• Sonuç bulunamadı

ANLATILAN SENİN HİKAYENDİR

Belgede MARK SÝZM LE KA ZAN MAK (sayfa 21-24)

M

Müüccaaddeellee BBiirrlliiððii

SSookkaakkllaarr

26 A ðus tos 2009

ÝÞ TEN ÇI KA RI LAN ÝÞ ÇÝ LER SANT RA LÝ BLO KE ET -Af þin-El bis tan B Ter mik Sant ra li’nin te miz lik iþ le ri ni ya - pan ta þe ron fir ma da ça lý þan yak la þýk 100 iþ çi, te miz lik i ha le si ni baþ ka fir ma nýn al ma sý ü ze ri ne iþ ten çý ka rýl dý lar. Ve u zun sü -re ma aþ la rý ný, hak la rý ný al ma yan, iþ siz ka lan 100 iþ çi ey lem yap tý.

Ýþ çi ler i se iþ le ri ge ri ve ri le ne ka dar a i le le riy le sant ral den ay rýl ma ya cak la rý ný söy le di ler ve yo la o tu ra rak bek le me ye baþ la dý lar. Gi riþ, çý kýþ la rý da 3,5 sa at sü rey le en gel le yen, sant ra li iþ -le ye mez ha -le ge ti ren iþ çi -ler ve a i -le -le ri jan dar ma nýn sal dý rý sý na ma ruz kal dý lar. 100 ka dar iþ çi ve a i le le ri, jan dar ma ta ra fýn dan zor la yol dan kal dý rýl ma ya ça lý þý lýr ken iþ çi ler den ya ra la nan lar ol du, 5’ten faz la iþ çi de gö zal tý na a lýn dý. Ya pý lan gö rüþ me le re kar þýn ik na ol ma yan iþ çi ler, ge ce 00:00’da ter mi nal yo lu nu tek rar kes ti. Ge ce ya rý sý ter mik sant ra lin ö nü ne ge len iþ çi ler, sant -ral yo lu ü ze rin de o tur ma ey le mi baþ lat tý. An cak jan dar ma nýn böl ge ye ge le rek iþ çi le re tek rar mü da ha le et me si ü ze ri ne yi ne ger gin lik ya þan dý. Ýþ çi ler jan dar ma mü da ha le si ne rað men ey lem le ri ni sür dü re rek, jan dar ma nýn böl ge den ay rýl ma sý nýn ar dýn dan ey lem le ri ne son ver di. Ey lem ge ce sa at 02:30’a ka dar de -vam et ti.

25 A ðus tos 2009

KESK’TEN ÝÞ BI RAK MA EY LE MÝ

KESK, 25 A ðus tos gü nü, top lu gö rüþ me le ri pro tes to et mek ve top lu söz leþ me hak ký na sa hip çýk mak i çin tüm Tür ki ye’de 1 sa at lik iþ bý rak ma ey le mi ger çek leþ tir di.

An ka ra’da sa at 11.00-12.00 a ra sý ger çek le þen iþ bý rak ma ey le mi nin ar dýn dan, KESK’e bað lý sen di ka lar, fark lý kol lar dan yü rü yüþ le Sa kar ya Mey da ný’nda bu luþ tu. Tüm-Bel-Sen’li le re mü da ha le e den po lis ler ne de niy le ba sýn a çýk la ma sý ya rým sa at ge cik mey le ya pýl dý.

Ya pý lan ba sýn a çýk la ma sý nýn ar dýn dan, KESK’li ler her ke si 27 A ðus tos Per þem be gü nü yar gý la na cak o lan SES An ka ra Þu be Yö ne ti ci si Se her Tü mer’in du ruþ ma sý na ka týl ma ya, o na des -tek ol ma ya ça ðýr dý.

Ýs tan bul’da i se Ça pa Týp Fa kül te si ö nün de 1 sa at lik iþ bý rak ma ey le mi ya pýl dý. Sa at 11.00’de Mo nob lok ö nün de top la -nan ka mu e mek çi le ri has ta ne i çin de bir yü rü yüþ yap tý lar.

A da na’da KESK A da na Þu be ler Plat for mu Ý nö nü Par ký’nda bu lu þa rak Ýl Sos yal Gü ven lik Ku ru mu (SGK) Bi na sý ö nü ne ka dar “TÝS yok sa Grev var” pan kar tý nýn ar ka sýn da slo gan lar la yü rü dü. SGK Bi na sý nýn ö nün de bir ba sýn a çýk la ma sý yap -tý lar.

24 A ðus tos 2009

FAS’TA HA VA YO LU ÇA LI ÞAN LA RI GREV DE Ca sab lan ca’da ki 5. Mu ham med Ha va li ma nýn da Fas Kra li yet Ha va Yol la rý ça lý þan la rý nýn 20 gün dür sü ren grev ve iþ ya -vaþ lat ma ey lem le ri ne de niy le gün lük u çuþ lar 7 sa at i le 1,5 gün a ra sýn da rö tar la ya pýl mak zo run da ka lý yor.

Af ri ka-Av ru pa a ra sýn da u lus la ra ra sý u la þý mýn en ö nem li

nok ta la rýn dan sa yý lan Fas’ýn ta ri hi ve tu ris tik kent le rin den Ca -sab lan ca’da u çuþ la rýn ak sa ma sý ne de niy le ha va li ma ný o te le dön müþ ol du.

KIB RIS’TA PÝ LOT LAR DAN U YA RI GRE VÝ KKTC`de Kýb rýs Türk Ha va Yol la rý (KTHY) pi lot la rý nýn ör güt lü ol du ðu Kýb rýs Türk Ha va cý lýk Ça lý þan la rý Sen di ka sý (Uç-Sen) 24 A ðus tos gü nü bir gün lük u ya rý gre vi ne git ti.

Uç-Sen`den ya pý lan a çýk la ma da, gre vin i ki ay dan faz la bir sü re dir sen di ka ü ye si pi lot ve u çuþ ha rekât uz man la rý nýn KTHY`de ki öz lük hak la rý ve ma aþ lar ko nu sun da ki so run la rý nýn çö zü mü ne yö ne lik gi ri þim le rin den hiç bir so nuç a lýn ma ma sý ne -de niy le ya pýl dý ðý na i þa ret e dil di.

MEK SÝ KA’DA VOLKS WA GEN GRE VÝ SO NA ER DÝ Volks wa gen iþ çi le ri 18 A ðus tos Sa lý gü nü baþ la dýk la rý gre -vi, þir ket yö ne ti mi nin %3 üc ret ar tý þý ve bir de fa lýk na kit ö de me ta le bi nin ka bul e dil me siy le 22 A ðus tos Cu mar te si gü nü so na er di. Mek si ka’nýn en bü yük o to mo bil ü re ti ci le rin den bi ri o lan fab ri ka da ça lý þan iþ çi ler, 18 A ðus tos Sa lý gü nü üc ret ko nu sun da an laþ maz lýk ya þan ma sý ü ze ri ne gre ve git miþ ler di. Þir ket yö ne ti mi iþ çi le rin ta le bi ni kü re sel kri zin o to mo tiv sek tö rü nü vur ma -sý ný ge rek çe gös te re rek ge ri çe vir miþ ti.

MI SIR’DA O TO BÜS ÞO FÖR LE RÝ NÝN GRE VÝ SO NA ER DÝ

Ka hi re ve Gi za böl ge le rin de bu lu nan 19 o to büs ga ra jý nýn 14’ün de ça lý þan ve 22 A ðus tos’tan be ri grev de o lan yak la þýk 10 bin o to büs þo för, bi let çi ve tek nis yen ça lýþ ma ko þul la rý nýn i yi leþ ti ril me si ni ta lep e di yor du. Hü kü me tin %8 üc ret ar tý þý, þo för le rin ba zý tra fik ce za la rýn dan mu af tu tul ma sý, ay lýk gý da ö de ne -ði ve sað lýk taz mi na tý dü zen le me le ri ni ger çek leþ tir me si ü ze ri ne grev so na er di. Ýþ çi le rin 1984 yý lýn dan ve ri üc ret ar tý þý al ma dý ðý i fa de e di li yor.

ABD’DE MÝL YON LAR YÜ RÜ YOR

ABD’li he kim ler 1 E kim ta ri hin de “sað lýk re for mu”na kar þý, ABD ta ri hi nin en bü yük ey le mi ne ha zýr la ný yor. “The Mil li -on Med March” slo ga ný al týn da yü rü tü len ey lem ha zýr lýk la rýn da bü tün ABD’li he kim le rin Was hing ton’a ta þýn ma sý ný plan lý yor -lar.

ABD’li He kim ler,

1. Has ta ba þý ya pý lan ö de me le rin a zal ma sý so nu cu ar tan iþ -let me gi der le ri ne de niy le gün i çin de da ha faz la has ta bak mak zo run da kal ma mak ve has ta la ra da ha faz la za man a yýr mak;

2. Hiz met ba þý ö de me sis te mi nin kalk ma sý;

3. Pa ra nýn ço ðu nun si gor ta þir ket le ri ve i da ri gi der ler i çin de ðil, has ta ba ký mý ve a raþ týr ma i çin har can ma sý;

4. Has ta la rýn je ne rik i laç lar a la bil me le ri;

5. Sa de ce a vu kat la rýn çý ka rý na o lan týb bi malp rak tis ya sa sý -nýn de ðiþ ti ril me si;

6. Sü rek li e ði tim gi der le ri nin kar þý lan ma sý;

7. Ý da re ci le rin ken di le ri ni kö le leþ tir me le ri ne i zin ver me ye -cek le ri;

is tem le rin de bu lu nu yor lar.

ABD’li he kim ler, dün ya da ki en mu ha fa za kar ve yö ne tim -le re en ya kýn he kim gru bu o la rak bi li ni yor.

Belgede MARK SÝZM LE KA ZAN MAK (sayfa 21-24)

Benzer Belgeler