• Sonuç bulunamadı

Araştırmanın Hipotezleri

Hipotez; araştırılan konu ve sorunla ilgili olarak öne sürülen doğruluğu henüz test edilmemiş, fakat doğru çıkacağı yönünde güven duyulan bir önerme veya diğer bir ifade ile doğruluğu sınanmak amacıyla öne sürülen geçici önermeler şeklinde tanımlanmaktadır (Seyidoğlu, 2009, ss.17-18).

Geliştirilen model çerçevesinde araştırmanın hipotezleri şu şekilde tanımlanmıştır:

H1: Partinin siyasi görüşü ile AKP’ye oy verme eğilimi arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H2: Partinin lideri ile AKP’ye oy verme eğilimi arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H3: Partinin il- içe teşkilatı ile AKP’ye oy verme eğilimi arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H4: Adayın kişiliği ile AKP’ye oy verme eğilimi arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H5: Adayın eğitimi ile AKP’ye oy verme eğilimi arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H6: Adayın tanınan biri olması ile AKP’ye oy verme eğilimi arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H7: Partinin radyo/tv reklamları ile AKP’ye oy verme eğilimi arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H8: Partinin gazete/dergi reklamları ile AKP’ye oy verme eğilimi arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H9: Partinin el ilanları ve bilbord reklamları ile AKP’ye oy verme eğilimi arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H10: Partinin mitingleri ile AKP’ye oy verme eğilimi arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H1a: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin siyasi görüşü ile seçmenlerin cinsiyetleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H2a: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin lideri ile seçmenlerin cinsiyetleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H3a: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin il, ilçe teşkilatı ile seçmenlerin cinsiyetleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H4a: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde adayın kişiliği ile seçmenlerin cinsiyetleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H5a: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde adayın eğitimi ile seçmenlerin cinsiyetleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H6a: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde adayın tanınan biri olması ile seçmenlerin cinsiyetleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H7a: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin radyo TV reklamları ile seçmenlerin cinsiyetleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H8a: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin gazete/dergi reklamları ile seçmenlerin cinsiyetleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H9a: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin el ilanları ve bilbord reklamları ile seçmenlerin cinsiyetleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H10a: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin mitingleri ile seçmenlerin cinsiyetleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H1b: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin siyasi görüşü ile seçmenlerin yaşları arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H2b: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin lideri ile seçmenlerin yaşları arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H3b: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin il, ilçe teşkilatı ile seçmenlerin yaşları arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H4b: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde adayın kişiliği ile seçmenlerin yaşları arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H5b: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde adayın eğitimi ile seçmenlerin yaşları arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H6b: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde adayın tanınan biri olması ile seçmenlerin yaşları arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H7b: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin radyo/tv reklamları ile seçmenlerin yaşları arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H8b: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin gazete/dergi reklamları ile seçmenlerin yaşları arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H9b: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin el ilanları ve bilbord reklamları ile seçmenlerin yaşları arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H10b: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin mitingleri ile seçmenlerin yaşları arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H1c: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin siyasi görüşü ile seçmenlerin eğitimleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H2c: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin lideri ile seçmenlerin eğitimleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H3c: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin il, ilçe teşkilatı ile seçmenlerin eğitimleri arasında anlamlı bir ilişki vardır

H4c: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde adayın kişiliği ile seçmenlerin eğitimleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H5c: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde adayın eğitimi ile seçmenlerin eğitimleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H6c: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde adayın tanınan biri olması ile seçmenlerin eğitimleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H7c: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin radyo/tv reklamları ile seçmenlerin eğitimleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H8c: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin gazete/dergi reklamları ile seçmenlerin eğitimleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H9c: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin el ilanları ve bilbord reklamları ile seçmenlerin eğitimleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H10c: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin mitingleri ile seçmenlerin eğitimleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H1d: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin siyasi görüşü ile seçmenlerin meslekleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H2d: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin lideri ile seçmenlerin meslekleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H3d: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin il, ilçe teşkilatı ile seçmenlerin meslekleri arasında anlamlı bir ilişki vardır

H4d: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde adayın kişiliği ile seçmenlerin meslekleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H5d: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde adayın eğitimi ile seçmenlerin meslekleri arasında anlamlı bir ilişki vardır

H6d: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde adayın tanınan biri olması ile seçmenlerin meslekleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H7d: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin radyo/tv reklamları ile seçmenlerin meslekleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H8d: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin gazete/dergi reklamları ile seçmenlerin meslekleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H9d: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin el ilanları ve bilbord reklamları ile seçmenlerin meslekleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.

H10d: AKP seçmeninin oy verme eğiliminde partinin mitingleri ile seçmenlerin meslekleri arasında anlamlı bir ilişki vardır.