• Sonuç bulunamadı

Ankara Uluslararası Film Festivali’ne TAV Havalimanları’ndan Destek

Belgede TAV HAVALİMANLARI HOLDİNG A.Ş. (sayfa 105-108)

BÖLÜM III-MENFAAT SAHİPLERİ 13. Menfaat Sahiplerinin Bilgilendirilmesi

19. Ankara Uluslararası Film Festivali’ne TAV Havalimanları’ndan Destek

Türk Sineması’nın uluslararası alanda etkinliğini artırmak ve film endüstrisindeki yerini sağlamlaştırmak amacıyla 2008 yılında 19.’su düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali’ne, TAV Havalimanları Holding olarak sponsorluk desteği verdik.

Eğitim Reformu Girişimi’ne Katkı

Dünyada ve Türkiye’de öncelikli iyileştirme ihtiyacı bulunan eğitime destek olmak amacıyla Eğitim Reformu Girişimi’ne TAV Havalimanları olarak katkı sağlıyoruz.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk anlayışımız çerçevesinde sağlanan destekle eğitimimizin ihtiyaç duyduğu reformların, geçmişin ve başka ülkelerin deneyimleri ve geleceğin öngörüsü temelinde geniş ufuklu bir çerçevede tasarlanması hedefleniyor. Bu doğrultuda, Eğitim Reformu Girişimi’nin öncelikle eğitim reformu politikalarına katalizör olmak üzere bürokrasi, üniversite, okullar ve sivil toplum örgütlerini bir araya getiren, katılımcı ve yaratıcı bir fikir üretim süreci oluşturma stratejisi destekleniyor. Eğitim Reformu Girişimi uzun vadede bu fikir üretim sürecini, eğitim alanındaki tüm paydaşları bilgilendirecek bir reform izleme merkezine dönüştürmeyi amaçlıyor.

Esenboğa Havalimanı’nda II. Dünya Savaşı’ndan Anlar Sergilendi

“Ankara Maket Topluluğu”nun hazırladığı II. Dünya Savaşı’nın ölümsüzleştiği anlara ilişkin eserlere TAV Esenboğa olarak Ankara Esenboğa Havalimanı’nda ev sahipliği yaptık.

kuRuMSAL SoSYAL SoRuMLuLuk

Maket Sergisi’nde II. Dünya Savaşı’nın dönüm noktaları niteliği taşıyan, Macaristan’ın işgalinden Stalingrad’a, Normandiya Çıkarması’ndan Sovyetler Birliği’nin ilk işgal gününe uzanan anlar, orijinalleri ile birebir görüntülere sahip askeri hava, kara ve deniz taşıtlarıyla canlandırıldı. Sanata verdiğimiz destekten ötürü, Ankara Maket Topluluğu Üyeleri, serginin son günü Esenboğa Havalimanı’na hatıra bir maket hediye ettiler.

Esenboğa Havalimanı’nda Konser ve Bale Gösterisi TAV Esenboğa olarak Esenboğa Havalimanı’nda, Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın konseri ile Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinin bale gösterilerine ev sahipliği yaptık. Havalimanında kurulan platformda Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası klasik, caz ve alaturkadan oluşan repertuvarını seslendirdi.

“Çanakkale Savaşı’nın Dönüm Noktaları” TAV Galeri’de Çanakkale Savaşı’nın en şiddetli anlarını yansıtan fotoğraflar, TAV İstanbul olarak verdiğimiz destekle, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki TAV Galeri’de 20 gün boyunca sergilendi.

Çanakkale Şehitleri Tanıtım ve Araştırma Derneği tarafından “1915 Çanakkale... Burası insanlığın savaşı yendiği yer!” sloganıyla gerçekleştirilen Çanakkale Şehitleri Sergisi’nde, savaşın ağır şartlarını yansıtan fotoğraflar tarihe ışık tuttu.

Gürcistan Haftası’nda Ankara’da TAV Gürcistan Rüzgârı Esti

TAV Gürcistan olarak, 26-30 Mayıs 2008 tarihleri arasında Ankara Sheraton Hotel’de yapılan Gürcistan Haftası’na sponsor olduk. Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkilere katkı sağlaması amacıyla Ankara Sheraton Hotel’de gerçekleştirilen etkinliğin açılışı, Gürcistan Türkiye Büyükelçisi Grigol Mgaloblishvili’nin ev sahipliğinde gerçekleşti

Ramazan’da Sema Gösterileri

TAV Havalimanları Holding olarak İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes

Havalimanlarında Ramazan Ayı boyunca Sema Gösterileri gerçekleştirdik. Sema Gösterileri, bu havalimanlarında eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

“Dönüştüren Düşler” Sergisi TAV İstanbul’un Katkılarıyla Atatürk Havalimanı’nda

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na ait 11 Eğitim Parkı ve 10 Öğrenim Birimi’nde, maddi olanakları kısıtlı çocukların yaptığı 77 çalışmadan oluşan “Dönüştüren Düşler” isimli sergiye TAV İstanbul olarak destek verdik.

Çocukların atık malzemelerden kendi elleriyle yarattıkları birbirinden ilginç yapıtların yer aldığı sergi, yaklaşık 2 ay süresince İstanbul Atatürk Havalimanı’nda TAV Galeri’de ziyaretçileriyle buluştu.

TAV Havalimanları 25. Uluslararası Fizik Kongresi’ne Destek Sponsoru Oldu

Türk Fizik Derneği 25. Uluslararası Fizik Kongresi bilimsel toplantısı 2008 yılında Bodrum’da yapıldı.

TAV Havalimanları olarak destek sponsorluğumuzda gerçekleşen kongreye dünyanın farklı coğrafyalarından birçok bilim insanı katıldı.

kuRuMSAL SoSYAL SoRuMLuLuk

Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’na TAV Havalimanları Desteği

Müziğin uygar ve çağdaş bir toplumda bir ihtiyaç olduğu gerçeğinden yola çıkan ünlü müzik adamı Cem Mansur’un, gençlerden oluşturduğu Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası (UGSO), TAV Havalimanları Holding olarak verdiğimiz destekle Almanya’da üç konser gerçekleştirdi.

TAV Havalimanları “Depreme Duyarlılık Günleri”ne Katıldı TAV Havalimanları olarak sponsorları arasında yer aldığımız Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından başlatılan

“Depreme Duyarlılık Günleri” Projesi kapsamındaki ilk Gezici Deprem Simülasyon Eğitim TIR’ı, 14 Ağustos 2008 tarihinde yola çıktı.

Proje, ülkemizde deprem bilincini oluşturmak için çeşitli eğitim çalışmaları gerçekleştiren Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından hayata geçirildi.

Tiflis Uluslararası Havalimanı’nda Geleceğin Umutları Sergilendi

TAV Gürcistan olarak “Momavlis Sakhli” (Geleceğin Evi) Yetimhanesi’ndeki çocuklara sahip çıktık. Yetimhanenin yönetimiyle yaptığımız işbirliği sonucunda, havalimanına bir stand kurularak çocukların; resim, dokuma, örgü ve heykel çalışmaları sergilenirken, bir bağış kutusuyla da yetimhaneye bağış toplandı. “Haydi geleceğe birlikte önem verelim!” sloganıyla yola çıkan bu bağış kampanyasıyla, toplumun dikkatini kimsesiz çocuklara çekerek, destek vermeleri amaçlandı.

TAV Tunus’tan Sosyal Sorumluluk Bilinci TAV Tunus olarak havalimanı işletmeciliği dışında Tunus’ta turizmin kalbinin attığı Monastir-Sousse-Enfidha bölgelerinin sosyo-kültürel değerlerine de yatırımlar yapıyoruz. Özellikle, “İnsana yapılan yatırım önceliği” ilkesini hedef edinerek bölgedeki eğitim ve öğretim kurumlarıyla işbirliği içinde birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyoruz.

Bölge üniversitelerindeki ilgili bölümlerin öğrencilerine günümüzün yükselen değeri havacılık sektöründe iş ve staj imkanları sağlıyoruz. Eğitimin her aşamasına verdiğimiz önem doğrultusunda, ortaöğretim kurumlarına derslik, mobilya ve kırtasiye yardımları yapıyoruz. Ayrıca yerel yönetimlerle koordinasyon içinde tanıtıcı paneller düzenleyerek yeni havalimanının bölge ekonomisine getireceği doğrudan ve dolaylı etkilerle yaratacağı yeni iş imkanlarına dikkat çekiyoruz. İhtiyaç sahibi bölge halkına yılın belli dönemlerinde çeşitli hükümet fonları vasıtasıyla destek veriyoruz.

Tüm bu Sosyal Sorumluluk etkinlikleriyle Tunus’un ve özellikle projemizin yer aldığı bölgenin gelişimine katkıda bulunduğumuz gibi, Şirketimizin marka itibarını destekliyor ve ülkemizin adına yakışır şekilde bir tanıtım elçiliği de yapıyoruz.

Tunus’ta gerçekleştirdiğimiz Sosyal Sorumluluk projelerinden bazıları:

• Monastir ve Enfidha bölgelerindeki yoksul alanların sürdürülebilir bir ekonomik büyümesinin sağlaması ve yaşam şartlarının iyileştirilmesini hedefleyen “25-26 Fonu”na bağış,

• Çevre ile ilgili ANPE’ye, farkındalık uygulamalarını geliştirilmesine yönelik bağış,

• Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı,

• Enfidha bölgesindeki çocuklar için okul malzeme ve donanımları sağlanması,

• Enfidha ve Hergla’da, halkı iş fırsatları konusunda bilgilendirmeye yönelik “Halk Günleri” düzenlenmesi.

kuRuMSAL İTİbAR

Belgede TAV HAVALİMANLARI HOLDİNG A.Ş. (sayfa 105-108)