• Sonuç bulunamadı

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ, SEÇİLMESİ ve SONUÇLARIN BİLDİRİMİ

Belirlenen usullere uygun olarak hazırlanacak ve İZKA’ya sunulacak olan her bir proje teklifi, aşağıda açıklanan aşama ve kriterlere göre incelenecek ve değerlendirilecektir. Değerlendirme süreci, ön in-celeme ve projenin teknik ve mali değerlendirmesi olmak üzere iki aşamalıdır.

4.1. Ön İnceleme

Ön inceleme aşamasında uygunluk kontrolü ve idari kontrol yapılacaktır. Ön incelemede proje tek-lifinin, Tablo 5’teki kontrol listesinde yer alan kriterleri karşılayıp karşılayamadığı değerlendirilecektir.

Bu aşamada söz konusu kriterlerden herhangi biri karşılanmıyorsa, proje teklifi değerlendirme dışı kalacaktır. Yalnızca ön incelemeyi geçen başvurular değerlendirme işleminin sonraki evrelerine ge-çecektir.

Tablo 5: Kontrol Listesi

Proje teklifinizi göndermeden önce, aşağıdaki maddelerin her birinin ta-mamlandığını ve başvurunuzun aşağıdaki kriterlere uygun olduğunu kon-trol ediniz. Bütün kutucukların doldurulduğundan emin olunuz.

Başvuru Sahibi dolduracaktır.

UYGUNLUK KONTROLÜ EVET HAYIR

1. Başvuru sahibi uygundur.

2. Birinci ortak uygundur.

3. İkinci ortak uygundur.

4. <…> ortak uygundur.

5. Proje İzmir il sınırları içerisinde (TR 31 Düzey 2 Bölgesi) uygulanacaktır.

6. Proje süresi 3 ay ya da daha kısadır.

7. Talep edilen destek tutarı 25.000 TL ya da üzerindedir.

8. Talep edilen destek tutarı 85.000 TL ya da altındadır.

9. Proje teklifi 2012 DFD’nin önceliklerine uygundur.

10. İdari maliyetler uygun doğrudan maliyetlerin % 3’ünü aşmamaktadır..

11. Bu başvuru, başvuru sahibinin, aynı faaliyet yılı içerisinde Doğrudan Faaliyet Desteği için yaptığı azami ikinci başvurudur. Aynı faaliyet yılı içerisinde Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında herhangi bir destek almamıştır.

12. Başvuru sahibi, başvuru yaptığı faaaliyet için 2011 yılı Doğrudan Faali-yet Desteği kapsamında destek almaya hak kazanıp sözleşme imzala-mayarak destek hakkından feragat etmemiştir.

İDARİ KONTROL EVET HAYIR

13. Başvuru formu ve ekleri çevrimiçi sistem üzerinden doldurulmuştur.

14. Başvuru formunun tüm bölümleri eksiksiz bir biçimde doldurulmuştur.

15. Proje teklifi Türkçe olarak hazırlanmıştır.

16. Başvuru formu bir asıl ve bir suret halinde teslim edilmiştir.

17. Ek B-1 Proje Bütçesi bir asıl ve bir suret halinde başvuru formunda belirtildiği şekliyle doldurulmuş ve başvuruya eklenmiştir.

18. Ek B-2 Maliyetlerin Gerekçelendirilmesi bir asıl ve bir suret halinde başvuru formunda belirtildiği şekliyle doldurulmuş ve başvuruya eklen-miştir.

19. Ek B-3 Beklenen Finansman Kaynakları bir asıl ve bir suret halinde başvuru formunda belirtildiği şekliyle doldurulmuş ve başvuruya eklen-miştir.

20. Ek C Mantıksal Çerçeve doldurulmuş ve başvuruya bir asıl ve bir suret halinde eklenmiştir.

21. Proje kilit personeline ait Özgeçmiş(ler) (Ek E) doldurulmuş ve başvuru-ya bir asıl ve bir suret halinde eklenmiştir.

22. Başvuru sahibinin ve her bir ortak kuruluşun imzalı, mühürlü resmi kuruluş belgesi ve İzmir’de kurulduğunu, kayıtlı olduğunu ya da faaliyet gösterdiğini kanıtlayan belgeler başvuruya bir asıl ve bir suret halinde sunulmuştur.

23. Başvuru sahibinin ve her bir ortak kuruluşun ilgili vergi dairesinden alın-mış vergi borcu bulunmadığını ya da borcun yapılandırıldığını gösteren resmi yazı ya da internet çıktısı başvuruya bir asıl ve bir suret halinde sunulmuştur.

24. Başvuru sahibinin ve her bir ortak kuruluşun sosyal güvenlik katkılarıyla ilgili yükümlüklerini yerine getirdiklerine dair resmi yazı ya da barkodlu internet çıktısı bir asıl ve bir suret halinde sunulmuştur.

25. Başvuru sahibini temsile, ilzama ve proje belgelerini imzalamaya yetkili kişi ya da kişilerin belirlendiği ve İZKA’ya proje başvurusu sunulmasına ve başarılı olması durumunda uygulanmasına ilişkin kararın alındığı, başvuru sahibinin yetkili yönetim organının kararı bir asıl ve bir suret halinde sunulmuştur.

26. Başvuru sahibini ve her bir ortak kuruluşu temsil ve ilzama yetkili kişile-rin isimlekişile-rini ve imzalarını noter tarafından tasdik eden belge bir asıl ve bir suret halinde sunulmuştur.

27. Projede ortak bir kurum/kuruluş varsa, bu kurum/kuruluşu temsile, ilza-ma ve proje belgelerini imzalailza-maya yetkili kişi ya da kişilerin belirlendiği ve projeye ortak olma kararının alındığı yetkili yönetim organının kararı bir asıl ve bir suret halinde sunulmuştur.

28. Başvuru sahibi kurum/kuruluşun Destekleme Yönetmeliği’nde öngö-rülen proje hesabını kendi adına açma, bu hesaba para aktarma ve bu hesaptan harcama yapma ehliyetine sahip olduğuna dair beyanname (Ek D Örnek 4) bir asıl ve bir suret halinde sunulmuştur.

29. Başvuru Sahibinin Beyanı doldurulmuş, yetkili kişi(ler) tarafından imza-lanmış, bir asıl ve bir suret halinde sunulmuştur.

30. Ortaklar ve İştirakçilerin Beyanları doldurulmuş ve yetkili kişi(ler) tarafın-dan imzalanmış, bir asıl ve bir suret halinde sunulmuştur (Ortak ya da iştirakçi varsa).

31. Mevcut sermaye yapısını gösteren Ticaret Sicil Gazetesi sunulmuştur (Başvuru sahibinin uygunluğu bölümünde uygun başvuru sahibi olarak tanımlanmış kurum ve kuruluşların kurduğu ya da ortağı olduğu işlet-meler, başvurusu yapılan proje teklifinde başvuru sahibi ya da ortaksa).

32. Projenin gerçekleştirilmesi için yapılacak 10.000 TL’yi aşan her türlü satın alıma yönelik her bir kalem için en az 3 proforma fatura sunulmuş-tur.

4.2. Teknik ve Mali Değerlendirme

Ön incelemeyi geçen başvurular, Tablo 6’daki Değerlendirme Tablosu’ndaki kriterlere göre değerlen-dirilir. Değerlendirmede, sırasıyla proje konusunun desteklenecek alanlarla ilgililiği, önerilen yöntemin kalitesi ve geçerliliği, destek sonrası sürdürülebilirliği ile projenin bütçe ve maliyet etkinliği göz önüne alınacaktır.

Proje tekliflerinin destek almaya hak kazanabilmesi için değerlendirme sonunda toplam başarı puanı olan 70 ve üzerinde puan almış olması ve Tablo 6’daki Değerlendirme Tablosu’nun İlgililik bölümünde 45 üzerinden en az 35 puan alması zorunludur.

Tablo 6: Değerlendirme Tablosu

Bölüm Puan

1. İlgililik 45

1.1. Proje, 2012 DFD’nin başvurulan önceliğiyle ne kadar ilgili? 5x3 1.2. Proje bölgenin kalkınması için önemli fırsatlardan yararlanılmasında ve bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesinde ne kadar aciliyete sahip? 5 1.3. Projenin yöneldiği ihtiyaç ve sorunlar yeterli biçimde tanımlanmış mı? 5x3 1.4. Proje bölgenin kalkınmasına yönelik katma değer üretimi bakımından ne gibi

ya-rarlar içermekte? 5x2

2. Yöntem ve Sürdürülebilirlik 30

2.1. Projede amaçlar, beklenen sonuçlar, faaliyetler yeterince tutarlı tanımlanmış mı? 5x2 2.2. Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler uygun ve uygulanabilir mi? 5x2

2.3. Projenin beklenen sonuçları mali ve kurumsal açıdan sürdürülebilir mi? 5 2.4. Başvuru sahibi ve ortakları (varsa) proje yönetimi ve teknik uzmanlık konusunda

yeterli deneyime sahip mi? 5

3. Bütçe ve Maliyet Etkinliği 25

3.1. Tahmini maliyetlerle beklenen sonuçlar arasındaki oran yeterli mi? 5x2

3.2. Yapılması öngörülen harcamalar projenin uygulanması için gerekli mi? 5

3.3. Teklif edilen proje kapsamında eş finansman öngörülmüş mü?

(eş finansman oranı % 20 ve üzeriyse 5, % 15-19 arasıysa 4, % 10-14 arasıysa 3, % 5-9 arasıysa 2, % 4 ve altındaysa 1puan)

5x2

TOPLAM 100

4.3. Yönetim Kurulu Onayı

Değerlendirilen proje tekliflerinin sonuçları Yönetim Kurulu onayına sunulur ve Yönetim Kurulu kara-rına göre başvuru sahiplerine bildirim yapılır.

4.4. Değerlendirme Sonuçlarının Açıklanması

Değerlendirme sonucunda desteklenmeye hak kazanan başvuru sahipleri İZKA’nın internet sitesin-de ilan edilir. İlandan sonra en geç yedi gün içinsitesin-de başvuru sahiplerine sözleşme imzalaması için bildirimde bulunulur. Değerledirme sonucu başarısız bulunan proje teklifleriyle ilgili olarak başvuru sahiplerine reddedilme nedenini içeren bir mektupla bildirim yapılır.

İZKA’nın bir başvuruyu reddetme ya da destek vermeme kararı nihaidir.

Benzer Belgeler