• Sonuç bulunamadı

Kasım- EMO Yönetim Kurulu, Oda 1703 numaralı Üyesi olan, EMO’nun Elektrik Mühendisliği Dergisi’nde Yayın Kurulu üyeliği görevini üstlenen, hem bir Elektrik Yüksek

Mühendisi hem de öğretim üyesi olarak elektronik sanayi başta olmak üzere ülkenin geliş-mesine katkı sağlayan Doç. Dr. Yurdakul Ceyhun’un hayatını kaybetmesi üzerine başsağlığı mesajı yayımladı.

8-9 Kasım- Hazırlık çalışmaları EMO İstanbul Şubesi tarafından yürütülen İstanbul Barosu ve İstanbul Tabip Odası ile birlikte düzenlenen, 2. Elektromanyetik Alanlar ve Etkileri Sem-pozyumu Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu’ndan düzenlendi. SemSem-pozyumun açılışında, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Berker Özağaç ve EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş birer konuşma yaptı.

9 Kasım- TMMOB’ye bağlı odalar, 12 Eylül döneminde çıkarılan ve bugüne kadar hiç uygulanmayan, meslek örgütlerinin ilgili bakanlıklarca idari ve mali denetimi yoluyla vesayet oluşturma girişimine tepki gösterdi. Odaların demokratik denetim sürecine dikkat çekilerek,

“TMMOB’ye bağlı meslek Odaları AKP hükümetinin elindeki tüm kurum ve kuruluşlardan daha şeffaf ve temizdir” denildi. AKP’nin seçimlerde ele geçiremediği odaları yasal düzen-lemelerle ele geçirmeye çalıştığı belirtilerek, mücadele kararlılığı vurgulandı.

12 Kasım- TMMOB Yönetim Kurulu ve oda başkanları, odalar üzerinde bakanlıkların vesa-yet denetimi konusuyla ilgili olarak, MMO Suat Sezai Gürü Salonu’nda bir araya geldiler.

Toplantıya, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş katıldı.

14 Kasım- EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, Kanal B’de canlı olarak yayınlanan

“Güncel” adlı programa konuk olarak katıldı.

16 Kasım- EMO tarafından düzenlenen Bölüm Başkanları Toplantısı, Ankara’da İTÜ Evi’nde yapıldı. EMO Yönetim Kurulu Saymanı Yrd. Doç. Dr. İrfan Şenlik ve EMO Bilimsel Dergi’nin Baş Editörlüğü’nü yapan Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hamit Serbest’in yönettiği toplantının açılışını EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş yaptı.

16-17 Kasım- TMMOB 3. Kadın Kurultayı Ankara’da İMO Teoman Öztürk Salonu’nda gerçekleştirildi. Kurultaya katılım sağlandı.

19 Kasım- EMO; görüş isteyip, bu görüşleri hiç dikkate almadan 14 Kasım 2013 tarihinde köşesinde ‘Odaların Yeniden Tanımı’ başlıklı yazıyı kaleme alan Tarhan Erdem’e yanıt verdi.

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş imzalı mektupta, siyasal iktidarın meslek örgütlerine yönelik vesayet oluşturma arayışı içerisinde 12 Eylül düzenlemesini işletmesine yönelik savunma eleştirilirken, meslek odalarının dernekleştirilip etkisizleştirilmesine yönelik talebin gündeme getirilmesine de tepki gösterildi.

21-22-23-24 Kasım- EMO İzmir Şubesi tarafından düzenlenen 4 farklı alanı kapsayan 3.

Elektrik Tesisat Ulusal Kongresi, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. İzmir’de Tepekule Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlik açılış konuşmalarıyla çalışmalarına başlarken, sergi alanı açılışı da ilk gün yapıldı. Açılışta, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş bir konuşma gerçekleştirdi.

23 Kasım- Kadın Komisyonu Toplantısı, EMO Genel Merkezi’nde yapıldı.

24 Kasım- SMM Daimi Komisyonu Toplantı, EMO Hizmet Binası’nda düzenlendi.

25 Kasım- EMO Yönetim Kurulu, “Öğretmenlere Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz!” başlığı altında yaptığı yazılı basın açıklaması ile 23 Kasım’da KESK’e bağlı Eğitim-Sen’in çağrısıyla Ankara’da toplanan eğitimcilere uygulanan polis şiddetine tepki gösterdi.

28-29-30 Kasım- EMO Bursa Şubesi tarafından düzenlenen 8. Eleco’2013, Bursa Akade-mik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde (BAOB) gerçekleştirildi. Sempozyumun açılışında, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş konuştu.

28 Kasım- ODTÜ’lü EMO-Genç üyeleriyle tanışma toplantısı, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü EA201 No’lu derslikte gerçekleştirildi. Toplantıya, EMO Eski Baş-kanlarından Ali Yiğit ve EMO Oda Müdürü Emre Metin konuşmacı olarak katıldı. Ali Yiğit ve Emre Metin sunumlarının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

2 Aralık- Gazi Üniversitesi üyesi EMO-Genç’ler ile tanışma toplantısı düzenlendi. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 204 No’lu sınıfta, gerçekleştirilen toplantıya, EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ömürhan Soysal ve EMO Genel Merkezi Müdürü Emre Metin konuşmacı olarak katıldı.

3 Aralık- EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, Rusya’nın Sesi Radyosu’nun yayınına bağlanarak, kaçak elektrik kullanımı ile ilgili soruları yanıtladı.

- 9. Enerji Sempozyumu’nun programı belli oldu.

- Türkiye’de demokrasi ve bilimsel gelişme mücadelesine önemli katkılar sunan, EMO Yönetim Kurulu ve EMO Yayın Kurulu’nda da görev alan ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Güney Gönenç, ODTÜ Prof. Dr. Sevim Tan Amfi-si’nde düzenlenen etkinlik ile anıldı. Gönenç’in anısına, ODTÜ Felsefe Bölümü’nden Prof. Dr. Ayhan Sol’un katılımı ile “Mühendislik, Teknoloji ve Toplum” konferansı düzen-lendi. Etkinlikte EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş da bir konuşma yaptı.

5 Aralık- Atılım ve Hacettepe Üniversitelerinde EMO- Genç’ler ile tanışma toplantısı düzen-lendi. Toplantıya, EMO Oda Müdürü Emre Metin ve EMO Ankara Şubesi’nden Hüseyin Mert Külahçı katıldı.

6 Aralık- EMO Yönetim Kurulu, Yüksek İhtisas Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği hoca-larından, barış ve kadın hakları savunucusu, Nükleer Tehlikeye Karşı Barış ve Çevre İçin Sağlıkçılar Derneği Onursal Başkanı, Kadın Dayanışma Vakfı Kurucusu Prof. Dr. Leziz Onaran’ın hayatı kaybetmesi üzerine başsağlığı mesajı yayınladı.

- 9. Enerji Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı Musa Çeçen ve EMO Enerji Birim Koordinatörü Olgun Sakarya’dan oluşan EMO Heyeti, TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, TEİAŞ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Balanuye ile TEDAŞ Genel Müdürlüğü Ar-Ge Planlama ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Fadıl Fedai’yi ziyaret etti.

7 Aralık- EMO Yönetim Kurulu, Samsun Şube ile birlikte ortak yönetim toplantısı gerçekleştirdi.

9 Aralık- EMO sekreteryasını yürüttüğü NKP, Sinop’ta yeniden örgütlendi. Yaklaşık 55 sen-dika, demokratik kitle örgütü ve siyasi partinin içinde aktif olarak yer alması beklenen Sinop NKP’nin kuruluşu EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş’ın katılımıyla ve “Sinop NKP Kuruldu” başlığı altında kitlesel basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuruldu. Sinop NKP, halkla birlikte mücadele vurgusu yaparken, EMO 43. Dönem Enerji Çalışma Grubu Nükleer Enerji Alt Çalışma Grubu tarafından hazırlanan EMO Nükleer Enerji Raporu’nun ilk tanıtımı da Sinop’ta yapıldı. Ayrıca “Şimdi Mücadele Zamanıdır! Sinop Nükleer Santral İstemiyor!”

başlıklı basın açıklaması da gerçekleştirildi.

- EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş ve EMO Enerji Birim Koordinatörü Olgun Sakarya Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürü Halil Alış’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İMO Teoman Öztürk Konferans Salonu’nda yapılacak olan 9. Enerji Sempozyumu’nun açılışına EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış davet edilirken, kurumsal olarak da katılım ve destek talep edildi.

10 Aralık- Mühendislik, mimarlık ve şehir planlama alanlarında meslek icra edenlere ilişkin asgari ücret, TMMOB tarafından 2014 yılı için aylık brüt 2 bin 800 TL olarak belirlendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile yapılan protokol kapsamında mühendislerin belirlenen asgari ücretin altında çalıştırılamayacağı bildirilirken, belirlenen ücretin altında kalan EMO üyelerinin ilgili EMO birimlerine başvuruda bulunması çağrısı yapıldı.

12-13-14 Aralık- TMMOB adına EMO gerçekleştirdiği 9. Enerji Sempozyumu, İMO Teoman Öztürk Konferans Salonu’nda yapıldı. Sempozyumun açılışında, Enerji Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Musa Çeçen, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş’ın sempozyuma katılamaması nedeniyle EMO Yönetim Kurulu adına EMO Yönetim Kurulu Yazmanı Mehmet Bozkırlıoğlu konuştu. Sempozyumda ayrıca, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, DEK-TMK Yönetim Kurulu Başkanı Süreyya Yücel Özden ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap konuştu.

- EMO Nükleer Enerji Raporu-2013, TMMOB adına EMO tarafından gerçekleştirilen 9. Enerji Sempozyumu kapsamında düzenlenen “Nükleer Enerji Paneli”nde, EMO 43.Dönem Enerji Çalışma Grubu Nükleer Enerji Alt Çalışma Grubu Başkanı Bülent Damar tarafından kamuoyuna sunuldu.

14 Aralık- EMO Genel Merkezi’nde, E- İmza Kullanıcı ve Destek Eğitimi verildi.

- Eskişehir Şube Geleneksel Gecesi düzenlendi. Gecenin açılışında, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş da bir konuşma yaptı.

15 Aralık- EMO Yönetim Kurulu, “AKP’nin Enerji Politikası İflas Etti. Özelleştirmelerin Sonu: Karanlık ve Soğuk!” başlıklı basın açıklaması yaptı.

17 Aralık- TMMOB’ye bağlı aralarında EMO’nun da bulunduğu 11 odanın idari ve mali denetimini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlayan Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gaze-te’nin 17 Aralık 2013 sayısında yayımlandı. Kararnameye, TMMOB, “TMMOB’ye Bağlı 11 Odamızı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İdari ve Mali Açıdan Denetleyecekmiş!” başlıklı yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi.

18 Aralık- EMO Yönetim Kurulu, EMO’nun da aralarında bulunduğu 11 odanın idari ve mali denetimini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlayan Bakanlar Kurulu kararına,

“AKP’nin Denetim Kılıflı Müdahalesine Geçit Yok” başlığı ile yaptığı yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

19 Aralık- EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, Kanal B’de “Sormak Gerek Programı”na konuk oldu.

21 Aralık- EMO tarafından, “Karasal Sayısal Yayıncılık Çalıştayı”, EMO Konferans Salo-nu’nda yapıldı.

22 Aralık- EMO Yönetim Kurulu, Hasan Balıkçı anısına düzenlenen Onur Ödülü’ne Gaze-teci İsmail Saymaz’ı değer gördü. Konuya ilişkin karar, “ Hasan Balıkçı Onur Ödülü İsmail Saymaz’ın” başlıklı basın açıklamasıyla duyuruldu.

25 Aralık- TMMOB ve odalarına yönelik uygulanan baskı ve iktidarın vesayet kurma girişimi, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, MMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, İMO Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yüzgeç ve Mimarlar Odası Genel Sekreteri Necip Mutlu tarafından masaya yatırıldı. Ülkede son dönemde yaşanan yolsuzluk soruştur-malarıyla ilgili de değerlendirmelerin yer aldığı 4 büyük odanın yöneticilerinin açıklamaları Birgün Gazetesi’nde yayımlandı.

26 Aralık- EMO Yönetim Kurulu, “EMO 59 Yaşında” başlığı altında yazılı bir basın açık-laması yaptı.

28 Aralık- EMO 60. Yıl Özel Sayısı için düzenlenen toplantı, EMO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantının açılışını EMO Yönetim Kurulu Yazmanı ve Dergi Sorumlu Yazı işleri Müdürü Mehmet Bozkırlıoğlu yaptı.

- EMO 43. Dönem 6. Koordinasyon Kurulu Toplantısı EMO Hizmet Binası’nda yapıldı.

31 Aralık- EMO, 11 odanın idari ve mali denetiminin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararnamesi’ne karşı dava açtı. Dava “EMO’dan İkti-darın Vesayet Kararnamesine Dava” başlığı altında hazırlanan basın bülteni ile kamuoyuna duyuruldu.

2014

3 Ocak- EMO Yönetim Kurulu, “Elektrik Bedeline Kayıp Kaçak Zammı” başlığı ile yazılı bir basın açıklaması yaptı.

4 Ocak- EMO, genel kurul sürecinin başladığını Kocaeli’nde düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. EMO ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelere yer verilen basın toplantısında

“Genel Kurullarımızı Demokrasi Şölenine Çevireceğiz. Düzenin Tüm Karanlığına Karşı, Mücadeleyi Yükseltmek İçin Dayanışmaya Çağırıyoruz” başlıklı basın açıklamasını EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş yaptı.

5 Ocak- TMMOB’nin son yıllarda en büyük projelerinden biri olan TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisleri törenle açıldı. Törene, katılım sağlandı. (TMMOB) 7 Ocak- EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, Teknik Görevli Hüseyin Önder ve EMO Hukuk Müşaviri Hayati Küçük’ün yer aldığı heyet, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’la görüştü.

8-9 Ocak- EMO Oda Müdürü Emre Metin ve EMO Ankara Şubesi Teknik Görevlisi Cansel Aslan, Andrıtz Hydro, Armin Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş., TRT Genel Müdürlüğü, Eser Proje ve Mühendislik A.Ş., Yüksel Proje Uluslararası A.Ş., Ayken Elektrik, Ges Genel Elektrik Sistemleri Yapım ve Mühendislik A.Ş., Schneider Elektrik Sanay ve Ticaret A.Ş.’ye ziyaretler gerçekleştirildi. Ziyaretlerde, üyelere ajanda dağıtımı yapıldıktan sonra üyelerini önerileri, eleştirileri dinlenerek üye bilgileri güncellendi, Oda çalışmaları hakkında üyelere bilgiler verildi.

9 Ocak- Aralarında EMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Hocaoğulları’nın da bulunduğu 3 kişi AKP’lilerin stand açmasını protesto ederken saldırıya uğradı ve polis tarafından gözaltına alındı. EMO Yönetim Kurulu, “EMO’dan Gözaltına Kınama” başlığı altında yazılı açıklama yaparak saldırıyı kınadı ve gözaltındakilerin derhal serbest bırakıl-masını istedi.

11 Ocak- TMMOB, DİSK, KESK ve TTB’nin çağrısı ile Ankara Sıhhiye’de “Özgürlük, Barış, Demokrasi, Adalet ve Emek Mitingi” düzenlendi. EMO üyeleri de “Bozuk Düzende Sağlam Çark Olmaz” ana sloganı ile düzenlenen mitinge TMMOB pankartı altında katıldı.

11-12 Ocak- EMO Adana Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu, Seyhan Oteli’nde yapıldı. Genel Kurul’un açılışında, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş da söz aldı. Genel Kurul’da EMO adına EMO SMM Daimi Komisyonu Üyesi Turan Pazarlı gözlemci olarak görev yaptı.

Genel Kurul çalışmalarının tamamlanmasının ardından EMO Adana Şubesi Hizmet Bina-sı’nda seçimler gerçekleştirildi.

- EMO Mersin Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu çalışmaları EMO Mersin Şubesi Konferans Salonu’nda başladı. Genel Kurul’da konukların yanı sıra EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş da söz aldı. Genel Kurul’da EMO adına EMO Denetleme Kurulu Başkanı Giyasi Göngör gözlemci görevini yürüttü. Ertesi gün seçimler gerçekleştirildi.

- EMO Kocaeli Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu SMMMO Konferans Salonu’nda çalışma-larına başladı. Genel Kurul çalışmaçalışma-larına EMO adına gözlemci olarak EMO Onur Kurulu Üyesi Metin Telatar da katıldı. Genel Kurul çalışmalarının ilk gün tamamlanmasının ardından ertesi gün seçimler gerçekleştirildi.

13 Ocak- 4+4+4 eğitim yasasına karşı 28-29 Mart 2012 tarihlerinde Ankara’da gerçekleş-tirilen eylemler nedeniyle aralarında TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, KESK, DİSK, TTB yöneticileri, pek çok siyasi parti, demokratik kitle örgütü yönetici ve üyelerinin bulunduğu 502 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı. Davayla ilgili olarak emek ve demokrasi güçleri Ankara Adliyesi önünde uluslararası sendika temsilcilerinin de katılımıyla bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya katılım sağlandı.

18-19 Ocak- EMO Samsun Şubesi 15. Olağan Genel Kurulu, EMO Samsun Şubesi Hizmet Binası’nda başladı. Genel Kurul’a EMO Yönetim Kurulu Saymanı İrfan Şenlik de katılım sağlarken, EMO adına gözlemci olarak EMO Eski Müdürü Cem Kükey görev yaptı. İlk gün çalışmalarının tamamlanması ile ertesi gün seçimler gerçekleştirildi.

- EMO 10. Olağan Genel Kurulu ilk gün çalışmalarını Denizli Esnaf Sarayı Konferans Salonu’nda yürüttü. Genel Kurul’a EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Hüseyin Yeşil, EMO Denetleme Kurulu Başkanı Giyasi Güngör, EMO İktisadi İşletme Sorumlusu Hüseyin Önder, EMO Enerji Birimi Koordinatörü Olgun Sakarya, TMMOB Yüksek Onur Kurulu Eski Üyesi Sırdaş Karaboğa ve EMO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hacer Şekerci de katılım sağladı. Genel Kurul’da EMO adına gözlemci olarak, TMMOB Denetleme Kurulu Eski Üyesi Macit Mutaf görev yaptı. Genel Kurul kapsamında ertesi gün, EMO Denizli Şubesi Hizmet Binası’nda seçimler gerçekleştirildi.

25 Ocak- EMO İstanbul Şubesi Geleneksel Yemeği Oda’nın kuruluşunun 60. Yılında, Maslak Sheraton Otel’de yapıldı. Gecenin açılışına EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş katıldı.

25-26 Ocak- EMO Diyarbakır Şubesi 18. Olağan Genel Kurulu, Şube Hizmet Binası’nda çalışmalarına başladı. 17. Dönem Şube Yönetim Kurulu Başkanı İdris Ekmen’in açılış konuş-masıyla başlayan Genel Kurul’a EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş ve TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Hüseyin Yeşil katılarak birer konuşma yaptılar. Genel Kurul çalışmalarına EMO adına gözlemci olarak EMO 41. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Musa Çeçen katıldı. Genel Kurul gündemi doğrultusunda ilk gün çalışmaları tamamlanırken, ikinci gün seçimler gerçekleştirildi.

- EMO Antalya Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu, Şube Hizmet Binası’nda başladı. EMO Antalya Şubesi 10. Dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Kücü’nün açılışını yaptığı Genel Kurul’da EMO Antalya Şubesi 10. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Metin, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Kübülay Özbek, EMO Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Koç, TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve ZMO Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer ve CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar konuşma yaptı. EMO adına gözlemci olarak EMO SMM Daimi Komisyon Üyesi Sedat Gülşen’in katıldığı Genel Kurul’un ilk gün çalışmaları gündem doğrultusunda tamamlanırken, ikinci gün seçimler gerçekleştirildi.

29 Ocak- Aralarında EMO’nun da yer aldığı 9 örgüt, Meclis’te görüşmeleri başlayan İnternet’e sansür girişimleri içeren yasaya karşı ortak bülten yayımlayarak tepki gösterdiler.

4 Şubat- EMO İzmir Şubesi tarafından 21-24 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenen 3. Elektrik Tesisat Ulusal Kongresi’nin sonuç bildirgesi yayınlandı.

- Bilgisayar Mühendisleri Odası ve EMO yönetim kurulları “İnternet’e Sansür Çığırından Çıktı” başlığı ile ortak basın açıklaması yaptı.

- EMO Yönetim Kurulu, üyelerinin kullandığı kimlik kartlarını e- imzalı kimlik kartları ile yenileyeceğini duyurdu.

9 Şubat- EMO Yönetim Kurulu, Taksim Dayanışması’na yönelik olarak sürdürülen dava sürecine ilişkin, “Taksim Dayanışması Yargılanamaz” başlığı altında yazılı bir basın açıkla-ması gerçekleştirdi.

12 Şubat- EMO Yönetim Kurulu, “AKP’nin Yeni Hedefi: Dünya Enerji Konseyi” başlıklı yazılı bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

- EMO Yönetim Kurulu Üyesi Hamza Koç, EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar Çiftcan, EMO Sivas İl Temsilcisi Ahmet Şenyurt, EMO Müdürü Emre Metin ve EMO Hukuk Müşaviri Hayati Küçük’ten oluşan EMO Heyeti, görevine yeni başlayan Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş. (ÇEDAŞ) Genel Müdürü Ali Cesur’u Sivas’ta ziyaret etti.

14 Şubat- Elektrik Mühendisliği Dergisi’nin 449. sayısı “Kamusal Denetimden Mesleki Denetime Demokrasinin Uzun İnce Yolcuğu” kapağıyla okuyucuları ile buluştu.

15-16 Şubat- EMO Ankara Şubesi 22. Olağan Genel Kurulu, Petrol-İş Sendikası Salonu’nda toplandı. Genel Kurul’a EMO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, EMO Yönetim Kurulu Saymanı İrfan Şenlik, EMO Yönetim Kurulu üyeleri Hamza Koç ve Fatih Kaymakçıoğlu katı-lırken, EMO adında TMMOB Yüksek Onur Kurulu Eski Üyesi Sırbaş Karaboğa, gözlemci olarak görev aldı. Şube seçimleri Namık Kemal Orta Okulu’nda seçimler gerçekleştirildi.

- EMO Eskişehir Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu, Eskişehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Konferans Salonu’nda başladı. EMO Eskişehir Şubesi 2. Dönem Yöne-tim Kurulu Başkanı Ahmet Levent Egüz’ün açılışını yaptığı Genel Kurul’da EMO YöneYöne-tim Kurulu Yazman Üyesi Mehmet Bozkırlıoğlu da bir konuşma yaptı. İlk gün çalışmalarının artından ertesi gün şube seçimi yapıldı.

- EMO İzmir Şubesi 30. Olağan Genel Kurulu, Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM 75. Yıl Salonu’nda çalışmalarına başladı. Genel Kurul’a, EMO Yönetim Kurulu Başkan Yardım-cısı Neriman Usta, EMO Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Karaçay, TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Hüseyin Yeşil, EMO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özgür Yakışan, İzmir milletvekilleri Mehmet Ali Susam ve Mustafa Moroğlu da katılım sağladı. İlk gün çalışmaların tamamlanmasının ardından ertesi gün, EMO İzmir Şubesi Hizmet Binası’nda seçimler gerçekleştirildi.

Benzer Belgeler