• Sonuç bulunamadı

C. SELF-SERVİS ANA EKRAN VE MENÜ BAŞLIKLARI

1. Çalışan Bilgileri

Bu menü başlığı altında ulaşacağınız bilgiler şirket kayıtlarındaki personel sicil kartına ilişkin bazı detay ve bilgileri içermektedir. Çalışan Bilgileri menü başlığının altındaki tüm alt başlıkları aşağıda inceleyebilir ve ne gibi işlemleri gerçekleştirebileceğinizi görebilirsiniz.

a. Personel Kartı

6

Şirket organizasyonunda bulunduğunuz unvan-görev, işe giriş, yönetici bilgileri gibi ayrıntıları görüntüleyebileceğiniz alandır. Bu alanda herhangi bir değişiklik yapılmamaktadır. Bu alanlara bilgi girişleri yalnızca İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. (Resim; Ekran-003-a)

(Ekran-003-a)

b. Kimlik Kartı Bilgileri (Nüfus Bilgileri)

Bu alan nüfus cüzdanınızda bulunan tüm kişisel bilgilerinizi içermektedir. Güncel olmadığını veya hatalı olduğunu düşündüğünüz kimlik bilgilerinizi mevcut nüfus cüzdanınıza göre güncelleyebilirsiniz. Yapmış olduğunuz güncelleme sonrasından girilen bilgilerin doğruluğunun kontrol ve teyit edilmesi için nüfus cüzdanınızın fotokopisini e-mail ya da posta yolu ile bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları Bölümüne ulaştırmanız gerekmektedir. İlgili birime ulaşan nüfus cüzdanı fotokopisi üzerinden sisteme giriş yapmış olduğunuz bilgiler kontrol edilir ve hatalı/eksik bir bilgi yok ise onay işlemi gerçekleştirilerek “Kimlik Kartı Bilgileriniz” otomatik olarak güncellenir. Ek olarak erkek çalışanların askerlik bilgileri de yine bu ekranda yer almaktadır. (Resim; Ekran-003-b)

(Ekran-003-b)

7

c. Adres Bilgileri

İşe başlarken veya ikametgâh değişiklikleri olduğunda bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları Bölümüne yazılı olarak beyan ettiğiniz adres bilgilerinizin bulunduğu kişiye özel bir alandır. Bu alanda eski adres bilgilerinizi güncelleyebilir ya da değişiklik yapabilirsiniz. Adres değişikliklerinde adres belgenizi e-mail ya da posta yolu ile bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları Bölümüne ulaştırmanız gerekmektedir. İlgili birim tarafından yapılan kontrol sonrasında teyit onayı verilir ve adres bilgileriniz otomatik olarak güncellenir. Ayrıca telefon, e-mail, kişisel e-posta ve çalışan yakın bilgileri de bu ekranda yer almakta olup, yine aynı ekrandan güncellenebilmektedir.

>> Düzenlemeye izin verilen tüm alanlarda gerekli veri girişi ve güncellemeleri yaparak “Kaydet”

butonuna tıkladığınızda süreç bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları onayına düşmektedir. Resmi bilgi ve belge içeren bilgilerin teyidi için gerekli evrak ve bilgilerin en kısa sürede bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları Bölümüne ve ya birimlerine iletmeniz gerekmektedir. (Resim; Ekran-004)

(Ekran-004)

d. Eş Bilgileri

Evli çalışanların eşine ait bilgileri, çalışma durumunu ve vergi indirimine dahil olup olmadığını bu ekrandan güncelleyebilmektedir. Güncelleme sonrasında “AGİ Formu(Aile Geçim indirim Formu)”

doldurulması yasal bir zorunluluktur. Güncelleme ya da ek bir bilgi girilmesi durumundan AGİ Formu doldurularak e-mail ya da posta yolu ile İnsan Kaynakları Bölümüne ulaştırmanız gerekmektedir. İlgili birim tarafından yapılan kontrol sonrasında teyit onayı verilir ve eş durum bilgileriniz otomatik olarak güncellenir.

>> Düzenlemeye izin verilen tüm alanlarda gerekli veri girişi ve güncellemeleri yaparken “Kaydet” “Sil”

işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. “Onayla” butonuna tıkladığınızda süreç bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları onayına düşmektedir. Resmi bilgi ve belge içeren bilgilerin teyidi için gerekli evrak ve bilgilerin en kısa sürede bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları Bölümüne ve ya birimlerine iletmeniz gerekmektedir. (Resim; Ekran-005)

8

(Ekran-005)

e. Çocuk Bilgileri

Çalışanlar çocuklarına ait bilgileri, tahsil durumunu ve vergi indirimine dahil olup olmadığını bu ekrandan güncelleyebilmektedir. Güncelleme sonrasında “AGİ Formu(Aile Geçim indirim Formu)”

doldurulması yasal bir zorunluluktur. Güncelleme ya da ek bir bilgi girilmesi durumundan AGİ Formu doldurularak e-mail ya da posta yolu ile İnsan Kaynakları Bölümüne ulaştırmanız gerekmektedir.

Kontrol sonrasında teyit onayı verilir ve çocuk durum bilgileriniz otomatik olarak güncellenir.

>> Düzenlemeye izin verilen tüm alanlarda gerekli veri girişi ve güncellemeleri yaparken “Kaydet” “Sil”

işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. “Onayla” butonuna tıkladığınızda süreç bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları onayına düşmektedir. Resmi bilgi ve belge içeren bilgilerin teyidi için gerekli evrak ve bilgilerin en kısa sürede bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları Bölümüne ve ya birimlerine iletmeniz gerekmektedir. (Resim; Ekran-006)

(Ekran-006)

9

f. Eski İşyeri Bilgileri

Bir önceki işyerinize ait genel bilgilerin yer aldığı ekrandır. Eski işyerinize ait bilgileri bu ekrandan girebilir mevcut olan bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Bildiriminiz sonrasında teyit onayı verilmesinin ardından bu alandaki bilgileriniz otomatik olarak güncellenir.

>> Düzenlemeye izin verilen tüm alanlarda gerekli veri girişi ve güncellemeleri yaparken “Kaydet” “Sil”

işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. “Onayla” butonuna tıkladığınızda süreç bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları onayına düşmektedir. Resmi bilgi ve belge içeren bilgilerin teyidi için gerekli evrak ve bilgilerin en kısa sürede bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları Bölümüne ve ya birimlerine iletmeniz gerekmektedir. (Resim; Ekran-007)

(Ekran-007)

g. Yabancı Dil Bilgileri

Yabancı Dil Bilgilerinizi bu alanda görüntüleyebilir, yeni bilgi girebilir ve seviye durumunu belirtebilirsiniz. Mevcut yabancı dil bilgisini de yine bu alandan güncelleyebilirsiniz.

>> Düzenlemeye izin verilen tüm alanlarda gerekli veri girişi ve güncellemeleri yaparken “Kaydet” “Sil”

işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. “Onayla” butonuna tıkladığınızda süreç bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları onayına düşmektedir. Resmi bilgi ve belge içeren bilgilerin teyidi için gerekli evrak ve bilgilerin en kısa sürede bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları Bölümüne ve ya birimlerine iletmeniz gerekmektedir. (Resim; Ekran-008)

(Ekran-008)

10

h. Tahsil Bilgileri

Öğrenim gördüğünüz ve görmekte olduğunuz okul/tahsil bilgilerini bu alanda görüntüleyebilir, yeni bilgi ekleyebilir ve mevcut bilgileri yine bu alandan güncelleyebilirsiniz.

>> Düzenlemeye izin verilen tüm alanlarda gerekli veri girişi ve güncellemeleri yaparken “Kaydet” “Sil”

“Düzelt” işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. “Onayla” butonuna tıkladığınızda süreç bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları onayına düşmektedir. Resmi bilgi ve belge içeren bilgilerin teyidi için gerekli evrak ve bilgilerin en kısa sürede bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları Bölümüne ve ya birimlerine iletmeniz gerekmektedir. (Resim; Ekran-009)

(Ekran-009)

i. Kurs ve Seminer Bilgileri

Katılım sağladığınız tüm kurs ve seminer bilgilerini bu alanda görüntüleyebilir, yeni bilgi ekleyebilir, mevcut kur bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

>> Düzenlemeye izin verilen tüm alanlarda gerekli veri girişi ve güncellemeleri yaparken “Kaydet” “Sil”

işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. “Onayla” butonuna tıkladığınızda süreç bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları onayına düşmektedir. Resmi bilgi ve belge içeren bilgilerin teyidi için gerekli evrak ve bilgilerin en kısa sürede bağlı bulunduğunuz İnsan Kaynakları Bölümüne ve ya birimlerine iletmeniz gerekmektedir. (Resim; Ekran-010)

(Ekran-010)

11

j. AGİ Formu

Asgari Geçim İndirim Formunun güncel haline bu alandan ulaşabilir, eş ve çocuk bilgilerinde yaptığınız değişiklikleri bu formun dökümünü alarak ilgili alanların doldurulmasının ardından imzalayarak İnsan Kaynakları Bölümüne iletebilirsiniz.

*** Çalışma Bilgileri menü adımında karşılaşacağınız sorunlar için, lütfen kullanım kılavuzunun en sonunda bulunan “Self-Servis Modülü Destek Sayfasına” gidiniz.

Benzer Belgeler