• Sonuç bulunamadı

Akıllı Vatandaş Sistemlerinin Zorlukları

Belgede Akıllı Şehirler (sayfa 66-71)

VII. AKILLI VATANDAŞ

3. Akıllı Vatandaş Sistemlerinin Zorlukları

Vatandaş katılımını artırmak: Çözümler tanıtıldığında ve faydaları net ol- duğunda vatandaşlar akıllı vatandaş çözümlerine katılmaya istekli olur. An- cak, farkındalığı artırma ve aktif katılımı teşvik etme konusunda hala bir zor- luk olacaktır.

55

Dijital okur-yazarlık: Dijital olarak dışlanan vatandaşları daha da marjina-

leştirmeden başarılı akıllı vatandaş girişimleri yürütmedeki kilit zorluklardan

biri, e-Becerilerdeki boşlukları doldurmaktır.74

Güçlüleri güçlendirme: Genellikle akıllı vatandaş girişimleri, yüksek dijital IQ’ ya sahip vatandaşları etkiler. Bu nedenle, bu girişimlerin hem önyargılı sonuçlar üretme hem de eşitsizlik sistemlerini güçlendirme eğilimi vardır.

Gizlilik ve hükümete güven: Veri gizliliğini sağlama ve vatandaşların bu ve- rileri kullanmada hükümete güvenmesini sağlamada zorluklar ortaya çıkacak- tır.

4. Uygulama Alanları

Dijital beceri eğitimi, bilgisayarların ve diğer BİT’ lerin temel kullanımı, inter- net ve sosyal medyadan veri yorumlama, web sitesi geliştirme, bilgisayar program- lama ve kodlamaya kadar uzanır.

 İlkokul ve ortaokulda bilgisayar becerileri ve kodlama öğretme,

 Eğitimcilere sınıfta dijital teknolojileri nasıl kullanacaklarını öğretme,

 Küçük işletme sahiplerine pazarlama ve e-Ticaret için interneti nasıl kullana-

caklarını öğretme,

 Hükümet çalışanlarına verileri nasıl yorumlayacaklarını öğretme,

 Kodlama eğitim programlarını ve teknoloji endüstrisindeki çıraklık program-

larını teşvik etme gibi uygulama alanları vardır.

56

a. Girişimci, yaratıcı ve topluluk bağlantı faaliyetleri

 Gönüllü platformları gönüllülük ihtiyaçlarını karşılamak için kurumlarla va-

tandaşları bir araya getirmektedir. Platformlar, coğrafi konum, ilgi ve uygun- luk esasında birbirine bağlanır.

 Mahalle platformları komşuların arazi satışı, suç olayları ve malzeme pay-

laşma gibi haberleri dijital olarak duyurmasını sağlayan özel sosyal medya platformlarıdır.

 Üretici alanları ve inovasyon merkezleri yaratmak, icat etmek ve öğrenmek

için kullanılan kendin yap alanlarıdır. Bu yerlerde genellikle 3 boyutlu yazıcı- lar, yazılım, elektronik cihaz, hobi ve nalbur malzemeleri ve aletler bulunur. İnovasyon merkezleri, bilgi toplamak, yaratmak, icat etmek ve öğrenmek için ayrılmış alanlardır. Bu yerlerde, özel sahipli üyelerin işlettiği ortak çalışma alanları olan birlikte çalışma mekanları bulunabilir.

 Kitle fonlaması faaliyetleri kitlenin gücünü yerel projelere genellikle akıllı te-

lefonlar üzerinden katkı vermesini sağlamaktadır.

 Dijital varlık haritalandırma, bir topluluğu oluşturan insanların, yerlerin ve

deneyimlerin, topluluk üyelerinin bunları harita üzerinde tanımlaması suretiy- le, somut bir görünümün oluşturma süreci.

 Kitle algılaması ve vatandaş bilimi faaliyetleri, bir şehir içinde yayılan verile-

ri toplamak için kitleyi ve mobil cihazları kullanır. Genellikle verileri topla- yıp yaymak için akıllı telefonlar, taşınabilir cihazlar ve bazı durumlarda özel mobil setler kullanılmaktadır.

b. Yeşil ve akıllı yaşam tarzları

 Yeşil hareketlilik girişimleri arasında mobil uygulamalar ve temassız ödeme

seçenekleri gibi bisiklet ve araç paylaşımı girişimleri ve toplu taşımayı des- tekleyici girişimler yer alır.

57

 Vatandaş sürdürülebilirlik girişimleri, genellikle daha az teknoloji odaklıdır

ve mahalle canlandırma ve kentsel tarım gibi projelere daha fazla odaklanır. c. Akıllı Güvenlik ve Güvenli Şehir girişimleri

Dijital kimlikler, kent sakinlerinin kütüphanelere, hobi hizmetlerine ve oto- büslere erişmesini sağlayan ve ücret ödeme ve kimlik tanıtma için kullanılabilen akıl- lı kartlardır.

Akıllı kitle yönetimi, acil durumları yönetmek, kitle üyelerine olaylarla ilgili kritik bilgiler sağlayan konum tabanlı servislerdir.

5. Hızlı Kazanımlar

Gönüllü dijital okur-yazarlık eğitim programları: Dijital okur-yazarlık eğitimi için yaşlı vatandaşlar hedef gruptur. Çoğu akıllı şehirde, yaşlılara BİT’ lerin kullanı- mı konusunda yardım etmek için sivil toplum örgütleri ve gönüllüler tarafından yürü- tülen programlar vardır.

Akıllı telefonlar üzerinden yeterli hizmet alamayan topluluklara erişme: Akıl- lı telefonlardan faydalanan girişimler hızlı kazanım olarak kabul edilir ve birçok va- tandaş hali hazırda bu cihazlara sahiptir. Bu da, girişimin ihtiyaç duyduğu altyapının bir kısmını sağlamaktadır. Ayrıca, birçok marjinalleşmiş grup için akıllı telefonlar, dil veya beceri eğitimi gibi programlara en rahat, güvenilirlik ve ucuz erişimi sağla- yabilir.

6. En İyi Uygulamalar

a. Londra Tech City Stars Programı (Londra’nın Akıllı Vatandaş Strateji- si)75

Londra, seçilen adayları teknoloji sektöründe bir yıl çalıştıran Tech City Stars programına yatırım yapmıştır. Londra aynı zamanda, çocukların kodlamayla ilgilen-

58

mesi için gönüllü programcıların verdiği okul sonrası kulüpler olan Code Club ve Coder Dojo’yu desteklemektedir. Birleşik Krallık’ ın "Make Things Do Stuff" kam- panyası da, programlama, dijital üretim ve uygulama tasarımı gibi dijital yaratımı desteklemektedir. Ayrıca 2014 yılı “Kodlama Yılı” ilan edilmiş, 2015’te de BBC “Make It Digital” (Dijitalleştir) kampanyasının sponsorluğunu yapmıştır.

b. SmartCitizen Set’ini Kullanan Amsterdam Akıllı Şehir Projesi

Barselona, Manchester ve Amsterdam’ın SmartCitizen ile ortaklığı: Şehirler SmartCitizen gibi belli türlerde veri toplamada uzmanlaşan açık kaynaklı kitle algısı donanımı ve yazılımı sunan şirketlerle ortaklık yapmaktadır. Bu ortaklıklar, akıllı vatandaşlar üzerinden yapılan kitle algılama faaliyetlerini düşük riskli ve uygulaması kolay faaliyetlere dönüştürmektedir. SmartCitizen’in ifadesiyle: “Verileri, insanları ve bilgiyi birleştiren platformun amacı, verimli ve açık göstergelerin yanı sıra, dağı- tılmış araçlar inşa etmek ve ardından şehrin kendi sakinleri için inşa edilmesini sağ-

lamak için bir düğüm işlevi görmektir.”76

59

Belgede Akıllı Şehirler (sayfa 66-71)