• Sonuç bulunamadı

YĠBO öğretmenlerinin yöneticileriyle olan örgütsel iletiĢimlerine yönelik yapılan bu araĢtırmanın bulgularından yararlanılarak Ģu öneriler geliĢtirilmiĢtir:

 YĠBO yöneticileri, öğretmenlerinin kiĢisel problemlerine karĢı daha hassas davranmalı ve bu sorunları çözmek için daha fazla çaba harcamalıdır.

 YĠBO yöneticileri, öğretmenlerin kendi iĢleriyle ilgili bir araya gelebilmeleri için fırsatlar yaratmalıdır.

 YĠBO‟nun erkek yöneticileri bayanların ilgi ve isteklerini göz ardı etmemeli ve gerekli kolaylığı sağlamalıdır. Çünkü bayanlar hayatta daha fazla sorumluluk taĢımakta ve erkeklere göre fizyolojik olarak daha hassastır.

 Cinsiyet bazında elde edilen sonuçlara göre bayan öğretmenler yöneticilere tüm sorunlarını detaylı bir Ģekilde anlatamamaktadır.Bu nedenle YĠBO yöneticilerinden biri muhakkak bayan olmalıdır. Hem bayan öğretmenlerin iletiĢiminde, hem de kız öğrencilerin yönetimle olan iletiĢimine büyük katkı sağlayacağı düĢünülmektedir.

 YĠBO yöneticileri iĢ yoğunluğu sebebiyle bezginlik hisseden ve motivasyonu düĢen öğretmenlerine sosyal faaliyet ortamları oluĢturmalıdır.

 YĠBO‟lara tecrübesiz öğretmenler atanmamalıdır. Meslekte en az 5 yıl tecrübesi olan, YĠBO‟yu ve çalıĢma koĢullarını iyi bilen öğretmenler atanmalıdır. Atanan öğretmenlere de ayrıca hizmetiçi eğitimler verilmelidir.

 YĠBO‟lar ilçelerin uzak alanlarına değil, imkânların geniĢ olduğu ilçe merkezlerine yakın alanlara kurulmalıdır. Yönetici, öğretmen ve öğrenciler terk edilmiĢlik duygusu hissettirilmemelidir. Diğer insanlarla da sürekli iletiĢim içinde bulunmaları sağlanmalıdır.

 YĠBO‟larda görev yapan öğretmenlerin lisansüstü eğitim yapmalarını kolaylaĢtırıcı faktörler sağlanmalı ve öğretmenlerin yöneticilere bakıĢ açısı değiĢtirilmelidir.

AraĢtırmacılara Öneriler

 YĠBO yöneticilerinin öğrencilerle olan iletiĢimine yönelik ve YĠBO yöneticilerinin sürekli irtibat halinde olduğu diğer kamu kurum ve kuruluĢlarıyla olan iletiĢimi üzerine araĢtırmalar yapılabilir.

 AraĢtırma bulguları içinde bayan öğretmenlerin memnun olmadıkları bazı durumlar görülmüĢtür. Bu sebeple YĠBO‟da görev yapan bayan öğretmenlerin sorunları üzerine bir araĢtırma yapılabilir.

 AraĢtırmanın örneklemini Doğu Anadolu bölgesinden seçilen okullar oluĢturmaktadır. BaĢka bir bölge de bu araĢtırma yapılarak, kültürel farklılığın etkisi incelenebilir.

KAYNAKÇA

Ada, N. (2007). Örgütsel ĠletiĢim ve Yeni Bilgi Teknolojileri: Örgütsel ĠletiĢim Ağları. Ege Akademik BakıĢ Dergisi, 7, 2, Ġzmir.

Açıkalın, A. (1994). Okul Yöneticiliği. Ankara: Pegem Yayıncılık.

Akat, Ġ. Ve Budak. G. (1997). ĠĢletme Yönetimi. Ġzmir: Dokuz Eylül Üniversitesi Yayınları.

AkbaĢ, B. (2008). Örgütsel ĠletiĢimin Örgütsel Bağlılığa Etkisi Üzerine Bir AraĢtırma. YayınlanmamıĢ Yüksek Lisans Tezi, Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Afyon.

Akdur, R. (2003). Sağlık Ocağı Hizmetlerinde Ġzleme, Değerlendirme ve Eğitim Kılavuzu. Ankara: Sağlık Bakanlığı Yayını, No: 56.

Aktan, C. (1999). 2000’li Yıllarda Yeni Yönetim Teknikleri, Ġnsan Mühendisliği, Ġstanbul.

Aksoy, Ġ. (2005). Ġlköğretim Okullarında Görev Yapan Öğretmenlerin Okulda DeğiĢim Yönetiminin GerçekleĢtirilmesinde Örgütsel ĠletiĢimin Rolüne ĠliĢkin Algıları.

YayınlanmamıĢ Yüksek Lisans Tezi, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.

Aras, H. (2002). YĠBO ve PĠO’larla Ġlgili Yönetsel Sorunlar ve Çözüm Önerileri. YayınlanmamıĢ Yüksek Lisans Tezi. Ġnönü Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Malatya.

Arı, A. (2002). Normal, TaĢımalı ve Yatılı Ġlköğretim Bölge Okullarının KarĢılaĢtırılması, Ġlköğretim Uygulamalarının Değerlendirilmesi. Milli Eğitim Dergisi, 15, 153-154.

Arısoy, B. (2007). Örgütsel ĠletiĢimin Motivasyon ve ĠĢ Doyumu Üzerine Etkileri. YayınlanmamıĢ Yüksek Lisans Tezi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ġstanbul.

Atak, M. (2005). Örgütlerde Resmi Olmayan ĠletiĢimin Yeri ve Önemi. Havacılık ve Uzay Teknolojileri Dergisi, 2, (2), 59-67.

Atilla, F. ( 2008). Yönetimde ĠletiĢimin Rolü. (Ġnternetten 03.03.2009 tarihinde indirilmiĢtir). http://www.atillafiliz.com/makale.php.

Bakan, Ġ. ve BüyükbeĢe, T. (2004). Örgütsel ĠletiĢim Ġle ĠĢ Tatmini Unsurları Arasındaki ĠliĢkiler. Akdeniz Üniversitesi Ġ.Ġ.B.F Dergisi, 7, Antalya.

Baker, K. (2006). Organizational Communication. (Ġnternetten 18.04.2009 tarihinde indirilmiĢtir). http://www.au.af.mil/au/awc/awcgate/doe/benchmark/ch13.pdf Bolat, S. (1996). Eğitim Örgütlerinde ĠletiĢim: Hacettepe Üniversitesi Eğitim

Fakültesi Uygulaması. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 12, 75- 80, Ankara.

Boone, L. & Kurtz, D. (2003). Contemporary Business. Thomson-South Western. Bostan, F. (2005). Yatılı Ġlköğretim Bölge Okullarında Toplam Kalite Yönetimi

Uygulamasının Değerlendirilmesi. YayımlanmamıĢ Yüksek Lisans Tezi, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Üniversitesi, Adana.

Bursalıoğlu, Z. (2000). Okul Yönetiminde Yeni Yapı ve Yeni DavranıĢ. Ankara: Ankara Üniversitesi Yayınları, No: 78.

Celep, C. (1992). Ġlkokullarda Yönetici-Öğretmen ĠletiĢimi. Hacettepe Üniversitesi Dergisi- Türkiye‟de Ġlköğretim Sempozyumu, 21-22 Mayıs Bildiriler, 8, 301-316. Ankara.

Çalık, C. ve ġehitoğlu E. (2006). Okul Müdürlerinin Ġnsan Kaynakları Yönetim ĠĢlevlerini Yerine Getirebilme Yeterlikleri. Milli Eğitim Dergisi, 35(170), 94. Çilenti, K. (1988). Eğitim Teknolojisi ve Öğretim. Ankara: Kadıoğlu Matbaası. Dikmen, S. (1990). Türk Milli Eğitim Sisteminde Yatılı Ġlköğretim Bölge Okulu

Uygulaması, Sorunları ve Fonksiyonel Bir Yapıya KavuĢturulması. YayımlanmamıĢ Yüksek Lisans Tezi, TODAIE, Ankara.

Durğun, S. (2006). Örgüt Kültürü ve Örgütsel ĠletiĢim. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 3 (2), 112-132.

EAGM (1991). Eğitimde ArayıĢlar I. Sempozyumu: Bildiri Metinleri. Kültür Koleji Yayınları, No:1, Ġstanbul.

Er, Ġ. (2009). Yatılı Okular. (Ġnternetten 16.04.2009 tarihinde indirilmiĢtir). http://education.ankara.ede.tr/aksoy/eky/ibrahimer.doc.

Erdoğan, Ġ. (1998). ĠĢletmelerde DavranıĢ. Ġstanbul Üniversitesi Yayınları, Ġstanbul. Erdoğan, Ġ (2002). ĠletiĢimi Anlamak. Erk Yayınları, Ankara.

Ergin, A. (1998). Öğretim Teknolojisi ve ĠletiĢim. Anı Yayıncılık, Ankara.

Ergüden , Akın. (1989). ÇağdaĢ ĠletiĢim Felsefesi ve Sorunları. EskiĢehir Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Yayınları.

Erkul, H. (1997). Türkiye’de Yatılı Ġlköğretim Bölge Okulları Yönetici ve Deneticilerinin Verimlilik Ġlkeler Açısından Değerlendirilmesi.

YayımlanmamıĢ Doktora Tezi, Ġnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Malatya.

Filiz, A. (2008). Yönetimde ĠletiĢimin Rolü. ( Ġnternetten 15.04.2010 tarihinde indirilmiĢtir.) http://www.atillafiliz.com/makale.php?id=19

Genç, N. (2005). Yönetim ve Organizasyon. Ġstanbul: Seçkin Yayıncılık.

Güçlü, N. (2000). Sınıfta Etkili Öğrenci ve Öğretmen ĠletiĢiminin Kurulması. Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi, 18 (2), 61-66.

Gülbeyaz, O. (2006). Yatılı Ġlköğretim Bölge Okulları ve Pansiyonlu Ġlköğretim Okullarında Görev Yapan Yönetici ve Öğretmenlerin Örgütsel Stres Kaynakları. YayınlanmamıĢ Yüksek Lisans Tezi, Ġnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Malatya.

Gülnar, B. (2007). Örgütlerde ĠletiĢim ve ĠĢ Doyumu. Konya: Literatürk Yayınları. Günbayı, Ġ. (2007). The Organizational Communication Process Ġn Schools.

Akdeniz Unıversity. Educational Scıences: Theory & Prcatıce, 7 (2), 787-798. Gürgen, H. (1997). Örgütlerde ĠletiĢim Kalitesi. Ġstanbul: Der Yayınları.

Gürüz, D. ve Yaylacı, G. (2004). ĠletiĢimci Gözüyle Ġnsan Kaynakları Yönetimi. Ġstanbul: Medıcat Yayınları.

Hogard, E. & Ellıs, R. (2006). Using Communication Audit to Evaluate Organizational Communication. University of Chester, Evaluation Revıew, 30 (2), 171-187, United Kingdom.

Jensen, M. (2003). Research and Devolopment Report, No:1, 9.

Kaya, B. (2003). BütünleĢik Kurumsal ĠletiĢim. Ankara: Siyasal Kitabevi.

Kılıç, D. (2002). Yatılı Ġlköğretim bölge Okulları Ġle Diğer Ġlköğretim Okullarının Toplumsal Fonksiyonlarını GerçekleĢtirme Düzeylerinin KarĢılaĢtırılması. YayımlanmamıĢ Doktora Tezi, Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Erzurum.

Koçak, K. (1991). Yatılı Ġlköğretim Bölge Okullarında Denetim. YayımlanmamıĢ Yüksek Lisans Tezi, TODAIE, Ankara.

Koçel, T. (2003). ĠĢletme Yöneticiliği. Ġstanbul: Beta Yayınları.

Kovancı, A. (2001). Toplam Kalite Yönetimi. Ankara: Sistem Yayıncılık.

MEB (2003). Yatılı Ġlköğretim Bölge Okulları ve Pansiyonlu Ġlköğretim Bölge Okulları Yönetici Kılavuzu, Ankara: Milli Eğitim Basımevi.

Okkalı, M. (2008). Ġlköğretim okullarında Örgütsel ĠletiĢim Becerilerinin Örgütsel Öğrenmeye Etkisinin Öğretmenler Tarafından Algılanması. YayınlanmamıĢ Yüksek Lisans Tezi, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü,Ġstanbul. Onaran, Oğuz. (1987). ÇalıĢma YaĢamında Güdüleme Kuramları. Ankara

Üniversitesi SBF, Yayın No: 470, Ankara.

Özdemir, P. (2007). Yatılı Ġlköğretim Bölge Okulu Yöneticilerinin Yönetim Süreçlerinde KarĢılaĢtıkları Sorunlar ve Bu Sorunların Olası Çözümlerine ĠliĢkin GörüĢleri. YayınlanmamıĢ Yüksek Lisans Tezi, Abant Ġzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Bolu.

Özgan, H. ve Aslan, N. (2008). Ġlköğretim Okul Müdürlerinin Sözlü ĠletiĢim Biçiminin Öğretmen Motivasyonuna Etkisinin Ġncelenmesi. Gaziantep Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 7 (1), 190-206.

Özgen, E. (2003). ĠletiĢim ve Liderlik. Gaziantep Üniversitesi ĠletiĢim Dergisi, 18, 101-119.

Özkaya, H. (2006). Yatılı Ġlköğretim Bölge Okulu ve Ġlköğretim Okullarında Görev Yapan Öğretmenlerin TükenmiĢlik Düzeylerinin Öğretmenlerin GörüĢleri Açısından KarĢılaĢtırılması. YayınlanmamıĢ Yüksek Lisans Tezi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Çanakkale.

Polatoğlu, A. (1988). Türk Kamu Örgütlerinde Ast ve Üst Arasında ĠletiĢim. Amme Ġdaresi Dergisi, 21, 2, Ankara, 85–98.

Sabuncuoğlu, Z. ve Tüz, M. (2003). Örgütsel Psikoloji. Bursa: Furkan Ofset.

Sabuncuoğlu, Z. ve GümüĢ, M. (2008). Örgütlerde ĠletiĢim. Ġstanbul: Arıkan Yayım. SolmuĢ, T. (2004). ĠĢ YaĢamında Duygular ve KiĢilerarası ĠliĢkiler. Ankara: Beta

Yayıncılık.

Takmaz, ġ. (2009). Ġlköğretim Okullarında Örgütsel ĠletiĢim Düzeyi Ġle Öğretmenlerin Karara Katılma DavranıĢları Arasındaki ĠliĢki. YayınlanmamıĢ Yüksek Lisans Tezi, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Konya.

Tepe, A. (2004). Örgütsel ĠletiĢimin Örgütsel Bağlılığa Etkisi. YayımlanmamıĢ Yüksek Lisans Tezi, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ġstanbul. Tuna, Y. (2008). Örgütsel ĠletiĢim Sürecinde Yöneticilerin Duygusal Zeka

Yeterlikleri. YayımlanmamıĢ Doktora Tezi, EskiĢehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, EskiĢehir.

Tutar, H. (2009). Örgütsel ĠletiĢim. Ankara: Seçkin Yayıncılık. Usluata, A. (1994). ĠletiĢim. Ġstanbul: ĠletiĢim Yayınları.

Ünal, S.(1991). Ġlköğretim Okul Yöneticilerinin Okullarında Motivasyonu Sağlama Etkinlikleri. Ġstanbul: Eğitimde ArayıĢlar I.Sempozyumu Bildiri Metinleri, Kültür Koleji, Yayın No:1. (Ġnternetten 18/05/2009 tarihinde indirilmiĢtir).

http://www.egitimdergi.pamukkale.edu.tr/makale/sayı7/15

Vecchio , R. P. (2006). Organizational Behavior. Thomson South Western.

William, John, W. & Eggland, Steven A. (1991). Örgütlerde ĠletiĢim. Çeviren: Yılmaz BüyükerĢen, ġan Özalp, Hikmet Seçim ve Ali Atıf Bir, EskiĢehir Üniversitesi Yayını, No: 628, EskiĢehir.

Yamak, Oygur. (1998). Kalite Odaklı Yönetim. Ġstanbul: Panel Yayıncılık.

Yatılı Ġlköğretim Bölge Okullarının Yönetimi. (Ġnternetten 10.04.2009 tarihinde indirilmiĢtir). http://tedp.meb.gov.tr.

Yeniçeri, Ö. (2006). Yönetim Süreçlerinin EtkinleĢtirilmesinde Açık Yönetim AnlayıĢının Rolü. Ġstanbul: IQ Yayıncılık.

Yerlisu, T. (2007). Sınıfta ĠletiĢim Sağlama Etkinlikleri. 7. Spor Bilimleri Kongresi, (Ġnternetten 07.04.2009 tarihinde indirilmiĢtir).

http://www.bilalcoban.com/index.php?id=dokuman&islem=oku&yer=2&kat. Yetim, R. (2001). Yatılı Ġlköğretim Bölge Okullarının Mevcut Durumu ve Öğrenci Hizmetleri Yönetimi. YayımlanmamıĢ Yüksek Lisans Tezi, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.

Zıllıoğlu, M. (2003). ĠletiĢim Nedir?. Ġstanbul: Cem Yayınevi.

, ĠletiĢimde Yönetim Unsurları. (Ġnternetten 16.04.2009 tarihinde indirilmiĢtir). www.dersimizkimya.com

http://e-kutuphane.egitimsen.org.tr/pdf/1656.pdf

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji GeliĢtirme BaĢkanlığı Eğitim _Ġstatistikleri http://sgb.meb.gov.tr/istatistik/meb_istatistikleri_orgun_egitim_2006_2007.pdf 16.04.2010

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji GeliĢtirme BaĢkanlığı Eğitim _Ġstatistikleri http://sgb.meb.gov.tr/istatistik/meb_istatistikleri_orgun_egitim_2009_2010.pdf 26.04.2010

EKLER EK-1. Öğretmenlere Uygulanan Anket

Bu anket yatılı ilköğretim bölge okullarındaki öğretmenlerin örgütsel iletiĢimi ile ilgili bilgileri içermektedir. Anketi tamamlamanız 10 dakikanızı alacaktır. Lütfen tüm bölümlerdeki yönergeleri dikkatlice okuyunuz ve size en uygun cevabı iĢaretleyiniz.

A. KiĢisel Bilgiler 1. Cinsiyetiniz ( ) Kadın ( ) Erkek 2. YaĢ

( ) 20 – 30 ( ) 31 – 40 ( ) 41 – 50 ( ) 51 ve üzeri 3. Mesleki kıdem yılınız

( ) 0 – 5 ( ) 6 – 10 ( ) 11–15 ( ) 16 – 20 ( ) 21 ve üzeri 4. Okulunuzdaki öğretmen sayısı

( ) 1 – 10 ( ) 11 – 20 ( ) 21 – 30 ( ) 31 – 40 ( ) 41 ve üzeri 5. Görev yaptığınız yer

( ) Ġlçe ( ) Ġl merkezi 6. Öğrenim durumunuz

( ) Ön lisans ( )Lisans ( )Lisansüstü 7. Yükseköğrenim alanınız

( ) Fen Bilimleri ( ) Sosyal Bilimler 8.Yatılı okulda görev yaptığınız süre

B.OKULDAKĠ ĠLETĠġĠM 1 = Kesinlikle hayır 2 = Hayır 3 = Kararsızım 4 = Evet 5 = Kesinlikle evet SORULAR 1 2 3 4 5

1 Öğretmenler müdüre sorunlarını ve önerilerini iletmek amacıyla kolayca ulaĢabiliyor mu?

2 Müdür, öğretmenlerin daha baĢarılı olması için öğretmenlerine destek veriyor mu?

3 ĠĢiniz en iyi Ģekilde yapma konusundaki çabalarınız müdürünüz tarafından takdirle karĢılanıyor mu?

4 Müdürünüzün, eğitim ve mesleki geliĢiminizle ilgilendiğine inanıyor musunuz?

5 Müdürünüzün, öğretmenlerin sorunlarını yakından izlediğine ve bu sorunları çözmek için yeterince çaba harcadığına inanıyor musunuz?

6 Okulunuzun hedeflerini biliyor musunuz? 7 Okulunuzda kiĢilerarası iletiĢim sağlıklı mıdır?

8 Okulunuzda, idarecilerin öğretmenlerin yanlıĢ hareketlerine gereken tepkiyi gösterdiğini düĢünüyor musunuz?

9 Okulunuzda öğretmenlerin kayırıldığını düĢünüyor musunuz?

10 Okulda meydana gelen değiĢikliklerden zamanında ve yeterince haberiniz oluyor mu?

11 Öğretmenler okulla ilgili sorunlarını daha çok müdürle kiĢisel iliĢkiler kullanarak mı çözüyor?

12 Ġdarecileriniz, ilettiğiniz konu ya da sorunlarınıza iliĢkin geliĢmelerden sizi bilgilendiriyor mu?

13 ĠĢinizi yapmanız için gerekli bilgi, araç- gerece kolaylıkla ulaĢabiliyor musunuz?

14 Okulunuzda kullanılan duyuru gibi yazılı iletiĢim araçlarının dilini anlaĢılır buluyor musunuz?

15 Duyuru gibi yazılı iletiĢim araçları size zamanında ulaĢıyor mu? 16 Genel olarak okulunuzda çalıĢmaktan memnun musunuz?

17 Öğretmenlerin birbirlerini daha yakından tanımaları ve dostça iliĢkiler geliĢtirmeleri için sosyal faaliyetlerle ilgili çalıĢmaları yeterli buluyor musunuz?

18 Sorunlar tartıĢılırken müdür tüm detayları anlatır mı?

19 Öğretmenlerin müdüre ilettiği bilgiler genellikle doğru mudur?

20 ÇalıĢma saatlerinizin yoğunluğu öğrencilerinizle olan iletiĢiminizi engelliyor mu?

21 Öğretmenler genelde müdürle iletiĢimlerinde samimi midir? 22 Müdür öğretmenlerin görüĢlerinin değerli olduğunu ifade eder mi?

23 Öğretmenler iĢleriyle ilgili konularda bir araya gelip tartıĢmak için bol fırsata sahip midir?

24 Müdür sorunlar karĢısında gerçek duygularını ortaya koyar mı? 25 Öğretmenler okul dıĢında da bir araya gelirler mi?

26 Öğretmenler iĢleriyle ilgili olumlu görüĢlerini müdüre iletme fırsatına sahip midir?

28 Müdür öğretmenlerle dürüstçe görüĢ alıĢ-veriĢinde bulunur mu? 29 Öğretmenler kiĢisel problemlerini birbirleriyle paylaĢırlar mı? 30 Öğretmenler yaptıkları iĢlerin ardından müdürden dönüt alırlar mı? 31 Birlikte geçirilen zaman diliminin fazlalığı öğretmenler arasındaki iletiĢimi

güçlendiriyor mu?

32 Okulda olup bitenden genelde haberiniz olur mu?

ÖZGEÇMĠġ

1985 yılında Ankara‟da doğdum. Ġlkokulu 3‟e kadar Adıyaman Emniyet Ġlköğretim Okulu‟nda,4.sınıfı Ġstanbul Yenibosna Ġlköğretim Okulu‟nda, 5. sınıfı Ġstanbul Tüccar ve sanayiciler Ġlköğretim Okulu‟nda, Ortaokul Ġstanbul Doğa Ġlköğretim Okulunda, Liseyi Ġstanbul Fatih Vatan Anadolu Lisesi‟nde okudum. 2003 yılında Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü kazanarak 2007 yılında mezun oldum. Aynı yıl Maden Asım Sürücü YĠBO‟da sınıf öğretmeni olarak göreve baĢladım. 2007 yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Bölümü‟nde yüksek lisansa baĢladım. Halen aynı okulda görevime devam etmekteyim.