• Sonuç bulunamadı

NA ZIM HÝK MET – AH MED A RÝF ET KÝN LÝ ÐÝ Her Alaný Politikleþtirmek

Çu ku ro va… Bu ra da bü tün can lý lar sý cak lý ðý ný Ak de niz’den a lýr. Yi ðit tir, sý cak týr Çu ku ro va hal -ký. To ros lar gi bi dim dik a yak ta dýr dö vü þen ler, baþ eð mez ler. Ça lýþ kan dýr Çu ku ro va hal ký, al ný nýn te riy le su lar top rak la rý ný, top rak ye -þil le nir, fi liz le nir ve mey ve si ni tüm in san lý ða su nar. Ýþ te Ay su nu -muz böy le si ne yi ðit, baþ eð mez ve sý cak bir mem le ke tin i çin den çýk -mýþ ve tüm dün ya, Tür ki ye K. Kür dis tan iþ çi ve e mek çi halk la rý i çin dev ri mi bu top rak la ra na kýþ na kýþ iþ le me ye a da mýþ tý ha ya tý ný…

Li se de mü ca de le ye baþ la yan Ay sun yol daþ, ka fa sýn da ki so ru la rý çö zü me ka vuþ tur du ve 9 Ey lül ü ni ver si te si ni ka zan -ma sýy la bir lik te kav ga ya hiç te red düt süz a týl dý. Ýz mir’de kal mýþ ol du ðu 1 yýl bo yun -ca DÖB’ ün tüm ça lýþ ma la rý na ka týl dý ve so rum lu luk lar üst len di. Ký sa bir sü re To -kat’ta ör güt lü bir mü ca de le yü rüt me si ne kar þýn e lin de bu lu nan her þey le be ra ber ken di sin den de çok þey ka ta rak ça lýþ ma yü rüt tü. Ü ze ri ne al dý ðý so rum lu luk la rýn hep si ni te red düt süz ve ek sik siz can la baþ -la ça lý þa rak ye ri ne ge tir di. Bu lun du ðu her a lan da yap tý ðý her iþ te ay ný so rum lu luk ve ay ný ö zen ay ný il giy le ça lýþ ma sý il gi len di ði ve gö rüþ tü ðü in san lar da hay ran lýk bý ra ký yor du. Mü ca de le si ni 94 son ba ha rý i ti ba

-rýy la Ýs tan bul’da sür dür me ye baþ la dý. Ýç sa va þýn þid det len di ði bu yýl lar da Ay su nu muz Ýs tan bul so kak la rý na ba har ha va sý ge tir di. Bu dö nem ler de Genç E kin Sa nat Mer ke zi ve DÖB’ün ça lýþ ma la rý ný da ak tif o la rak sür dür mek tey di. Ay su nu muz sý cak kan lý lý ðý ve ca na ya kýn lý lý ðýy la her yaþ tan in san la çok ra hat di ya log ku ru yor du; bu ö zel li ðin den ö tü rü a i le ler de o nu ken di ço -cuk la rý gi bi sa hip len di ler. 1 Ma yýs ta 1 Ma yýs A la ný na Tak si me di yen Le ni nist ler 95’te tüm en gel le me le re kar þýn pan kart ve slo gan lar la Tak si me çýk tý lar. Ýlk de fa bu ra da gö zal tý na a lýn dý.

Bu 1 Ma yýs tan son ra çe þit li ey lem ler de gö zal tý lar ya þa ya cak tý.

Bir de fa sýn da po li sin o nu yýl dýr mak a maç lý key fi o la rak gö zal -tý na al dý ðýn da gör dü ðü iþ ken ce ler den ö tü rü ko lu sa kat ka la cak a ma ça lýþ ma la rý ný ak sat ma dan yýl ma dan de vam et ti re cek ti. Ýlk tu tuk lan ma sý 96 yý lý nýn þu bat a yýn da ol du. Tu tuk la nýp Bay ram -pa þa ce za e vin de kal dý. 20 Ma yýs ta baþ la yan ve ö lüm o ru cu na çev ri len ey le min ilk gün le rin de tah li ye ol du. Aç lýk gre vi nin baþ la dý ðý o ge ce þun la rý yaz mýþ tý. “Ha ya tým da ilk de fa u zun sü re li bir aç lýk gre vi ne baþ lý yo rum çok he ye can lý yým mut la ka ba þa ra ca ðý mý za i na ný yo rum.” Ay su nu muz o yýl bu yü rü yü þü tah li ye o lu þuy la ka çýr mýþ tý. A ma yýl lar son ra yi ne des tan sý bir yü rü yüþ te za fe re u la þan bir ok o la cak tý. Týp ký çok sev di ði Ký zýl de -ri li le -rin ok la rýn dan bi -ri gi bi. Ce za e vin den tah li ye o lun ca yi ne dört el le iþ le re sa rýl dý. Bu dö nem de Dev rim ci E mek der gi si nin ya zý iþ le ri so rum lu su ol muþ tu. Genç E kin ça lýþ ma la rý na bir de der gi nin ça lýþ ma la rý ek len miþ ti.

97’ de ye ni den tu tuk lan dý ve bu se fer Üm ra ni ye ce za e vin -de ký sa bir sü re kal dý. Tu tuk lan mak o nun i çin bir ilk -de ðil di.

Yýl lar son ra Ýz mir’ e gi der ken kav ga da da ha da çe lik leþ miþ, yoð rul muþ tu. Mart E kin Sa nat Mer ke zi nin fa a li yet le ri ni ha re ket li ve yo ðun ça lýþ ma la rý ný hiç ak sat ma dan yü rüt tü. O pe ras yon lar, mü ca de le nin sert li ði o nun tek ba þý na ça lýþ ma la rý üst

-len me si ni ge tir miþ ti. Ve Ay su nu muz Ýs tan bulÝz mir yol la rýn da kav -ga da ye ni de ne yim ler el de e der ken genç in san la rý kav ga ya ye tiþ ti -ri yor du. Da ðý la ný, yý ký la ný sa býr la e mek le, fe day la ye ni den in þa et mek, var o la ný i le ri ye ta þý mak Ay su nu mu zun ký sa ve ha re ket li ya þa -mý ný tek bir cüm le de ö zet ler.

Ko þul lar da ha faz la le gal a lan da mü ca de le et me si ne o la nak ver -me yin ce il le gal a la na geç ti. An cak üst üs te ge len o pe ras yon lar, yo ðun ta kip ler so nu cu çok ký sa ka la bil di bu a lan da. 99 A ra lýk a yý yi ne Üm ra ni ye zin da nýn day dý.

Ýþ ken ce le rin a ra sýn dan hep o dim dik ba þýy la ge çip, sým sý cak gü len yü züy le ku cak la dý yol daþ la rý ný. Ce za e vin de de fa a li -yet le ri ni sür dür mek tey di. O ü re tim den bir baþ ka sý na o grev den bir baþ ka gre ve ko þuþ tur mak tay dý. Fa þizm e zi len le rin ik -ti dar yü rü yü þü ne kan i çin de boð ma plan la rýy la zin dan lar da kat li am la ra yö -ne lik Çan ký rý, Bur dur, Ber ga ma’yla çok da ha ge niþ çap lý bir sal dý rý nýn ha zýr lý ðý i çin de ol du ðu nun sin ya li ni ve rir ken dev -rim ci ve ko mü nist tut sak lar da o bü yük ka pýþ ma ya bi le di ler si lah la rý ný. Ay sun yol da þý mýz Le ni nist Par ti nin bu sü re ci de -ðer len di ri þi nin son de re ce bi lin cin dey di.

Zor lu bir sü reç o la ca ðý ný bi li yor du. Za fer i çin her þe yi yap ma ya ha zýr dý. Ay sun yol da þý mýz Le ni nist Par ti ye da ha o za man dan bil dir miþ ti Ö lüm O -ru cu gö nül lü sü ol du ðu nu. Ay sun yol daþ Le ni nist Par ti nin ilk Ö lüm O ru cu gö nül lü le rin den di. 19 A ra lýk sal dý rý sýn da Ay sun yol da þý mýz san ki bir ran de vu ya gi der ce si ne ra hat bir sý ra ne fe -ri nin sa de li ðiy le yi ðit ti ve cü ret le en ö nün de al dý ye -ri ni. Bü yük bir di sip lin ve so ðuk kan lý lýk la yap ma sý ge re ke ni ya par, her i þe koþ ma ya ha zýr, her an te tik te coþ ku ve se vinç le yü rü tür kav ga -yý. Ö lü mün o çok ya kýn ol du ðu sa yý sýz an la rýn bi rin de sým sý ký tu tup yol daþ el le ri ni a vuç la rýn da “yol daþ lar bu ra da siz ler le ol -mak tan çok mut lu yum yol daþ la rý mý par ti mi çok se vi yo rum“ der ý þýl tý lý göz le riy le. Dö vüþ me nin, fa þiz mi zin dan lar da bir kez da -ha yen me nin sa býr sýz coþ kun lu ðu nu Ö lüm O ru cu na baþ la dý ðý gün ler de ve ay lar da sür dür dü.

Ay sun yol daþ Ö lüm O ru cu ey le mi nin 186. gü nün de 26 Ha zi ran 2001 ta ri hin de ö lüm süz leþ ti. Ay su nu mu zun mem le ke ti o lan A da na’ da biz ler de yol da þý mý zýn ya rat tý ðý kav ga nýn fi liz le ri ni Çu ku ro va top rak la rý na di ki yo ruz. Yol da þý mý zýn ya rat tý ðý de -ðer le ri her za man en yük sek le re ta þý yo ruz. De niz ler den ve 13 Mart Sa vaþ çý la rýn dan al dý ðý ký zýl bay ra ðý en yük sek ler de ta þý -yan Ay sun yol daþ bu bay ra ðý ö lüm süz le þe rek biz yol daþ la rý na dev ret ti. Biz Le ni nist ler on la rýn gös ter di ði bu yol dan gi de ce ði mi ze ve biz le re bý rak týk la rý dev ri min ký zýl bay ra ðý ný bur ju va zi -nin burç la rý na di ke ce ði miz gü ne o lan i nan cý mýz la dev ri mi bu top rak la ra na kýþ na kýþ iþ le ye ce ðiz.

AY SUN YOL DAÞ Ö LÜM SÜZ DÜR!

ÞAN OL SUN DEV RÝM YO LUN DA Ö LÜM SÜZ LE ÞEN LE RE!

ZÝN DAN LAR YI KIL SIN TUT SAK LA RA ÖZ GÜR LÜK!

DE NÝZ LE ÞEN YOL DAÞ LA RI MIZ LA ZA FE RE KA DAR DA Ý MA!

A dana’dan Leninistler

Aysunumuz

Yeni Evrede

Mücadele Birliði

AYIÞIÐIMIZ...

AYSUNUMUZ..!

Benzer Belgeler