• Sonuç bulunamadı

Açıklama: Kırklareli Mutfağı; Kırklareli Manileri; Kızanlara Kırklareli Bilmeceleri ve Türk Gölge Oyunu Pazyryk’tan Kırklareli’ne Karagöz kitaplarının basılması

FAALİYET RAPORU 2018

227

Üzüm Masa Faaliyetleri

1) Belediye Başkanlığı’na gelen vatandaşların dilekçe işlemleri gerçekleştirilerek 1008 adet dilekçe işlemi EBYS sistemi üzerinden yapılmıştır.

2) Sosyal Belediyecilik anlayışı içerisinde 65 yaş üstü, engelli birey, şehit yakını, gazi ve gazi yakını vatandaşlarımızdan toplam 765 adet ücretsiz şehir içi seyahat kartı formu başvurusu alınarak, vatandaşlarımıza kartların teslimi yapılmıştır.

3) Resmi kurum ve kuruluşlar ile çeşitli sivil toplum kuruluşları ve derneklerden gelen 229 adet anons talebi değerlendirilmiştir.

K)BİLGİ EDİNME FAALİYETLERİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 2018 yılı Bilgi Edinme Hakkının Kullanımına İlişkin Veriler:

1) Halkla İlişkiler Alt Birimi’ne sistem aracılığıyla 116 adet BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi) ile 478 adet CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) başvurusu ilgili müdürlüklere iletilerek çözümü

sağlanmıştır.

2) 26 Adet Valilik “AÇIK KAPI” sistemi aracılığıyla gelen şikayet ve talepler ile ilgili müdürlüklere iletilerek, gelen cevaplar doğrultusunda zamanında çözümü sağlanmıştır.

4.2.1 PERFORMANS HEDEFİNİN GERÇEKLEŞMESİ

Vatandaşların belediye hizmetlerinden duydukları memnuniyeti ölçmek, beklenti, görüş ve önerilerini almak amacıyla anket düzenlemek.

Performans

Göstergeleri 2018 Hedef Değer 2018 Gerçekleşen

Değer Tamamlanma Yüzdesi Uygulaması yapılacak

anket sayısı 2 2 %100

Açıklamalar: Kent içerisinde birebir görüşme yöntemi ile Memnuniyet Anketleri yapılmıştır.

Anket uygulaması ile ulaşılması planlanan vatandaş sayısı (en az)

1500 1500 %100

Açıklamalar: Toplam 2 Anket çalışmasında 3000 kişiye ulaşılarak, belediye hizmetlerinin nasıl algılandığı, beklentiler ve belediyenin imajı üzerine görüş alınarak veriler toplanmıştır.

FAALİYET RAPORU 2018

228

4.1.1 PERFORMANS HEDEFİNİN GERÇEKLEŞMESİ

Katılımcı yönetim anlayışı ile halkla birlikteliği sağlayarak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle işbirliğini ve ilişkileri geliştirmek.

Performans

Göstergeleri 2018 Hedef Değer 2018 Gerçekleşen Değer

Tamamlanma Yüzdesi Katılım gösterilecek

fuar sayısı. (en az) 1 1 %100

Açıklama: Trakyalılar Vakfı Ankara 1.Trakya Tanıtım Günleri, Fuarına katılım gösterilmesi.

Fuar tanıtımı için

hazırlanacak set sayısı 1000 1000 %100

Açıklama: Kırklareli Kültür ve Turizm Kitapçığı, Atatürk Evi ve Alı Rıza Efendi Kent Kültür Evi broşürlerinin basımı ve dağıtımı.

19-22 Nisan 2018 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Trakyalılar Vakfı 1.Trakya Tanıtım Günleri’ne Kırklareli Belediye Başkanlığını temsilen katılım sağlanmıştır. Bu kapsamda 2250 adet Kırklareli Belediyesi Kültür Rehberi ile 5000 adet olmak üzere Kırklareli Atatürk Evi ve Ali Rıza Efendi Kent Kültür Evi El Broşürünün basımı gerçekleştirilmiş ve vatandaşlara dağıtılmıştır.

2.5.5 PERFORMANS HEDEFİNİN GERÇEKLEŞMESİ

Kentte yaşayan insanların Kırklareli’ne aidiyet duygularının geliştirilmesi ve örnek bir kentli olma yolunda katkı sağlanması amacıyla sivil toplum kuruluşları, üniversiteler vb. kurumların desteğini almak ve ortak çalışmalar yapmak.

Performans

Göstergeleri 2018 Hedef Değer 2018 Gerçekleşen

Değer Tamamlanma Yüzdesi Kentlilik Bilincinin

oluşturulmasına yönelik düzenlenen etkinlik sayısı.

2 1 %50

Açıklama: 2018 Mart Ayı içerisinde Kırklareli Kent Konseyi Çalıştayı düzenlenmesi.

K) KÜLTÜREL VE SOSYAL ETKİNLİKLERE İLİŞKİN FAALİYETLER

1) Emekli öğretmenlerimiz için 24 Kasım Öğretmenler Günü Kahvaltısı düzenlenmiştir. Öğretmenlerimize günün hatırası olarak çeşitli hediyeler dağıtılmıştır.

2) Dini günler kapsamında yer alan Regaib, Miraç, Berat ve Mevlid Kandilleri ile Kadir Gecesi dolayısıyla, vatandaşlarımıza 850 kg kandil simidi 2500 kutu içerisinde, kentin belirli noktalarında dağıtılmıştır.

3) Özel günlerde Kırklareli’nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, 3401 adet hardaliye dağıtımı ve ikramı yapılmıştır. “Turkish Airlines Euroleague Dörtlü Final Turnuvası Fenerbahçe Doğuş Basketbol Maçı” açık alan projeksiyon gösterimi hizmeti Kırklarelililere sunulmuştur.

FAALİYET RAPORU 2018

229 4.3.1 PERFORMANS HEDEFİNİN GERÇEKLEŞMESİ

Katılımcı yönetim anlayışı ile halkla birlikteliği sağlayarak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, sivil toplum örgütleriyle işbirliğini ve ilişkileri geliştirmek.

Kırklareli Kent Merkezi’nde yaşayan emekli öğretmenlerimiz 24 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen kahvaltı etkinliğine davet edilmiş ve öğretmenlerimize günün hatırası olarak yeni yıl ajandası ve kalem armağan edilmiştir.

M)RESMİ TÖRENLER, RESEPSİYON VE KUTLAMALARA İLİŞKİN FAALİYETLER Katılım Gösterilen Resmi Tören ve Bayramlar:

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 30 Ağustos Zafer Bayramı

19 Eylül Gaziler Günü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü

10 Kasım Kırklareli’nin Kurtuluşunun 95. Yıldönümü ve Resepsiyonu 20 Aralık Ulu Önder Atatürk’ün Kırklareli’ne Gelişinin 87.Yıldönümü

a. Ulusal ve Mahalli Bayramlar ile Resmi Gün ve Haftalarda, her türlü bayrak düzenleme ve süslemesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzce yapılmaktadır.

b. 3 Mart 2018 Tarihinde gerçekleşen Toplu Açılış ve Temel Atma Tören’nin salon düzenlemesi ve temel atma töreni açık hava alanlarında gerçekleştirilen sıralı bayrak ve yelken bayrak uygulaması müdürlüğümüzce gerçekleştirilmiştir.

c. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda düzenlenen yürüyüşlerde meşale ve sallama Türk ve Atatürk Bayrakları temini sağlanmıştır.

Performans

Göstergeleri 2018 Hedef Değer 2018 Gerçekleşen Değer

Tamamlanma Yüzdesi Paydaş gruplara

yönelik düzenlenecek etkinlik sayısı

2 1 %50

Emekli Öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü Kahvaltısı etkinliği.

FAALİYET RAPORU 2018

230

N) KURUMSAL KABİLİYET VE KAPASİTENİN DEĞERLENDİRİLMESİ

a) Üstünlükler

 Birim Personeli’nin faaliyetler ve idari işler konusunda tecrübeli ve birim içi arkadaşlık bağının yüksek olması.

 Belediyenin hizmet ve faaliyetleri ile ani gelişme gösteren organizasyonlarda birimin ekip ruhuna sahip olması.

 Yetki görev ve sorumlulukları dolayısıyla Kırklareli Belediyesi ve Başkanlık Makamı’na ilişkin kamuoyunda ve basındaki gelişmelerden haberdar olabilmesi, gerekli bildirim ve eylemlerde bulunabilmesi.