• Sonuç bulunamadı

TOPLANTI DÖNEMİ 2016/ EYLÜL

TARİHİ 01.09.2016

GÜNÜ PERŞEMBE

TOPLANTI 09

BİRLEŞİM 09

OTURUM 09

KARAR NO 127

MADDE 19

Teklif Eden Müdürlük İMAR KOMİSYONU Tarih ve No 12.08.2016

Konusu Gülabibey Mahallesi, 271 ada, 17 nolu parselde plan değişikliği.

K A R A R :

Başkan, Gülabibey Mahallesi, 271 ada 17 parsel ve yakın çevresi için plan müellifince hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi İmar Komisyonunca yapılan incelemede;

Güncel İmar planlarında; 271 ada 17 nolu parsel İbadet Yeri, Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Özel Eğitim Alanı, Park ve Konut alanı olarak planlıdır.

Plan değişikliği teklifinde;

271 ada 17 nolu parselin Özel Eğitim Alanı olarak planlı kısmı ve 17 nolu parselin doğusunda yer alan Park, Çocuk Bahçesi olan kısmın bir bölümü ile birlikte yaklaşık 10.000 m² lik alan Emsal:

1.20, Yençok: 15.50 metre yapılaşma koşullarında “Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı” (Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi) olarak planlanmıştır.

Ayrıca Bağcılar 4. Cadde ve Bağcılar 73. Sokak kesişimin de yer alan kavşak Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda yeniden düzenlenen İmar Komisyon Raporunu oya sunmuştur.

Yapılan işaretle oylama sonunda; Gülabibey Mahallesi, 271 ada 17 parsel ve yakın çevresi için plan müellifince hazırlanan 1/5000 ölçekli (NİP; 7560,8) nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli (UİP;7562,11) uygulama imar planı, 3194 Sayılı İmar Kanunun 8/b maddesi gereğince Meclisce OY BİRLİĞİYLE onanmıştır.

Meclis Başkanı

Belediye Başkan V. Katip Katip

Zeki GÜL İsmail AKGÖZ Süreyya DAŞCI COŞGUNSU

T.C.

Konusu Hitit Üniversitesi kuzey kampusu ve İlice Bağları arasında plan değişikliği.

K A R A R :

Başkan, İlice Mahallesi sınırları içerisinde, Çevre Yolu, Dr. İlhan Gürel Cadde, Binevler 1.

Cadde ve Hitit Üniversitesi Kuzey Kampüsü arasında kalan İlice Bağları için plan müellifince hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifine ilişkin İmar Komisyonunca yapılan incelemede;

Güncel İmar planlarında; plan değişikliğine konu alan Taks: 0.08, Kaks: 0.16, hmax: 6.50 yapılaşma koşullarında Bağ Alanı olarak planlı olduğu,

Plan notlarında ise;

• İfraz ile yeni oluşacak parsellerde parsel büyüklüğü 1000 m² ‘den az olamaz.

• Zemin üstündeki katta, zemin katta uygulanan TAKS’ın yarısını aşmamak şartıyla sundurma yapılabilir. Sundurma genişlikleri 1.50 metreyi geçemez. Taban Alanına kolon oluşturularak sundurma yapılamaz.

• 1000 m² büyüklükteki parselde bir ailenin yaşamasına elverişli bir birim konut yapılabilir.

Dış bağlantı yapılarak veya başka bir şekilde birden fazla konut kullanımı oluşturulmaz, kat irtifakı yapılamaz.

• İki farklı parsel tevhit edilmeksizin, her iki parsel maliklerinin noter tasdikli muvafakatı bulunması halinde Bitişik Nizam yapı yapabilirler.

• İki kattan fazla inşaat yapılamaz. Çatı piyesi yapılabilir.

• Parsellerin sınırlarına yapılacak duvar yüksekliği yönetmeliğin öngördüğü yüksekliği aşamaz.

• Parsel içinde bina haricinde yapılacak müştemilat binaları toplam inşaat alanına dahildir.

• Bu alanda öngörülen bir parselde yapılabilecek toplam inşaat alanı 250 m² yi geçemez hükmü kaldırılmıştır.

• Toplam inşaat alanında meydana gelen artışın Belediye hizmetlerine getireceği yük dikkate alınarak Değişim Ortaklık Payı alınır.

Şeklinde plan notu bulunduğu yapılan incelemelerde tespit edilmiştir.

Plan değişikliği teklifinde;

• Enerji nakil hatları ve koruma kuşakları altında kalan parsellerde ilgili kurum ve/veya kuruluştan uygun görüş alınmadan yapılaşma yapılamaz.

• İfraz ile oluşturulacak parsellerde parsel büyüklüğü 1000 m²’den küçük, parsellerin yola bakan cepheleri 20 m. den dar olamaz.

• 1000 m² büyüklükteki parselde bir ailenin yaşamasına elverişli bir birim konut yapılabilir.

Dış bağlantı yapılarak veya başka bir şekilde birden fazla konut kullanım oluşturulamaz, kat irtifakı / mülkiyeti kurulamaz.

• Ancak parsellerin tek ada tek parsel oluşacak şekilde tevhit edilmesi (birleştirilmesi) durumunda site tarzı yapılaşmalara müsaade edilir. Tek ada/parsel şeklinde oluşan parseller üzerinde apartman tarzı yapılaşmaya (Dikey kat İrtifakı/Mülkiyeti) izin verilmeyecek olup yatay (yaygın) Kat İrtifakı/Mülkiyeti kurularak bir parsel üzerinde birden fazla yapılaşmaya izin verilir ancak her bir bağımsız bölüm (Bina) arası mesafe min. 10.00 metre olacaktır. Parsel üzerindeki bağımsız bölüm kadastral parsellerde 5’er metre çekme mesafesi uygulandığında çekme mesafelerinin içerisinde kalan kısmın yapılaşmaya uygun olmaması ve çekme mesafelerinin içerisinde kalan alanın genişliği en geniş bölümde 6 metrenin altına düşmesi durumunda parsel şekilleri de göz önünde bulundurularak yan bahçe çekme mesafeleri 3 metreye düşürülebilir. Çekme mesafelerini belirlemeye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkili olup çekme mesafeleri imar çapında belirlendiği şekli ile uygulama yapılır.

• İki parsel tevhit edilmeksizin, her iki parsel maliklerinin noter tasdikli muvafakatı bulunması halinde bitişik yapı yapabilirler.

• Yapılar; yapı yaklaşma mesafeleri ihlal edilmemek şartı ile parselin istenilen yerine yapılabilir.

• Yapıların yola yaklaşma mesafesi planda öngörüldüğü ölçüde ise yoldan kotlandırma yapılır. Aksi takdirde yola yaklaşma mesafesinin daha fazla olması durumunda kotlandırma tabii zeminden yapılır. Kottan dolayı bodrum kat tabii zeminde açığa çıkarılamaz.

• İki kattan fazla inşaat yapılamaz. Çatı piyesi yapılabilir.

• Parsellerin sınırlarına yapılacak duvar yüksekliği yönetmeliğin öngördüğü yüksekliği aşamaz.

• Parsel içinde bina haricinde yapılacak müştemilat binaları toplam inşaat alanına dahildir.

• Toplam inşaat alanında meydana gelen artışın Belediye hizmetlerine getireceği yük dikkate alınarak Değişim Ortaklık Payı alınır. Şeklinde İmar Komisyon Raporunu oya sunmuştur.

Yapılan işaretle oylama sonunda; İlice bağları için plan müellifince hazırlanan 1/5000 Ölçekli (NİP; 5791,2) Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli (UİP; 5792,3) uygulama imar planı

T.C.

ÇORUM BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

TOPLANTI DÖNEMİ 2016/ EYLÜL

TARİHİ 01.09.2016

GÜNÜ PERŞEMBE

TOPLANTI 09

BİRLEŞİM 09

OTURUM 09

KARAR NO 129

MADDE 21

Teklif Eden Müdürlük İMAR KOMİSYONU Tarih ve No 26.08.2016

Konusu Çepni Mahallesi, 4202 nolu adada plan değişikliği.

K A R A R :

Başkan, Çepni Mahallesi, 4202 nolu ada için plan müellifince hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi İmar Komisyonunca yapılan incelemede;

Güncel İmar planlarında;

4202 nolu adanın Ayrık Nizam 3 kat, Taks:0.40 Kaks:1.20 yapılaşma koşullarında “Konut Alanı” olarak planlı olduğu,

Plan değişikliği teklifinde;

•4202 nolu adanın Emsal:2.00, Yençok: Serbest yapılaşma koşullarında “Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı” olarak planlandığı, yapı yaklaşma mesafelerinin tüm cephelerden 5’er metre olarak planlandığına ilişkin İmar Komisyon Raporunu oya sunmuştur.

Yapılan işaretle oylama sonunda; Çepni Mahallesi, 4202 nolu ada için plan müellifince hazırlanan 1/5000 Ölçekli (NİP; 8329,27) Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli (UİP; 7571,31) Uygulama İmar Planı, 3194 Sayılı İmar Kanunun 8/b maddesi gereğince Meclisce OY BİRLİĞİYLE onanmıştır.

Meclis Başkanı

Belediye Başkan V. Katip Katip

Zeki GÜL İsmail AKGÖZ Süreyya DAŞCI COŞGUNSU

T.C.

Konusu İlice Mahallesi, 115 pafta, 93 nolu adada plan değişikliği.

K A R A R :

Başkan, İlice Mahallesi 115 pafta 93 nolu adanın bir kısmı için plan müellifince hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifine ilişkin;

İmar Komisyonumuzca yapılan incelemede;

Güncel İmar planlarında; Plan değişikliğine konu alan Taks: 0.08, Kaks: 0.16, hmax: 6.50 yapılaşma koşullarında Bağ Alanı ve Emsal: 0.25 Yençok: 12.50 yapılaşma koşullarına sahip Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı olarak planlı olduğu görülmektedir.

Plan değişikliği teklifinde;

• Parsellerin yapılaşma koşulları TAKS:0.12, KAKS:0.24, Yençok: 2 kat olarak yeniden düzenlenmiş olup Düşük Yoğunluklu Konut Alanı (Bağ Alanı) olan kullanım kararında bir değişiklik yapılmadığı ve Sosyal ve Kültürel Tesis alanında Bağ Alanı olarak planlandığı, değişiklik sınırları içerisinde kalan yollar tamamının 10 metre olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir.

Plan notlarında ise;

*1/1000 ölçekli Çorum (Merkez) İlice Bağları Uygulama İmar Plan Revizyon sınırları dahilinde kalan alanda bu planının yürürlüğe girdiği tarihten önceki plan ve plan notlarının tamamı bu plan yürürlüğe girdiği andan itibaren hükümsüz olup bu plan ve plan hükümleri kapsamında yer almayan konularda: 3194 Sayılı İmar Kanunu Ve Bu Kanunun ilgili yönetmelikleri, 2872 Sayılı Çevre Kanunu Ve Uygulama Yönetmelikleri, Planlı Planlar Tip İmar Yönetmeliği ve diğer ilgili mevzuat hükümlerine uyulacaktır.

*Enerji nakil hatları ve koruma kuşakları altında kalan parsellerde ilgili kurum ve/veya kuruluştan uygun görüş alınmadan yapılaşma yapılamaz.

*İfraz ile oluşturulacak parsellerde parsel büyüklüğü 1000 m²’den küçük, parsellerin yola bakan cepheleri 20 metreden dar olamaz.

*1000 m² büyüklükteki parselde bir ailenin yaşamasına elverişli bir birim konut yapılabilir. Dış bağlantı yapılarak veya başka bir şekilde birden fazla konut kullanım oluşturulamaz, kat irtifakı / mülkiyeti kurulamaz.

*Ancak parsellerin tek ada tek parsel oluşacak şekilde tevhit edilmesi (birleştirilmesi) durumunda site tarzı yapılaşmalara müsaade edilir. Tek ada/parsel şeklinde oluşan parseller üzerinde apartman tarzı yapılaşmaya (Dikey kat İrtifakı/Mülkiyeti) izin verilmeyecek olup yatay (yaygın) Kat İrtifakı/Mülkiyeti kurularak bir parsel üzerinde birden fazla yapılaşmaya izin verilir ancak her bir bağımsız bölüm (Bina) arası mesafe min. 10.00 metre olacaktır. Parsel üzerindeki bağımsız bölüm sayısı her 1000m² için max. 1 adet olarak belirlenecektir. Ayrıca site tarzı yapılaşmalarda parsel büyüklüğünün min. her 40 m²sine 1 ağaç hesabı oluşacak şekilde ağaç dikilecektir. Site tarzı yapılaşmalarda her bir bağımsız bölüm için 1 araç olacak şekilde otopark ihtiyacı belirlenecek ve otopark ihtiyaçları parsel içerisinde karşılanacaktır.

*Komşu parsellere ve yollara minimum yaklaşma mesafesi 5 metredir. Ancak mevcut kadastral parsellerde 5’er metre çekme mesafesi uygulandığında çekme mesafelerinin içerisinde kalan kısmın yapılaşmaya uygun olmaması ve çekme mesafelerinin içerisinde kalan alanın genişliği en geniş bölümde 6 metrenin altına düşmesi durumunda parsel şekilleri de göz önünde bulundurularak yan bahçe çekme mesafeleri 3 metreye düşürülebilir. Çekme mesafelerini belirlemeye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkili olup çekme mesafeleri imar çapınca belirlendiği şekli ile uygulama yapılır.

*İki parsel tevhit edilmeksizin her iki parsel maliklerinin noter tasdikli muvafakati bulunması halinde bitişik yapı yapabilirler.

*Yapılar; yapı yaklaşma mesafeleri ihlal edilmemek şartı ile parselin istenilen yerine yapılabilir.

*Yapıların yola yaklaşma mesafesi planda öngörüldüğü ölçüde ise yoldan kotlandırma yapılır.

Aksi takdirde yola yaklaşma mesafesinin daha fazla olması durumunda kotlandırma tabii zeminden yapılır. Kottan dolayı bodrum kat tabii zeminde açığa çıkarılamaz.

*İki kattan fazla inşaat yapılamaz. Çatı piyesi yapılabilir.

*Parsellerin sınırlarına yapılacak duvar yüksekliği yönetmeliğin öngördüğü yüksekliği aşamaz.

*Parsel içinde bina haricinde yapılacak müştemilat binaları toplam inşaat alanına dahildir.

*Toplam inşaat alanında meydana gelen artışın Belediye hizmetlerine getireceği yük dikkate alınarak Değişim Ortaklık Payı alınır. Şeklinde İmar Komisyon Raporunu oya sunmuştur.

Yapılan işaretle oylama sonunda; İlice Mahallesi 115 pafta 93 nolu adanın bir kısmı için plan müellifince hazırlanan 1/5000 Ölçekli (NİP;5791,3) Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli (UİP;5792,4) uygulama imar planı değişikliği teklifi, 3194 Sayılı İmar Kanunun 8/b maddesi gereğince Meclisce OY BİRLİĞİYLE onanmıştır.

Meclis Başkanı

Belediye Başkan V. Katip Katip

Zeki GÜL İsmail AKGÖZ Süreyya DAŞCI COŞGUNSU

T.C.

Teklif Eden Müdürlük İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ Tarih ve No 29.08.2016 / 3135

Konusu Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık tesisleri kurulumu ve çalışma şartları.

K A R A R :

Başkan, Çorum Merkez mücavir alın sınırları içerisinde büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık tesisleri kurulumu ve çalışma şartları düzenlenmesine ilişkin İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün teklifini oya sunmuştur.

Yapılan işaretle oylama sonunda;

Benzer Belgeler