• Sonuç bulunamadı

lköretim 1.kademe 1.sınıfta ilkokuma ve yazma derslerinde kullanılan ders kitabında bulunan görseller “sanatsal düzenleme ilkeleri” açısından nasıldır?

Grafik1. “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Bütünlük lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 1’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen sesi hissetme görsellerinin %16.7 oranında hiç uygun deil, %43.3 oranında uygun deil, %33.3 oranında kararsız düzeyde, %6.7 oranında uygun düzeyde bulunduu ve görselleri çok uygun bulan öretmenin olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, bütünlük ilkesi deerlendirildiinde en büyük younluun uygun deil düzeyde ardındansa kararsız düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Bütünlük lkesine” göre uygun deil düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 2. “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Ritim lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 2’ye bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen sesi hissetme görsellerinin %43.3 oranında hiç uygun deil, %33.3 oranında uygun deil, %20 oranında kararsız düzeyde, %3.3 oranında uygun düzeyde bulunduu ve görselleri çok uygun bulan öretmenin olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, ritm ilkesi deerlendirildiinde en büyük younluun hiç uygun deil düzeyde ardındansa uygun deil düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda ilkokuma ders kitabındaki “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Ritim lkesine” göre hiç uygun deil bulunduu söylenilebilir.

Grafik 3. “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Oran - Orantı lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 3’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen sesi hissetme görsellerinin %3.3 oranında hiç uygun deil, %20 oranında uygun deil, %30 oranında kararsız düzeyde, %6.7 oranında uygun düzeyde, % 6.7 oranında çok uygun bulunduu görülmektedir. Bu daılıma göre, oran-orantı ilkesi deerlendirildiinde en büyük younluun uygun düzeyde ardındansa kararsız düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Sesi Hissetme Görselleri”nin sanatsal düzenleme ilkelerinden “oran-orantı ilkesine” göre uygun bulunduu söylenilebilir.

Grafik 4. “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Denge lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 4’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen sesi hissetme görsellerinin %26.7 oranında uygun deil, %53.3 oranında kararsız düzeyde, %20 oranında uygun düzeyde bulunduu görülmektedir. Hiç uygun deil ve çok uygun seçeneklerinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, denge ilkesi deerlendirildiinde en büyük younluun kararsız düzeyde ardındansa uygun deil ve uygun düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Sesi Hissetme Görselleri”nin sanatsal düzenleme ilkelerinden “Denge ilkesine” göre kararsız düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 5. “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Hareket lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 5’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen sesi hissetme görsellerinin %13.3 oranında uygun deil, %46.7 oranında kararsız düzeyde, %33.3 oranında uygun düzeyde, %6.7 oranında çok uygun bulunduu görülmektedir. Hiç uygun deil seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, hareket ilkesi deerlendirildiinde en büyük younluun kararsız düzeyde ardındansa uygun deil ve uygun düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Sesi Hissetme Görselleri”nin sanatsal düzenleme ilkelerinden “hareket ilkesine” göre kararsız düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 6. “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Zıtlık lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 6’ya bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen sesi hissetme görsellerinin %6.7 oranında hiç uygun deil, %33.3 oranında uygun deil, %43.3 oranında kararsız düzeyde, %20 oranında uygun düzeyde, %3.3 oranında çok uygun bulunduu görülmektedir. Bu daılıma göre, zıtlık ilkesi deerlendirildiinde en büyük younluun kararsız düzeyde ardındansa uygun deil ve uygun düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Sesi Hissetme Görselleri”nin sanatsal düzenleme ilkelerinden “zıtlık ilkesine” göre kararsız düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 7. “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Vurgu lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 7’ye bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen sesi hissetme görsellerinin %33.3 oranında uygun deil, %43.3 oranında kararsız düzeyde, %20 oranında uygun düzeyde, %3.3 oranında çok uygun bulunduu görülmektedir. Hiç uygun deil seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “vurgu ilkesi” deerlendirildiinde en büyük younluun kararsız düzeyde ardındansa uygun deil ve uygun düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Sesi Hissetme Görselleri”nin sanatsal düzenleme ilkelerinden “vurgu ilkesi” ne göre kararsız düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 8. “Dinleme Metni Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Bütünlük lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 8’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “Dinleme Metni Görsellerinin” %3.3 oranında hiç uygun deil, %13.3 oranında uygun deil, %56.7 oranında kararsız düzeyde, %26.7 oranında uygun düzeyde, bulunduu görülmektedir. Çok uygun seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “Bütünlük lkesi” deerlendirildiinde en büyük younluun kararsız düzeyde ardındansa uygun düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Dinleme Metni Görsellerinin” sanatsal düzenleme ilkelerinden “bütünlük ilkesine” göre kararsız düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 9. “Dinleme Metni Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Ritim lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 9’a bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “Dinleme Metni Görsellerinin” %26.7oranında hiç uygun deil, %63.3 oranında uygun deil, %10 oranında kararsız düzeyde bulunduu görülmektedir. yi ve çok uygun seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “Ritim lkesi” deerlendirildiinde en büyük younluun uygun deil düzeyde ardındansa hiç uygun deil düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Dinleme Metni Görsellerinin” sanatsal düzenleme ilkelerinden “ritm ilkesine” göre uygun deil düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik10. “Dinleme Metni Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Oran - Orantı lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 10’a bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “Dinleme Metni Görsellerinin” %66.7oranında hiç uygun deil, %50 oranında uygun deil,

%33.3 oranında kararsız düzeyde bulunduu görülmektedir. yi ve çok uygun seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “oran- orantı lkesi” deerlendirildiinde en büyük younluun uygun deil düzeyde ardındansa kararsız düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Dinleme Metni Görsellerinin” sanatsal düzenleme ilkelerinden “oran- orantı ilkesine” göre uygun deil düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 11. “Dinleme Metni Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Denge lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 11’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “Dinleme Metni Görsellerinin” %63.3oranında hiç uygun deil, %33.3 oranında uygun deil, %33.3 oranında kararsız düzeyde bulunduu görülmektedir. yi ve çok uygun seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma

göre, “denge ilkesi” deerlendirildiinde en büyük younluun uygun deil düzeyde ardındansa kararsız düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Dinleme Metni Görsellerinin” sanatsal düzenleme ilkelerinden “denge ilkesine” göre uygun deil düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 12. “Dinleme Metni Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Hareket lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 12’ye bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “Dinleme Metni Görsellerinin” %26.7 oranında hiç uygun deil, %56.7 oranında uygun deil, %16.7 oranında kararsız düzeyde bulunduu görülmektedir. yi ve çok uygun seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “Hareket ilkesi” deerlendirildiinde en büyük younluun uygun deil düzeyde ardındansa hiç uygun deil düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Dinleme Metni Görsellerinin” sanatsal düzenleme ilkelerinden “hareket ilkesine” göre uygun deil düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik13. “Dinleme Metni Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Zıtlık lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 13’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “Dinleme Metni Görsellerinin” %23.3 oranında hiç uygun deil, %53.3 oranında uygun deil, %20 oranında orta düzeyde, %3.3 oranında çok uygun bulunduu görülmektedir. Hiç uygun deil seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “zıtlık ilkesi” deerlendirildiinde en büyük younluun orta düzeyde ardındansa uygun deil düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Dinleme Metni Görsellerinin” sanatsal düzenleme ilkelerinden “zıtlık ilkesine” göre orta düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik14. “Dinleme Metni Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Vurgu lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 14’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “Dinleme Metni Görsellerinin %40 oranında orta düzeyde, %50 oranında uygun düzeyde, %10 oranında çok uygun bulunduu görülmektedir. Hiç uygun deil ve uygun deil seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “vurgu ilkesi” deerlendirildiinde en büyük younluun uygun düzeyde ardındansa orta düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Dinleme Metni Görsellerinin” sanatsal düzenleme ilkelerinden “vurgu ilkesine” göre uygun düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik15. “ leni Metni Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Bütünlük lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 15’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “ leni Metni Görsellerinin” %6.7 oranında uygun deil, %53.3 oranında orta düzeyde, %36.7 oranında uygun düzeyde, %3.3 oranında çok uygun bulunduu görülmektedir. Hiç uygun deil seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “bütünlük ilkesi” deerlendirildiinde en büyük younluun orta düzeyde ardındansa uygun düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “ leni Metni Görsellerinin” sanatsal düzenleme ilkelerinden “bütünlük ilkesine” göre orta düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik16. “ leni Metni Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Ritim lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 16’ya bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “ leni Metni Görsellerinin” %6.7 oranında uygun deil, %43.3 oranında orta düzeyde, %43.3 oranında uygun düzeyde, %6.7 oranında çok uygun bulunduu görülmektedir. Hiç uygun deil seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “ritim ilkesi” deerlendirildiinde en büyük younluun orta ve uygun düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “ leni Metni Görsellerinin” sanatsal düzenleme ilkelerinden “ritim ilkesine” göre uygun düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik17. “ leni Metni Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Oran - Orantı lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 17’ye bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “ leni Metni Görsellerinin” %23.3 oranında orta düzeyde, %46.7 oranında uygun düzeyde, %30 oranında çok uygun bulunduu görülmektedir. Hiç uygun deil ve uygun deil seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “oran-orantı ilkesi” deerlendirildiinde en büyük younluun uygun düzeyde ve ardından çok uygun düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “ leni Metni Görsellerinin” sanatsal düzenleme ilkelerinden “oran-orantı ilkesine” göre uygun düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik18. “ leni Metni Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Denge lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 18’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “ leni Metni Görsellerinin” %3.3 oranında uygun deil, %26.7 oranında orta düzeyde, %60 oranında uygun düzeyde, %10 oranında çok uygun bulunduu görülmektedir. Hiç uygun deil seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “denge ilkesi” deerlendirildiinde en büyük younluun uygun düzeyde ardından orta düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “i leni Metni Görsellerinin” sanatsal düzenleme ilkelerinden “denge ilkesine” göre uygun düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik19. “ leni Metni Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Hareket lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 19’a bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “ leni Metni Görsellerinin” %16.7 oranında orta düzeyde, %66.7 oranında uygun düzeyde, %16.7 oranında çok uygun bulunduu görülmektedir. Hiç uygun deil seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “hareket ilkesi” deerlendirildiinde en büyük younluun uygun düzeyde ardından orta ve çok uygun düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “ leni Metni Görsellerinin” sanatsal düzenleme ilkelerinden “hareket ilkesine” göre uygun düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 20. “ leni Metni Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Zıtlık lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 20’ye bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “ leni Metni Görsellerinin” %3.3 oranında uygun deil düzeyde, %20 oranında orta düzeyde, %66.7 oranında uygun düzeyde, %10 oranında çok uygun bulunduu görülmektedir. Hiç uygun deil seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “zıtlık ilkesi” deerlendirildiinde en büyük younluun uygun düzeyde ardından orta düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “ leni Metni Görsellerinin” sanatsal düzenleme ilkelerinden “zıtlık ilkesine” göre uygun düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 21. “ leni Metni Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme lkelerinden “Vurgu lkesine” Göre Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 21’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “ leni Metni Görsellerinin” %26.7 oranında orta düzeyde, %60 oranında uygun düzeyde, %13.3 oranında çok uygun bulunduu görülmektedir. Hiç uygun deil ve uygun deil seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “vurgu ilkesi” deerlendirildiinde en büyük younluun uygun düzeyde ardından orta düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “ leni Metni Görsellerinin” sanatsal düzenleme ilkelerinden “vurgu ilkesine” göre uygun düzeyde bulunduu söylenilebilir.

5. 2. kinci Alt Problem ve Çözümüne Dair Bulgular

lköretim 1.kademe 1.sınıfta ilkokuma ve yazma derslerinde kullanılan ders kitabında bulunan görseller “sanatsal düzenleme elemanları” açısından ne derece niteliklidir?

Grafik 22. “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme Elemanlarından “Renk” Yönünden Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 22’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “Sesi Hissetme Görsellerinin” %3.3 oranında hiç uygun deil düzeyde, %20 oranında uygun deil düzeyde %53 oranında orta düzeyde %20 oranında uygun düzeyde, %3.3 oranında çok uygun düzeyde bulunduu görülmektedir. Bu daılıma göre, “renk elemanına” göre deerlendirildiinde en büyük younluun orta düzeyde ardından uygun deil düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Sesi Hissetme Görsellerinin” sanatsal düzenleme elemanlarından “renk elemanına” göre öretmenler tarafından orta düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 23. “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme Elemanlarından “Çizgi” Yönünden Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 23’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “Sesi Hissetme Görsellerinin” %3.3 oranında hiç uygun deil düzeyde, %23.3 oranında uygun deil düzeyde %66.7 oranında orta düzeyde %6.7 oranında uygun düzeyde bulunduu, çok uygun seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “çizgi elemanına” göre deerlendirildiinde en büyük younluun orta düzeyde ardından uygun deil düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Sesi Hissetme Görsellerinin” sanatsal düzenleme elemanlarından “çizgi elemanına” göre öretmenler tarafından orta düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 24. “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme Elemanlarından “Biçim” Yönünden Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 24’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “Sesi Hissetme Görsellerinin” %20 oranında hiç uygun deil düzeyde, %46,7 oranında uygun deil düzeyde %30 oranında orta düzeyde %3,3 oranında uygun düzeyde, çok uygun seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “biçim elemanına” göre deerlendirildiinde en büyük younluun uygun deil düzeyde ardından orta düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Sesi Hissetme Görsellerinin” sanatsal düzenleme elemanlarından “biçim elemanına” göre öretmenler tarafından uygun deil düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 25. “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme Elemanlarından “Doku” Yönünden Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 25’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “Sesi Hissetme Görsellerinin” %36.7 oranında hiç uygun deil düzeyde, %56,7 oranında uygun deil düzeyde %6.7 oranında orta düzeyde, uygun düzeyde ve çok uygun seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “doku elemanına” göre deerlendirildiinde en büyük younluun uygun deil düzeyde ardından hiç uygun deil düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Sesi Hissetme Görsellerinin” sanatsal düzenleme elemanlarından “doku elemanına” göre öretmenler tarafından uygun deil düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 26. “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme Elemanlarından “Deer” Yönünden Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 26’ya bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “Sesi Hissetme Görsellerinin” %40 oranında uygun deil düzeyde %53.3 oranında orta düzeyde %6.7 oranında uygun düzeyde, hiç uygun deil ve çok uygun seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “deer elemanına” göre deerlendirildiinde en büyük younluun orta düzeyde ardından uygun deil düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Sesi Hissetme Görsellerinin” sanatsal düzenleme elemanlarından “deer elemanına” göre öretmenler tarafından orta düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 27. “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme Elemanlarından “I ık-Gölge” Yönünden Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 27’ye bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “Sesi Hissetme Görsellerinin” %36.7 oranında hiç uygun deil düzeyde, %50 oranında uygun deil düzeyde, %13.3 oranında orta düzeyde, uygun ve çok uygun seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “ı ık-gölge elemanına” göre deerlendirildiinde en büyük younluun uygun deil düzeyde ardından hiç uygun deil düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Sesi Hissetme Görsellerinin” sanatsal düzenleme elemanlarından “ı ık-gölge elemanına” göre öretmenler tarafından uygun deil düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 28. “Sesi Hissetme Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme Elemanlarından “Mekan” Yönünden Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 28’e bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen “Sesi Hissetme Görsellerinin” %40 oranında hiç uygun deil düzeyde, %53.3 oranında uygun deil düzeyde, %6.7 oranında orta düzeyde, uygun ve çok uygun seçeneinde her hangi bir daılımın olmadıı görülmektedir. Bu daılıma göre, “mekan elemanına” göre deerlendirildiinde en büyük younluun uygun deil düzeyde ardından hiç uygun deil düzeyde olduu ortadadır.

Bu durumda, ilkokuma ders kitabındaki “Sesi Hissetme Görsellerinin” sanatsal düzenleme elemanlarından “ı ık-gölge elemanına” göre öretmenler tarafından uygun deil düzeyde bulunduu söylenilebilir.

Grafik 29. “Dinleme Metni Görsellerinin” Sanatsal Düzenleme Elemanlarından “Renk” Yönünden Deerlendirilmesine li kin Grafik

Grafik 29’a bakıldıında, öretmenler tarafından deerlendirilen. “Dinleme Metni Görsellerinin” %3.3 oranında hiç uygun deil düzeyde, %20 oranında uygun deil düzeyde, %53 oranında orta düzeyde,%20 oranında uygun düzeyde, %3.3 oranında çok uygun düzeyde olduu görülmektedir. Bu daılıma

Benzer Belgeler