• Sonuç bulunamadı

B2 BÖLÜM 2 KURALLARINDAK İ DEĞİŞİKLİKLER 13 TRAMOLA ATARKEN

WINDSURF F İLO YARIŞMA KURALLARI

B2 BÖLÜM 2 KURALLARINDAK İ DEĞİŞİKLİKLER 13 TRAMOLA ATARKEN

Kural 13 aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir :

Bir board rüzgara baş verdikten sonra yelkeni dolana kadar diğer board lardan uzak duracaktır. Bu zaman sürecinde kural 10, 11 ve 12 uygulanmaz. Eğer, aynı anda 2 board bu kural çerçevesinde ise, diğerinin iskele tarafında veya arkasında olan uzak duracaktır.

17 APAZ START ÖNCESİ AYNI KONTRADA Kural 17 aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Uyarı işaretinde, ilk şamandıraya olan rota hakiki rüzgardan yaklaşık doksan derece olduğunda, kendi start işaretinden önceki son 30 saniye içerisinde aynı kontrada olan başka bir board ile rüzgar altından kapatmalı olan bir board, eğer diğer board çatışmayı önlemek için manevra yapmak zorunda kalıyorsa, ilk şamandıraya olan en kısa rotadan daha yüksek seyretmeyecektir, ancak bunu yapmak için diğer boardun hemen arkasından geçebilir.

18 ŞAMANDIRA-YERİ

Kural 18 aşağıdaki sekilde değiştirilmiştir :

Kural 18.1’in ilk cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir :

Kural 18, aynı tarafta bırakarak dönmek durumunda oldukları bir şamandıradaki boardlar arasında ve enaz birisi dönerken veya geçerken uygulananır.

Kural 18.2(b) aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir :

(b) Öndeki board şamandırayı dönerken veya geçerken boardlar kapatmalı ise, dış board o andan itibaren ve sonrasında iç boarda şamandıra yeri verecektir. Eğer bir board, şamandırayı dönerken veya geçerken önden neta ise, arkadan neta board bu andan itibaren ve sonrasında ona şamandıra yeri verecektir.

Kural 18.2 (c) aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir :

(c) Bir board, kural B2.18.2(b) uyarınca şamandıra yeri vermekle yükümlü olduğunda, daha sonra kapatma bozulsa veya yeni bir kapatma başlasa dahi yer vermeye devam edecektir.

63

Bununla beraber, şamandıra yeri hakkı olan board rüzgara baş verdiğinde, kural B2.18.2(b) uygulaması sona erer.

Kural 18.2 (d) aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir :

(d) Eğer şamandıra yeri hakkı olan board rüzgara baş verirse kural 18.2(b) ve (c) uygulaması son bulur.

Kural 18.3 iptal edilmiştir.

18.4 Kavança atmak veya Rüzgaraltına Açmak Kural 18.4 aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir :

Yol hakkına sahip içten kapatmalı bir board esas rotası uyarınca şamandırayı kavança atarak veya rüzgaraltına açarak dönmek zorunda olduğunda, kavança atana veya rüzgaraltına açana kadar, bu rotası için şamandıraya gerekenden daha uzak seyretmeyecektir. Kural B2.18.4 kapı şamandırasında uygulanmaz.

22 ALABORA; KARAYA OTURMUŞ; KURTARMA YAPAN Kural 22 aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir :

22.1 Eğer mümkünse bir board alabora olmuş veya alabora olduktan sonra tekrar kontrolü sağlayamamış, karaya oturmuş, veya tehlikede olan bir kişi veya tekneye yardım etmeye çalışan bir board un yoluna çıkmayacaktır.

22.2 Eğer mümkünse, alabora olmuş veya karaya oturmuş bir board, diğer bir board un yoluna çıkmayacaktır.

23 BAŞKA BİR BOARD’un YOLUNA ÇIKMAK; YELKEN SUYUN DIŞINDA

Yeni kural 23.3 ilave ediniz :

23.3 Start işaretinden önceki son dakika içinde bir board, kazara alabora olması haricinde, yelkenini suyun dışında ve normal pozisyonunda tutacaktır B3 BÖLÜM 3 KURALLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

26 YARIŞLARI BAŞLATMAK

Kural 26 aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir

64

26.1 Sistem 1 (Rüzgarüstüne Startlar için)

Yarışlar aşağıdaki işaretlerle başlatılacaktır. Zamanlar görsel işaretlerden alınacaklardır, seda işareti yokluğu göz ardı edilecektir.

Start İşaretinden önce dakika

Görsel işaret Seda

işareti Anlamı

5* Sınıf Bayrağı; Bir Uyarı işareti

4 P, I, U veya Siyah Bayrak; Bir Hazırlık işareti 1 Hazırlık Bayrağı arya; Bir uzun Bir Dakika 0 Sınıf Bayrağı arya; Bir Start işareti

*veya yarış ilanı veya yarış talimatlarında belirtildiği gibi

Arkasından gelen her sınıfın uyarı işareti bir önceki sınıfın start işareti ile beraber veya daha sonra verilecektir.

26.2 Sistem 2 (Apazına Startlar için)

Yarışlar aşağıdaki işaretlerle başlatılacaktır. Zamanlar görsel işaretlerden alınacaklardır, seda işareti yokluğu göz ardı edilecektir.

Start İşaretinden önce dakika

Görsel işaret Seda

işareti Anlamı

3 Sınıf bayrağı Dikkat işareti

2 Kırmızı bayrak, dikkat işareti arya

Bir Uyarı işareti 1 Sarı bayrak, kırmızı bayrak arya Bir Hazırlık işareti

1/2 Sarı bayrak arya 30 saniye

0 Yeşil bayrak Bir Start işareti

65

26.3 Sistem 3 (Plaj Startları için)

(a) Start hattı plajda olduğu zaman veya yarışçının start etmek için suda ayakta duracağı kadar plaja yakın olduğunda start plaj startıdır.

(b) Start istasyonları, istasyon 1 en rüzgarüstü olacak şekilde numaralandırılacaktır. Yarış talimatları başka bir sistem belirtmediği sürece bir boardun start istasyonu belirtilecektir.

(1) Rank ile (en yüksek rank istasyon 1 de, ikinci yüksek rank istasyon 2 de ve bu şekilde), veya

(2) Çekiliş ile

(c) Boardların yerlerini almaları için çağrılmalarından sonra yarış kurulu, bir seda işareti ile kırmızı bayrak toka ederek hazırlık işaretini verecektir. Start işareti, hazırlık işaretinden sonra herhangi bir zamanda kırmızı bayrağı bir seda işareti ile arya ederek verilecektir.

(d) Start işaretinden sonra her board, diğer boardlara mani olmadan start istasyonundan suya ve oradan seyir pozisyonuna en kısa yolu kullanacaktır. Yarışçının her iki ayağı da board üstünde olduğunda Bölüm 2 kuralları uygulanır.

30 START CEZALARI Kural 30.2 iptal edilmiştir.

31 ŞAMANDIRAYA DOKUNMAK

Kural 31 aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

Bir board şamandıraya dokunabilir ancak ona tutunmayacaktır B4 BÖLÜM 4 KURALLARINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

42 HAREKET ARAÇLARI

Kural 42 aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir :

Bir board sadece rüzgarın yelkene etkisi ve suyun gövdeye etkisi ile yürütülecektir. Bununla beraber, yelkeni pompalamaya ve yelpazelemeye izin verilir. Tekne kürek ile, yüzerek veya yürüyerek hareket ettirilmeyecektir.

66

44 BİR OLAY ANINDAKİ CEZALAR Kural 44 aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir : 44.1 Ceza Alternatifi kullanmak

Bir board, yarışırken olan bir olayda Bölüm 2 kurallarından birini veya daha fazlasını ihlal ettiğinde 360o-Dönüş ceza alternatifi kullanabilir. Yarış Talimatları başkaca bir ceza alternatifini belirtebilir. Bununla beraber, eğer board yaralanmaya veya ciddi hasara sebep olduysa veya, ceza alternatifi kullanmasına rağmen, ihlali nedeni ile yarışta veya seride belirgin bir avantaj sağladı ise, cezası yarışı terk etmek olacaktır.

44.2 360o-Dönüş Cezası

Olaydan mümkün olduğunca kısa bir zaman sonra, diğer board lardan yeterince uzaklaşarak, bir board, tramola veya kavança atma mecburiyeti olmadan, derhal 360o bir dönüş yaparak 360o-Dönüş cezası kullanır. Bir board cezasını finiş hattında veya yakınlarında kullandığında, finiş yapmadan önce gövdesi hattın rota tarafına tamamiyle geçmiş olacaktır.

50 YARIŞÇININ ELBİSESİ ve EKİPMANI Kural 50.1(a) aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir :

(a) Yarışçılar, ağırlıklarını arttırmak amaçlı elbise veya ekipman taşımayacaklardır. Bununla beraber bir yarışçı kapasitesi 1,5 litreden fazla olmayan bir su içme kabı taşıyabilir’