• Sonuç bulunamadı

A8. MEVCUT VARLIKLAR

A8. MEVCUT VARLIKLAR

Varsa mevcut varlıklar Ek-8’e yazılmalı ve başvuru formuna eklenmelidir.

Mevcut varlıklar dosyasının tüm sayfaları numaralandırılmalı, paraflanmalı ve son sayfasında imza, tarih (ve tüzel kişilikler için kaşe) olmalıdır.

Başvuru sahibi Mevcut Varlıklar Listesi’ne eklenecek herhangi bir varlığı yoksa bu liste boş olarak başvuru formu ekinde sunulmalıdır.

A9. MİMARİ (MEVCUT VE PLANLANAN BİNALARI GÖSTEREN VAZİYET PLANINI VE MAHAL LİSTESİNİ DE İÇEREN), STATİK, ELEKTRİK TESİSAT VE MEKANİK TESİSAT PROJELERİ VE METRAJ CETVELİ

Yatırımın, yapım işleri ile ilgili olması durumunda, Mimari (mevcut ve planlanan binaları gösteren vaziyet planını ve mahal listesini de içeren), ve Statik Projelerinde yetkili otoritenin (İl Özel İdaresi ya da Belediye ya da Organize Sanayi Bölgesi tüzel kişilikleri veya serbest bölge tüzel kişilikleri) imzası, tarih ve mührü olmalıdır.

Ayrıca mimari projeler sadece makine-ekipman alımlarını içeren yatırımlar için de sunulmalıdır.

Vaziyet planı, A3 veya A4 formatında olmalıdır.

Örnek “Mahal Listesi”ne TKDK web sitesinden (www.tkdk.gov.tr) ulaşılabilir. Bu formata uyulması zorunludur.

Metraj cetvelinde mühendisin (harcama kalemlerine göre inşat mühendisi, mimar, elektrik mühendisi, makine mühendisinin) imzası, varsa kaşesi ve tarih olmalıdır.

Örnek “Detaylı Metraj Cetveli”ne TKDK web sitesinden (www.tkdk.gov.tr) ulaşılabilir.

Buformata uyulması zorunludur.

Elektrik tesisat ve mekanik tesisat projeleri, ilgili yetkili otorite tarafından imzalanmış olmalı ve projelerde tarih ve kaşe bulunmalıdır.

A10. YATIRIMIN MAKİNE-EKİPMAN ALIMI İLE İLGİLİ OLMASI DURUMUNDA, MAKİNE- EKİPMAN YERLEŞİM PLANI

Yatırımın makine-ekipman alımı ile ilgili olması durumunda, makine- ekipman yerleşim planı ve listesinde proje müellifinin imzası ve varsa kaşesi ve tarih olmalıdır.

Sayfa 26 / 37 A11. YAPIM İŞLERİ OLMASI DURUMUNDA 'YAPI RUHSATI' VEYA YAPI KULLANIM İZNİ VEYA YAPI RUHSATININ ALINMASINA GEREK OLMADIĞINI GÖSTEREN RESMİ YAZI

Yatırımın köy yerleşim alanı dışında olması veya köy yerleşim alanı içerisinde yer alıp yapı ruhsatı alması gereken inşaat işleri içermesi durumunda Yapı Ruhsatı yatırımın uygulanacağı alana bağlı olarak İl Özel İdareleri, Belediyeler, Organize Sanayi Bölgesi tüzel kişilikleri veya serbest bölge tüzel kişiliklerinden temin edilir.

Yapı ruhsatında yer alan adres bilgisi Başvuru Formu Bölüm 4B’de belirtilen yatırım uygulama alanı adresi ile aynı olmalı ve yapı ruhsatı ilgili çağrı döneni için Kurum ile olası sözleşme imzalama tarihini kapsamalıdır.

Yapı ruhsatı(ları) üzerindeki isimle başvuru formu bölüm 3’de beyan edilen başvuru sahibinin ismi aynı olmalıdır.

Yatırımın köy yerleşim alanı içinde olması ve inşaat işleri içermesi durumunda, Köy meclisinden (Muhtar ve köy ihtiyar heyeti) alınan izin ve İl Özel İdaresi/Belediyeden alınan 3194 sayılı “İmar Kanunu” nun 27. maddesine göre yapı ruhsatı alınmasına gerek olmadığını gösteren yazılı sunulmalıdır. Köy meclisi tarafından verilen belge köy meclisince mühürlenmiş ve muhtar ile diğer köy meclisi üyeleri tarafından imzalanmış olmalıdır. Belediye/İl Özel İdaresi tarafından verilen belge ise imzalanmış ve mühürlenmiş olmalıdır.

Başvuru sahibinin yatırımıyla ilgili mevcut yapılardaki yapım işleri için yapı ruhsatı almasına ihtiyaç yok ise; il özel idaresi, belediyeler, organize sanayi bölgesi tüzel kişilikleri veya serbest bölge tüzel kişiliklerinden alınmış yapı ruhsatına gerek olmadığına dair sebepleri gösteren resmi yazı sunulmalıdır. Bu resmi yazı kurumun başvuru çağrısına çıktığı tarihten itibaren alındığı durumlarda geçerlidir.

Yatırımın köy yerleşim alanı dışında olması ve sadece makine ekipman alımını içermesi durumunda, İl Özel İdareleri ya da Belediyeler ya da Organize Sanayi Bölgeleri ya da Serbest Bölge Tüzel Kişiliklerinden alınmış yapı kullanma izni sunulmalıdır. Yapı kullanım izni belgesi üzerinde onaylayan ilgili onay merciinin (İl Özel İdareleri ya da Belediyeler ya da Organize Sanayi Bölgeleri ya da Serbest Bölge Tüzel Kişilikleri) mührü ve imzası bulunmalıdır.

Sayfa 27 / 37 Yatırımın köy yerleşim alanı içinde ve sadece makine ekipman alımını içermesi durumunda, Köy meclisinden (Muhtar ve köy ihtiyar heyeti) alınan kullanma izni ve İl Özel İdaresi/Belediyeden alınan ilgili yapının teknik ve diğer yasal düzenlemelerle uyumlu olduğunu gösteren yazılı izin sunulmalıdır. Köy meclisi tarafından verilen belge köy meclisince mühürlenmiş ve muhtar ile diğer köy meclisi üyeleri tarafından imzalanmış olmalıdır. Belediye/İl Özel İdaresi tarafından verilen belge ise imzalanmış ve mühürlenmiş olmalıdır.

B. İŞ PLANI

Uygun harcama tutarı 500.000 TL ve altı olan başvurularda B-1 İş planı, 500.000 TL üzeri olan başvurularda B-2 iş planı sunulmuş olmalıdır.

İş Planının tüm sayfaları numaralandırılmalı ve paraflanmalı ve son sayfasında imza, tarih (ve Tüzel kişilikler için kaşe) olmalıdır.

Önemli Not: Başvuru formu TKDK web sayfası (www.tkdk.gov.tr) üzerinden elektronik olarak doldurulduktan sonra, İş Planı elektronik olarak Başvuru Formuna eklenmeli ve daha sonra bunlar elektronik olarak TKDK’ya gönderilmelidir. İş planı başvuru formuna elektronik olarak eklenmezse sistem başvuru işleminin tamamlanmasına izin vermeyecektir.

C. TEKNİK PROJE

Yatırım kapsamındaki makine-ekipmanların ve/veya inşaat işlerinin tümünü içerecek şekilde formatı TKDK tarafından belirlenen ve Kurumun (www.tkdk.gov.tr) internet sayfasında yer alan “Teknik Proje” hazırlanmalıdır.

Satın alınacak makine-ekipman seçimi ve yapılacak inşaat işleri teknik projeye uygun olmalıdır. Makine ekipmana ait Teknik Proje’de üretim süreçleri ile makine ekipmanlar ilişkilendirilerek makine ekipmanlar için kapasite seçim gerekçeleri verilmelidir

Başvuru sahipleri teknik proje hazırlanmasında, makine ekipmanlar ve inşaat işleri için Başvuru Çağrı Rehberinin ekinde yer alan ve TKDK web adresinde yer alan (www.tkdk.gov.tr) “Ek-14-AB Standartları ve Ulusal Standartlar Çerçevesinde Taşıması Gereken Minimum Kriterler” rehberinde belirtilen hususları dikkate almalıdır.

Sayfa 28 / 37 Teknik Projenin tüm sayfaları numaralandırılmalı ve paraflanmalı ve son sayfasında imza, tarih (ve Tüzel kişilikler için kaşe) olmalıdır.

Başvuru formu TKDK web sayfası (www.tkdk.gov.tr) üzerinden elektronik olarak doldurulduktan sonra, Teknik Proje elektronik olarak Başvuru Formuna eklenmeli ve daha sonra bunlar elektronik olarak TKDK’ya gönderilmelidir. Teknik proje başvuru formuna elektronik olarak eklenmezse sistem başvuru işleminin tamamlanmasına izin vermeyecektir.

11. IPARD PROGRAMI SIRALAMA KRİTERLERİ

Başvuru sahibi bu bölüme IPARD Programında yer alan sıralama kriterlerine göre yatırımını başvurduğu tedbirin belirtilen kriterlerden hangisi ya da hangilerini sağlıyorsa ilgili kutucuklar işaretlenmelidir.

Bu bölümde işaretlenen her bir kriterin doğruluğunun ispatı için başvuru sahiplerince sağlandığı belirtilen kriterlere ilişkin TKDK tarafından Resmi Belge isteneceği unutulmamalıdır. (İş planından doğrulanan kriterler hariç)

PUANLAMA KRiTERLERİ KAPSAMINDA SUNULAN İLGİLİ BELGELER

Benzer Belgeler