• Sonuç bulunamadı

Kaspersky Mobile Security uygulamasını satın aldıysanız, telefon ya da internet aracılığıyla Teknik Destek Hizmetinden uygulamayla ilgili bilgi alabilirsiniz.

Teknik Destek hizmet uzmanları, uygulamanın kurulması ve kullanılmasıyla ilgili tüm sorularınızı yanıtlayacaklardır.

Aygıtınıza bulaĢmıĢsa, kötü amaçlı yazılım etkinliklerinin sonuçlarını ortadan kaldırmanıza da yardımcı olacaklardır.

Teknik destek hizmetiyle iletiĢim kurmadan önce, lütfen Kaspersky Lab ürünleri için Destek kurallarını okuyun:

(http://support.kaspersky.com/support/rules).

Sorunuzu Teknik Destek Hizmetine e-posta ile gönderme

(http://support.kaspersky.com/helpdesk.html) adresindeki Yardım Masası web formunu doldurarak sorunuzu Teknik Destek Hizmeti uzmanlarına iletebilirsiniz.

Sorunuzu Rusça, Ġngilizce, Almanca, Fransızca veya Ġspanyolca dillerinde gönderebilirsiniz.

Sorunuzu e-posta iletisiyle göndermek için, Teknik Destek Hizmeti web sitesine kaydolduğunuzda aldığınız MüĢteri Kimliği ve parolayı iletinize eklemelisiniz.

Kaspersky Lab uygulamalarının kayıtlı bir kullanıcısı değilseniz, Yardım Masası web formu

(https://support.kaspersky.com/en/personalcabinet/registration/form/) adresindeki kayıt formunu doldurabilirsiniz. Kayıt sırasında, uygulamanıza ait etkinleĢtirme kodunu veya anahtar dosyası adını girin.

Teknik Destek hizmeti, KiĢisel Dolabınızdaki (https://support.kaspersky.com/en/PersonalCabinet ) isteğinizi, sorgunuzda belirttiğiniz e-posta adresinize yazarak yanıt verecektir.

Sorgunuzda, lütfen karĢılaĢtığınız sorunu tarif edin. Zorunlu alanlarda aĢağıdakileri belirtin:

Ġstek türü. KarĢılaĢtığınız soruna en yakın konuyu seçin; örneğin, "Ürün Kurulum/Kaldırma Sorunu" veya "Anti-Virüs taraması/virüs silme sorunu". Uygun bir konu bulamadıysanız "Genel sorular" konusunu seçin.

Uygulama adı ve sürüm numarası.

Ġstek metni. KarĢılaĢtığınız sorunu olabildiğince ayrıntılı olarak açıklayın.

MüĢteri Kimliği ve parola. Teknik Destek Hizmeti web sitesine kayıt sırasında aldığınız müĢteri kimliğini ve parolayı girin.

E-posta adresi. Teknik Destek Hizmeti sorunuzun cevabını bu e-posta adresine gönderecektir.

Telefon Teknik Desteği

Acil bir sorununuz olduğunda, yerel Teknik Destek Hizmetini arayabilirsiniz. Yerel

(http://support.kaspersky.com/support/support_local) teknik destek hizmetiniz veya uluslararası (http://support.kaspersky.com/support/international) teknik destek hizmeti ile iletiĢime geçmeden önce,

(http://support.kaspersky.com/support/details) adresinden aygıtınızla ve aygıtınızda kurulu anti-virüs uygulamasıyla ilgili gerekli bilgileri toplayın. Bu, uzmanlarımızın size daha hızlı yardımcı olmasını sağlayacaktır.

193

SÖZLÜK

A

AR Ş İ V

Aynı zamanda arĢiv olabilecek diğer bir veya birkaç nesneyi "içeren" dosya.

B

BE Y A Z Lİ S T E

Bu listedeki giriĢler aĢağıdakileri içerir:

Telefon numaraları bu numaralardan gelen aramalar ve SMS mesajlarına Anti-Spam tarafından ve bu numaralara giden aramalar ve SMS mesajlarına Ebeveyn Denetimi tarafından izin verilecektir.

metin gelen SMS mesajları listedeki metni içeriyorsa izin verilecektir.

D

DO S Y A M A S K E S İ

Dosya adı ve uzantısının joker karakterler ile ifade edilmesi. Dosya maskelerinde kullanılan iki temel joker * ve ? iĢaretidir; burada * herhangi bir sayı ve ? ise herhangi bir karakter anlamına gelir. Bu joker karakterleri kullanarak herhangi bir dosyayı simgeleyebilirsiniz. Dosya ismi ile dosya uzantısının her zaman nokta ile birbirinden ayrıldığını unutmayın.

G

GE R İ Y Ü K L E M E

Bir nesnenin geri yüklenmesi, orijinal nesnenin Karantina veya Yedeklemeden alınarak, karantinaya alınmasından, temizlenmesinden önce bulunduğu klasöre veya kullanıcının belirleyeceği bir klasöre geri yerleĢtirilmesi anlamına gelir.

GÜ N C E L L E M E

Kaspersky Lab güncelleme sunucularından alınan yeni dosyaların (veritabanları veya uygulama modülleri) değiĢtirilmesi/eklenmesi prosedürü.

İ

İS T E K Ü Z E R İ N E T A R A M A

Kaspersky Lab uygulamasının tüm dosyaların taranması amacıyla kullanıcı tarafından baĢlatılan bir iĢletim modu.

K

KA R A Lİ S T E

Bu listedeki giriĢler aĢağıdakileri içerir:

Telefon numaraları bu numaralardan gelen aramalar ve SMS mesajları Anti-Spam tarafından ve bu numaralara giden aramalar ve SMS mesajları Ebeveyn Denetimi tarafından engellenecektir.

metin gelen SMS mesajları listedeki metni içeriyorsa engellenecektir.

KU L L A N I M KI L A V U Z U

194 KA R A N T İ N A

Uygulamanın aygıt taramaları veya Koruma tarafından virüslü olmasının olası olduğunu tespit ettiği nesneleri taĢımak için oluĢturduğu özel klasör.

L

Lİ S A N S S Ü R E S İ

Kaspersky Lab uygulamasının tüm özelliklerini kullanabildiğiniz süre. Bir lisans genellikle kurulumdan sonra bir takvim yılı boyunca geçerlidir. Lisans sona erdikten sonra uygulamanın iĢlevselliği azalacaktır. Uygulama veritabanlarını

güncelleyemeyeceksiniz.

N

NE S N E L E R İ KA R A N T İ N A Y A Y E R L E Ş T İ R M E

Virüs bulaĢması olası nesneyi, eriĢilmesini engelleyerek ve orijinal konumundan Karantina klasörüne taĢıyarak iĢlemek için kullanılan bir yöntem. Karantinada nesne, aygıta virüs bulaĢtırmasını engelleyecek Ģekilde, Ģifreli olarak depolanır.

NE S N E L E R İ T E M İ Z L E M E

Virüslü nesneleri, verinin tamamen ya da kısmen kurtarılmasıyla veya nesnelerin temizlenemeyeceği kararıyla sonuçlanan iĢleme yöntemi. Nesnelerin temizlenmesi uygulama veritabanına dayalı olarak gerçekleĢtirilir. Temizleme iĢlemi sırasında verilerin bir kısmı kaybedilebilir.

N E S N E Y İ E N G E L L E M E

Bir nesneye harici uygulamaların eriĢiminin reddedilmesi. EngellenmiĢ bir nesne okunamaz, yürütülemez, değiĢtirilemez veya silinemez.

N E S N E Y İ S İ L M E

Uygulama tarafından tespit edildiği yerden (sabit disk, klasör, ağ kaynağı, ön yükleme) fiziksel olarak silinen bir nesneyi iĢleme yöntemi. Temizlenemeyen tüm kötü amaçlı nesnelere bu iĢleme yöntemini uygulamanız önerilir.

S

S M S M E S A J I N I S İ L M E

SPAM özellikleri içeren bir SMS mesajının fiziksel olarak silinmesini içeren nesne iĢleme yöntemi. Bu yöntemi kesinlikle spam içeren SMS mesajları için kullanmanız önerilir.

SA Y I S A L O L M A Y A N N U M A R A

Harf içeren veya yalnızca harflerden oluĢan bir telefon numarası.

U

UY G U L A M A V E R İ T A B A N I

Veritabanları Kaspersky Laboratuarı uzmanları tarafından oluĢturulur ve hem bilgisayar güvenliğine yönelik var olan mevcut tüm tehditlerin ayrıntılı açıklamalarını hem de bunların tespit edilmesi ve temizlenmesi için kullanılan yöntemleri içerirler. Yeni bir tehdit ortaya çıktıkça veritabanları Kaspersky Laboratuarında sürekli olarak güncellenir. Daha kaliteli bir tehditlerin saptaması için düzenli aralıklarla Kaspersky Laboratuarı güncelleme sunucularından veritabanlarını

kopyalamanızı öneririz.

UY G U L A M A Y I E T K İ N L E Ş T İ R M E

EtkinleĢtirme iĢlemi, etkinleĢtirme kodunun girilmesi ve ardından uygulamanın haklarınızı ve lisans dönemini belirlemek için kullanacağı anahtar dosyasının alınmasından oluĢur.

SÖ Z L Ü K

195

V

Vİ R Ü S L Ü N E S N E

Kötü amaçlı kod içeren nesne. Uygulama virüslü nesneleri onların ikili kodlarını tarayarak ve nesne kodunun bir bölümünün bilinen bir tehdit kodunun bir bölümüyle tamamen aynı olduğunu bularak tespit eder. Kaspersky Lab bilgisayarınıza virüs bulaĢmasına neden olabileceği için böyle nesnelerin kullanılmamasını önermektedir.

196

Benzer Belgeler