• Sonuç bulunamadı

Veritabanɪ, öğrenciler tarafından girilecek olan girdileri toplama, sürdürme ve girdiler içerisinden arama yapma gibi hizmetleri sunan bir modüldür. Veritabanɪnda, onay kutusu, radyo düğmesi, açılır menü, metin alanı, URL, resim ve yüklenmiş dosya gibi farklı türlerde alanlara veri girdisi yapabilirsiniz. İlgili alanları öğretim elemanı belirlemektedir.

Veritabanı etkinliği oluşturmak için:

 Dersle ilgili düzenlemeler yapabilmek için ders sayfasındaki Yönetim bloğundan ‘Düzenlemeyi aç’

seçimini yapınız.

25

 Veritabanı eklemek istediğiniz hafta bölümünde ‘Yeni etkinlik veya kaynak ekle’ seçimini yapınız.

 Gelecek olan sayfada Etkinlikler listesinden ‘Veritabanı’ kategorisini seçip. ‘Ekle’ düğmesine basınız.

 Genel bölümünde eklediğiniz veritabanına ait ‘Ad’ bilgisini giriniz. Tanıtım bölümüne veritabanıyla ilgili açıklama girerek, açıklamanın ders sayfasında görülmesini sağlayabilirsiniz.

 Kayıtlar bölümünde öğrenciler tarafından girilecek olan girdilerin özellikleri belirlenebilir. Onay gerekli mi? seçeneğini kullanarak veritabanına girilecek olan girdilerin onayınız olmadan görüntülenmesini engelleyebilir veya onaylayabilirsiniz. Yorum izni seçeneğini kullanarak veritabanına yorum ekleme/eklememe izinlerini ayarlayabilirsiniz. Gerekli kayıt sayısı seçeneğinden ilgili etkinliğin tamamlanmış sayılması için öğrenciler tarafından girilmesi gereken girdi sayısı, Bakmadan önce gerekli kayıt sayısı seçeneği öğrencilerin diğer öğrencilerin girdilerini görmesi için göndermesi gereken kayıt sayısı ve En fazla girdi seçeneğinden öğrencilerin yapabileceği maksimum girdi sayısını belirleyebilirsiniz.

Hayır seçeneğini seçmeniz durumunda ilgili seçenekleri pasifleştirebilirsiniz.

26

 Erişilebilirlik bölümünden veritabanına veri eklenme tarih aralığı ile veritabanının görünebilme tarih aralıklarını belirleyebilirsiniz.

 Dereceler bölümünden öğrencilerin veritabanına gireceği girdiler ile ilgili notlandırma ayarları yapılabilir.

Notlandırma yapılmayacaksa Aggregate type Puan yok olarak seçilir. Diğer seçenekler ise puan ortalaması, puan sayısı, maksimum puan, minimum puan ya da puan toplamıdır.

 Veritabanının özelliklerini belirledikten sonra “Kaydet ve derse dön” seçeneğine tıklayarak kaydedebilir ve dersinize dönebilirsiniz ya da “Kaydet ve göster” seçeneğine tıklayarak kaydedebilir ve veritabanını görüntüleyebilirsiniz.

Veritabanɪna alan eklemek için:

27

Veritabanınıza öğrencilerin girdi yapabilmeleri için alanlar oluşturmanız gerekmektedir. Bunun için:

 Oluşturduğunuz veritabanɪna tɪklayɪn. Örnek:

 Açılan pencerede Alanlar sekmesi açık olarak gelecektir.

 Yeni bir alan eklemek için ‘Yeni bir alan oluştur’ menüsüne tıklayın. Seçeneklerden uygun olanı seçtiğinizde alan ile ilgili detaylı bilgileri girebileceğiniz bir sayfa açılacaktır. Bu bilgileri girdikten sonra Ekle seçeneği ile alanı veritabanına ekleyebilirsiniz. Örnek olarak resim ve metin alanının veritabanına eklenmesi aşağıda açıklanmıştır.

o Resim için alan adı bilgisini giriniz. Eğer girilmesi zorunlu bir alan ise ‘required field’ seçeneğine tıklayınız. Resim genişlik ve yüksekliklerini belirleyebilirsiniz. Resmin olması gereken en fazla boyutunu da seçebilirsiniz.

o Alan bilgilerini girdikten sonra Ekle düğmesine tıklayın.

28

o Metin için alan adı bilgisini giriniz. Eğer girilmesi zorunlu bir alan ise ‘required field’ seçeneğine tıklayınız.

o Alan bilgilerini girdikten sonra Ekle düğmesine tıklayın.

 Eklemiş olduğunuz alanlar aşağıdaki gibi listelenecektir. Eylem bölümünden Düzenle seçeneğini tıklayarak alanı güncelleştirebilir, Sil seçeneğini tıklayarak alanı silebilirsiniz.

Veritabanına yapılan girdileri görüntülemek için veritabanının adına tıkladıktan sonra liste görünümü ya da tek görünüm seçeneklerinden uygun olanı seçiniz.

Moodle Kaynakları Ekleme 1. Kaynak

Dersinize kaynak olarak çeşitli formatta dosya(Word ve PDF dokümanları, PowerPoint sunumları, Flash nesneleri, resimler vb.) ekleyebilirsiniz.

Dersinize kaynak eklemek için:

 Dersle ilgili düzenlemeler yapabilmek için ders sayfasındaki Yönetim bloğundan ‘Düzenlemeyi aç’

seçimini yapınız.

 Dosya eklemek istediğiniz hafta bölümünde ‘Yeni etkinlik veya kaynak ekle’ seçimini yapınız.

29

 Gelecek olan sayfada Kaynak listesinden ‘Kaynak’ kategorisini seçip. ‘Ekle’ düğmesine basınız.

 Genel bölümünde eklediğiniz kaynağa ait ‘Ad’ bilgisini giriniz. Tanıtım bölümüne kaynakla ilgili açıklama girerek, açıklamanın ders sayfasında görülmesini sağlayabilirsiniz.

 Dosyaları seç bölümünde eklemek istediğiniz dosyayı seçmeniz gerekmektedir. Eklemek istediğiniz dosyayı işaretli alana sürükleyip bırakabilirsiniz. Ayrıca ekle düğmesine tıklayarak dosyayı uygun konumdan seçebilirsiniz.

o Sunucu dosyaları: Moodle’a yüklediğiniz dosyaları ekleyebilirsiniz.

o Recent files: Yakın zamanda kullandığınız dosyaları tarihine göre eklemenizi sağlar.

o Dosya yükle: Bilgisayarınızdaki dosyaları eklemenizi sağlar.

o Kişisel dosyalar: Derslerden bağımsız olarak Moodle’a yüklediğiniz dosyaları derse eklemenizi sağlar. Dosyanın kopyasını oluşturabilir ya da bağlantısını kullanabilirsiniz.

 Bilgisayarınızdan dosya eklemek için Gözat düğmesine tıklayın. Açılan pencerede eklemek istediğiniz dosyaya tıklayın. Sonrasında ‘Bu dosyayı yükle’ düğmesine tıklayın.

30

 Görünüm bölümünde ‘Göster’ seçeneğinde dosyanızın görüntülenme seçeneklerini belirleyebilirsiniz.

Otomatik seçeneği dosya türüne göre uygun görüntüleme seçeneğini belirler; Gömülü seçeneği dosyanın moodle sayfasında görünmesini; İndirmeye zorla seçeneği dosyanın bilgisayara indirilerek görüntülenmesini; Aç seçeneği dosyanın tarayıcıda açılarak görünmesini; Açılır pencere dosyanın başka sekmede açılarak görünmesini sağlar. Kaynakla ilgili boyut bilgisinin görünmesini isterseniz ‘Show size’

kutucuğunu; tür bilgisinin görünmesini isterseniz ‘Show type’ kutucuğunu; son eklenme/güncellenme tarihini görmek isterseniz ‘Show upload/modified date’ kutucuğunu tıklayınız.

 Kaynağınızın özelliklerini belirledikten sonra “Kaydet ve derse dön” seçeneğine tıklayarak kaydedebilir ve dersinize dönebilirsiniz ya da “Kaydet ve göster” seçeneğine tıklayarak kaydedebilir ve kaynağı görüntüleyebilirsiniz.

2. Klasör

 Klasörler, kaynakları gruplandırmak için kullanılmaktadır. Klasörün içinde çeşitli dosyalar (resim, ses, video, metin dosyaları) bulunabilir. Klasörün ismine tıkladıktan sonra dosyalara ulaşabilirsiniz.

Örnek:

31 Dersinize klasör eklemek için:

 Dersle ilgili düzenlemeler yapabilmek için ders sayfasındaki Yönetim bloğundan ‘Düzenlemeyi aç’

seçimini yapınız.

 Klasör eklemek istediğiniz hafta bölümünde ‘Yeni etkinlik veya kaynak ekle’ seçimini yapınız.

 Gelecek olan sayfada Kaynak listesinden ‘Klasör’ kategorisini seçip. ‘Ekle’ düğmesine basınız.

 Genel bölümünde eklediğiniz klasöre ait ‘Ad’ bilgisini giriniz. Tanıtım bölümüne klasörle ilgili açıklama girerek, açıklamanın ders sayfasında görülmesini sağlayabilirsiniz.

 İçerik bölümünde eklemek istediğiniz dosyaları seçmeniz gerekmektedir. Eklemek istediğiniz dosyaları işaretli alana sürükleyip bırakabilirsiniz. Ayrıca ekle düğmesine tıklayarak dosyaları uygun konumdan seçebilirsiniz. Klasör içeriklerini göster bölümünde ‘On a separate page’ seçeneğini seçerseniz dosya içerikleri yeni bir sayfada; ‘Inline on a course page’ seçeneğini seçerseniz dosya içerikleri ders sayfası içerisinde görüntülenecektir. ‘Show subfolders expanded’ seçeneği aktifse eklemiş olduğunuz alt-klasörler varsayılan olarak görülecek diğer durumda alt-alt-klasörleri görüntülemek için ilgili klasöre tıklamanız gerekecektir. ‘Show dowload folder button’ seçeneği aktifse klasör ve içerisindeki dosyalar sıkıştırılmış klasör olarak bilgisayara indirilebilir.

32

 Klasörünüzün özelliklerini belirledikten sonra “Kaydet ve derse dön” seçeneğine tıklayarak kaydedebilir ve dersinize dönebilirsiniz ya da “Kaydet ve göster” seçeneğine tıklayarak kaydedebilir ve klasörü görüntüleyebilirsiniz.

3. URL

 URL aracılığıyla web bağlantılarını ders kaynağı olarak paylaşabilirsiniz. Ücretsiz ve çevrimiçi olarak sunulan belge ve resimlere bağlantı sağlayabilirsiniz. Örnek:

Dersinize URL eklemek için:

 Dersle ilgili düzenlemeler yapabilmek için ders sayfasındaki Yönetim bloğundan ‘Düzenlemeyi aç’

seçimini yapınız.

 URL eklemek istediğiniz hafta bölümünde ‘Yeni etkinlik veya kaynak ekle’ seçimini yapınız.

33

 Gelecek olan sayfada Kaynak listesinden ‘URL’ kategorisini seçip. ‘Ekle’ düğmesine basınız.

 Genel bölümünde eklediğiniz URL’ye ait ‘Ad’ bilgisini giriniz. Harici URL bölümüne web sayfası adresini giriniz. Açıklama bölümüne URL ile ilgili açıklama girerek, açıklamanın ders sayfasında görülmesini sağlayabilirsiniz.

 Görünüm bölümünde bağlantının görüntülenme seçeneklerini belirleyebilirsiniz. ‘Göster’ bölümünde Otomatik seçeneği bağlantı türüne göre uygun görüntüleme seçeneğini belirler; Gömülü seçeneği bağlantı içeriğinin moodle sayfasında görünmesini; Aç seçeneği bağlantının tarayıcıda açılarak görünmesini; Açılır pencere bağlantının başka sekmede açılarak görünmesini sağlar. Açılır pencere seçeneği için pencere genişliği ve yüksekliği seçeneklerini belirleyebilirsiniz.

 Bağlantı özelliklerini belirledikten sonra “Kaydet ve derse dön” seçeneğine tıklayarak kaydedebilir ve dersinize dönebilirsiniz ya da “Kaydet ve göster” seçeneğine tıklayarak kaydedebilir ve bağlantıyı görüntüleyebilirsiniz.

4. Sayfa

Dersinize video, resim ve metin içeren web sayfaları ekleyebilirsiniz.

Dersinize Sayfa eklemek için:

 Dersle ilgili düzenlemeler yapabilmek için ders sayfasındaki Yönetim bloğundan ‘Düzenlemeyi aç’

seçimini yapınız.

34

 Sayfa eklemek istediğiniz hafta bölümünde ‘Yeni etkinlik veya kaynak ekle’ seçimini yapınız.

 Gelecek olan sayfada Kaynak listesinden ‘Sayfa’ kategorisini seçip. ‘Ekle’ düğmesine basınız.

 Genel bölümünde eklediğiniz Sayfaya ait ‘Ad’ bilgisini giriniz. Açıklama bölümüne sayfa ile ilgili açıklama girerek, ders sayfasında görülmesini sağlayabilirsiniz.

 İçerik bölümünde eklemek istediğiniz sayfanın içeriğini ekleyebilirsiniz. Bir internet sayfasının içerebileceği her türlü nesneyi (metin, resim, video, bağlantı vb. ) ekleyebilirsiniz. Sayfa içeriği bölümündeki seçeneklerden tümüne ulaşmak için Toolbar Toogle düğmesine tıklayın.

 Sayfanızın özelliklerini belirledikten ve içeriği girdikten sonra “Kaydet ve derse dön” seçeneğine tıklayarak kaydedebilir ve dersinize dönebilirsiniz ya da “Kaydet ve göster” seçeneğine tıklayarak kaydedebilir ve sayfayı görüntüleyebilirsiniz.

35

5. Kitap

Kitap, bölümler ve alt bölümleri olan ders kaynağı şeklinde oluşturulur. Örnek:

Dersinize Kitap eklemek için:

 Dersle ilgili düzenlemeler yapabilmek için ders sayfasındaki Yönetim bloğundan ‘Düzenlemeyi aç’

seçimini yapınız.

 Kitap eklemek istediğiniz hafta bölümünde ‘Yeni etkinlik veya kaynak ekle’ seçimini yapınız.

 Gelecek olan sayfada Kaynak listesinden ‘Kitap’ kategorisini seçip. ‘Ekle’ düğmesine basınız.

 Genel bölümünde eklediğiniz Kitaba ait ‘Ad’ bilgisini giriniz. Açıklama bölümüne kitap ile ilgili açıklama girerek, ders sayfasında görülmesini sağlayabilirsiniz.

 Görünüm bölümünde bölüm başlıkları ile ilgili değişiklikler yapabilirsiniz. Chapter formatting bölümünde Numbers seçeneğini seçerseniz başlıklarınız numaralar şeklinde, Bullets seçeneğini seçerseniz başlıklarınız madde işaretleri şeklinde görünecektir. Style of navigation bölümünde gezinme türü olarak

36

text (metin) ya da images (resim) seçebilirsiniz. Custom titles seçeneğini işaretlerseniz bölüm başlıkları ilgili bölüm içeriklerinde görülmez; onun yerine ilgili bölüm başlarına daha farklı başlıklar girebilirsiniz.

 Kitabınızın özelliklerini belirledikten sonra “Kaydet ve derse dön” seçeneğine tıklayarak kaydedebilir ve dersinize dönebilirsiniz ya da “Kaydet ve göster” seçeneğine tıklayarak kaydedebilir ve kitabı görüntüleyebilirsiniz.

 Kitabınıza bölüm eklemek için “Kaydet ve göster” seçeneğine tıkladıktan sonra açılan pencerede Chapter title bölümüne bölüm başlığını, Content bölümüne bölüm içeriğine girip, Değişiklikleri kaydet düğmesine tıklayın.

 Oluşturmuş olduğunuz bölüm aşağıdaki gibi olacaktır.

 İçeriğin sağ tarafında içerik tablosu (Table of Contents) görünmektedir.

 Kitabınıza yeni bir bölüm eklemek için seçeneğine tıkladıktan sonra açılan pencerede Chapter title bölümüne bölüm başlığını, Content bölümüne bölüm içeriğine girip, Değişiklikleri kaydet düğmesine tıklayın.

37

 Bölüm ile ilgili düzenlemeler yapmak için seçeneğine, bölümü silmek için seçeneğine, bölümü gizlemek/göstermek için seçeneğine tıklayın.

6. IMS İçerik Paketi

 Öğrenme nesneleri standartlarına göre oluşturulan sayfaları içerir. Multimedya içerik ve animasyonların sunumu ya da değerlendirme amacıyla kullanılabilir. Örnek:

Dersinize IMS içerik paketi eklemek için:

 Dersle ilgili düzenlemeler yapabilmek için ders sayfasındaki Yönetim bloğundan ‘Düzenlemeyi aç’

seçimini yapınız.

 IMS içerik paketi eklemek istediğiniz hafta bölümünde ‘Yeni etkinlik veya kaynak ekle’ seçimini yapınız.

 Gelecek olan sayfada Kaynak listesinden ‘IMS İçerik Paketi’ kategorisini seçip. ‘Ekle’ düğmesine basınız.

 Genel bölümünde eklediğiniz IMS İçerik Paketine ait ‘Ad’ bilgisini giriniz. Açıklama bölümüne ilgili açıklama girerek, ders sayfasında görülmesini sağlayabilirsiniz.

38

 İçerik bölümünde eklemek istediğiniz dosyayı seçmeniz gerekmektedir. Eklemek istediğiniz dosyayı işaretli alana sürükleyip bırakabilirsiniz. Ayrıca ‘Dosya Seç’ düğmesine tıklayarak dosyayı uygun konumdan seçebilirsiniz.

 IMS İçerik Paketi özelliklerini belirledikten sonra “Kaydet ve derse dön” seçeneğine tıklayarak kaydedebilir ve dersinize dönebilirsiniz ya da “Kaydet ve göster” seçeneğine tıklayarak kaydedebilir ve içeriği görüntüleyebilirsiniz.

Benzer Belgeler