• Sonuç bulunamadı

TEMMUZ–ARALIK 2020 DÖNEMĠNDE YÜRÜTÜLECEK FAALĠYETLER

Yüksek DanıĢma Kurulu

İlgili Bakanın başkanlığında Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen Bakanlar ve Yükseköğretim Kurulu Başkanından oluşan Yüksek Danışma Kurulu üyelerinin toplantıya davet edilmesi; Yüksek Danışma Kurulu toplantısı için gerekli lojistik düzenlemelerin yapılması, mekân yerinin belirlenmesi, Yüksek Danışma Kurulu ile ilgili basın duyurusu hazırlanması gibi işlemlerin yapılması planlanmaktadır.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK‟ ün vefat yıl dönümü münasebetiyle 10 Kasım 2020 tarihinde Atatürk‟ü Anma Töreni düzenlenmesi planlanmaktadır. Bu amaçla, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni için yer belirlenmesi ve tören günü söz konusu yerin hazırlanması, tören davetiyesinin ve davetli listesinin hazırlanması, davetiyelerin bastırılarak davetli listesindeki kişilere gönderilmesi vb. çalışmaların Yüksek Kurumun ilgili birimlerinin de desteğiyle yerine getirilmesi planlanmaktadır.

Burslar

2020 yılı burs işlemleri takvimini oluşturmak için Kurumlarla burs eş güdüm toplantısı gerçekleştirilecektir.

Ekim ayı içerisinde alınması gereken burs başvuruları öncesinde lisans, lisansüstü ve doktora sonrası olmak üzere ayrı ayrı burs ilanları ve afişi hazırlanarak Kurumların genel ağ sayfalarında yayımlanacaktır.

İhtiyaçlar çerçevesinde mevcut Burs Yönetmeliğinin güncellenmesi amacıyla gerekli çalışmalar yapılacaktır. Ayrıca Kurumlardan bursiyerlere ilişkin gelen yazıların Yönetim Kurulunda görüşülmesi sağlanacaktır.

Destek

Yüksek Kurum bünyesindeki Kurumlarca Yönetim Kurulu gündemine alınmak üzere gönderilen etkinlik ve destek faaliyetlerine ilişkin taleplerin mevzuata uygunluğu incelenmeye devam edilecektir.

Kurumlarımızın Bilimsel Çalışmalar Müdürleri ile Etkinlik ve Destek Takip Görevlilerinin katılacağı bir eş güdüm toplantısı düzenlenmesi planlanmaktadır.

Etkinlik ve Destek Sisteminin daha işlevsel bir ara yüz ile yeniden yazılması için çalışmalara devam edilecektir.

Yılın ilk altı aylık döneminde Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen etkinliklerin 2020 yılının ikinci altı aylık döneminde düzenlenmesi amaçlanmaktadır.

İnceleme ve değerlendirme aşamasında bekleyen destek başvurularının söz konusu süreçlerinin Yüksek Kurumun eş güdümünde tamamlanması amaçlanmaktadır.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu

2020 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

18

Yazılımı tamamlanan Bildiri Takip Sisteminin testleri devam etmekte olup kullanıcılardan gelen talepler doğrultusunda yapılacak son düzeltmelerin ardından 2020 yılının ikinci altı aylık döneminde kullanıma açılması amaçlanmaktadır.

BütünleĢik Bilgi Sistemi

2020 yılının ikinci altı aylık döneminde Araştırmacı Bilgi Sistemi ile ilgili kurumlarla analiz çalışmaları yapılması, ortaya çıkan gereksinimler için güncelleme, geliştirme ve test çalışmalarının yapılması ile ilgili eğitimlerin verilmesi planlanmaktadır.

Bilimsel Proje Sistemi, Burs Sistemi, Etkinlik ve Destek Sistemi, Yayın Takip Sistemi, Dava Dosya Takip Sistemi, İnsan Kaynakları Bilgi Sistemi ve Yönetim Kurulu Sistemlerinin React mimarisine geçirilmesi hedeflenmemektedir.

Sözlük Yönetim Sistemi, Türk Masal Külliyatı Projesi, Kurul Sistemi, Bildiri Yönetim Sistemlerinde, gelen güncelleme taleplerinin uygulamaya geçirilmesi hedeflenmektedir.

Mobil Uygulamalarda güvenlik ve işlevselliğin artırılması ile ilgili çalışmaların yürütülmesi hedeflenmektedir.

Yayın Dağıtım ve Satış Sisteminde yapılacak ek analiz çalışmaları sonucunda ortaya çıkan veriler doğrultusunda uygulamanın işlevselliğini artırmak amacı ile sisteme yeni özelliklerin eklenmesi planlanmaktadır. Ayrıca Bütünleşik Bilgi Sistemi üzerinde yapılan değişikliklerin Yönetim Bilgi Sistemine yansıtılması planlanmaktadır.

Yayınlar

Yüksek Kurum bünyesindeki Kurumlarca Yönetim Kurulu gündemine alınmak üzere gönderilen yayın faaliyetlerine ilişkin taleplerin mevzuata uygunluğu incelenmeye devam edilecektir.

Kurumların elektronik yayın hakkına sahip olduğu eserler talep edilecek ve dijital formatları bulunanlar Dijital Yayın Platformunda yayınlanacak gerektiğinde sadece matbu hali bulunanlar dijitalleştirme çalışmaları kapsamında e-kitap haline getirilecektir.

Yüksek Kurum bünyesindeki Kurumların yayım faaliyetlerinin eş güdümünün sağlanması amacıyla toplantıların gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Projeler

2020 yılının ikinci altı aylık döneminde Mart ayı proje başvuru döneminde gerçekleştirilen işlemler, Eylül döneminde de gerçekleştirilecektir. Eylül ayında proje başvuruları alınarak Bilimsel Araştırma ve Çeviri Projeleri Yönergesine uygun bir şekilde gerekli işlemler Kurumlarca yapılacaktır. Proje başvuruları alındıktan sonra Proje Takip Görevlileri ile bir istişare toplantısı yapılacaktır.

Bilimsel Araştırma ve Çeviri Projesi Yönergesine ilişkin taslak çalışmalar sonuçlandırılmak üzere gözden geçirilerek uygulamaya konulması planlanmaktadır.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ve Türk Tarih Kurumu işbirliğiyle 2020 yılı itibarıyla desteklenmesi kararlaştırılan kazı başkanlıklarında istihdam edilmek üzere arkeolog/sanat tarihçisi/ müze araştırmacısı alımları için çalışmalar sürdürülecektir.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu

2020 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

19

Atatürk Uluslararası BarıĢ Ödülü

2020 yılının ikinci altı aylık döneminde öncelikle toplanan aday ve gerekçe listeleri Ödül Kurulu tarafından değerlendirilecek ve belirlenen 3 aday Cumhurbaşkanlığına sunulacaktır. Ödül sahibi 29 Ekim tarihinde açıklanacak ve 10 Kasım tarihinde düzenlenecek bir tören ile ödül, sahibine Cumhurbaşkanın yüksek katılımlarıyla teslim edilecektir.

Ġç Kontrol

2019-2020 dönemini kapsayan Kurumumuz İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı'nın süresinin bitmesi nedeniyle 2020 yılının sonunda yeni eylem planının hazırlanması gerekmektedir.

Hukuki DanıĢmanlık ve Muhakemat Hizmetleri

2020 yılının ikinci altı aylık döneminde Yüksek Kurum ve bünyesindeki Kurumlara yönelik olarak, 659 sayılı Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri ve Özel Bütçeli İdarelerde Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararname

hükümlerine göre verilen görevler yerine getirilecektir.

EK 1

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu

2020 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

20

EK 2

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu

2020 Yılı Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu

21

T.C.

Benzer Belgeler