• Sonuç bulunamadı

ÜZERĠNDE ÇALIġILAN

5.1- KANUN TASARI TASLAKLARI

Mayıs ayı içinde Genel Müdürlüğümüzce üzerinde çalıĢılan kanun tasarısı taslağı bulunmamaktadır.

5.2- DĠĞER KURUMLARDAN GELEN - GĠDEN KANUN TASARI TASLAKLARI

5.2.1- Kozmetik Kanunu Tasarısı Taslağı

Sağlık Bakanlığından (Türkiye Ġlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu) gelen “Kozmetik Kanunu Tasarısı” taslağı hakkında çalıĢmalar devam etmektedir.

5.2.2- Toprak Koruma Kanunu ve Arazi Kullanıma Kanunu ve Türk Medeni Kanununda DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından (Tarım Reformu Genel Müdürlüğü) gelen

“Toprak Koruma Kanunu ve Arazi Kullanıma Kanunu ve Türk Medeni Kanununda DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı” taslağı hakkında görüĢ bildirilmiĢtir.

17 / 58 5.1.3- Finansal UyuĢmazlıkların Söz Konusu Alanın Mahiyetine Uygun Olarak Uzmanlık Mahkemeleri Nezdinde Yargılama Konusu Yapılmasına ĠliĢkin Olarak Hazırlanan Kanun Tasarısı Taslağı

BaĢbakanlık Hazine MüsteĢarlığından gelen “Finansal UyuĢmazlıkların Söz Konusu Alanın Mahiyetine Uygun Olarak Uzmanlık Mahkemeleri Nezdinde Yargılama Konusu Yapılmasına ĠliĢkin Olarak Hazırlanan Kanun Tasarısı” taslağı hakkında görüĢ bildirilmiĢtir.

5.1.4- 2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanununda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı

UlaĢtırma, Denizcilik ve HaberleĢme Bakanlığından (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) gelen “2920 sayılı Türk Sivil Havacılık Kanununda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” taslağı hakkında görüĢ bildirilmiĢtir.

5.1.5- Ereğli ġirketinden Alınan Liman, Demiryolu ve Madenlerle Kozlu ve Kilimli Demiryollarının ĠĢletilmesi ve Havzadaki Deniz ĠĢlerinin Ġnhisar Altına Alınması Hakkında Kanunda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından (Hukuk MüĢavirliği) gelen “Ereğli ġirketinden Alınan Liman, Demiryolu ve Madenlerle Kozlu ve Kilimli Demiryollarının ĠĢletilmesi ve Havzadaki Deniz ĠĢlerinin Ġnhisar Altına Alınması Hakkında Kanunda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” taslağı hakkında görüĢ bildirilmiĢtir.

5.1.6- Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı

Milli Savunma Bakanlığından gelen “Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” taslağı üzerinde Bakanlığımız çalıĢmaları devam etmektedir.

5.1.7- 633 sayılı Diyanet iĢleri BaĢkanlığı KuruluĢ ve Görevleri Hakkında Kanunda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı

BaĢbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğünden gelen "633 sayılı Diyanet iĢleri BaĢkanlığı KuruluĢ ve Görevleri Hakkında Kanunda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" taslağı üzerinde Bakanlığımız çalıĢmaları devam etmektedir.

5.1.8- Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu Tasarısı Taslağı

Ekonomi Bakanlığından gelen “Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu Tasarısı” taslağı hakkında çalıĢmalar devam etmektedir.

5.1.9- Nükleer Enerji Alanında Üçüncü KiĢilere KarĢı Hukuki Sorumluluk Kanunu Tasarısı Taslağı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından gelen “Nükleer Enerji Alanında Üçüncü KiĢilere KarĢı Hukuki Sorumluluk Kanunu Tasarısı” taslağı hakkında görüĢ bildirilmiĢtir.

5.1.10- Belediye Gelirleri Kanununda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı

BaĢbakanlık Ġdareyi GeliĢtirme BaĢkanlığından gelen “Belediye Gelirleri Kanununda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” taslağı hakkında çalıĢmalar devam etmektedir.

5.1.11- 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı

BaĢbakanlıktan (Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü) gelen “2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” taslağı hakkında çalıĢmalar devam etmektedir.

18 / 58 5.1.12- Yardım Toplama Kanunu Tasarısı Taslağı

ĠçiĢleri Bakanlığı Strateji GeliĢtrime BaĢkanlığı tarafından hazırlanan “Yardım Toplama Kanunu Tasarısı Taslağı” hakkında çalıĢmalar devam etmektedir.

5.1.13- Yargıtay Kanunu ile Bazı Kanunlarda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı

Bakanlığımızca hazırlanan “Yargıtay Kanunu ile Bazı Kanunlarda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” taslağı BaĢbakanlığa sevk edilmiĢtir.

5.1.14- Devlet Memurları Kanunda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı Milli Savunma Bakanlığından Gelen “Devlet Memurları Kanunda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı Bakanlığımız çalıĢmaları devam etmektedir.

5.1.15- Uzman Jandarma Kanunda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı ĠçiĢleri Bakanlı Strateji GeliĢtirme BaĢkanlığından gelen “Uzman Jandarma Kanunda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” taslağı üzerinde çalıĢmalar devam etmektedir.

5.1.16- Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanunda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı

Milli Savunma Bakanlığından gelen “Memurlar ile Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanunda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” taslağı üzerinde çalıĢmalar devam etmektedir.

5.3- KANUN TEKLĠFLERĠ

5.3.1- Kırıkkale Milletvekili ġenol GünĢan ve ArkadaĢlarının 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda DeğiĢiklik Yapılmasına ĠliĢkin Kanun Teklifi

BaĢbakan Yardımcılığından (Sn.Bekir Bozdağ) gelen Kırıkkale Milletvekili ġenol GünĢan ve ArkadaĢlarının “5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda DeğiĢiklik Yapılmasına ĠliĢkin Kanun Teklifi” hakkında görüĢ bildirilmiĢtir.

5.3.2- Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ın 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda DeğiĢiklik Yapılmasına ĠliĢkin Kanun Teklifi

BaĢbakan Yardımcılığından gelen Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ın "657 sayılı Devlet Memurları Kanununda DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" ile gerekçesi" üzerinde Bakanlığımız çalıĢmaları devam etmektedir.

5.3.3- AteĢli Silahlar ve Bıçaklar Ġle Diğer Aletler Hakkında Kanunda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi

Türkiye Büyük Millet Meclisi ĠçiĢleri Komisyonundan gelen “AteĢli Silahlar ve Bıçaklar Ġle Diğer Aletler Hakkında Kanunda DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”

hakkında çalıĢmalar devam etmektedir.

5.3.4- Ġstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün Diyanet iĢleri BaĢkanlığı KuruluĢ ve Görevleri Hakkında Kanun ve Devlet Ġhale Kanunu ile Kamu Konutları Kanununda DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi

Ġstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün "Diyanet iĢleri BaĢkanlığı KuruluĢ ve Görevleri Hakkında Kanun ve Devlet Ġhale Kanunu ile Kamu Konutları Kanununda DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" üzerinde Bakanlığımız çalıĢmaları devam etmektedir.

19 / 58 5.3.5- Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ın Türkçe'nin Kullanımına ĠliĢkin Kanun Teklifi

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ın "Türkçe'nin Kullanımına ĠliĢkin Kanun Teklifi" üzerinde Bakanlığımız çalıĢmaları devam etmektedir.

5.3.6- Ġstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün 3160 sayılı Emniyet TeĢkilatı UçuĢ ve DalıĢ Hizmetleri Tazminat Kanununda DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi

Ġstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün "3160 sayılı Emniyet TeĢkilatı UçuĢ ve DalıĢ Hizmetleri Tazminat Kanununda DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" üzerinde Bakanlığımız çalıĢması tamamlanmıĢ evrak Bakan Beyin imzasına sunulmuĢtur.

5.3.7- Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'a ait "657 sayılı Devlet Memurları Kanununda DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" üzerinde Bakanlığımız çalıĢması tamamlanmıĢ evrak Bakan Beyin imzasına sunulmuĢtur.

5.3.8- Ġstanbul Milletvekili Osman AĢkın Bak'ın 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununda DeğiĢiklik Yapılmasına ĠliĢkin Kanun Teklifi

BaĢbakan Yardımcılığından (Sn.Bekir Bozdağ) gelen “Ġstanbul Milletvekili Osman AĢkın Bak'ın 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanununda DeğiĢiklik Yapılmasına ĠliĢkin Kanun Teklifi" hakkında Bakanlığımız görüĢü bildirilmiĢtir.

5.3.9- ġanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök’ün ĠĢ Kanununda DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi

ġanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök‟ün, “ĠĢ Kanununda DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” hakkında Bakanlığımız görüĢü bildirilmiĢtir.

5.3.10- Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın 1111 sayılı Askerlik Kanununda DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar‟ın “1111 sayılı Askerlik Kanununda DeğiĢiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi” üzerinde çalıĢmalar devam etmektedir.

5.4- TÜZÜKLER

5.4.1- Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğünde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Tüzük Taslağı ĠçiĢleri Bakanlığı Strateji GeliĢtirme BaĢkanlığının Hazırladığı “Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğünde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Tüzük Taslağı” hakkında çalıĢmalar devam etmektedir.

5.5- YÖNETMELĠK

5.4.1- Balıkçı Gemilerinde Yapılan ÇalıĢmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik Taslağı

ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından (ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü) gelen “Balıkçı Gemilerinde Yapılan ÇalıĢmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik” taslağı hakkında çalıĢmalar devam etmektedir.

5.4.2- Piyasa Gözetimi ve Denetimi Sonuç ve Önlemlerinin Kaydı ile Bildirimi Hakkında Yönetmelik Taslağı

Ekonomi Bakanlığından gelen “Piyasa Gözetimi ve Denetimi Sonuç ve Önlemlerinin Kaydı ile Bildirimi Hakkında Yönetmelik” taslağı hakkında çalıĢmalar devam etmektedir.

20 / 58 5.4.3- ĠĢyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik Taslağı

ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelen (ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü) “ĠĢyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik” taslağı hakkında görüĢ bildirilmiĢtir.

5.4.4- Ceza Ġnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri KuruluĢ, Görev ve ÇalıĢma Yönetmelik Taslağı

Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğünden gelen “Ceza Ġnfaz Kurumları ve Tutukevleri Personeli Eğitim Merkezleri KuruluĢ, Görev ve ÇalıĢma Yönetmelik taslağı ve gerekçesi”

üzerinde Bakanlığımız çalıĢmaları devam etmektedir.

5.4.5- Türk Silahlı Kuvvetleri Ġzin Yönetmeliğinde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı

Milli Savunma Bakanlığından gelen “Türk Silahlı Kuvvetleri Ġzin Yönetmeliğinde DeğiĢiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı ve gerekçesi” üzerinde Bakanlığımız çalıĢmaları devam etmektedir.

5.4.6- Kamu Kurum ve KuruluĢlarındaki Personelin Görevde Yükselme veya Unvan DeğiĢtirme Suretiyle Atanmalarına ĠliĢkin Genel Yönetmelik Taslağı

ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Devlet Personel BaĢkanlığından gelen “Kamu Kurum ve KuruluĢlarındaki Personelin Görevde Yükselme veya Unvan DeğiĢtirme Suretiyle Atanmalarına ĠliĢkin Genel Yönetmelik” taslağı üzerinde Bakanlığımız çalıĢmaları devam etmektedir.

5.4.7- Kimyasal Maddelerle ÇalıĢmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik Taslağı

ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelen “Kimyasal Maddelerle ÇalıĢmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik” taslağı çalıĢmalar devam etmektedir.

5.4.8- Gürültü Yönetmeliği Taslağı

ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelen “Gürültü Yönetmeliği” taslağı hakkında çalıĢmalar devam etmektedir.

5.4.9- Sağlık veya Güvenlik ĠĢaretleri Yönetmeliği Taslağı

ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelen “Sağlık veya Güvenlik ĠĢaretleri Yönetmeliği” taslağı hakkında çalıĢmalar devam etmektedir.

5.4.10 Sosyal ve Ekonomik Destek Yönetmelik Taslağı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından gelen “Sosyal ve Ekonomik Destek Yönetmelik” taslağı hakkında çalıĢmalar devam etmektedir.

5.4.11- ġehitlik Yönetmelik Taslağı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından gelen “ġehitlik Yönetmelik” taslağı hakkında çalıĢmalar devam etmektedir.

5.4.12- TitreĢim Yönetmeliği Taslağı

ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelen “TitreĢim Yönetmeliği” taslağı hakkında görüĢ bildirilmiĢtir.

5.4.13- Geçici veya Belirli Süreli ĠĢlerde ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Hakkında Yönetmelik Taslağı

ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelen “Geçici veya Belirli Süreli ĠĢlerde ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Hakkında Yönetmelik” taslağı hakkında çalıĢmalar devam etmektedir.

21 / 58 5.4.14- TitreĢim Yönetmeliği Taslağı

Çevre ve ġehircilik Bakanlığından gelen “TitreĢim Yönetmeliği” taslağı hakkında görüĢ bildirilmiĢtir.

5.4.15- Kimyasal Maddelerle ÇalıĢmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik Taslağı

ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelen “Kimyasal Maddelerle ÇalıĢmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik” taslağı hakkında görüĢ bildirilmiĢtir.

5.4.16- Gürültü Yönetmeliği Taslağı

ÇalıĢma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından gelen “Gürültü Yönetmeliği” taslağı hakkında görüĢ bildirilmiĢtir.

5.4.17- Sağlık veya Güvenlik ĠĢaretleri Yönetmeliği Taslağı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından gelen “Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezleri Yönetmelik Taslağı”, “Çocuk Evleri ÇalıĢma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Taslağı”, “Çocuğa Yönelik KuruluĢ Bakım Hizmetleri Yönetmelik Taslağı”,

“Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri Yönetmelik Taslağı”, “Özel KreĢ ve Gündüz Bakımevleri Yönetmelik Taslağı” ile “Yatılı Çocuk ve Gençlik Merkezleri Yönetmelik Taslağı”na iliĢkin görüĢ bildirilmiĢtir.

5.4.18- Sosyal ve Ekonomik Destek Yönetmelik Taslağı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından gelen “Sosyal ve Ekonomik Destek Yönetmelik” taslağına iliĢkin Bakanlığımız görüĢü bildirilmiĢtir.

Benzer Belgeler