• Sonuç bulunamadı

23.03.2022 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA DAVET

Belgede 2021 FAALİYET RAPORU (sayfa 131-134)

Şirketimizin yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı, 2021 yılı çalışmalarını incelemek ve aşağıda yazılı gündemi görüşüp karara bağlamak üzere 23.03.2022 Çarşamba günü saat 13.00’te Şirketin merkez adresi olan Barbaros Mah. Ardıç Sokak Varyap Meridian F Blok Batı Ataşehir İstanbul adresinde yapılacaktır.

Toplantıda kendilerini vekâleten temsil ettirecek ortaklarımızın vekâletnamelerini aşağıdaki örneğe göre hazırlamaları ve toplantı günün-den bir hafta önce şirketimize göndermeleri gereklidir.

Şirkete ait finansal tablolar, konsolide finansal tablolar, yönetim kurulu yıllık faaliyet raporu ve yönetim kurulunun kâr dağıtım önerisi, 08.03.2022 tarihinden itibaren Şirket merkezinde Sayın ortaklarımızın incelemelerine hazır bulundurulacaktır.

Sayın Ortaklarımız’ın bilgi edinmelerini ve toplantıya teşrif etmelerini rica ederiz.

Saygılarımızla,

KKB KREDİ KAYIT BÜROSU A.Ş.

DENİZBANK A.Ş. Adına T. GARANTİ BANKASI A.Ş. Adına

İZZET OĞUZHAN ÖZARK ŞÜKRÜ ALPER EKER

YÖNETİM KURULU BAŞKANI YÖNETİM KURULU BAŞKAN VEKİLİ

GÜNDEM

1. Açılış ve toplantı başkanlığının oluşturulması,

2. Yönetim kurulunca hazırlanan yıllık faaliyet raporunun okunması ve müzakeresi 3. Denetçi raporunun okunması,

4. Finansal tabloların okunması, müzakeresi ve tasdiki, 5. Yönetim Kurulu üyelerinin ve Denetçinin ayrı ayrı ibrası,

6. Kârın kullanım şeklinin, dağıtılacak kâr ve kazanç payları oranlarının belirlenmesi,

7. Yönetim kurulu üyelerinin ücretleri ile huzur hakkı, ikramiye ve prim gibi haklarının belirlenmesi,

8. Faaliyet yılı içinde yönetim kurulu üyeliklerinde eksilme meydana gelmiş ve yönetim kurulunca atama yapılmış ise atamanın genel kurulca onaylanması,

9. Denetçinin seçimi,

10. Yönetim Kurulu Üyeleri’ne 6102 sayılı TTK’nın 395. ve 396. maddelerinde belirtilen izinlerin verilmesi hususunun müzakeresi, 11. Dilek ve temenniler,

12. Kapanış.

VEKÂLETNAME ÖRNEĞİ

Bankamızın, KKB Kredi Kayıt Bürosu A.Ş.’de sahip olduğu …….. adet …………TL toplam itibari değerde paya ilişkin olarak adı geçen Şir-ketin 23.03.2022 tarihinde Barbaros Mah. Ardıç Sokak Varyap Meridian F Blok Ataşehir-İstanbul adresinde saat 13.00 de yapılacak 2021 yılına ait olağan genel kurul toplantısında Bankamızı temsil etmeye ve gündemdeki maddelerin karara bağlanması için oy kullanmaya ...’yı vekil tayin ettik.

VEKÂLETİ VEREN; Adı Soyadı/Unvanı Tarih ve İmza

KKB Kredi Kayıt Bürosu Anonim Şirketi Genel Kurulu’na Görüş

KKB Kredi Kayıt Bürosu Anonim Şirketi’nin (“Şirket”) 1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021 hesap dönemine ait tam set finansal tablolarını denetle-miş olduğumuzdan, bu hesap dönemine ilişkin yıllık faaliyet raporunu da denetledenetle-miş bulunuyoruz.

Görüşümüze göre, yönetim kurulunun yıllık faaliyet raporu içinde yer alan finansal bilgiler ile Yönetim Kurulunun Şirket’in durumu hak-kında denetlenen finansal tablolarda yer alan bilgileri kullanarak yaptığı irdelemeler, tüm önemli yönleriyle, denetlenen tam set finansal tablolarla ve bağımsız denetim sırasında elde ettiğimiz bilgilerle tutarlıdır ve gerçeği yansıtmaktadır.

Görüşün Dayanağı

Yaptığımız bağımsız denetim, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (“KGK”) tarafından yayımlanan Türkiye De-netim Standartlarının bir parçası olan Bağımsız DeDe-netim Standartlarına (“BDS”lere) uygun olarak yürütülmüştür. BDS’ler kapsamındaki sorumluluklarımız, raporumuzun Bağımsız Denetçinin Yıllık Faaliyet Raporunun Bağımsız Denetimine İlişkin Sorumlulukları bölümünde ayrıntılı bir şekilde açıklanmıştır. KGK tarafından yayımlanan Bağımsız Denetçiler için Etik Kurallar (Bağımsızlık Standartları Dâhil) (“Etik Kurallar”) ve bağımsız denetimle ilgili mevzuatta yer alan etik hükümlere uygun olarak Şirket’ten bağımsız olduğumuzu beyan ederiz. Etik Kurallar ve mevzuat kapsamındaki etiğe ilişkin diğer sorumluluklar da tarafımızca yerine getirilmiştir. Bağımsız denetim sırasında elde ettiğimiz bağımsız denetim kanıtlarının, görüşümüzün oluşturulması için yeterli ve uygun bir dayanak oluşturduğuna inanıyoruz.

Diğer Husus

Şirket’in 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 hesap dönemine ilişkin yıllık faaliyet raporu başka bir bağımsız denetçi tarafından denetlenmiş ve 24 Şubat 2021 tarihinde bu faaliyet raporunun uygunluğu hakkında olumlu görüş verilmiştir.

Tam Set Finansal Tablolara İlişkin Denetçi Görüşümüz

Şirket’in 1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021 hesap dönemine ilişkin tam set finansal tabloları hakkında 23 Şubat 2022 tarihli denetçi raporumuzda olumlu görüş bildirmiş bulunuyoruz.

Yönetim Kurulunun Yıllık Faaliyet Raporuna İlişkin Sorumluluğu

Şirket yönetimi, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun (“TTK”) 514 ve 516 ncı maddelerine göre yıllık faaliyet raporuyla ilgili olarak aşağıdaki-lerden sorumludur:

a) Yıllık faaliyet raporunu bilanço gününü izleyen ilk üç ay içinde hazırlar ve genel kurula sunar.

b) Yıllık faaliyet raporunu; Şirket’in o yıla ait faaliyetlerinin akışı ile her yönüyle ve finansal durumunu doğru, eksiksiz, dolambaçsız, ger-çeğe uygun ve dürüst bir şekilde yansıtacak şekilde hazırlar. Bu raporda finansal durum, finansal tablolara göre değerlendirilir. Raporda ayrıca, Şirket’in gelişmesine ve karşılaşması muhtemel risklere de açıkça işaret olunur. Bu konulara ilişkin yönetim kurulunun değer-lendirmesi de raporda yer alır.

c) Faaliyet raporu ayrıca aşağıdaki hususları da içerir:

- Faaliyet yılının sona ermesinden sonra Şirket’te meydana gelen ve özel önem taşıyan olaylar, - Şirket’in araştırma ve geliştirme çalışmaları,

- Yönetim kurulu üyeleri ile üst düzey yöneticilere ödenen ücret, prim, ikramiye gibi mali menfaatler, ödenekler, yolculuk, konaklama ve temsil giderleri, ayni ve nakdî imkânlar, sigortalar ve benzeri teminatlar.

Yönetim kurulu, faaliyet raporunu hazırlarken Ticaret Bakanlığının ve ilgili kurumların yaptığı ikincil mevzuat düzenlemelerini de dikkate alır.

Bağımsız Denetçinin Yıllık Faaliyet Raporunun Bağımsız Denetimine İlişkin Sorumluluğu

Amacımız, TTK hükümleri çerçevesinde yıllık faaliyet raporu içinde yer alan finansal bilgiler ile Yönetim Kurulunun Şirket’in durumu hak-kında denetlenen finansal tablolarda yer alan bilgileri kullanarak yaptığı irdelemelerin, Şirket’in denetlenen finansal tablolarıyla ve ba-ğımsız denetim sırasında elde ettiğimiz bilgilerle tutarlı olup olmadığı ve gerçeği yansıtıp yansıtmadığı hakkında görüş vermek ve bu görüşümüzü içeren bir rapor düzenlemektir.

Yaptığımız bağımsız denetim, BDS’lere uygun olarak yürütülmüştür. BDS’ler, etik hükümlere uygunluk sağlanması ile bağımsız denetimin, faaliyet raporunda yer alan finansal bilgiler ve Yönetim Kurulunun Şirket’in durumu hakkında denetlenen finansal tablolarda yer alan bilgi-leri kullanarak yaptığı irdelemebilgi-lerin finansal tablolarla ve denetim sırasında elde edilen bilgilerle tutarlı olup olmadığına ve gerçeği yansıtıp yansıtmadığına dair makul güvence elde etmek üzere planlanarak yürütülmesini gerektirir.

KKB KREDİ KAYIT BÜROSU ANONİM ŞİRKETİ

31 ARALIK 2021 TARİHİNDE SONA EREN HESAP

Belgede 2021 FAALİYET RAPORU (sayfa 131-134)