• Sonuç bulunamadı

BAKIM

En iyi performansı elde etmek ve aşınmayı azaltmak için düzenli bakım önemlidir. Koşu bandı her kullanıl-dığında tüm parçaları inceleyin ve düzgün bir şekilde sıkın.

Koşu bandını düzenli olarak temizleyin ve yürüme bandını temiz ve kuru tutun. İlk önce güç düğmesini Off (kapatma) konumuna getirin ve fişi prizden çıkartın. Yürüme bandının dış kısımlarını temizlemek için nemli bir bez ve az miktarda yumuşak bir sabun kullanın. ÖNEMLİ: Doğrudan yürüme bandı üzerine sıvı püskürtmeyin. Konsola zarar gelmesini önle-mek için sıvıları konsoldan uzak tutun. Daha sonra koşu bandını yumuşak bir havluyla iyice temizleyin.

SORUN GİDERME

Çoğu koşu bandı sorunu aşağıdaki basit adım-larla giderilebilir. Uygun belirtiyi bulun ve listedeki adımları uygulayın. Daha fazla yardıma gerek duy-duğunuzda, bu kılavuzun ön kapağına bakınız.

BULGU: Cihaz çalışmıyor

a. Güç kablosunun düzgün şekilde topraklı bir prize takıldığından emin olun (bkz. sayfa 21). Uzatma kablosuna ihtiyaç duyuluyorsa, yalnızca 3 iletkenli, 1 mm2 kalınlığında ve 1,5 m'den kısa bir kablo kullanın.

b. Güç kablosu prize takıldıktan sonra, anahtarın konsola takıldığından emin olun.

c. Koşu bandı gövdesinde güç kablosunun yakı-nındaki güç düğmesini kontrol edin. Anahtar gösterildiği şekilde dışa doğru çıkıntılıysa, anahtar kısa devre yapmıştır. Güç anahtarını sıfırlamak için, birkaç dakika bekleyin ve ardından tekrar açın.

BULGU: Kullanım sırasında güç kesiliyor

a. Güç anahtarını kontrol edin (bkz. solda çizim c).

Anahtar kısa devre yaptıysa, birkaç dakika bekleyin ve ardından tekrar açın.

b. Güç kablosunun takılı olduğundan emin olun. Güç kablosu takılıysa, çıkartın, beş dakika bekleyin ve tekrar prize takın.

c. Anahtarı konsoldan çıkarın ve tekrar takın.

d. Eğer koşu bandı hala çalışmıyorsa, lütfen bu kıla-vuzun ön kapağına bakın.

BULGU: Anahtarı konsoldan çıkardığınızda, konso-lun ışıkları yanık kalıyor

a. Konsolun, koşu bandının bir mağazada gösteril-mesi durumunda kullanılmak üzere tasarlanmış bir demo modu görüntüleme özelliği vardır. Anahtarı çıkardığınızda ekran ışıkları yanık kalıyorsa, demo modu açık kalmış demektir. Demo modunu kapat-mak için, Stop (durdur) düğmesini birkaç saniye için basılı tutun. Ekranın ışığı yanmaya devam ederse, demo modunu kapatmak için bkz. sayfa 32'de adım 7.

BULGU: Koşu bandının eğimi düzgün şekilde değişmiyor

42

BULGU: Yürüme bandı, üzerinde yüründüğünde yavaşlıyor

a. Bir uzatma kablosuna ihtiyaç duyuluyorsa, yalnızca 3 iletkenli, 1 mm2 kalınlığında ve 1,5 m'den kısa bir kablo kullanın.

b. Yürüme bandı aşırı bir şekilde sıkılmışsa, koşu bandı performansı düşebilir ve yürüme bandı hasar görebilir. Anahtarı çıkarın ve GÜÇ KABLOSUNU PRİZDEN ÇIKARIN. Altıgen anahtarı kullanarak avara makara vidaları saat yönünün tersine çeyrek tur döndürün. Yürüme bandı düzgün şekilde sıkıl-dığında, yürüme bandının her bir ucunu yürüme platformundan yaklaşık 5 ila 7 cm kaldırabilmelisi-niz. Yürüme bandını ortalamaya dikkat edin. Sonra güç kablosunu prize takın, anahtarı takın ve koşu bandını birkaç dakika çalıştırın. Yürüme bandı düz-gün şekilde sıkılana kadar tekrar edin.

c. Koşu bandınızda yüksek performans yağlayıcı kaplı bir yürüme bandı bulunmaktadır. ÖNEMLİ:

Yetkili teknik servis görevlisi tarafından talimat verilmedikçe, yürüme bandı ya da yürüme plat-formu üzerinde asla silikon sprey ya da başka maddeler kullanmayın. Bu tür maddeler yürüme bandına zarar verecek ve aşırı yıpranmalara neden olabilir. Yürüme bandının daha fazla yağ-lanması gerektiğini düşünüyorsanız, bu kullanım kılavuzunun ön kapağına bakınız.

d. Yürüme bandı üzerinde yürürken hala yavaşlı-yorsa, lütfen bu kılavuzun ön kapağına bakın.

BULGU: Yürüme bandı, ayak rayları arasında orta-lanmamıştır. ÖNEMLİ: Yürüme bandı ayak raylarına sürtünürse, yürüme bandı hasar görebilir.

a. Öncelikle, anahtarı çıkartın ve GÜÇ KABLOSUNU PRİZDEN ÇIKARTIN. Yürüme bandı sola kay-mışsa, altıgen anahtarı kullanarak sol avara makara vidasını saat yönünde yarım tur döndürün;

yürüme bandı sağa kaymışsa, sol avara makara vidasını saatin ters yönünde yarım tur döndürün.

Yürüme bandını aşırı sıkmamaya özen gösterin.

Sonra güç kablosunu prize takın, anahtarı takın ve koşu bandını birkaç dakika çalıştırın. Yürüme bandı ortalanana kadar tekrar edin.

BULGU: Yürüme bandı, üzerinde yüründüğünde kayıyor

a. Öncelikle, anahtarı çıkartın ve GÜÇ KABLOSUNU PRİZDEN ÇIKARTIN. Altıgen anahtarını kullana-rak her iki avara silindir cıvatasını saat yönünde çeyrek tur döndürün. Yürüme bandı düzgün şekilde gerildiğinde, yürüme bandının her iki ucunu yürüme platformundan yaklaşık 5 ila 7 cm kaldırabilmelisi-niz. Yürüme bandını ortalamaya dikkat edin. Sonra güç kablosunu prize takın, anahtarı takın ve koşu bandının üzerinde birkaç dakika dikkatlice yürüyün.

Yürüme bandı düzgün şekilde sıkılana kadar tekrar edin.

BULGU: Dijital TV bir sinyal almıyor

a. Doğru giriş kaynağının seçildiğinden emin olun. Bir giriş kaynağını seçmek için, sayfa 35'te 2. adıma bakın.

b. Anten kablosunun veya CATV kablosunun koşu bandına düzgünce bağlı olduğundan emin olun.

Fitness ekipmanınıza bir CATV kablosu bağlamak için 18. sayfaya bakınız.

c. Yayın veya kablo sinyallerini tarayın. Sinyal tara-ması için, sayfa 38'de 4. adıma bakın.

d. Bir FCC gerekliliğine bağlı olarak, analog sin-yaller 12 Haziran 2009 tarihi itibariyle Amerika Birleşik Devletleri'nde artık yayın yapmamaktadır.

Eğer bir anten aracılığıyla televizyon sinyallerini görüntülemek istiyorsanız, dijital sinyalleri alabilen bir antene sahip olmalısınız. Kablolu televizyon etkilenmemiştir.

BULGU: Dijital TV alımı zayıftır

a. Dijital TV ayarlarının doğru yapıldığından emin olun. Bkz. sayfa 38'de TV AYARLARINI YAPMAK.

b. Dijital TV'nin düzgün çalışması için, iyi alım kalitesi gereklidir. Eğer bir anten kullanıyorsanız, bunun düzgün bağlandığından ve optimum alım için ayarlandığından emin olun. Bkz. sayfa 18'de BİR ANTEN BAĞLAMAK.

c. Aşağıda listelenen sorunları kontrol edin ve geçerli talimatları uygulayın:

• Tutuşma (ortaya çıkan siyah noktalar veya yatay çizgiler veya titreşen veya sürüklenen bir resim):

Buna çoğunlukla otomobil ateşleme sistemleri, neon lambaları, elektrik sürüklenmesi veya diğer elektrikli cihazlardan kaynaklanan enterferans-lar neden olur. Sorunu düzeltmek için fitness ekipmanınızın veya diğer elektrikli gerecin yerini değiştirmeye çalışın.

• Hayalet görüntüler: Hayalet görüntüler iki yolu izleyen TV sinyalinden kaynaklanır - biri doğrudan yoldur ve diğeri yüksek binalardan, tepelerden veya diğer nesnelerden yansır. Çekim gücünü artırmak için antenin yönünü veya konu-munu değiştirin.

• Mavi Ekran: Eğer fitness ekipmanınız sinyalin zayıf olduğu bir TV istasyonu kenar bölgesinde bulunuyorsa, resim kötü kaliteli olabilir veya bir mavi ekran belirebilir. Eğer sinyal zayıfsa, resmin kalitesinin iyileştirilmesi için harici bir antenin takılması gerekebilir.

• Solma: Eğer resim blokları eksikse, resim ekran etrafında hareket ediyorsa veya resim kay-boluyorsa, sinyal zayıf olabilir. Çekim gücünü artırmak için antenin yönünü veya konumunu değiştirin. Dijital TV ayarlarının doğru yapıldığın-dan emin olun (bkz. sayfa 38'de TV AYARLARINI YAPMAK) Bir spliter kullanmayın.

Not: Bir CATV firmasına ait kablo bağlandığında bu sorunların biri ortaya çıkarsa, sorun kablolu firması yayınından kaynaklanıyor olabilir.

BULGU: Dijital TV'nin temizlenmesi gerekmektedir a. GÜÇ KABLOSUNU SÖKÜN. Dijital TV'yi

temiz-lemek için, dijital TV'yi ve ekranı az miktarda aşındırıcı olmayan deterjan kullanarak yumuşak bir bezle silin. Aşındırıcı bez, çözücü veya alkol veya benzen gibi kimyasal veya itici bir deterjan türü kullanmayın.

BULGU: Hız halkası konsola bağlı değildir a. Bir atacı

düzleş-tirin ve ucunu hız halkasının arkasında gösterilen açıklığa bastırın. Bu hız halka-sını sıfırlayacaktır.

b. Hız halkası hala bağlanmıyorsa, koşu bandının güç kablosunu sökün, beş dakika bekleyin ve ardından güç kablosunu yeniden takın.

Ataç a

44

Benzer Belgeler