• Sonuç bulunamadı

UPS Volume Data Ex change Group (UPS Büyük Hacimli Veri Değiş Tokuş Grubu)

Belgede UPS Teknoloji Anlaşması (sayfa 39-43)

MADDE 2 - UPS TEKNOLOJİSİNE ÖZGÜ TERİMLER

2.4 UPS Volume Data Ex change Group (UPS Büyük Hacimli Veri Değiş Tokuş Grubu)

(a) UPS Host Manifest Service (UPS Konakçı Etiketleme Servisi) işlevi.

UPS Host Manifest Service (UPS Konakçı Etiketleme Servisi) işlevine erişim ve kullanım aşağıdakiler tarafınd an yönetilmektedir:

Genel Hüküm ve Koşullar

Son Kullanıcı Hakları Bölüm 1.1(a); 1.1(f); 1.2(a)-(f); 1.3; 1.5; 1.7; ve 2.4(a)

(i) Lisans. Bu Anlaşmanın hüküm ve koşullarına uyuma tabi olmak üzere ve UPS Teknolojisinde Size verilen lisans uyarınca, UPS Host Manifest Service işlevine erişebilir ve onu kullanabilirsiniz. UPS Host Manifest Servisi, PD’lerin elektronik veri dosyalarının yapılanması and

bu dosyaların belirlenmiş bir web sitesinden UPS’e yüklenmesi için talimat sağlayan bir UPS Teknolojisidir.

(ii) Yükleme Ger eksinimleri. UPS Host Manifest Servis işlevine PD’leri ancak eğer Siz (1 ) PD’yi UPS Host Manifest Servisi işlevine yüklemezden ön ce UPS OnLine Rates &

Service Selection Tool (UPS Çevrimiçi Fiyat ve Hizmet Seçim Aracı) ve adres doğrulam a işlevi ile PD’nin şehir, il ve posta kodunu (eğer uygunsa) doğrul adıktan sonra, veya (2) UPS’ten Uygulamanızın incelenip on aylandığına d air y azılı bir s erti fika aldıktan sonra yükley ebilirsiniz. Eğer Uygulamanız herhangi bir şekilde değiştirilmiş, tadil edilmiş veya Uygulamanın perfo rmansını değiştiren bir yazılım ile bağlantılı olarak kullanılmışsa böyle bir sertifika geçersizdi r.

(iii) Smart Labels (Akıllı Etiketler). Ancak, Son Kullanıcı Haklarının 2.4(a)(ii) Bölümü uyarınca doğrulanmış bir PD’den Akıllı Etiket bastırabilirsiniz.

(iv) PD Yüklemenin Zamanlanması. UPS Host Manifest Servis işlevi yoluyla etiketlenen herhangi bir Gid en Gönderinin PD’sini, bu paketler UPS sürücüsü tarafınd an toplanmadan önce UPS’e iletmelisiniz. UPS’e UPS Host Manifest işlevi yoluyla iletilen bir PD, başka herhangi bir üçüncü ş ahısın donanımından d eğil de, ancak UPS Host Manifest işlevi için Sizin İzinli Bölgede maddi olarak yer alan tesislerinizdeki donanımınızdan doğrud an iletilmelidir; ISP niteliğindeki üçüncü şahıslar bu kapasitede hareket ettikleri sürece buna istisna teşkil ederler. UPS Host Manifest Servis işlevi yoluyla etiketlenen ve UPS günlük toplama hizmetiyle alınan tüm Giden Gönderilerin faturası ancak bi r UPS Hesabına yazılır v e böyle bir UPS Hesabı, Sizin günlük toplama hizmetindeki tesis adresinize tekabül etmelidir.

(b) UPS Billing Data and PDF Invoice (UPS Fatura Verileri ve PDF Fatura) işlevi.

UPS Billing Data and PDF Invoice (UPS Fatura Verileri ve PDF Fatura) işlevine erişim ve kullanım aşağıdakiler tarafından yönetilmektedir:

Genel Hüküm ve Koşullar

Son Kullanıcı Hakları Bölüm 1.1(a)-(b ); 1.1(f); 1.2(a)-(f); 1.3; 1.7; ve 2.4(b)

Bu bölüm, UPS Billing Data and PDF Invoice (UPS Fatura Verileri ve PDF Fatura) olarak tanınan (topluca “Fatura Teknolojisi”) UPS Teknolojisine erişim ve onu kullanım hakkındaki özel hüküm ve koşulları içerir.

(i) Lisans. Bu Anlaşmanın hüküm ve koşullarına uyuma tabi olmak üzere ve UPS Teknolojisinde Size verilen lisans uyarın ca, eğ er Fatura Teknolojisi için kayıt olmuşsanız, bu Fatura Teknolojisine erişebilir ve onu kullanabilirsiniz. Bunların her biri, UPS Billing Data and PDF Invoice için İzinli Bölgede Fatura Verileri sağlayan birer UPS Teknolojisidir.

(ii) İzinli Üçüncü Şahıslar. Burada belirtildiği üzere, Fatura Verileri el ektronik olarak y a doğrudan y a da Fatura Veri Hizm et Sağlayıcıları yoluyla Size sağlan acaktır. Fatura Verilerini, Fatura Veri Hizmet Sağlayıcılard an başk a hiçbir üçün cü şahısa vermeniz yas aktır. Fatura Veri Hizm et Sağlayıcıları kullanıyors anız Fatura Veri Hizmet Sağlayıcının bu Anl aşmaya uyumundan tamamen Siz sorumlu olacaksınız.

(iii) Onaylanmış Kullanım. Bu Anlaşma uyarınca değiş tokuş edilen Fatura Verileri sad ece UPS Billing Data için İzinli Bölgede Sizin tarafınızd an ve/vey a Fatura Veri Hizmet Sağlayıcısı tarafından kullanılabilir.

(iv) Ödeme. Bu Anlaşmanın tarafl arı ayrı bir yazılı anlaşma yaparak mutabakata varmadığı sürece tüm Fatura Veri faturaları, UPS Size veya bir Fatura Veri Hizmet Sağlayıcısına faturanın h azır olduğuna ilişkin bir bildiriyi ilettikten sonraki yedi (7 ) gün içind e öden ecektir. Geç ödemeler, geç ödeme cezal arına ve fai ze tabi olacaktır.

(v) Gizlilik Yükümlülükleri. Fatura Verilerini bir ISP ya da Fatura Veri Hizm et Sağlayıcısına ifşa etmeniz bu Anlaşma uyarınca Sizin gizlilik yükümlülüklerinizi ihlal etmeyecektir.

(vi) Garanti Reddine Ekleme. BU ANLAŞMANIN İÇERDİĞİ DİĞER YÜKÜMLÜLÜK REDDİ İFADELERİNİN GENEL NİTELİĞİNİ SINIRLAMAMAKLA BERABER, UPS TARAFINIZDAN FATURA VERİLERİNİN KULLANILMASININ, KAĞIT FATURA GEREKTİREN VEYA KDV’YE İLİŞKİN HERHANGİ BİR YASA, KURAL VEYA YÖNETMELİK DAHİL FAKAT BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK ÜZERE, UPS BILLING DATA İŞLEVİ İÇİN İZİNLİ BÖLGEDE GEÇERLİ OLAN KANUN, KURAL VE/VEYA YÖNETMELİKLERE UYACAĞINI GARANTİ ETMEZ.

(vii) Esas Fatura. Eğer UPS’ten hem Billing Data hizmetleri ve hem de kağıt fatural ar alıyorsanı z, faturaların kağıt versiyonunun esas alınacağını ve Size sunulan Fatura Verilerinin sadece kullanışlılık sağlamak amacını taşıdığını anlıyor ve kabul ediyorsunuz.

(c) UPS Billing Data File Analysis and Reporting Software (UPS Fatura Veri Dosyası Analizi ve Rapor Yazılımı) işlevi.

UPS Billing Data File Analysis and Reporting Software (UPS Fatura Veri Dosyası Analizi ve Rapor Yazılımı) işlevine erişim ve kullanım

aşağıdakiler tarafından yönetilmektedir:

Genel Hüküm ve Koşullar

Son Kullanıcı Hakları Bölüm 1.1(a)-(b ); 1.1(f); 1.3-1.4; 1.7; ve 2.4(c)

(i) Lisans. Bu Anlaşmanın hüküm ve koşullarına uyuma tabi olmak üzere ve UPS Teknolojisinde Size verilen lisans uy arınca, UPS Billing Data File Analysis and Reporting Software (UPS Fatura Veri Dosy ası Analizi ve Bildiri Yazılımı) işlevini, UPS Billing Data için İzinli Bölgede sadece UPS Billing Data olarak bilinen UPS Teknolojisinde size sunulan Bilginin analizini yapmak ve buna dayanan raporları hazırlamak için kullanabilirsiniz.

(ii) Raporlar. UPS Billing Data File Analysis and Reporting Yazılımı kullanılarak hazırlan an rapo rların, raporun şekli veya formatı ne olursa olsun, Bilgi olarak tanımlanacağını kabul ediyorsunuz.

(iii) Tescil. UPS Billing Data File Analysis and Reporting Yazılımı kullanılmadan önce, gereken tescil bilgisini yükleyip UPS’e iletmeniz gerektiğini kabul ediyorsunuz.

(d) Electronic Data Int erch ange (Elektronik Veri Değiş Tokuşu) işlevi.

Electronic Data Int erch ange (Elektronik Veri Değiş Tokuşu) işlevine erişim ve kullanım aşağıdakiler tarafınd an yönetilmektedir:

Genel Hüküm ve Koşullar

Son Kullanıcı Hakları Bölüm 1.1; 1.2(a)-(f); 1.3; 1.5; 1.7; ve 2.4(d)

UPS, sadece kendi takdirine bağlı olmak üzere, UPS Teknolojileri yoluyla sunulan Bilginin Size Electronic Dat a Interch ange (EDI) (Elekt ronik Veri Değiş Tokuşu) olarak adlandırılan, bilgisayardan bilgisayara veri değiş tokuş yöntemi ile iletilmesine izin verebilir. Sizinle UPS arasındaki bir EDI, veri gönderiminin teknik özelliklerini belirlemek ü zere UPS ile aranızd a yapılan bir EDI Sipariş Formu ve EDI’nin kurulduğu bölge ile tutarlı bir şekilde tespit edilecektir.

(i) Teslim Noktası. EDI işlemleri için teslim noktası, EDI Sipariş Formunda tanımlanan ve her bir tarafın seçtiği katma değerli ağ olacaktır (“ KDA”).

(ii) Gider ve Ücr etler. Gönderilen veriler için KDA iletim ücretleri ileten tarafın ve alınan veriler için de alan tarafın sorumluluğu olacaktır. Eğer verileri bir Hizmet Sağlayıcıya

göndermeyi s eçerseniz, UPS tarafından Size atanmış bir hattın ya da t elekomünikasyon mas rafl arının tamamını Siz ödeyeceksiniz. Ayrı ca, bir Hi zmet Sağlayıcıy a b ağlanmak i çin UPS tarafınd an h at ataması ve telekomünikasyon i çin yapılan tüm KDA ve h at giderlerini d e Siz ödey eceksiniz. Tüm masraflar UPS’e EFT (Elektronik Fon Transferi) yoluyla öden ecektir. Bir Hizm et Sağlayıcının yerindeki bir değişiklik nedeniyle UPS tarafınd an yapılan işleme harcamal arı tarafını zdan ödenecektir.

(iii) Dosya Format Değişiklikleri. UPS’ten EDI dosya formatında yapılan herhangi bir değişiklik Size bildirildikten sonra bu değişikliği (değişiklikleri) uygulamaya koymanız için otuz (30) gün mühlet verilir. UPS’in güncel EDI dosya formatı hari cindeki herh angi bir EDI dosya fo rmatını destekleme yükümlülüğü olmadığını kabul ediyorsunuz.

(iv) İşlev Teyidi. EDI işlemleri sonucunda herhangi bir veri uygun şekilde alındıktan sonra, veriyi alan t araf derh al bir teyit mesajı gönderecek ve bu t eyit, verinin uygun şekilde alındığına, verinin gerekli kısımlarının teslim edilmiş olduğuna ve söz dizimi itibarıyla doğru olduğuna dair kesin kanıt teşkil edecekse de verinin önemli içeriğini teyit etmeyecektir.

(v) Uygulama Önerisi. Eğer bir EDI Sipariş Formu uyarınca “ uygulama önerisi” işlevi aktif h ale getirilirse, UPS tarafından g eçersiz vey a eksik veri unsurları olan herh angi bir veri alındığında UPS buna k arşılık olarak uygulam a önerisi gönderecektir. Uygulama önerisinde reddetme m esajı varsa, uygulama ön erisini aldıktan sonraki yirmi dört (24 ) saat içinde UPS’e yeni ve doğru verileri derhal ileteceksiniz. Uygulama önerisinde bir uy arı mesajı vars a, uygulama önerisini almanızdan sonraki kırk sekiz (48) saat içinde veri iletiminde kullandığınız tüm ekipman, yazılım ve hizmetleri, daha sonra verilerin uygun ş ekilde iletilmesi için teşhise yön elik bir kontrolden geçireceksiniz. Bir uygulama önerisinin yollanılmasına neden olan aynı verileri tekrardan göndermeyeceksiniz. Bir uygulama önerisi, verilerin UPS’e iletimindeki soruna işaret eder, fak at verilerin önemli içeriği hakkında bir teyit veya reddetme niteliğinde değildir.

(vi) Yedek Prosedürler. Bir donanım veya y azılım iletişim arızası ya da mücbir sebeplerd en (Gen el Hüküm ve KoşullardaBölüm 12.7’de tanımlandığı şekilde) kaynaklanan bir olay tarafl ardan birinin EDI iletimi yoluyla elektronik yöntemle herhangi bir veriyi iletmesini ya da almasını engellers e, bu şahıs problemi keşfettikten sonra elden geldiğince kısa bir zaman içinde şunları yapacağını kabul eder: (i) problemin tespiti ve çö zümlenmesi için diğer tarafın EDI koordinatörünü durumdan hab erd ar edecek, v e (ii) tüm işlemlerin iletişimini, mümkünse faks iletimi vey a mev cut ve ticari açıdan makul başka herh angi bir yöntemle yapacaktır.

(vii) Test Dönemi. Tarafl ar, müştereken kabul ettikleri bir süre boyunca (“ EDI Test Dönemi”) test amaçları i çin verilerin elekt ronik bir şekilde iletilip alınacağını kabul ederler. EDI Test Dönemi boyunca, verilerin elektronik iletimi ve alımı, kağıt belgelerin alış verişinin yerini almayacak fakat bunlara ek nitelikte olacaktır. EDI Test Dönemi, herhangi bir tarihte tarafların müşterek anlaşması ile sona erdirilebilir. EDI Test Dönemi sırasında iletilen veya alınan veriler taraflar arasında g eçersiz ve hükümsüz s ayılacaktır. EDI Test Dönemi, ancak tarafl ar arasında bir EDI Sipariş Formu imzalandıktan sonra başlayacaktır.

Belgede UPS Teknoloji Anlaşması (sayfa 39-43)