• Sonuç bulunamadı

Adalet Günü Etkinlikleri

7.3. 25 EKİM ADALET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

SEMPOZYUM SUNUMLARI

7.3.2. Adalet Günü Etkinlikleri

Adalet Günü etkinlikleri kapsamında Erzincan, İzmir, Diyarbakır, Kayseri, Antalya, Trabzon, Çanakkale, Konya, Malatya, Adana ve Eskişehir Adliyelerinde 25 - 28 Ekim 2011 tarihleri ara-sında bazı etkinlikler düzenlenmiştir.

ESKİŞEHİR ADALET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Eskişehir ilinde yapılan programa HSYK Başkanvekili Sayın Ahmet Hamsici ile HSYK Üyesi Ahmet Berberoğlu katılmışlardır.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, etkinlikler çerçevesinde Org. Halil Sezer İlköğretim Oku-lu, Şeker İlköğretim Okulu ve ETİ Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden oluşan gruba Eskişehir Adalet Sarayını gezdirmiştir. Öğrencilerin adliyeyi tanıması ve hukuki işlemleri yerinde görme-si amacıyla düzenlenen etkinliğe 50 öğrenci katılmıştır. 2. Ağır Ceza Mahkemegörme-si duruşma salo-nunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Ada-let Sarayı ve Adliyenin işleyişi hakkında bilgi vermiş, adaAda-lete erişim, haklarımız ve adli süreçle-rin işleyişi hakkında bilgi sahibi olmanın önemine vurgu yapmıştır.

ADANA ADALET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya ile Bölge İdaresi Başkanı Tülay Bulgurcu’nun ev sahipliğinde Adalet Günü etkinlikleri kapsa-mında lise ve hukuk fakültesinden 68 öğrenci Adana Adliye Sarayını ziyaret etmiştir. Öğren-ciler Adliyenin işleyişi hakkında bilgi sahibi olmuş ayrıca müracaat, soruşturma, bilgi işlem bi-rimlerini gezip, ağır ceza, asliye ceza, asliye hukuk mahkemelerinde duruşmaları izleme imkânı bulmuşlardır.

HSYK üyesi Dr. Teoman Gökçe, Adana’daki etkinlikler çerçevesinde Adana Barosu Sosyal Te-sislerinde düzenlenen “HSYK ve Yargıya Erişimin Kolaylaştırılması” konulu panele konuşmacı olarak katılmış ve HSYK’nın dünü, bugünü ve yarını konusunda bir konuşma yapmıştır.

114 ANTALYA ADALET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Antalya Adalet Günü etkinlikleri kapsamında Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda “Yargı Bağımsızlığı Çerçevesinde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Ku-rulu” toplantısı düzenlenmiştir. Programa HSYK Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gökçen, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Deka-nı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Öğretim Üyesi Erdal Topçu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş ve öğrenciler katılmıştır.

ÇANAKKALE ADALET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Çanakkale ilinde yapılan programa HSYK İkinci Daire Başkanı Nesibe Özer, HSYK Üyesi Hü-seyin Serter ve Genel Sekreter Mehmet Kaya katılmıştır.

Etkinlikler çerçevesinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda bir söyleşi düzenlenmiştir.

İZMİR ADALET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

İzmir ilinde yapılan programa HSYK Üyesi Ahmet Kaya, İsmail Aydın ve Adalet Bakanı Müs-teşarı Ahmet Kahraman katılmıştır.

KAYSERİ ADALET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Kayseri’deki Adalet Günü etkinliklerinde Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Murat Şen ve diğer akademisyenlerle birlikte 20 kişilik öğrenci grubu Kayseri Adliyesini ziyaret etmiş-lerdir. Mahkemelerin işleyişi hakkında bilgi verilen programda, öğrenciler 1. Ağır Ceza Mahke-mesi ve 3. Asliye Hukuk MahkeMahke-mesinde duruşmaları izleme fırsatı bulmuşlardır.

Etkinlikler çerçevesinde Kayseri Hukuk Fakültesinde bir konferans düzenlenmiş olup konferan-sa HSYK üyeleri Prof. Dr. Bülent Çiçekli, Av. Ali Aydın ve Genel Sekreter Yardımcısı Muzaf-fer Bayram katılmıştır.

KONYA ADALET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü ve Konya Barosu tarafından organize edilen Adalet Günü et-kinlikleri kapsamındaki panele, HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, Selçuk Üniversite-si Hukuk FakülteÜniversite-si Dekanı Prof. Dr. Ömer Ulukapı ve Konya Barosu Başkanı Av. Fevzi Kaya-can konuşmacı olarak katılmışlardır.

TRABZON ADALET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Adalet Günü etkinlikleri kapsamında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, Karadeniz Teknik Üni-versitesi (KTÜ) ve Trabzon Barosunca düzenlenen “Yargı Bağımsızlığı ve HSYK” konulu pane-le, HSYK Üyesi Ömer Köroğlu ile Resul Yıldırım katılmışlardır.

Etkinlikler kapsamında Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi, Trabzon Fen Lisesi, Trabzon Tevfik Ser-dar Anadolu Lisesi öğrencileri Adalet Sarayını ziyaret ederek yargının işleyişi ve UYAP hakkın-da bilgi sahibi olmuşlardır.

KTÜ Prof. Dr. Osman TURAN Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştiren sempozyumda Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Pehlivan, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve Cum-huriyet Başsavcısı Adem Kul açılış konuşması yapmışlardır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi, Trabzon Fen Lisesi, Trabzon Tevfik Serdar Anadolu Lisesi ve Trabzon Polis Meslek Yüksek Okulu öğ-rencilerinin katılımı ile gerçekleşen sempozyumda, HSYK üyeleri Ömer Köroğlu, Resul Yıldı-rım, Trabzon Barosu Başkanı Av. Mehmet Şentürk ve Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez konuş-macı olarak katılmıştır.

r Kurulun Yürütğü Faaliyet ve Hizmetler Kurulun Yürütğü Faaliyet ve Hizmetler Kurulun Yürütğü Faaliyet ve Hizmetler Kurulun Yürütğü Faaliyet ve Hizmetler Kurulun Yürütğü

MALATYA ADALET GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Malatya’da Adalet Günü etkinlikleri kapsamında İnönü Üniversitesi, Malatya Barosu ve Malat-ya Adliyesi, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde bir sempozyum düzenlemiş olup sem-pozyuma HSYK Üyesi Birol Erdem katılmış ve bir konuşma yapmıştır.

Etkinlikler çerçevesinde İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Li-sesi Öğrencileri Malatya adliyesini ziyaret etmişler, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Böl-ge İdare Mahkemesi Başkanı Yıldırım Kılıçkıran, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Or-han Erdim, Malatya Barosu Başkanı Av. Eyüp Kutlubay öğrencilerle birlikte kahvaltılı söyle-şi yapmışlardır.

116

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN HSYK ZİYARETİ

Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden oluşan 81 kişilik bir grup 06 Aralık 2011 günü HSYK’yı ziyaret etmiştir..

MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN HSYK ZİYARETİ

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden oluşan bir grup 18 Ekim 2011 günü HSYK’yı ziyaret etmiştir

r Kurulun Yürütğü Faaliyet ve Hizmetler Kurulun Yürütğü Faaliyet ve Hizmetler Kurulun Yürütğü Faaliyet ve Hizmetler Kurulun Yürütğü Faaliyet ve Hizmetler Kurulun Yürütğü

7.4. DIŞ İLİŞKİLER KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN FAALİYETLER