• Sonuç bulunamadı

3. ARAŞTIRMANIN AMACI, PROBLEMLER VE YÖNTEMLER

3.4 ARAŞTIRMANIN ALT PROBLEMLERİ

Araştırma 1. problemine ait 5 alt problem, 2. problemine ait 5 alt problem, 3. problemine ait 5 alt problem, 4. problemine ait 9 alt problem olmak üzere toplam 24 alt problemden oluşturulmuştur.

P1) İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri nedir?

P11) İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1. ve 2. öğretim ile ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören son sınıf öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P12) İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1. öğretim son sınıf A ve B şubeleri öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P13) İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 2. öğretim son sınıf A ve B şubeleri öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P14) İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1.ve 2. öğretim son sınıf öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P15) İlköğretim matematik öğretmenliği 4-A ve 4-B 1.öğretim şubeleri, 4-A ve 4-B 2.öğretim şubeleri ile ortaöğretim matematik öğretmenliği sınıfında öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P2) İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının matematik tutum düzeyleri nedir?

P21) İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1. ve 2. öğretim ile ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören son sınıf öğretmen adaylarının matematik tutum düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P22) İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1. öğretim son sınıf A ve B şubeleri öğretmen adaylarının matematik tutum düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P23) İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 2. öğretim son sınıf A ve B şubeleri öğretmen adaylarının matematik tutum düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P24) İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1.ve 2. öğretim son sınıf öğretmen adaylarının matematik tutum düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P25) İlköğretim matematik öğretmenliği 4-A ve 4-B 1.öğretim şubeleri, 4-A ve 4-B 2. öğretim şubeleri ile ortaöğretim matematik öğretmenliği sınıfında öğrenim gören öğretmen adaylarının matematik tutum düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P3) İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının uygulanan çoklu zeka envanteri sonucunda ulaşılan zeka profilleri nelerdir?

P31) İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1. ve 2. öğretim ile ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören son sınıf öğretmen adaylarının zeka profilleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P32) İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1. öğretim son sınıf A ve B şubeleri öğretmen adaylarının zeka profilleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P33) İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 2. öğretim son sınıf A ve B şubeleri öğretmen adaylarının zeka profilleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P34) İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1.ve 2. öğretim son sınıf öğretmen adaylarının zeka profilleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P35) İlköğretim matematik öğretmenliği 4-A ve 4-B 1.öğretim şubeleri, 4-A ve 4-B 2.öğretim şubeleri ile ortaöğretim matematik öğretmenliği sınıfında öğrenim gören öğretmen adaylarının zeka profilleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P4) İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri, matematik tutum düzeyleri ve çoklu zeka profilleri ile kişisel özellikleri arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P41) İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri, matematik tutum düzeyleri ve çoklu zeka profilleri, cinsiyete göre farklılaşmakta mıdır?

P42) İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri, matematik tutum düzeyleri ve çoklu zeka profilleri ile yaşları arasında anlamlı bir ilişki var mıdır?

P43) İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri, matematik tutum düzeyleri ve çoklu zeka profilleri, mezun oldukları lise türüne göre farklılaşmakta mıdır?

P44) İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri, matematik tutum düzeyleri ve çoklu zeka profilleri, üniversiteye girişte öğretmenlik mesleğini tercih sırasına göre farklılaşmakta mıdır?

P45) İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri, matematik tutum düzeyleri ve çoklu zeka profilleri ortaöğretim başarı durumuna göre farklılaşmakta mıdır?

P46) İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri, matematik tutum düzeyleri ve çoklu zeka profilleri, okul öncesi eğitim alma durumlarına göre farklılaşmakta mıdır?

P47) İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri, matematik tutum düzeyleri ve çoklu zeka profilleri, akademik başarı algılarına göre farklılaşmakta mıdır?

P48) İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının üniversitelerde aldıkları öğretmenlik eğitimi konusundaki algılarına göre farklılaşmakta mıdır?

P49) İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının üniversitelerde çoklu zeka kuramına ilişkin seçmeli bir ders olması konusundaki algılarına göre farklılaşmakta mıdır?

3.5 HİPOTEZLER

Yukarıda belirtilen dört problem ve yirmi dört alt problemle ilgili olarak aşağıda sıralanan hipotezler ölçme araçları kullanılarak toplanan veriler ve uygun istatistiksel analizler yardımıyla test edilmiştir.

H0 (11): İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1. ve 2. öğretim ile ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören son sınıf öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (12): İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1. öğretim son sınıf A ve B şubeleri öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (13): İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 2. öğretim son sınıf A ve B şubeleri öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (14): İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1.ve 2. öğretim son sınıf öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (15) İlköğretim matematik öğretmenliği 4-A ve 4-B 1.öğretim şubeleri, 4-A ve 4-B 2.öğretim şubeleri ile ortaöğretim matematik öğretmenliği sınıfında öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (21): İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1. ve 2. öğretim ile ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören son sınıf öğretmen adaylarının matematik tutum düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (22): İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1. öğretim son sınıf A ve B şubeleri öğretmen adaylarının matematik tutum düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (23): İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 2. öğretim son sınıf A ve B şubeleri öğretmen adaylarının matematik tutum düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (24): İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1.ve 2. öğretim son sınıf öğretmen adaylarının matematik tutum düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (25) İlköğretim matematik öğretmenliği 4-A ve 4-B 1.öğretim şubeleri, 4-A ve 4-B 2.öğretim şubeleri ile ortaöğretim matematik öğretmenliği sınıfında öğrenim gören öğretmen adaylarının matematik tutum düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (31): İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1. ve 2. öğretim ile ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören son sınıf öğretmen adaylarının zeka profilleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (32): İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1. öğretim son sınıf A ve B şubeleri öğretmen adaylarının zeka profilleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (33): İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 2. öğretim son sınıf A ve B şubeleri öğretmen adaylarının zeka profilleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (34): İlköğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören 1.ve 2. öğretim son sınıf öğretmen adaylarının zeka profilleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (35) İlköğretim matematik öğretmenliği 4-A ve 4-B 1.öğretim şubeleri, 4-A ve 4-B 2.öğretim şubeleri ile ortaöğretim matematik öğretmenliği sınıfında öğrenim gören öğretmen adaylarının zeka profilleri arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (41): İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri, matematik tutum düzeyleri ve çoklu zeka profilleri ile cinsiyet arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (42): İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri, matematik tutum düzeyleri ve çoklu zeka profilleri ile yaşları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (43): İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri, matematik tutum düzeyleri ve çoklu zeka profilleri ile mezun oldukları lise türü arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (44): İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri, matematik tutum düzeyleri ve çoklu zeka profilleri ile üniversiteye girişte öğretmenlik mesleğini tercih sırası arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (45): İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri ile matematik tutum düzeyleri ve çoklu zeka profilleri ortaöğretim başarı durumu arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (46): İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri, matematik tutum düzeyleri ve çoklu zeka profilleri ile okul öncesi eğitim alma durumları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (47): İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının öğretmenlik tutum düzeyleri, matematik tutum düzeyleri ve çoklu zeka profilleri ile akademik başarı algıları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (48): İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının üniversitelerde aldıkları öğretmenlik eğitimi konusundaki algıları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.

H0 (49) İlköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği bölümlerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının üniversitelerde çoklu zeka kuramına ilişkin seçmeli bir ders olması konusundaki algıları arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark yoktur.