• Sonuç bulunamadı

Arka Plan Programlarını Devre Dışı Bırakma

Adim 7: Turbo Mod ne kadar açik kalsin?

3.5. Menü Çubuğu

3.7.2. Arka Plan Programlarını Devre Dışı Bırakma

Bu bölümde çesitli zamanlarda (sistem açilisinda, çalisma sirasinda ve kapanista) sisteminize yük bindiren programlari devre disi birakmak için AVG Program Deactivator modülünü nasil kullanabileceginizi ve bunun neden faydali oldugunu ögreneceksiniz.

Simdiye kadar kullanicilarin gereksiz programlarla ugrasmasinin iki yolu vardi: Ya bunlari sistemlerinden tamamen kaldirabiliyor ya da programlarin arka planda bilgisayari yavaslatmaya devam etmesini kabul edebiliyorlardi. Bir program kaldirildiktan sonra ona bagli dosyalarin çalistirilamama riski her zaman vardir.

Program bilgisayarda birakilirsa gerektiginde her zaman kullanilabilir, ancak sistem performansini düsürmeye devam eder.

AVG Program Deactivator programlarin yükünü yalnizca sistem açilisinda degil, ayni zamanda yükün programlardan birinin hizmet ve görevlerinden kaynaklandigi normal çalisma ve kapanista da azaltir.

AVG Programs-on-Demand Technology

AVG Programs-on-Demand Technology sayesinde simdi üçüncü bir seçenek var: Artik gerek duyulmayan programlari ilk olarak devre disi birakabilir ve bunlar olmadan çalismaya devam edip edemediginizi

görebilirsiniz. Programa tekrar ihtiyaç duydugunuzu fark ederseniz bu sorun teskil etmez. Programi her zamanki gibi baslatabilirsiniz. AVG Programs-on-Demand Technology arka planda programi hiç devre disi birakmamissiniz gibi tekrar etkinlestirir. Gelismis AVG Programs-on-Demand Technology ile sistem

yükünüzü her zaman en alt seviyede tutabilmek için programlar kullanildiktan sonra otomatik olarak devre disi birakilir.

AVG Program Deactivator Tasarimi

AVG Program Deactivator üç bölüme ayrilir: Tüm yüklü programlar alani, Yüklü programlardan kaynakli yük alani ve Ayrintilar alani. Simdi menü çubugunda bulacaginiz ek Giris dügmesiyle AVG Program Deactivator modülüne istediginiz zaman giris yapabilirsiniz.

Tüm yüklü programlar

Tüm yüklü programlar alaninda sisteminizde yüklü tüm programlari yük durumlariyla birlikte içeren genel görünüm listesini görebilirsiniz. Ad sütununda programlar yüksek, orta ve düsük olmak üzere yüklerine göre siralanir. Sisteminizde yük olusturmayan programlar "yok" durumuyla gösterilir ve ada göre listelenmez. Yükün degeri açilis, çalisma ve kapanis için her zaman en yüksek degerdir. Durum sütununda programlarin geçerli durumunu görebilirsiniz.

Yüklü programlardan kaynakli yük

Yüklü programlardan kaynakli yük alaninda, size sisteminizdeki yükün görsel bir genel görünümünü sunmak için tasarlanmis üç tane grafik bulabilirsiniz: Soldaki grafik sisteminizin açilistaki yükünü, ortadaki PC'nizin normal çalismasi sirasindaki yükünü ve sagdaki kapanistaki yükünü gösterir.

Grafiklerin altinda açiklamalarla birlikte bir gösterge görüntülenir. Listeden bir program seçildiginde grafigin yaninda program simgesiyle gösterilir.

Ayrintilar

Ayrintilar alaninda, seçili programin adini, geçerli durumunu ve sistem üzerinde olusturdugu yükü görebilirsiniz. Programi etkinlestirmek veya devre disi birakmak için anahtari kullanabilirsiniz. Hiçbir program seçili degilse burada kaç tane programin etkinlestirildigini/devre disi birakildigini veya sistemle iliskili oldugunu gösteren bir genel görünüm görürsünüz. Birden fazla program seçiliyse ayrintilar alani farkli durumlara sahip programlarin sayisini gösterir. Anahtarin yaninda gösterilen durum baskin durumdur. Sonraki sütunda, söz konusu programin geçerli durumunu görebilirsiniz.

Programlarin Olasi Durumlari

AVG Program Deactivator altinda programlar için dört farkli durum bulunur.

Istenen durum

Istenen durum sütununda, programlariniz için seçtiginiz durumu görebilirsiniz. Istenen durumu anahtara tiklayarak degistirebilirsiniz.

Etkin

Program tam olarak etkinlestirildi ve bilgisayarinizin yükünü etkiliyor.

Devre disi

Programin arka planda sürekli çalisan hizmetleri kapatildi.

Sistem için gerekli

Bu AVG PC TuneUp ürünü tarafindan sisteminizin güvenligi veya düzgün çalismasi için önemli kabul edilen ve devre disi birakilmasinin ciddi sonuçlar doguracagi öngörülen bir programdir. Bu nedenle, bu programlardan birinin durumunu degistirmek mümkün olmaz ve anahtar gri olur.

Etkisiz

Program sisteminizin yüküne negatif bir etkide bulunmadigi için devre disi birakilamaz. Bu nedenle, anahtar gri olur ve degistirilemez.

Geçerli durum

Sagdaki Geçerli durum sütununda, programin geçerli durumu hakkinda daha fazla bilgi bulunabilir.

Kalici olarak etkinlestirilmis

Program tamamen islevsel ve kullanmadiginiz zaman bile sistemde yük olusturuyor.

Program açilisina kadar devre disi birakilmis

Program tümüyle devre disi birakildi ve tekrar elle baslatilana kadar sistemde yük olusturmayacak. Daha sonra tekrar devre disi birakilacak.

Bosta kalmanin veya yeniden baslamanin ardindan devre disi birakilmis

Program normal çalisma sirasinda kapatilamadi; Program Deactivator programi bilgisayar ilk bosta kaldiginda veya sistem yeniden baslatildiginda otomatik olarak devre disi birakacak.

Yeniden baslamanin ardindan devre disi birakilmis

Program normal çalisma sirasinda kapatilamadi; Program Deactivator programi sistem yeniden baslatildiginda otomatik olarak devre disi birakacak.

Devre disi birakilamiyor

Bu, Program Deactivator tarafindan sisteminizin güvenligi veya düzgün çalismasi için önemli kabul edilen ve devre disi birakilmasinin ciddi sonuçlar doguracagi öngörülen bir programdir. Bu nedenle devre disi birakilmasi mümkün degildir.

Sistem yüküne neden olmuyor

Program sisteminizin yüküne negatif bir etkide bulunmadigi için devre disi birakilamaz.

Ayarlari Degistirme

Önerilen Kapatilinca otomatik olarak tekrar devre disi birak ayarini (Program Deactivator altindaki Ayarlar içinde) kapattiysaniz programlarinizin durumu asagidaki gibi olabilir:

Geçerli durum Etkin

Program tamamen islevsel.

Devre disi

Programin arka planda sürekli çalisan hizmetleri kapatildi.

Devre disi birakilmaya zamanlanmis

Program mümkün olur olmaz otomatik olarak devre disi birakilacak.

Sistem için gerekli

Programin arka planda sürekli çalisan hizmetleri kapatildi.

Etkisiz

Program sisteminizin yüküne negatif bir etkide bulunmadigi için devre disi birakilamaz.

Durum açiklamasi

Geçerli durum sütununun sag tarafindaki Durum açiklamasi sütunu söz konusu programin geçerli durumu hakkinda daha fazla bilgi içerir.

3.7.2.1. Programları Devre Dışı Bırakma

Programlari Devre Disi Birakma

AVG Program Deactivator modülünü baslatmak için Hizlandir ekranina gidip Hizlandirma Potansiyeli grafiginin Arka plan programlarini devre disi birak bölümüne tiklayin.

Alternatif olarak, Panodaki Tüm islevler seçenegine gidip Yüklü programlar altinda Arka plan programlarini devre disi birak girisini seçerek modülü baslatabilirsiniz.

AVG Program Deactivator modülü, sisteminizin üzerindeki yükü azaltan ve böylece sistem performansini artiran AVG Programs-on-Demand Technology kullanir.

Programlari Devre Disi Birakma