dosyasında belirtilmesi zorunludur. Aksi durumlarda isteklinin teklifi değerlendirme dışı kalacaktır.

b) Teklif edilecek tüm cerrahi malzemelerin polisajı düzgün ve pürüzsüz olmalı, üretimden kaynaklanan metal kalıntıları ve benzeri bozukluklar olmamalıdır.

c) Teklif edilecek Cerrahi Aletler ve malzemelerde fonksiyonları gereği bulunması gereken keskin kenarlar dışında keskin kenarlara sahip olmamalıdır.

d) Cerrahi aletlerin bacaklarına kuvvet uygulandığında ortaya çıkan bükülme direncine ve uygulanan kuvvet azaltıldığında bacakların ilk pozisyona dönmesini sağlayan “elastiki bir yapıya” sahip olmalıdır.

e) Cerrahi aletlerin kesici ve tutucu çeneleri sabit ve düzgün hareket etmelidir.

f) Fonksiyonları gereği kilit mekanizması olan cerrahi aletlerin, bacakları yumuşak kilitlenip kolay ayrılabilmelidir.

g) Eklemsiz aletler; bükülme direnci yüksek, gövdesi fonksiyonel ve ergonomik yapıya sahip, kullanım kolaylığı gösteren özellikler taşımalıdır.

h) Cerrahi makaslar tutukluk yapmadan rahatça açılıp kapanabilmeli ve tam kapatıldıklarında elemanlarının uç kısımları bir noktada birleşmelidir. Cerrahi makasların mafsalları rahat hareket etmeli ancak bu hareketleri çok sıkı ya da çok gevşek olmamalı, kullanım esnasında yalpalanma vb. anormal hareketlere neden olmamalıdır.

i) Cerrahi Pens ve Pensetlerin sabit eklemlerinde yalpalanma hareketi olmamalı, diş kısımlarında boşluk bırakmayacak şekilde birbirine geçme tarzında tam kapanma yapabilmeli. Açılıp kapanma hareketleri esnasında tutukluk yapmamalı, rahatça açılıp kapanabilmeli ve tam kapatıldıklarında elemanlarının uç kısımları bir noktada birleşmelidir. Pens ve Pensetlerin kolları birer yay gibi esnek olmalı, tek elin iki parmağı ile kolayca açılıp kapatılabilmelidir. Ayrıca dişli kısımlarındaki kanallar arasında üretimden kaynaklanan metal kalıntıları olmamalıdır.

j) Portegüler tutukluk yapmadan rahatça açılıp kapanabilmeli ve tam kapatıldıklarında ağızları birbirine aralıksız oturmalıdır.

k) Aletlerde ağızların birbirine tam olarak temas etmemesi, saplarında olması gereken elastiki yapının olmaması, kilitlenebilen tipteki aletlerin zor açılıp, kapanması eklem yerlerinde ve serasyonlu ağızlarda çapak bulunması, kesici ağızdakilerin ağız kısmı kapatıldığında dokuyu travmatize edecek şekilde yapıların bulunması, düzgün kesmemesi, koparıcı ağız özelliğine sahip aletlerin koparılan bölgede parçalanmalara sebep olması, koparma işlemini pürüzsüz bir şekilde yapmaması gibi durumların saptanması halinde isteklinin teklifi değerlendirme dışı bırakılacaktır

l) İhale listesindeki malzemelere hastanede mevcut cihaz ve aletlerle tamamlayıcı mahiyette olacağından iştirakçi firmalar grubun tamamına (tüm setlere) teklif vereceklerdir. Grubun içinde herhangi bir alet veya setine teklif verilmeyecektir. Teklif edilen ürünler aynı marka olacaktır.

m) Teklif edilecek Cerrahi malzemelerin üzerinde katalog numarası, üretici firmanın ismi, varsa logosu, menşei ülkesi ve CE işareti olmalıdır.

n) Cerrahi Aletler korozyon testi açısından kaynatma ve 134°C buharlı otoklavda steril i zasyona dayanıklı olmalıdır.

o) T.C.Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü 01/05/2008 tarih ve 15167 sayılı genelge hükümlerince, teklif edilen ürünlerin ihale tarihi itibari ile İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası’nda kayıtlı olması ve alımı yapılacak ürünlerin T.C. İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TİTUBB)’ de Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olması gerekmektedir, r. İlgili gruba teklif edilen ürünlerden bir veya daha fazlasının onaylı barkod numarasının olmaması durumunda grup bütünlüğü bozulacağından isteklinin teklifi o grupta değerlendirme dışı bırakılacaktır.

p) İstekli firma imalatçı veya ithalatçı ise T.C. Sağlık Bakanlığı Ulusal Bilgi Bankasında (UBB) kaydının bulunması zorunludur. Teklif edilecek ürünlerin yetkili satıcısı olduğunu gösteren, ithal ürünlerde ithalatçı ve satıcı firmanın, yerli ürünlerde imalatçı ve satıcı firmanın yetkili kaydı UBB’da bulunmalı ve bu husus belgelendirilmelidir.

q) İhaleye giren firmalar teklif ettikleri ürünlerin korozyon testine karşı pasifize (nötralize) edilmediğini iştirakçi firmanın antetli kağıdına yazılmış ve yetkili kişi tarafından imzalanmış olarak ihale evrakları arasında vermelidir.

r) Teklif edilen ve sözleşmeye istinaden teslim edilecek Cerrahi Aletlerin üretildiği ülkeyi gösterir menşei beyan belgesi üretici fabrikanın bulunduğu Ülkeden alınmış Apostil belgesinin sunulması ve belirtilen belgenin Noterlikçe tasdikli Türkçe tercümesinin teklif dosyası içerisinde sunulması zorunludur. Cerrahi Aletlerin metal karışım oranları ve üretimde kullanılan çeliğin uluslararası DIN58298/2010 normlarında belirtilen HRC Rockwell Standartlarına göre sertlik derecesi, üretici fabrika tarafından düzenlenen ve üreticinin bulunduğu ülke tasdiklerini taşıyan belgesi (Apostil belgesi) ve belirtilen belgenin Noterlikçe tasdikli Türkçe tercümesinin teklif dosyası içerisinde sunulması zorunludur. İsteklilerin beyan ettikleri bu belgeler uluslararası normlar ila karşılaştırılacak, uygunsuzluğu tespit edilen belgelere ait beyanları yapan teklif sahiplerinin teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır.

s) Teklif edilen cerrahi aletlerin şartnameye uyumluluğu ve istenilen özellikleri taşıyıp taşımadığını belirlemek amacı ile isteklilerin teklif dosyası içerisinde verecekleri, ürünün özelliklerini detaylı olarak gösteren, üretici tarafından hazırlanmış ve yayımlanmış olan orijinal kataloglarını sunmalıdır. İhaleye verilecek kataloglarda teklif edilen ürünün birebir uç yapısı ve ölçüleri gibi detaylı özelliklerinin bulunması teklif edilen ürünün doğruluğunun teyidi açısından zorunludur. Aksi halde firmanın vermiş olduğu teklifin tamamı red edilecektir. Özel üretim vb. ifadelerle tanımlanan ürün veya ürünlerin bulunduğu tekliflerdeki grubun tamamı red edilecektir.

t) Aletler ithal ise, satıcı firma teklif ettiği aletlerin ithalatçısının, Türkiye temsilcisi olduğunu belgeleyen apostille kaşeli mümessillik belgesini teklifine eklemelidir..

u) Cerrahi Aletler fabrikasyon ve işçilik ve malzeme hatalarına karşı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve bu kanunla ilgili yönetmelik ve mevzuatlarda zorunlu olduğu şekilde en az 2 (iki) yıl ücretsiz garantili, bu sürenin bitiminden itibaren 5(beş) yıl ücreti mukabilinde yedek parça ve servis garantisi olacaktır. Garanti üretici fabrika, ithalatçı ve satıcı (istekli) firmalar tarafından ayrı ayrı verilecektir. Üretici firmanın yurt dışında olması durumunda bulunduğu ülkeden alınmış Apostil tasdiklerinin yanında Noter onaylı Türkçe tercümelerinin de verilmesi

zorunludur. İstekliler teklif dosyaları içinde teklif ettikleri cerrahi aletlerden garanti süresi içerisinde bozulan, kırılan, korozyona uğrayan aletlerini 45 gün içerisinde yenileri ile değiştireceklerdir.

v) Yerli üretimlerde üretici firmanın, ithal ürünlerde ise ithalatçı firmanın TSE Hizmet Yeri Yeterlilik teklif dosyası içerisinde verilecektir. Belge cerrahi aletler için gerekli olan 13011 standardına haiz olmalıdır.

w) İstekli firmalar ihalenin uhdelerinde kalması durumunda teslim edecekleri ürünlerin verimliliğini arttırmak amacı ile idaremizin belirleyeceği gerekli yıdaki personele idarenin belirleyeceği süre kadar kullanım öncesi ve sonrası

bakım hakkında eğitim verecektir.

x) İstekliler teklif ettikleri cerrahi aletlere ait bu şartname ve ekindeki ihtiyaç listesine göre hazırlayacakları “teknik şartnameye cevap” başlıklı belgeyi teklif dosyası içerisinde vereceklerdir. Bu belgede okunmuştur, anlaşılmıştır veya bu anlama gelebilecek cevaplar kabul edilmeyecektir. İsteklilerin bu belgenin her bir maddesine cevap vererek kabul ettiğini açıkça belirtmesi zorunludur.

y) İştirakçi firmalar genel alet kalitesinin incelenebilmesi ihtiyaç listemizdeki referans katalog numaraları verilen aletlerden komisyonun istediği aletleri ihale esnasında eksiksiz olarak komisyona sunacaklardır. Numunelerini ihale saatine kadar teklif dosyası içerisinde teslim etmeyen, eksik ya da hatalı teslim eden isteklilerin teklifleri değerlendirme dışı bırakılacaktır. Komisyonun gerek görmesi halinde diğer aletletlerdende numune isteyebilir.Bu numuneler sözleşme esnasında firmalara iade edilecektir. Numuneler elle, gözle, gerekirse mikroskop altında ve ameliyatlarda kullanılarak incelenecek ve otoklavda test edilecektir. Yapılan bu işlemler sonrasında istenilen özellikleri taşımayan ve uygunsuzluk tespit edilen malzemelere ait teklifler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

z) Numune görülecektir.

163-BATIN EKARTÖRÜ (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 164-TROKAR (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

165-KEMİK RANGUER (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

166-SAPLI PERİOS ELEVATÖRÜ (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 167-SİNİR EKARTÖRÜ (SAĞ-SOL) (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 168-BONE SPRİDER (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

169-20 MM AÇILI KUMPAST (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 170-150 MM DÜZ KUMPAST (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 171-3 NUMARA BÜSTÜRİ SAPI (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 172-4 NUMARA BÜSTÜRÜ SAPI (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

173-14.5 CM EĞRİ, SİVRİ DİSEKSİYON MAKASI (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 174-17.5 CM EĞRİ DİSEKSİYON MAKASI (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

175-12 CM TEK AĞIZLI TIRTIKLI TEL MAKASI (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

176-15 CM UZUNLUĞUNDA 1.5MM ÇAPINDA ATROMATİK PENSET (DE AKEY) (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

177-20 CM UZUNLUĞUNDA DİSEKSİYON PENSETİ (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

178-20 CM UZUNLUĞUNDA SPANÇ VE PANSUMAN DÜZ PENSİ (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

179-11 CM UZUNLUĞUNDA SİVRİ ÇAMAŞIR KLEMPLERİ (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 180-14.5 CM UZUNLUĞUNDA 0.5MM (ALTINSAPLI BAŞLIK)ADIMLI ÇENTİĞE SAHİP PORTEGÜ (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

181-12.5 CM UZUNLUĞUNDA EĞRİ UÇLU HEMOSTAT (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 182-15 CM UZUNLUĞUNDA EĞRİ HEMOSTAT (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

183-23 CM UZUNLUĞUNDA EĞRİ HEMOSTAT (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

184-15.5 CM UZUNLUĞUNDA SİVRİ ÇİFT TIRNAKLI CİLT HOOKU (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

185-16.5 CM UZUNLUĞUNDA 4 DİŞLİ SİVRİ CİLT HOOKU (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 186-16.5 CM UZUNLUĞUNDA 4 DİŞLİ KÜNT CİLT HOOKU (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 187-16.5 CM UZUNLUĞUNDA TEK DİŞLİ SİVRİ CİLT HOOKU (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

188-16.5 CM UZUNLUĞUNDA İKİ DİŞLİ KÜNT CİLT HOOKU (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

189-16.5 CM UZUNLUĞUNDA ÜÇ DİŞLİ KÜNT CİLT HOOKU (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

190-16.5 CM UZUNLUĞUNDA KÜNT OTOMATİK CİLT EKARTÖRÜ (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

191-18 CM UZUNLUĞUNDA SİVRİ PERİOS ELEVATÖR (MOLT (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

192-20.5 CM UZUNLUĞUNDA 10 MM AĞIZ GENİŞLİĞİNDE OSTETOM (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

193-20.5 CM UZUNLUĞUNDA 12 MM AĞIZ GENİŞLİĞİNDE OSTETOM (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

194-20.5 CM UZUNLUĞUNDA 15 MM AĞIZ GENİŞLİĞİNDE OSTETOM (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

195-19 CM UZUNLUĞUNDA PLASTİK DİSKLİ ÇEKİŞ (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 196-17 CM UZUNLUĞUNDA 4.4 MM ÇAPINDA KEMİK KÜRETİ (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

197-17 CM UZUNLUĞUNDA 3.6 MM ÇAPINDA KEMİK KÜRETİ (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

198-14 CM UZUNLUĞUNDA NAZAL SPEKULUMLARI (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 199-18.5 CM UZUNLUĞUNDA KÜNT NAZAL PERİOS ELEVATÖRÜ (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

200-17.5 CM UZUNLUĞUNDA SAĞA EĞRİ NAZAL OSTEOTOM (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

201-17.5 CM UZUNLUĞUNDA SOLA EĞRİ NAZAL OSTEOTOM (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

202-DİL BASACAĞI 12 CM UZUNLUĞUNDA OTOMATİK AĞIZ AÇACAĞI (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

203-12 CM UZUNLUĞUNDA OTOMATİK AĞIZ AÇACAĞI (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 204-NAZAL SEPTUM (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

205-8 MM AĞIZLI UZUNLUKLU PTERYGOİD OSTEOTOM (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 206-19 CM UZUNLUĞUNDA 10 MM UÇ GENİŞLİĞİNDE HOOK(MİCHEL) (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

207-16 CM UZUNLUĞUNDA 8 MM AĞIZ GENİŞLİĞİNDE OBNVEGESER (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

208-10 CM UZUNLUĞUNDA 10 MM AĞIZ GENİŞLİĞİNDE OBVVEGESER (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

209-70X11 MM FORK (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

210-80X16MM UZUNLUĞUNDA TERS EKARTÖR (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 211-70X14MM UZUNLUĞUNDA TERS EKARTÖR (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 212-80X16MM UZUNLUĞUNDA EKARTÖR (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 213-70X14MM UZUNLUĞUNDA EKARTÖR (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.) 214-ROWE FORSEPSİ (SAĞ-SOL) (162.kalem teknik şartnamenin aynısıdır.)

Not:

Malzeme listesinde yer alan tüm frezlerin Ebatları ve şekilleri muayene komisyonunca seçilecektir.

Tüm kısımlar için numune görülecektir. Gerektiğinde komisyon demonstrasyon isteyecektir ve yapacaktır.

Teknik şartname hakkında bilgi almak için 0356 212 42 22/7505 numaralı telefondan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kemal TÜMER’e ulaşabilirsiniz.

SIRA NO

MALZEME ADI MİKTARI

BİRİMİ

BİRİM FİYAT TOPLAM FİYAT

1 Akışkan Kompozit

250 ADET

2 Arayüz Kaması

200 KUTU

3 Bonding 6. Jenerasyon

40 ADET

4 BONDİNG FIRÇASI (KÜÇÜK –ORTA –BÜYÜK)

255 KUTU

5 Cam İyonomer Siman

50 KUTU

6 Dental Enjektör (2 CC LİK DENTAL)

300 KUTU

7 Kanama Durdurucu Solüsyon

10 ADET

8 Kalsiyum Hidroksit İçerikli Kaide Materyali

20 KUTU

9 FREZ ELMAS ALEV UÇLU (AERATÖR İÇİN)

1000 ADET

10 Kompozit Polisaj (Cila) Lastiği

30 KUTU

11 Mikrohibrit Tek Tüp Universal Kompozit

100 ADET

12 Otomatris Bandı (molar ve premolar)

100 KUTU

13 Polietilen Fiber Splint

10 KUTU

14 Retraksiyon ipi

20 KUTU

15 Topikal Anestezik sprey

35 ADET

16 Universal Tek Tüp Kompozit

400 KUTU

17 Ekskavatör

100 ADET

18 KOMPOMER

20 KUTU

19 IŞIKLA SERTLEŞEN KALSİYUM SİLİKAT

10 KUTU

20 SÜT KANAL PATI

10 KUTU

21 ZİRKON PREFABRİK ANTERİOR KRON SETİ

1 SET

22 BİSTÜRİ UCU (NO:15C) 50 KUTU

23 DÜZ DOKU MAKASI 30 ADET

24 EĞRİ DOKU MAKASI 30 ADET

25 ATRAVMATİK İPEK İPLİK NO: 4/0 10 KUTU

26 MASKE 1000 KUTU

27 PUDRASIZ MEDİUM ELDİVEN 2000 KUTU

28 PUDRALI SMALL ELDİVEN 1000 KUTU

29 PUDRASIZ LARGE ELDİVEN 2000 KUTU

30 CERRAHİ ASPİRATÖR FİLTRESİ TİP 1 50 ADET 31 CERRAHİ ASPİRATÖR FİLTRESİ TİP 2 50 ADET

32 KRETUAR 50 ADET

33 PORTEGÜ 20 ADET

34 TEK KULLANIMLIK (DISPOSIBLE) ÖNLÜK

2000 ADET

35 KANAL EĞESİ (Nİ-Tİ RESİPROC GOLD EĞE)

60 PAKET

36 GEÇİCİ DOLGU MADDESİ 40 KUTU

37 FREZ ELMAS FISSUR ( AEROTÖR IÇIN

) 1000 ADET

Benzer Belgeler