• Sonuç bulunamadı

Tiyatro Topluluğu Genel Sekreteri

u. Kulübün faaliyetlerini yürütmek, alınan kararları uygulamak, bu faaliyetlerin gerektirdiği işlemler ile girişimleri yapmak ve Yönetim Kurulu’nun onayını gerektiren organizasyonu yapmak.

v. Üyeleri toplantıya çağırmak ve toplantı gündemi hakkında üyelere bilgi vermek.

w. Genel Sekreter, Yönetim Kurulu’nun belirlediği yetki sınırları doğrultusunda çalışır.

x. Genel Sekreter, Yönetim Kurulu’na karşı sorumludur.

İKİNCİ BÖLÜM

BEGEM Kulüplerinin Kuruluş, Güncelleme, İşleyiş Esasları ve Üyelik

BEGEM Kulüpleri Kuruluş ve Güncelleme Esasları Madde 12:

p. Kırşehir belediye başkanlığı kurs merkezleri yönetmeliğinin 5. Bölümü 23. maddesinde geçen kulüplerin kuruluş esasları geçerlidir.

q. Yeni kulüp başvuruları bu Yönergenin 12. maddesinde belirtilen belgelerle birlikte Ekim ve Şubat aylarında yönetime iletilir. Tüm başvurular BEGEM Yönetiminin toplantısında değerlendirilerek karara bağlanır.

r. Güncelleme için başvuru belgeleri ile birlikte kulüp Üye Kayıt Formu (EK-7) da yönetime teslim edilir.

Başvuru Belgeleri

Madde 13: Kulüp kurmak için gerekli belgeler şunlardır:

u. Kulüp yönergesi (EK-1),

v. Kulüp Kurucu Üye Bildirim Formu (EK-2)

w. Öğrenci Kulüpleri Kuruluş /Güncelleme Talep Formu (EK-3), x. Faaliyet planı (EK-4),

Madde 14: Üyelik

k. BEGEM kulüplerine üye olmak isteyen öğrencilerin öncelikle BEGEM üyelik işlemlerini tamamlaması gerekir.

l. Başvuru dilekçesi ve öğrenci belgesi ile kulüp yönetimine başvurur ve üye listesine kaydedilmesi ile üyeliği gerçekleşir. Birden fazla Kulübe üye olabilir.

Madde 15: Üyelerin Hak ve Sorumlulukları Kulüp üyesi bireyler,

u. Yıllık çalışma programının oluşumunda söz sahibi olabilirler.

v. Kulüp etkinliklerinde aktif görev alabilirler.

w. Kulüp organlarına seçme ve seçilme hakkına sahiptirler.

x. Kulübün yönergesine riayet etmek ve amaçlarına uygum davranmak kaydıyla kulüp faaliyetlerine katılabilirler.

Madde 16: Üyelikten Çıkma ve Çıkarılma

p. Kulübe üye olan herkes, Kulüp Başkanı'na ile gerekçe bildirerek veya gerekçe bildirmeksizin istedikleri anda üyelikten çıkabilirler.

q. Kulüp yönergesine aykırı davranmak, verilen görevleri yapmamak, görev almaktan kaçınmak ve böylelikle Kulübün yaşamasına ve faaliyetlerini sürdürmesine ilgi göstermemek üyelikten çıkarılmayı gerektirir.

r. Kulüp toplantı ve etkinliklerinin dönem içinde 3’te 1’ine katılmayan üyelerin kulüp üyeliği iptal edilir.

Madde 17: Kulübün İşleyiş Esasları

j. Kulüp yönergede belirtilen çalışma esaslarına göre etkinlikte bulunmalıdır. Kulüp çalışma esasları, bu yönergeye uygun olarak kendi kuruluş amaçlarına göre hazırlanır ve BEGEM Yönetiminin onayı ile yürürlüğe girer.

k. Kulüp yapmak istediği faaliyetleri kuruluş amaçlarına uygun biçimde belirlemelidir.

l. Kulüp her eğitim-öğretim yılında en az bir defa yapılacak Yönetim Kurulu toplantılarında almış oldukları kararları, toplantılardan bir hafta sonra BEGEM yönetimine yazılı olarak iletmelidir.

m. Kulüp, kendi etkinlik alanlarının dışına çıkamazlar; ancak başka etkinlik alanlarındaki kulüpler ile ortak çalışmalar yapabilir ve etkinlikler düzenleyebilirler.

n. Kulüp, düzenleyecekleri etkinlikleri her eğitim-öğretim yılının başlangıcından itibaren planlayarak Ekim ayı içerisinde BEGEM yönetimine bildirmek ve onay almak zorundadırlar.

Daha sonra güncel olarak ortaya çıkan ve yapılması düşünülen etkinlikler olursa bunların da etkinlik tarihinden en az bir ay önce BEGEM yönetimini bildirilmesi gerekmektedir.

o. Kulübün, yapacakları etkinliklerle ilgili malzeme talep ve istekleri mevzuatın vermiş olduğu imkânlar ölçüsünde BEGEM tarafından karşılanır.

p. Kulüp izin alarak yapmış olduğu etkinliklerinin bitim tarihinden sonra bir hafta içerisinde etkinlikle ilgili program ile ilgili raporunu BEGEM yönetimine sunmak zorundadır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Defter ve Evraklar, Değerlendirme, Kulübün Feshi ve Kapatılması, Yürürlük, Yürütme

Madde 18: Defter ve Evraklar

p. Üye Kayıt Formu: Bu forma üyelerin ismi ve iletişim bilgileri kaydedilir.

q. Karar Defteri: Toplantılarda alınan kararlar tarih kaydedilerek katılan üyelere imzalatılır.

r. Demirbaş Eşya Defteri: Kulübün demirbaş eşyalarının kaydını içerir

Madde 19: Defter ve evrakları teslim etmeyenler

Yükümlü oldukları defter ve kayıtları tutmayan, eksik tutan, defter ve kayıtlarında yanlış bilgi ve belgelere yer veren, tutmakla yükümlü olduğu defter ve belgelerin talebi halinde başkan ve BEGEM yönetimine vermeyen öğrenci kulübünün faaliyetleri, yönetim tarafından durdurularak, yasal işlem başlatılır ve kulüp kapatılır.

Madde 20: Değerlendirme

k. Öğrenci kulüpleri, “BEGEM Kulüpleri Etkinlik Sonuç Bildirim Formu” (Ek-5) esas alınarak Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilir. Düzenlenen “BEGEM Kulüpleri Faaliyet Değerlendirme Formu” (Ek-6) BEGEM yönetimine sunulur.

l. BEGEM Kulüpleri Faaliyet Değerlendirme Formu kapsamında yapılan inceleme sonucu beş puan altında kalan kulüpler, BEGEM yönetimi kararı ile uyarılarak bir yıl süre tanınır. Bir yılsonunda yapılan yeniden değerlendirme sonucu yeterliği sağlayamayan kulüpler BEGEM yönetimi kararı ile kapatılır.

Madde 21: Kulübün Feshi ve Kapatılması

a. BEGEM Yönetimi gerekli gördüğü takdirde ilgili kulübün faaliyetini durdurur veya kulübü kapatabilir.

b. Kulübün kapatılması halinde varsa, demirbaş ve mal varlığı BEGEM Müdürlüğü’ne devredilir.

c. Kulüp, izinsiz ve BEGEM Yönetmeliği’nde belirtilen ilgili hükümlere aykırı faaliyette bulunduğu tespit edildiği takdirde kapatılır.

Madde 22: Yürürlük

Kulübün Kurulması ile ilgili başvuru yapıldıktan sonra Kırşehir Belediye Meclisi’nde görüşülüp kabul edildiği tarihten itibaren yürürlüğe girer.

Madde 23:Yürütme

Bu yönerge hükümlerini BEGEM yönetimi yürütür.

Veli ŞAHİN Şule TEMEL Mehmet ŞAHİN Meclis Başkan V. Katip Üye Katip Üye

Komisyonuna havale olunan ‘Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri (TEDES) için Yetkilendirme’

hususunu görüşmek üzere Çeşitli İşler Komisyonu 24/05/2016 tarihi saat 13.30’da toplanmıştır. Mehmet ŞAHİN, Musa ERASLAN, Ali KÖKÇÜ, Mehmet ŞAHİN, Halil KARLI ve Ümit ÇOLAK’ın katılımıyla, Mehmet ŞAHİN başkanlığında toplanmış ve Komiyon Raporu Bildirilmiştir. Komisyon Raporunun ‘Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri (TEDES) için Yetkilendirme’ ile ilgili teklifi görüşülmüştür.

KARAR……….:

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun EK 16 maddesinde; “Belediyelerce kendi bütçekaynakları kullanılarak, karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek amaçlarına hizmet etmek üzere kurulmuş veya kurulacak elektronik sistemlerin Emniyet Genel Müdürlüğünce trafik ihlallerinin tespiti amacıyla kullanılması durumunda, aylık dönemler halinde yapılan tespitlere dayanılarak düzenlenen trafik idari yaptırım karar tutanaklarında yer alan trafik idari para cezasının % 30’u oranındaki tutar, izleyen ayın sonuna kadar Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinden ilgili belediyelere sistem kullanımı hizmet bedeli olarak ödenir. Bu madde kapsamında hizmetinden yararlanılacak elektronik sistemlerin taşıması gereken teknik özellikler, kurulması gereken yerler ve belediyelerle yapılacak protokollere ilişkin diğer şartlar ile maddenin uygulamasına ilişkin usul ve esaslar Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığınca (Emniyet Genel Müdürlüğü) müştereken belirlenir.” hükmü yer almaktadır.

Mezkur madde hükmüne göre Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri (TEDES) Projesi kapsamında ihaleye çıkılmasına, Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü ile Kırşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılması gereken Protokolün imzalanması için Kırşehir Belediye Başkanı Sayın Yaşar BAHÇECİ’ye yetki verilmesine, bahse konu is için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesinde TEDES’in kurulması ve 10 (on) yıl süre ile işletilmesi işini ve ihalesini yapmak üzere 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15/p, 18/j, 34/i maddeleri uyarınca Belediye Encümenine yetki verilmesi ve bu iş ve işlemlerin takibi için Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün görevlendirilmesi, Oy Birliği ile Kabul Edildi.

Veli ŞAHİN Şule TEMEL Mehmet ŞAHİN Meclis Başkan V. Katip Üye Katip Üye

Benzer Belgeler