• Sonuç bulunamadı

%11,6

%9,2

%7,2

%1,1

BÖLGESEL YOLCU GELIR DAĞILIMI1

Avrupa Uzak Doğu Türkiye Kuzey Amerika Afrika

Orta Doğu

Güney ve Orta Amerika

%31,3

%18,2

%14,2

%14,1

%10,8

%9,2

%2,3 Dünyanın en fazla ülkesine uçan

hava yolu şirketi olan Türk Hava Yolları, 127 ülke, 319 şehir ve 324 noktaya ulaşan uçuş ağı ile Türkiye ve dünyanın birçok noktasını birbirine bağlayarak, yolcuların istedikleri her yere kolaylıkla ulaşmasına imkân tanımaktadır. 2020 yılında tüm dünyayı ve havacılık sektörünü derinden etkileyen Covid-19 pandemi sürecinde çok sayıda tahliye seferi icra ederek insanların evlerine dönmesini sağlamış, seyahat kısıtlarının kalkması ile birlikte de hızlı bir şekilde uçuş ve destinasyon sayısını artırarak dünyadaki birçok ülkeyi ve şehri ulaşılabilir kılmıştır.

Türk Hava Yolları, 2020 yılında Japonya’da Osaka, Amerika Birleşik Devletleri’nde Newark ve Kanada’da Vancouver hatlarının açılışını pandemi şartları nedeniyle 2021 yılına ertelemiş olup Ekvator Ginesi’nde Malabo şehrini ve Japonya’da Tokyo-Haneda Havalimanı'nı uçuş ağına ekleyerek yolcularına farklı deneyimler sunmaya devam etmiştir.

U ç u ş A ğ ı

DÜNYADA EN ÇOK ÜLKEYE UÇAN HAVA KARGO MARKASI

127 ÜLKE, 324 NOKTA

95 DİREKT KARGO UÇUŞ NOKTASI

ASYA UZAKDOĞU 40 NOKTA

AMERİKA 19 NOKTA

AVRUPA 117 NOKTA

ORTADOĞU 36 NOKTA

AFRİKA 60 NOKTA

K a r g o

2020: ÇEVİKLİK, DİNAMİZM VE KARARLILIK YILI

2020 yılı ilk çeyreği itibarıyla tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, tüm sektörleri olduğu gibi havacılık sektörünü de olumsuz etkilemiştir. Küresel hava kargo kapasitesinin %50’sinin yolcu uçaklarından karşılandığı bilgisi de dikkate alındığında, hava kargo sektöründe yıl boyunca önemli oranda kapasite kısıtlaması devam etmiştir.

Salgının hem yerel hem de küresel boyutta ekonomik aktiviteyi önemli oranda daralttığı değerlendirildiğinde, bu durumun hava kargo sektörü için ayrıca büyük ölçüde talep daralmasına da yol açtığı gözlemlenmiştir.

Türk Hava Yolları’nın lojistik markası Turkish Cargo, son on yıldır

yürütmekte olduğu güçlü büyüme performansını, bu yıl da kötü giden pazar koşullarına rağmen kesintiye uğratmadan devam ettirerek tüm dünyanın fark ve takdir ettiği önemli bir başarıya imza atmıştır. 2020 yılı sektördeki tüm firmaları olduğu gibi Turkish Cargo’yu da çeviklik, dinamizm ve kararlılık çerçevesinde büyük bir sınavdan geçirmiştir. Salgının etkisiyle yolcu uçaklarından sağlanan kapasitenin ve uçuş ağının önemli oranda azalması, çalışanların evden çalışma koşullarına adapte olması ve salgınla mücadele noktasında acil ilaç ve sağlık ürünlerinin taşınması hususları Turkish Cargo için bu dönemde karşılaşılan zorluklar olarak ön plana çıkmaktadır. Organizasyonel anlamda gösterilen çeviklik,

operasyonel dinamizm, mevcut projelerde ve yatırımlardaki kararlılık sonucunda Türkiye’nin Milli Bayrak Taşıyıcısı'nın lojistik markası Turkish

Cargo, bu sorunlara yenilikçi çözümler getirerek 2020 yılında cirosunu ve küresel pazar payını önemli oranda artırmayı başarmıştır. Şirket’in 2019 yıl sonunda %4,2 olan gelir payı, 2020 yılında %5,1 seviyesine yükselmiştir.

2019 yılını 1,72 milyar ABD doları ciroyla tamamlayan Turkish Cargo, 2020 yılında gelir bazında %35,5 büyüyen küresel hava kargo pazarında yukarıda bahsedilen çevikliği, operasyonel dinamizmi ve kararlılığı sayesinde cirosunu %61 büyüterek 2,7 milyar ABD doları düzeyine çıkarmıştır.

Benzer şekilde, sektörel bazda kilometrelendirilmiş tonaj düşüşü

%-19,0 olarak gerçekleşirken pazara göre üstün bir performans sergileyen Turkish Cargo, kilometrelendirilmiş tonaj miktarını %1.4 büyüme ile 2019 yılındaki 6,6 milyon ton seviyesinden 6,7 milyon ton seviyesine yükseltmiştir.

GELIR PAYI

%5,1

Turkish Cargo'nun gelir payı 2020 yıl sonu itibarıyla

%5,1'e yükselmiştir.

Bu dönemde Turkish Cargo ayrıca ürün bazında da uzmanlığının ve yatırımlarının bir sonucu olarak özel kargo ürünlerinde önemli artışlar elde etmiştir. 2020 yılı özel kargo gelirlerinde ilaç ve sağlık ürünleri taşımalarında %119, elektronik ve hassas kargolarda %73, değerli kargolarda %34, tehlikeli maddelerde

%37, bozulabilir kargolarda %28 ve canlı hayvan taşımalarında %19 oranında artış sağlanmıştır. 2019 yılında 566 milyon ABD doları olan toplam özel kargo geliri %44'lük bir büyüme ile 2020 yıl sonunda 817 milyon ABD doları düzeyine ulaşmıştır. 2020 yılında özel kargolar tanıtım, pazarlama ve satış faaliyetleri mevcut ürün yapısında sürdürülürken, müşterilerin farklı hız ve öncelikteki taşıma taleplerini karşılayacak, ürün/servis odaklı hizmet yapısına geçişi projelendirilmiş ve 2021 yılında canlıya alınması planlanmıştır.

Bu gelişmeler paralelinde Turkish Cargo, 2020 yılında uçuş ağını ve filosunu da genişletmeyi başarmıştır.

Kargo uçağı filosunda 2019 yıl sonu itibarıyla 24 adet kargo uçağı bulunduran Turkish Cargo, bu sayıyı 2020 yıl sonunda 25’e yükseltmiş;

ayrıca mevcut kargo uçağı filosuna ek olarak, codeshare anlaşmaları yoluyla belirli hatlarda ek kapasite sunmuştur. Uçak sayısındaki artış ve yolcu uçaklarında sadece kargo taşınan seferler ile beraber üretilen kilometrelendirilmiş kapasite (AKTK) 2020 yılında %39 ve kargo uçaklarında ise %24 oranında artmıştır. 2020 yılında Kito, Ekvador (UIO), Linz, Avusturya (LNZ), Beyrut, Lübnan (BEY), Londra, Birleşik Krallık (LHR), Lahor, Pakistan (LHE), Bangkok, Tayland (BKK), Bükreş, Romanya (OTP) ve Singapur (SIN) olmak üzere 8 yeni nokta uçuş ağına dâhil edilerek direkt kargo seferi yapılan nokta sayısı 95’e yükseltilmiştir.

KORONAVİRÜS SALGINIYLA MÜCADELEDE KRİTİK ROL Turkish Cargo, son yıllarda yapmış olduğu ciddi altyapı yatırımları ve uzmanlaşma faaliyetleri sonucunda ilaç, aşı ve medikal ürünlerin taşınması adına küresel hava kargo sektöründe en önde gelen firmalardan biri haline gelmiştir. Hava kargo tedarik zincirinin ilaç taşımalarını mükemmelliğe ulaştırmak için IATA tarafından

organize edilen ve dünyada seçkin havayollarında bulunan the Center of Excellence for Independent Validators in Pharmaceutical Logistics (CEIV Pharma) Sertifikası 2016 yılında Türk Hava Yolları tarafından alınarak 2019 yılında yenilenmiş ve İstanbul Havalimanı için de sertifika alınmıştır.

Türk Hava Yolları, IATA CEIV Live Animal ve CEIV Fresh sertifikalarını Şubat 2020 itibarıyla hem İstanbul Havalimanı hem de Atatürk

Havalimanı’ndaki tesisleri ve hava yolu bazında alarak dünyada bahsi geçen üç farklı dalda (Sağlık Ürünleri & Canlı Hayvan & Bozulabilir Ürünler) IATA CEIV sertifikasına sahip olan ilk hava yolu olmuştur.

2020 yılında 8 yeni nokta uçuş ağına dâhil edilerek direkt

kargo seferi yapılan nokta sayısı 95'e

yükseltilmiştir.

TURKISH CARGO ÜKTK GELIŞIM GRAFIĞI VE ÜKTK SIRALAMASI

Uluslararası ÜKTK (Bin Ton)

ÜKTK Pazar Payı Küresel Sıralama (Entegratörler Hariç)

Bu kapsamda uçuş ağındaki 23 istasyon için IATA CEIV Pharma ve 19 istasyon için GDP (Goods Distribution Practice) sertifikasyonunu tamamlamıştır. Böylece oluşturulan bu Tıbbi İlaç ve Sağlık Ürünleri Koridoru sayesinde tıbbi ürünlerin tüm dünya genelinde bulunan 400’den fazla uçuş rotasında uçtan uca soğuk zincir bozulmadan ve uluslararası yüksek standartlar korunarak taşınması mümkün olmaktadır.

Turkish Cargo, taşıma sürecinin rezervasyonla başlayan ilk aşamasından müşterilere teslim edilmesi ile tamamlanan son aşamasına kadar özel hizmet gerektiren sağlık ürünleri

gönderilerinde yukarıda bahsedilen hizmet kalitesinin artırılması yönündeki geliştirmeleri sayesinde bu alandaki küresel pazar payını %7,5 seviyesine çıkarmayı başarmıştır.

Salgının Şubat-Mart aylarıyla birlikte tüm dünyaya yayılması sonucu maske, eldiven ve solunum cihazı başta olmak üzere büyük miktarlarda kişisel koruyucu ekipman ihtiyacı baş göstermiş ve bu ekipmanların hızlı bir şekilde teslim edilmesi gerekmiştir. Bu noktada, Turkish Cargo yükselen pazar payına paralel olarak artan sorumluluğuyla birlikte bu gönderilere öncelik vererek kritik hava bağlantılarının sürdürülmesinde büyük rol oynamış ve bu süreçte sağlık kurumlarıyla yakın koordinasyon sağlamıştır. Tüm bu yoğun çalışmalar sonucunda, Turkish Cargo Mart-Aralık döneminde 50.000 tondan fazla kişisel koruyucu ekipman taşıması gerçekleştirerek koronavirüs salgınıyla mücadelede kritik rol oynamıştır.

Sektörde artan tıbbi ürün talebi, ciddi oranda azalan kargo kapasitesi ve kaybedilen önemli hava köprülerinden kaynaklanan lojistik darboğaz sonucunda Turkish Cargo, rakiplerine göre oldukça hızlı davranarak 20 Mart itibarıyla geniş gövde yolcu uçaklarından kargo taşımalarına dedike hale getirerek sektöre önemli oranda kapasite arzı gerçekleştirmiştir. Yolcu uçuşlarının tamamen kesildiği dönemlerde 50 yolcu uçağı ile haftalık ortalama 180 sefer gerçekleşmiştir. Yolcu uçağı bazlı kapasite beklenen seviyeye ulaşana kadar bu uygulamanın devam etmesi planlanmaktadır. Bu minvalde yıl içerisinde yolcu uçaklarında sadece kargo taşınan 2.900 sefer icra edilmiştir.

Yıl genelinde sürdürülen aşı çalışmalarından Kasım-Aralık aylarıyla birlikte olumlu haberlerin gelmesi ve ülkeler nezdinde aşı onaylarının verilmesiyle birlikte aşılama çalışmaları yıl sonu itibarıyla başlamış bulunmaktadır. Aşılama çalışmalarının ve yoğun aşı üretiminin 2021 yılı boyunca artarak devam edeceği de öngörüldüğünde, hava kargo taşıyıcıları için bu aşıların soğuk zincirleri bozulmadan taşınması için büyük bir uzmanlık ve yeterli soğuk depo kapasitesi gerekmektedir. IATA bu zorlu görevi hava kargo sektörü için “Yüzyılın Misyonu” olarak nitelemiş ve hükümetlerin yanı sıra hava kargo taşıyıcılarının hazırlık düzeylerini en üst seviyeye çıkarmaları yönünde tavsiyelerde bulunmuştur.

Bu çerçevede Turkish Cargo oldukça hızlı hareket ederek, Atatürk Havalimanı’nda 1.200 m² büyüklüğünde +15°C/+25°C sıcaklık kontrollü depo inşa etmiş ve aşı taşımalarında kullanılacak aktif ve pasif konteyner kapasitesinde önemli oranda artış sağlamıştır. İnşa edilen bu alan sayesinde uçak başına 150 ULD paletlik operasyonel kabiliyetle birlikte günlük olarak 30 ile 40 milyon doz aşının elleçlenebilmesine olanak sağlanmıştır. Ayrıca tüm aşı taşımalarının koordinasyon ve takibi için “COVID-19 Aşı Takip Ekibi” oluşturulmuş ve özellikle de mRNA türü aşılarda yoğun kuru buz kullanımı hesaba katılarak Airbus ve Boeing firmaları ile görüşülmüş ve Turkish Cargo’nun kuru buz limitleri artırılmıştır. Aşı üretim yerleri, muhtemel ticari hatlar, hacimler ve mevcut siparişler göz önüne alınarak Turkish Cargo bünyesinde detaylı projeksiyonlar hazırlanmış ve planlama faaliyetleri hız kesmeden devam etmiştir.

Türk Hava Yolları, uçuş ağındaki 23 istasyon için IATA CEIV Pharma ve 19

istasyon için GDP sertifikasyonunu

tamamlamıştır.

K a r g o

Turkish Cargo klinik deney aşamasında olan ilk koronavirüs aşı taşımasını Eylül ayında, onaylı ilk aşı taşımasını ise Kasım ayında gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda sektörel firmalar, uluslararası kuruluşlar, sağlık otoriteleri, aktif ve pasif sıcaklık kontrollü konteyner tedarikçileri ile sürekli iletişim halinde olmakta ve gerekli görülen geliştirmeleri yapmaktadır. Tüm bu faaliyetlerle birlikte, Turkish Cargo’nun aşı taşımalarında da sektördeki en aktif hava kargo taşıyıcıları arasında olması hedeflenmektedir.

SMARTIST TAŞINMA SÜRECİ 2020 yılı içerisinde yaşanan salgına rağmen Turkish Cargo’nun İstanbul Havalimanı’ndaki yeni tesisi olan SmartIST yatırımı devam etmekte ve buna bağlı planlama faaliyetleri ile teknoloji odaklı projeler hız kesmeden sürdürülmektedir. Tüm fazları tamamlandığında yıllık 4 milyon tonluk kargo kapasitesine sahip olacak bu tesisle birlikte Turkish Cargo son yıllarda ortaya koyduğu güçlü büyüme performansını daha da ivmelendirerek devam ettirecektir.

Turkish Cargo, klinik deney aşamasında olan ilk koronavirüs

aşı taşımasını Eylül ayında, onaylı ilk aşı taşımasını ise Kasım ayında gerçekleştirmiştir. 2020 yılında özel hizmet gerektiren sağlık ürünleri

gönderileri küresel pazar payını %7,5'e

yükseltmiştir.

K a r g o

taleplerinin çok daha hızlı yanıtlanması projenin bir diğer hedefidir. İş birimleri tarafında ise daha etkin kapasite, allotment ve ücret yönetimiyle birlikte kargo katkı maksimizasyonu sağlanacaktır.

Ek olarak Turkish Cargo’nun yeni pazar dinamiklerini yakalayabilmek için kurulan iştiraki We World Express Limited (WWE) ile e-ticaret faaliyetleri ve yeni ürün alanlarında iş geliştirme faaliyetleri de devam etmektedir.

ŞİRKETLEŞME

Kasım ayında Türk Hava Yolları Yönetim Kurulunun almış olduğu kararla birlikte

%100 Türk Hava Yolları iştiraki olan bir hava kargo şirketi kurulmasına karar verilmiştir. Böylece bir alt marka olarak faaliyetlerine devam eden Turkish Cargo’nun şirket yapısı kazanması hedeflenmiştir. Yolcu taşımacılığı ve kargo taşımacılığı iş ve operasyon faaliyetleri arasında büyük farklılıkların daha etkin yönetilebilmesi, yeni ürün geliştirme faaliyetlerinin hız kazanması, dikey entegrasyonun sağlanması ve kargo odaklı stratejilerin geliştirilmesi amacıyla alınan bu karar vasıtasıyla Turkish Cargo’nun uluslararası arenada rekabet avantajının artması öngörülmektedir.

2021 yılı süresince devam etmesi planlanan geçiş süreciyle birlikte tüm yönetimsel ve yapısal süreçlerin titizlikle planlanması sonucunda ortaya konmuş olan hedeflere daha hızlı ve daha çevik bir biçimde ulaşılması amaçlanmaktadır. Kuşkusuz ki, hava kargo ve lojistik sektörlerine verilen önemin oldukça arttığı bir yılda verilen bu şirketleşme kararı, başta müşteriler olmak üzere, tüm iş ortakları ve paydaşlara verilen önemin bir neticesi mahiyetindedir.

ARTAN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ Artan Müşteri Memnuniyeti

kapsamında Turkish Cargo; hem her yıl düzenlediği Müşteri Memnuniyeti Anketi sonuçlarının hem de Müşteri İlişkileri birimlerinin iç bulgular ve bildirimler sonucu tespit ettiği kök nedenlerin beraber değerlendirildiği düzenli toplantılar organize etmektedir.

Bu toplantılar ile müşterilerin gözünden süreçler analiz edilmekte ve toplantı sonucu elde edilen çıktılarla birlikte çözüm süreçlerine dâhil edilen müşterilerin memnuniyet oranının sürekli olarak artırılması sağlanmaktadır.

2 0 2 0 y ı l ı n d a T u r k i s h C a r g o ' n u n e n t e g r e g e l i r y ö n e t i m i s i s t e m i “ H a v a K a r g o G e l i r Yö n e t i m S i s t e m i ” p r o j e s i n i n

u y g u l a m a ö n c e s i a d ı m l a r ı h ı z l a n d ı r ı l m ı ş t ı r.

Bu kapsamda ayrıca hava kargo pazarında önemli paya sahip müşterilerden oluşan kilit müşterilerimizle uzun süreli stratejik iş birliklerinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi adına faaliyetler devam etmektedir. İlgili faaliyetler neticesinde kilit müşteriler 2020 yılında kendi pazarlarında gelir bazında %28’lik büyüme gerçekleştirirken, Turkish Cargo kilit müşterileriyle kurduğu iş birliği sayesinde bu oranı yaklaşık iki katına çıkararak gelir bazında %53,8 oranında büyüme sağlamıştır. 2020 yılında pazar verileri baz alındığında ise Turkish Cargo, Kilit Müşteriler pazarı içindeki payını gelir bazında %23 artırarak 2019 yılında %2,9 olan oranını 2020’de

%3,5’e çıkarmıştır. Bu gelişmelere paralel olarak hava kargo sektörü için Avrupa trafiğinin ve Kuzey Atlantik hattının en önemli şehirlerinden olan Amsterdam’da Turkish Cargo bünyesinde Kargo Satış Başkanlığı Ofisi kurulmuştur.

Artan pazar payı ve son yıllarda gösterilen başarılı büyüme

performansıyla birlikte Turkish Cargo 2020 yılında havacılık ve hava kargo sektörünü ilgilendiren birçok etkinliğe davet edilmiş; fuarlara katılmış ve sponsorluk çalışmaları yürütmüştür.

Gösterilen üstün performans neticesinde hava kargo sektörünün Oscar ödülleri olarak bilinen AirCargo News Awards kapsamında 2019 yılında

“Cargo Airline of the Year” ödülünü alan Turkish Cargo, 2020 yılında “Best Cargo Airline - Europe” ödülüne lâyık görülmüştür. Benzer şekilde hem yerel hem de uluslararası düzeyde birçok kalite ve başarı ödülü Turkish Cargo’nun olmuştur.

Müşterileriyle birlikte büyüme sağlamak için uzun süreli güçlü ilişkiler kuran Turkish Cargo, 2020 yılında hayata geçirdiği yeni marka stratejisi #RaiseTheBar ile sürekli değişen dünyada beklentilerin ötesine geçmekte ve tüm paydaşlarını bu gelişime davet etmektedir. 2023 hedefleri kapsamında hareket eden, iş ortakları ve müşterileriyle güçlü bir iletişim kuran Turkish Cargo, her daim güvenilir, kaliteli ve etkili çözümler sunarak katılımcı bir çalışma yöntemi izlemeye devam etmektedir.

2021 yılı içerisinde gerçekleşmesi planlanan taşınma ile birlikte operasyonel süreçlerin tek Hub sistemine geçiş sayesinde daha verimli hale gelmesi ve Turkish Cargo’nun müşterilerine sunduğu transfer süresinin önemli oranda azaltılması öngörülmektedir. Ayrıca SmartIST bünyesinde otomatik depolama sistemleri, artırılmış gerçeklik, giyilebilir teknolojiler, 3D planlama ve insansız kara araçları gibi çok sayıda modern teknoloji ürününün süreçlere entegre edilmesiyle birlikte ürün ve hizmet kalitesinin en üst seviyeye çıkarılması amaçlanmaktadır.

DİJİTALLEŞME SÜRECİ 2023 hedeflerini yakalamak ve SmartIST ile beraber dünyanın en teknolojik hava kargo firması olabilmek için planlanan inovasyon ve dijitalizasyon projeleri Turkish Cargo tarafından ortaya konan stratejik plana uygun bir şekilde hayata geçirilmektedir. Bununla birlikte

teknoloji ve dijitalleşme projeleri salgın dönemi şartlarına göre yeniden önceliklendirilerek yönetilmiştir.

Özellikle olumsuz salgın etkilerini azaltacak ve değişken dinamik tarife/

network koşullarına uygun bilgileri en hızlı şekilde müşteriyle buluşturmak adına Turkish Cargo’nun iş süreçlerini robotlaştırma projeleri olan Robotik Süreç Otomasyonu (RPA - Robotic Process Automation) ve “Whatsapp Chatbot - Cargy” bu dönemde öne çıkan projeler olmuştur.

Diğer yandan, Turkish Cargo’nun entegre gelir yönetimi sistemi

“Hava Kargo Gelir Yönetim Sistemi”

projesinin uygulama öncesi adımları hızlandırılmıştır. Bu sistemin canlıya alınmasından sonra optimum doluluk yönetimi sayesinde müşteriler açısından daha düşük offload riski ile birlikte müşteri memnuniyetinde en üst seviyelere ulaşılması

amaçlanmaktadır. Sistemin sunacağı dinamizmle birlikte müşterilerin allotment/free-sale kapasite 2020 yılında kilit müşterileriyle gelir 2020 yılında kilit müşteriler pazar payını %3,5'e yükseltmiştir.

Turkish Cargo, 2020 yılında “Best Cargo Airline - Europe”

ödülüne lâyık görülmüştür.

M ü ş t e r i D e n e y i m i

A350-900 DENEYİMİ

Türk Hava Yolları A.O. filosuna yeni katılan A350-900 uçakları, piyasadaki bazı rakiplerine nazaran daha sessiz motorlara ve daha iyi bir gövde yalıtımına sahip olması sayesinde kabin içerisindeki ses şiddetini %50'ye kadar daha düşük bir seviyede tutarak yolculara maksimum konfor ve kusursuz bir uçuş deneyimi sunmaktadır.

Business Class kabininde, koltuğun dış tasarımı mahremiyeti artırırken, koridor bölümündeki koltuklarda da hareketli mahremiyet panelleri yolcuların alanlarını kendilerine özel hale getirmelerine imkân sağlamaktadır.

Salgın sürecinden sonra bile yolcuların kişisel alana, sosyal mesafeye ve izolasyona verdiği önemin azalmayacağı; hatta salgın öncesi dönemden çok daha büyük hassasiyetlerle bu durumları değerlendirecekleri öngörülmektedir.

Bu yeni normalde Türk Hava Yolları koltuklarını, yolcuların tüm bu beklentilerini karşılamaya yönelik tasarlamıştır.

Business sınıfındaki koltuklarda tek dokunuşla tam yatış özelliği, 10 dereceye kadar açısı ayarlanabilen 18 inç HD uçak içi eğlence ekranı, 40 dereceye kadar açısı ayarlanabilen kişisel ayna, indirildiklerinde 8 cm daha geniş bir alan sağlayan kol destekleri ve kilitli saklama alanları sunulmaktadır.

Business sınıfındaki koltuklarda tek dokunuşla tam

yatış özelliği ve 18 inç HD uçak içi eğlence ekranı

bulunmaktadır.

A 3 5 0 - 9 0 0 u ç a k l a r ı , k a b i n i ç e r i s i n d e k i s e s ş i d d e t i n i % 5 0 ' y e k a d a r d a h a d ü ş ü k b i r s e v i y e d e t u t a r a k y o l c u l a r a m a k s i m u m k o n f o r v e k u s u r s u z b i r

u ç u ş d e n e y i m i s u n m a k t a d ı r.

Ekonomi sınıfı kabinlerde de Turkish Seat Industries (TSI) firmasıyla birlikte tasarımı ve üretimi tamamen yerli olan koltuklar, 13 inçlik HD video ekranı, özel cepli dergilik, 44 cm genişlik ve 78 cm diz mesafesiyle donatılmış ve yolcuların beğenisine sunulmuştur.

Kabin içerisinde yolcuların deneyimlerini iyileştirmek için düşünülen tüm detaylar, Business sınıfı için “Kapadokya’da Gündoğumu”

ve Ekonomi sınıfı için “Turkuaz Dalgalar” aydınlatma senaryoları ile zenginleştirilmiştir.

GÜVENLİ SEYAHAT STANDARTLARI Türk Hava Yolları A.O., yolculara salgın döneminde en üst hijyen seviyesinde sağlıklı bir seyahat deneyimi sunmak amacıyla uçuş öncesinde, uçuş esnasında ve uçuş sonrasında birçok tedbir almaktadır. Bu tedbirlerden öne çıkanlar:

• Seyahat boyunca maske takma zorunluluğu,

• Tüm havalimanı hizmet noktalarına koruyucu siperlik yerleştirilmesi,

• Tüm yolculara hijyen kiti sunulması,

• Tüm temas noktalarına sosyal mesafe işaretlerinin yerleştirilmesi,

• Uçak içerisinde hijyen uzmanlarının görevlendirilmesi,

• İkramların özel yolcu salonlarında ve uçuşlarda sağlıklı paketlerde sunulması,

• Uçakların uçuş öncesinde özel olarak dezenfekte edilmesi,

• Bagaj alım sahasında fiziksel teması azaltmak amacıyla düzenlemeler yapılması.

HİJYEN UZMANI

Türk Hava Yolları A.O.’nun Güvenli Seyahat Standartları kapsamında yolcuların kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlamak amacıyla kabin ekibi içerisinde; dar gövde uçaklarda bir, geniş gövde uçaklarda ise iki Hijyen Uzmanı görev almaya başlamıştır. Kabin içinde tüm hijyen ve sosyal mesafe tedbirlerinin uygulanması, uçak içi hareketliliğin azaltılması, ortak alanların dezenfeksiyonu ve maske kullanımı takibi gibi hijyen takibi gerektiren alanlarda yolcuların sağlıklı bir seyahat süreci geçirmesi için titizlikle görev alan hijyen uzmanları, aynı zamanda yolcuların kişisel hijyeni için özel olarak hazırlanmış hijyen seti sunumunu da yapmaktadır. Maskelerin

saklayamadığı gülümsemeleri ve uçuşlarda gösterdikleri özverileriyle hijyen uzmanları ve tüm kabin ekibi, alınan tedbirlerle birlikte Türk Hava Yolları markasının misafirperverliğini yolculara tüm seyahatleri boyunca yansıtmaya devam etmektedir.

SAĞLIKLI SEYAHAT REHBERİ (TRAVEL TIPS)

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde Ortaklığın aldığı tedbirlerin yanı sıra, yolcuların kendilerini daha huzurlu ve güvenli hissederek seyahat etmelerini destekleyen sağlıklı seyahat ipuçları hazırlanmıştır. Uçuş öncesi, uçuş ve uçuş sonrası tüm seyahat süreçlerini içeren bu ipuçları; hatırlatmalar,

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinde Ortaklığın aldığı tedbirlerin yanı sıra, yolcuların kendilerini daha huzurlu ve güvenli hissederek seyahat etmelerini destekleyen sağlıklı seyahat ipuçları hazırlanmıştır. Uçuş öncesi, uçuş ve uçuş sonrası tüm seyahat süreçlerini içeren bu ipuçları; hatırlatmalar,