• Sonuç bulunamadı

Aydo˘gdu Demirci Tarafından Gerçeklenen Varlıklar

1.5.1 ˙I¸s Ortakları Düzenleme Sayfası

Nedir: “˙I¸s Ortakları” sayfasında, i¸se alımlarını “˙I¸steSen” aracılı˘gıyla yapan ¸sirketler görüntülenebilir ve bu ¸sir-ketlere ait bilgiler düzenlenebilir. “˙I¸s Ortakları” sayfasına eri¸sim için sitenin sol üst kö¸sesinde yerle¸sik bulunan

“Kategoriler” ba¸slı˘gı altındaki “˙I¸s Ortakları” sekmesine tıklanabilir.

Genel Görünüm: “˙I¸s Ortakları” sayfası ziyaret edildi˘ginde ilk olarak, her bir i¸s orta˘gı ismi, kurulu¸s yılı ve ülkesi gibi bilgilerin yanı sıra kendisine ait bir seçim kutucu˘gu ile birlikte listelenmi¸s olarak görülür.

Silme ˙I¸slemi: Kayıt silmek için kullanıcı önce kaydını silmek istedi˘gi i¸s orta˘gına ait seçim kutucu˘guna tıklar.

Sistem birden fazla kaydın aynı anda silinmesine olanak tanımaktadır. Bunun için kullanıcı bir veya birden fazla kutucu˘gu i¸saretleyebilir. Kaydının silinmesi istenen i¸s ortaklarına ait kutucuklar i¸saretlendikten sonra, üzerine

˙I¸saretli ˙I¸s Orta˘gını Sil yazılı butona tıklanır ve silme i¸slemi gerçekle¸stirilir.

Ekleme ˙I¸slemi: Kayıt ekleme için kullanıcı önce kaydını eklemek istedi˘gi i¸s orta˘gına ait bilgileri kutucuklara yazar. Bilgilerin giri¸si tamamlandıktan sonra, üzerine ˙I¸s Orta˘gı Ekle yazılı butona tıklanarak yeni i¸s orta˘gı kaydı listeye eklenir.

˙Istisna

• Kayıt ekleme esnasında yıl bilgisi olarak bir sayı girilmelidir. Sistem yıl bilgisi olarak yalnızca sayı gir-ilmesine izin verir.

Güncelleme ˙I¸slemi: Güncelleme ekranında kayıtlı tüm i¸s ortaklarına bilgiler kendilerine ait form kutucuklarına yazılı ve listelenmi¸s olarak gelir. Kullanıcı kaydını güncellemek istedi˘gi i¸s orta˘gına ait bilgileri ilgili form ku-tucu˘guna girerek düzenler ve kaydını düzenledi˘gi i¸s orta˘gına ait Güncelle butonuna tıklar. Bu i¸slem sonucunda

Fig. 1.60: ˙I¸s Ortakları Sayfası Genel Görünümü

Fig. 1.61: ˙I¸s Orta˘gı Kaydı Silme Ekranı

Fig. 1.62: ˙I¸s Orta˘gı Kaydı Ekleme Ekranı

1.5. Aydo ˘gdu Demirci Tarafından Gerçeklenen Varlıklar 27

Fig. 1.63: ˙I¸s Orta˘gı Kaydı Güncelleme Ekranı

˙Istisna

• Güncelleme esnasında yıl bilgisi olarak bir sayı girilmelidir. Sistem yıl bilgisi olarak yalnızca sayı girilme-sine izin verir.

1.5.2 Projeler Düzenleme Sayfası

Nedir: “Projeler” sayfasında, i¸se alımlarını “˙I¸steSen” aracılı˘gıyla yapan ¸sirketlere ait projeler görüntülenebilir ve bu projelere ait bilgiler düzenlenebilir. “Projeler” sayfasına eri¸sim için sitenin sol üst kö¸sesinde yerle¸sik bulunan

“Kategoriler” ba¸slı˘gı altındaki “Projeler” sekmesine tıklanabilir.

Genel Görünüm: “Projeler ” sayfası ziyaret edildi˘ginde ilk olarak, her bir projenin ismi, tamamlandı˘gı yıl ve projeyi gerçekle¸stiren ¸sirket gibi bilgilerin yanı sıra kendisine ait bir seçim kutucu˘gu ile birlikte listelenmi¸s olarak görülür.

Silme ˙I¸slemi: Kayıt silmek için kullanıcı önce kaydını silmek istedi˘gi projeye ait seçim kutucu˘guna tıklar. Sistem birden fazla kaydın aynı anda silinmesine olanak tanımaktadır. Bunun için kullanıcı bir veya birden fazla kutucu˘gu i¸saretleyebilir. Kaydının silinmesi istenen projelere ait kutucuklar i¸saretlendikten sonra, üzerine ˙I¸saretli Projeyi Sil yazılı butona tıklanır ve silme i¸slemi gerçekle¸stirilir.

Ekleme ˙I¸slemi: Kayıt eklemek için kullanıcı önce kaydını eklemek istedi˘gi projeye ait bilgileri kutucuklara yazar.

Bilgilerin giri¸si tamamlandıktan sonra, üzerine Proje Ekle yazılı butona tıklanarak yeni proje kaydı listeye eklenir.

˙Istisna

• Kayıt ekleme esnasında yıl bilgisi olarak bir sayı girilmelidir. Sistem yıl bilgisi olarak yalnızca sayı gir-ilmesine izin verir.

Güncelleme ˙I¸slemi: Güncelleme ekranında sisteme kayıtlı tüm projelere bilgiler kendilerine ait form kutucuk-larına yazılı ve listelenmi¸s olarak gelir. Kullanıcı kaydını güncellemek istedi˘gi projeye ait bilgileri ilgili form kutucu˘guna girerek düzenler ve kaydını düzenledi˘gi projeye ait Güncelle butonuna tıklar. Bu i¸slem sonucunda ilgili projeye bilgiler güncellenmi¸s olur.

Fig. 1.64: Projeler Sayfasına Eri¸sim

Fig. 1.65: Projeler Sayfası Genel Görünümü

1.5. Aydo ˘gdu Demirci Tarafından Gerçeklenen Varlıklar 29

Fig. 1.66: Proje Kaydı Silme Ekranı

Fig. 1.67: Proje Kaydı Ekleme Ekranı

1.6 ¸ Sevket Cerit Tarafından Yapılan Kısımlar

Raporun bu kısımda projede ¸Sevket Cerit tarafından geli¸stirilen sayfalar ve bu sayfaların kullanımları hakkında detaylı olarak bilgilendirme yapılacaktır.

1.6.1 Giri ¸s Sayfası

Fig. 1.69: Kullanıcı Giri¸s Sayfası Ekranı

Siteye kayıtlı kullanıcıların mail adreslerini ve ¸sifrelerini girerek giri¸s yapabilecekleri bölümdür.

1.6.2 Kayıt Ol Sayfası

Siteye kayıt olmak isteyen kullanıcılar buradan kayıt olun linkine tıklayarak kullanıcı kayıt sayfasına geçi¸s yapa-bilirler.

Kayıt Ol Sayfası

Kayıt olmak isteyen kullanıcılar istenilen bilgilerini girerek siteye kayıt olabilirler.Tüm alanların doldurulması zorunludur.Üniversite bilgisi için sistemde kayıtlı üniversitelerden biri girilmelidir.

1.6.3 Kullanıcı Profil Sayfası

Kullanıcı profil Sayfasına Eri¸sim

Kullanıcılar altındaki profil linkine tıklayarak kullanıcı profil sayfasına eri¸silebilir.

Kullanıcı profil Sayfası

1.6. ¸Sevket Cerit Tarafından Yapılan Kısımlar 31

Fig. 1.70: Kullanıcı Kayıt Sayfasına Eri¸sim Ekranı

Fig. 1.71: Kullanıcı Kayıt Ekranı

Fig. 1.72: Kullanıcı Profil Sayfası Eri¸sim Ekranı

Fig. 1.73: Kullanıcı Profil Sayfası Ekranı

1.6. ¸Sevket Cerit Tarafından Yapılan Kısımlar 33

Kullanıcı profil sayfasında kullanıcılar kayıtlı bilgilerini görüntüleyebilir.De˘gi¸stirmek istedikleri bilgileri girdikten sonra submit butonuyla yeni bilgilerini sisteme kayıt edebilirler.

Geli ¸stirici Kılavuzu

2.1 Veri Tabanı Tasarımı

Bu proje kapsamında 15 tablo gerçeklenmi¸s olup, bu tablolar arasındaki ili¸skiler a¸sa˘gıdaki varlık-ili¸ski diagramı ile gösterilmi¸stir.

Fig. 2.1: Varlık-˙Ili¸ski Diagramı

35

Tablolar ve birbirleriyle ili¸skileri hakkında daha detaylı bilgi her tasarımcının kendi kısmında ayrıca verilecektir.

PK ve FK sembolleri sırasıyla birincil ve dı¸s anahtarları belirtir.

Benzer Belgeler