• Sonuç bulunamadı

MADDE 29.

1. Bu Yönetmelikte Belirtilen Ve Aynı Zamanda ’da Aşağıda Maddeler Halinde Yazılan Talimatlar:

Uymayan Araçlara ve/veya Araç Sahiplerine;

1. I-Tip ceza 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi uygulanır,

2. II-Tip ceza 1608 sayılı Kanun’un ilgili maddeleri uygulanabilir, (30) otuz güne kadar Ara<

bağlama uygulanır,

3. III-Tip ceza 1608 sayılı Kanun’un 2.maddesi uygulanır,

4. IV-Tip ceza, Büyükşehir Belediyesi Encümeni kararıyla “Güzergâh izin Belgesi” iptal edilir, 2. Suç Niteliği İçeren Eylemler Ve Uygulanacak Cezalar Aşağıda Belirlendiği Gibidir;

1. Toplu taşım aracı durağı dışında yolcu indirme bindirme, nizami yanaşmadan yolcu almak indirmek, Ceza: îlk seferinde I. Tip, tekrarlarında II. Tip ceza,

2. 2- Toplu taşım aracında teyp ve radyo çalmak, havalı kçrna kullanmak (çalmak) vb.

Ceza: İlk seferinde I Tip, tekrarında İLTİSdskranndş IV. Tip ceza “Güzergâh İzin Belgesi” iptali, 6. Teknik özelliklerini yitirmiş aracın onarımını yapmadan sefere çıkmak,

Ceza: İlk seferinde I Tip, tekrarında, tekrarında uygun hale getirilinceye kadar seferden men cezası,

7. Yolcu ve araç güvenliğini tehlikeye düşürecek biçimde uygunsuz ve yüksek hızla araç kullanmak, Ceza: İlk seferde I Tip, tekrarında II. Tip, tekrarında IV. Tip ceza “Güzergâh İzin Belgesi” iptali, 8. Denetim Görevlilerine hakaret etmek veya kötü muamelede bulunmak,

Ceza: İlk seferinde l. Tip, tekrarında II. Tip ve sürücünün işten çıkarılması, tekrarında IV. Tip ceza

“Güzergâh İzin Belgesi” iptali, 9. Alkollü araç kullanılması,

Ceza: İlk seferinde II. Tip tekrarında sürücünün işten çıkarılması, tekrarında IV. Tip ceza

“Güzergâh İzin Belgesi” iptali

10. Denetim görevlilerinin talimatlarına uymama, Ceza: İlk seferinde I. Tip, tekrarlarında II. Tip ceza,

11. Aracın parka çekilmesi için tebliğ yapılmasına rağmen aracın parka gönderilmemesi, Ceza: IV. Tip ceza “Güzergâh İzin Belgesi” iptali,

12. Karayolları ve Trafik Yönetmeliklerine göre araçlarda aranacak özelliklerden herhangi birini yerine getirmemek,

Ceza: İlk seferinde II. Tip ve uygun hale getirinceye kadar seferden men cezası,

13. Toplu olarak direniş yapmak, taşımacılık yapmamak, taşımacılığı aksatmak, gösteri yapmak vb.

eylemlerde bulunmak.

Ceza: İlk seferinde II. Tip, tekrarında IV. Tip ceza “Güzergâh İzin Belgesi” iptali, 14. Mazeretsiz olarak yolculuğu yarım bırakmak.

Ceza: İlk seferinde I. Tip, tekrarında II. Tip, tekrarında IV. Tip ceza “Güzergâh İzin Belgesi”

iptali,

15. Denetim görevlilerine silahlı (ateşli veya kesici) saldırıda bulunmak.

Ceza: IV. Tip ceza “Güzergâh İzin Belgesi” iptali,

16. İşletme sahibi “Güzergâh İzin Belgesi” olmadan izinsiz olarak Toplu taşımacılık yapan araçlar, Ceza: îlk seferinde III. Tip, tekrarında IV. Tip ceza “Güzergâh İzin Belgesi” iptali,

17. Toplu taşım araçlarının şehir içinde otopark haricinde paklanma yapmaları,

Ceza: İlk seferinde I Tin v<* nvmm hn1f> aptirinr^vp Irnftar cpfprden men, tekrarında II. Tip ceza, 3. Toplu taşım aracının

Ceza: ilk seferde I. Tip, tekrarlarında II. Tip cezâ;;. ^ 4. Sürücünün sefer sırasında sigara içmesi,

Ceza: Yasal cezasının uygulanması,

5. Yolcuya hakaret etme veya kötü davranmak,

18. Yönetmelikte yasaklanan, yapılması men edilen ve yukarıdaki ceza maddeleri dışında kalar uygulama ve davranışlar

Ceza: İlk seferinde I Tip, tekrarlarında II. Tip cezalar Büyükşehir Belediye Encümeni Kararıyla uygulanabilir.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

7 ÇEŞİTLİ VE SON HÜKÜMLER

HÜKÜM BULUNMAYAN HALLERDE YAPILACAK DÜZENLEMELER:

MADDE 30.

Bu Yönergede hüküm bulunmayan hallerde ilgili yasalar çerçevesinde gerekli düzenlemeyi yapmaya Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi yetkilidir. 5216 sayılı Kanun gereği İçişleri Bakanlığı’nca 15.06.2006 tarih, 26199 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan BüyOkşehit:, Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği ve 16/05/2014 tarih ve 64 sayılı Antalya Büyül^ehir Belediye Meclis kararı ile yürürlüğe giren UKOME Yönetmeliği’nde hüküm bulunmayan hallerde bu yönetmelik hükümleri uygulanır.

GEÇİCİ MADDELER:

Bu yönetmelik kapsamında geçici madde tanımlaması yapılan uygulamalar ilgili geçici madde doğrultusunda geçici madde sürecince uygulanır. G eciH madde kapsamında belirlenen uygulamalar geçici maddede belirti'?*),

süre bitiminde iş bu yönetmelik ligin maddelerine göre uygulamaya devam edilir.

GEÇİCİ MADDE 1 - Büyükşehir Belediyesi;sınırları içerisinde;faaliyet'-gösteren D4 belgeli toplu taşım araçları ile toplu taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilerin "Güzergâh İ/itı Belgesi" almasında ve belgesi yenilenmek istenen araçların en fazla (12) on iki yaş ve altında olması şartı 01/01/2016 tarihinden itibaren uygulanacaktır.

GEÇİCİ MADDE 2- Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren D4 belgeli toplıı taşım araçları ile toplu taşımacılık yapacak gerçek ve..tüzel kişilerin toplu taş.ıın araçlarınm.Jarkli renkte bulunanları için Beyaz renk (RAL 9010) değişimleri 01/01/2016 tarihinden itibaren uygulanacaktır.

GEÇİCİ MADDE 3- Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren D4 belgeli toplu taşım araçları ile ilk defa toplu taşımacılık yapacak gerçek ve tiizel kişilerin "Güzergah İzin Belgesi" alan taşımacıların belge yenilemesi 01/01/2016 tarihinden itibaren (2 ) iki yılda bir uygulanacaktır.

. et- - t vat:.

GEÇİCİ MADDE 4- 6360 sayılı yasa öncesi Ulaştırma Bölge Müdürlüğünden alınmış yetki belgeleri bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesini takip (altı) 6 ay içerisinde “D4” yetki belgelerini ekleriyle birlikte Güzergah İzin Belgesine dönüştürmek zorundadır. Dönüşümü yaptırmayan taşımacıların faaliyetine izin verilmeyecektir.

GEÇİCİ MADDE 5- ilçe merkezine bağlı mahallelere ve ilçe merkezlerine bağlı mahallelerden ilçe merkezlerine D4 yetki belgesi ile taşımacılık yapan taşımacıların faaliyetleri, yetki belgesinin süresi bitimine kadar sürecek daha sonra yeni belge düzenlemneyecektir. Bu tiir araçlar ilçe şehiıiçi toplu taşımacılık sistemine dahil edilecektir.

BEŞİNCİ BOLUM YÜRÜRLÜK VE YÜRÜTME YÜRÜRLÜK:

MADDE 31. 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu'nun 9. maddesiyle verilen yetkiye dayanılarak hazırlanmış olan bu yönetmelik Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nce kabul edilip;

1. Bu yönetmeliğe yeni madde eklenmesi çıkarılması Büyükşehir Belediye Başkanınm ve/veya Büyükşehir meclis üye ya da üyelerinin teklifi; meclisin salt çoğunluğunun kararı ile gerçekleşir.

2. Bu yönetmelikte bahsedilen sıralı sayılı amir ve/veya yöneticiler yönetmelikte vaaz edilen çalışma alanları ve çalışmaları hakkında Büyükşehir meclisinin talebi ile Büyükşehir meclisine bilgi verir.

3. Bu Yönetmelik, Belediyemiz ilan tahtası veya internet sitesinde yayımlanması ile yürürlüğe girer.

I --i ;y T t ı i i "î ■/ı 13 ı ■)

YÜRÜTME:

MADDE 32. Bu Yönetmelik, hükümlerini Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı yürütür.

Ek: 2 Adet Tablo.

EK - 1 ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı

“TOPLU T iş ö * ARACI UYGUNLUK TESPİT BELGESİ”

MAL SAHİBİ " ' ' İŞLEM TARİHİ : .../ .../ ...

ARAÇ PLAKASI ARAÇ MODELİ ARAÇ KAPASİTES MOTOR NO ŞAŞI NO

ARAÇ FİZİKİ ÖZELLİKLERİ UYGUN GÖRÜNEN

AKSAKLIK

K a p o rta d ü z g ü n o la c ak tır. ’ÎKŞ,

D ış g ö rü n ü ş ü itib arı ile b o y a lı ve b ak ım lı ■'lacaktır. B o y ası y ıp ra n m a m ış o la c ak tır.

C a m la rd a k ırık y a d a ç a tla k b u lu n m a y a c a k tır. J a n tla ra fırfır ta k ılm a y a ca k tır.

D ış y ü z e y le rin d e te h lik e o lu ş tu ra c a k b iç im d e a k se s u a rla r b u lu n m a y a ca k tır. (A n te n le r b u k a p sa m d a d e ğ e rle n d irilir.) A ra c ın içi te m iz , k o ltu k la rı d ü z en li v e b e re siz o la c a k , p e lü ş b u lu n m a y a ca k tır.

M e v c u t la stik leri ile ay n ı e b a tta y e d e k lastiğ i b u lu n a c a k b u la stik y o lc u la rın o tu rm a s ın ı e n g ellem e y e c ek tir.

İç g ö ste r g e le r d ü z en li ç a lışır d u ru m d a o la c ak tır. İç a y d ın la tm a b e y a z o la c ak tır.

Iş ık la n d ırm a için y e te rli s a y ıd a la m b a ç a lışır ve b u la m b a la r re n k li o lm a y a ca k tır.

A ra c ın k a p ıla rı o to m a tik (h a v alı, e le k trik li, h id ro lik ) v e ş o fö r k o n tro lü n d e o la c ak tır.

E g z o z u v e s u stu ru c u s u z e d e le n m e m iş o la c a k ilav e d ü z e n e k (S es ç ık a rta n ) ta k ılm a y a c a k tır.

P a rk la m b a ları, sto p la m b a ları "U zu n ve K ısa H u z m eleri" d ü z en li ç a lışır v e a y a rla n m ış d u ru m d a o la c ak tır.

F arları sarı v e y a b a şk a re n k fa r o lm a y a ca k tır.

Y a ğ k a rte li, h id ro lik d e p o su , ş a n z ım a n v e d ife ra n s iy e ld e n k a ç a k n ite liğ in d e y a ğ s ız m a s ı o lm a y a ca k tır.

F ren le ri ta m , g ıc ırtıs ız v e d e n g eli tu ta b ilir d u ru m d a o la c a k tır.(G e re k tiğ in d e fren b a la ta la rı te k e rle k ç ık a rtıla ra k k o n tro l e d ilir.) M o to rla rı d ü z en li ç a lışır d u ru m d a o la c a k ve e g z o z d a n siy ah d u m a n çık m a y ac a k tır.

A ra ç la rın k o m a la rı h a v alı k o m a o lm a y a ca k tır.

A ra c ın y aşı ( ) dır.

A ra ç m u a y e n e ista sy o n u n d a n to p lu ta şım a ra ç la rın ın v iz e ta rih le rin g e ç m e m iş o lm a sı ve z a m a n ın d a v iz e y a p ılm a la rı.

A ra ç ü z e rin d e ç alıştığ ı g ü z e rg â h ı, fiy a t ta rifesin i, ç a lışm a sü re sin i ve ş ik â y e t te le fo n la rın ı b elirte n le v h a lar d ış ın d a h iç b ir le v h a / p a n o b u lu n d u ru la m a z

S a ğ lık S eti, T ra fik S e ti, Ç e k m e H alatı v e R e fle k tö r (A ra ç p la k a sı yağ lı b o y a ile y a z ılı) o la c ak tır.

U K O M E 'c e b e lirle n e n “ F iy a t T a rife si” , ç a lışm a s a a tle ri, şik â y e t te le fo n la rı y o lc u n u n g ö re b ile c eğ i y e re ta k ıla ca k tır.

Y a n g ın sö n d ü rm e c ih a z la rı m in ib ü s le r iç in 1 A d e t 6 K g ., O to b ü s le r iç in ise 2 A d e t 6 K g . v e ü z e rle rin d e y a ğ lı b o y a ile p la k a sı y a o la c ak tır.

A ra ç ta k lim a b u lu n a c a k v e ç a lış ır d u ru m d a o la c ak tır.

Aracın ısıtma amaçlı kullanılan kaloriferi çalışır durumda olacaktır.

Güzergâh levhası 20X20 ebadında (Merkezi 3 durak yazılacak) ön sağ ve havalı kapı yan tarafına konulacaktır.

h- »

■- . . Otobüslerin önünde ve arkasında gittiği yeri belirtilen yazı RAL 6027 renkte, 10 cm. yüksekliğinde, 1,5 cm. çizgi kalınlığında

yazılacaktır. “ ' ^ •'.!. W P Ü P

■vslî* T.C.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı

‘TOPLU TAŞIM ARACI GÜZERGÂH-ÎZİN BELGESİ’

m

Güzergâh İzin Belgesi Sahibi:

Adı Soyadı

T.C Kimlik/Vergi No Doğum Tarihi/Yeri Adres

Dönemi

Plaka No ve Cins Kapasite ve Model Taşıt Şoförü Ehliyet Sınıfı Taşıtın Güzergâhı

%

mm

v«©:- m

AÇIKLAMA

5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanununun 9.maddesi kapsamında UK O M E’n in ...tarih ve ... sayılı doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesince h a z ırla n a ra k ...

yürürlüğe giren “ Karayolu Toplu Taşım Usul Ve Esaslarına Dair Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda “Güzergâh İzin Be ile Taşım yapm asına izin verilmiştir

İmza

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SINIRLARI DAHİLİNDE KARAYOLU ÜZERİ