• Sonuç bulunamadı

a)Yürütme Kurulu; Başkan, Genel Sekreter, Kadın, Gençlik ve Engelli Meclis Başkanlarının da yer aldığı en az 11 kişiden oluşur.

b)Yürütme Kuruluna Yönergenin 8 inci maddesinde sayılan kişiler seçilebilir,

c)Yürütme kurulu üyelerinin seçimleri gizli oy, açık sayım esasına göre yapılır. Elle yazılan oy pusulasında en fazla 6 asıl ve 6 yedek isim yazılabilir. 6 dan fazla ismin yazıldığı oy pusulasında ilk 6 aday değerlendirmeye alınır.**

Toplantı ve Karar Usulü Madde 12-

a)Toplantılara Kent Konseyi Başkanı başkanlık eder. Başkanın mazereti nedeniyle bulunmaması halinde Başkan Yardımcısı, her ikisinin de toplantıya katılamaması halinde toplantıya katılan üyelerden en yaşlı üye Yürütme Kurulu’na başkanlık eder. Yürütme Kurulu en az ayda bir kez olağan olarak toplanır.

b) Kent Konseyi Başkanı veya Yürütme Kurulu üyelerinin salt çoğunluğunun isteği üzerine olağanüstü olarak da toplanabilir.

c)Yürütme Kurulu’nun gündemi, Yürütme Kurulu Başkanı’nın onayıyla Kent Konseyi Genel Sekreteri tarafından tespit edilir. Tespit edilen gündem, yürütme kurulu toplantısından en az iki gün önce üyelere yazılı olarak bildirilir.

ç) Yürütme kurulu, üyelikten çıkarama kararlarını 2/3, diğer kararlarını salt çoğunlukla alır.

d) Yürütme Kurulu toplantılarına, mazereti olmaksızın üst üste üç defa katılmayan Yürütme Kurulu üyesinin üyeliği, genel sekreterin teklifi üzerine, Yürütme Kurulu kararı ile düşürülebilir. Üyeliği düşen Yürütme Kurulu üyesinin yerine, yedek üye sıralamasına göre seçilmiş olan ilk yedek üye, Yürütme Kurulu üyesi olarak çağırılır.

e) Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun görev süresi; bir dahaki seçimli Genel kurula kadardır.

f) Yürütme Kurulu kararları karar defterine yazılır. Kararlar, bilgisayarda yazıldığı takdirde, karar defterine yapıştırılıp mühürlenir.

Görev ve Yetkileri Madde 13-

a) Genel Sekreteri seçmek,

b) Genel Kurul gündemini hazırlamak ve yönetmelik ve yönerge hükümleri gereğince toplantılarının zamanını belirleyerek Genel Kurulu toplantıya çağırmak,

c) Kent konseyinin, uyum içinde ve amaçları doğrultusunda çalışabilmesi için gerekli gördüğü kararları almak, yasalara ve tüzüğe aykırı olmamak koşuluyla yönetmelikler ve yönergeler hazırlamak ve genel kurulun onayına sunmak,

ç) Genel Kurul Kararlarını yerine getirmek,

d) Genel Sekreter tarafından hazırlanan, genel kurula üyelik ve üyelikten çıkarma tekliflerini görüşerek karara bağlamak,

e) Genel Sekreter tarafından hazırlanan, yürütme kurulu üyeliklerinin sona ermesi teklifini görüşerek karara bağlamak,

f) Yasaların, Tüzük ve yönetmeliklerin kendisine verdiği diğer işleri yapmak ve yetkileri kullanmak,

g) Meclislerde ve çalışma gruplarında oluşturulan görüşleri değerlendirerek Belediye Meclisine sunulmak üzere belediye başkanlığına göndermek,

Kent Konseyi Başkanı Seçimi ve Görev Süresi Madde 14-

a) Kent Konseyi Başkanı Genel Kurul tarafından seçilir.

b)Kent konseyi başkanının görev süresi, Yürütme Kurulu’nun görev süresiyle paralel olmak üzere ilk dönem için iki yıl, ikinci dönem için üç yıldır.

c) Genel Kurul’da başkanlığa aday olabilmek için, Genel Kurul üye tam sayısının en az yüzde onunun yazılı önerisi gereklidir. Bir üye, adaylardan sadece birini önerebilir.

ç) Kent konseyi başkanının seçimi, kent konseyinin ilk toplantısının birinci birleşimde tamamlanır.

d) Kent Konseyi Başkanı’nın seçimi için ilk oylamada üye tamsayısının üçte iki ve ikinci oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu aranır. İkinci oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için üçüncü tur oylama yapılır. Üçüncü oylamada en fazla oyu alan aday, başkan seçilmiş olur.

e) Kent Konseyi Başkanı’nın seçimi, Genel Kurul’un belirleyeceği gizli veya açık oylama sistemi ile yapılabilir.

Görev ve Yetkileri Madde 15-

a)Kent Konseyi Başkanı, Yürütme Kurulu’nun da başkanıdır.

b) Kent Konseyi Başkanı, gerçek ve tüzel kişilere karşı Kent Konseyi’ni temsil eder.

c) Kent Konseyi Başkanı, Genel Kurul ve Yürütme Kurulu toplantılarına başkanlık eder.

ç) Kent Konseyi Başkanı; ilgili yasalar, yönetmelik ve bu yönergeden kaynaklanan diğer görev ve yetkileri yerine getirir.

d) Kent Konseyi Başkanı’nın mazereti nedeniyle toplantılara katılamaması halinde,başkan yardımcısı başkan vekili olarak görev yapar. Başkan yardımcısının da bulunamaması halinde yürütme kurulunun en yaşlı üyesi toplantılarda başkan vekili olarak görev yapar. Vekil görev aldığı konuda asilin yetkilerini taşır. En yaşlı üyenin bu hakkından yazılı olarak feragat etmesi halinde Kent Konseyi Başkanı Yürütme Kurulunun seçilmiş üyeleri arasından bir üyeyi vekil olarak tayin edebilir.

e) Kent Konseyi Başkanı, protokol ziyaretleri ve toplantılara, mazereti nedeniyle katılamaması durumunda kendisini temsil ve vekalet etmek üzere seçilmiş Yürütme Kurulu üyeleri arasından Başkan Yardımcısı belirleyebilir.

f)Kent Konseyi başkanının uzun süreli; izin, hastalık veya başka bir sebeple görevi başında bulunamadığı hallerde, bu süre içinde başkan yardımcısı başkana vekalet eder.

g) Kent Konseyi Başkanlığının tamamen boşalması halinde, yürütme kurulu kendi üyelerinden birini başkan olarak seçer.Seçilen bu başkan olağan seçimli genel kurula kadar göreve devam eder.

Kent Konseyi Meclisleri Ve Çalışma Grupları

Madde 16- (1) Meclis ve çalışma gruplarının oluşumu, toplantı ve karar usulü, görev ve yetkileri çalışma yönergesi ile belirlenir.

(2) Çalışma yönergesi Kent Konseyi yürütme kurulu tarafından hazırlanır, genel kurulun onayı ile yürürlüğe girer.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Benzer Belgeler