• Sonuç bulunamadı

Spotify Üçüncü Taraf Lisanları

Çok sayıda ücretsiz ve açık kaynak yazılımından oluşan fantastik öğe Spotify'ın bugünlere gelmesine yardımcı olmuştur. Bunlardan ürünümüzde bulunan birkaç öğe kendi lisans sözleşmelerini gerektirir.

Bunların gerçekleştirildiğini dikkate alın. Gerektiğinde kredi vermekten hoşlandığımız için, aşağıdaki listedinin tamamını dahil ettik. Bu, sadece kullanmakta olduğumuz yazılımı değil, lisans şartlarını da görebilmeniz anlamına gelir. Listelenen fantastik programların perde arkasında bulunan akıllı insalara, Spotify olarak hepimiz adına çok teşekkür ederiz. Aynen devam!

• Boost

Boost Yazılım Lisansı – Sürüm 1.0 – 17 Ağustos, 2003

İşbu belgede, bu lisans ("Yazılım") kapsamında yazılım ve beraberindeki belgelerin bir kopyasını alan herhangi bir şahıs ve kuruluşun Yazılımı ücretsiz olarak kullanması, kopyalayıp çoğaltması, görüntülemesi, dağıtması, çalıştırması ve aktarmasına, Yazılımın türetilmiş çalışmalarının hazırlamasına, bu Yazılımın kurulduğu üçüncü tarafların da tüm bu işlemleri yapmasına izin verilmiş olup, tüm bunlar aşağıda bildirilenlere tabidir.

Yukarıdaki lisans izni, bu kısıtlamalar ve aşağıdaki sorumluluk reddi dahil tüm beyanat ve Yazılım içerisinde tebliğ edilen telif hakkı, bu tür kopyalar ve türetilmiş çalışmalar bir kaynak dil işlemcisi tarafından sadece makineyle yürütülür nesne kodu formunda oluşturulmadığı sürece, Yazılımın kısmen veya tamamen tüm kopyalarında ve Yazılımın tüm türetilmiş çalışmalarında bulunmak zorundadır.

BU YAZILIM, TİCARETE UYGUNLUK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK, MÜLKİYET VE HAKLARIN İHLAL EDİLMEMESİ İLE İLGİLİ GARANTİLER DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI KALMAMAK KAYDIYLA, AÇIK VEYA DOLAYLI HİÇBİR GARANTİ OLMAKSIZIN, "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR. HİÇBİR DURUMDA, TELİF HAKKI SAHİPLERİ VEYA YAZILIMI DAĞITAN HERHANGİ BİR ŞAHIS, İSTER SÖZLEŞME VE TAZMİNAT YÜKÜMLÜLÜĞÜ KAPSAMINDA, İSTER YAZILIMLA İLİŞKİSİ OLAN VEYA OLMAYAN YA DA YAZILIMIN KULLANIMI VEYA BAŞKA AMAÇLARLA ELE ALINMASINDAN KAYNAKLANAN HERHANGİ BİR HASAR YA DA BAŞKA HUSUSTAN SORUMLU TUTULMAYACAKTIR.

Expat

http://www.jclark.com/xml/expat.html

Expat Lisansı. Telif Hakkı (c) 1998, 1999, 2000 Thai Open Source Software Center Ltd

İşbu belgede, bu yazılım ve beraberindeki belge dosyalarının ("Yazılım") bir kopyasını alan herhangi bir şahsın kulanma, değiştirme, birleştirme, yayınlama, dağıtma, alt lisans verme ve/veya Yazılım kopyalarını satma hakları dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla Yazılımı kısıtlama olmaksızın ücretsiz olarak kullanmasına ve bu Yazılımın kurulduğu şahıslarında tüm bu işlemleri yapmasına izin verilmiş olup, tüm bunlar aşağıda bildirilenlere tabidir.

Yukarıdaki telif hakkı tebliği ve bu izin tebliği, Yazılım kopyalarının tümünde veya kısmen bulunacaktır.

BU YAZILIM, TİCARETE UYGUNLUK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK VE HAKLARIN İHLAL EDİLMEMESİ İLE İLGİLİ GARANTİLER DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI KALMAMAK KAYDIYLA, AÇIK VEYA DOLAYLI HİÇBİR GARANTİ OLMAKSIZIN, "OLDUĞU GİBİ" SAĞLANIR. HİÇBİR DURUMDA, BU YAZILIMI OLUŞTURANLAR YA DA TELİF HAKKI SAHİPLERİ, İSTER SÖZLEŞMENİN BİR HÜKMÜ VE TAZMİNAT YÜKÜMLÜLÜĞÜ KAPSAMINDA, İSTER YAZILIMLA İLİŞKİSİ OLAN VEYA OLMAYAN YA DA YAZILIMIN KULLANIMI VEYA BAŞKA AMAÇLARLA ELE ALINMASINDAN KAYNAKLANAN HERHANGİ BİR TALEP, HASAR YA DA BAŞKA HUSUSTAN SORUMLU TUTULMAYACAKTIR.

FastDelegate

http://www.codeproject.com/KB/cpp/FastDelegate.aspx

ÇALIŞMA (AŞAĞIDA BELİRTİLDİĞİ GİBİ) BU KOD PROJESİ AÇIK LİSANSININ ("LİSANS") ŞARTLARI ALTINDA SAĞLANIR. ÇALIŞMA, TELİF HAKKI VE/VEYA YÜRÜRLÜKTEKİ DİĞER YASALARLA

KORUNMAKTADIR. ÇALIŞMANIN BU LİSANS VE TELİF HAKKI YASALARI KAPSAMINDA İZİN VERİLEN AMAÇLARIN DIŞINDA KULLANILMASI YASAKTIR.

İŞBU ÇALIŞMADA SUNULAN HAKLARIN KULLANILMASIYLA, BU LİSANSIN ŞARTLARINA BAĞLI KALACAĞINIZI KABUL ETMİŞ OLURSUNUZ. YAZILIM SAHİBİ, SİZE BU ŞARTLARI VE KOŞULLARI KABUL ETTİĞİNİZİ DİKKATE ALARAK İŞBU SÖZLEŞMEDE YER ALAN HAKLARI VERİR. BU LİSANSIN ŞARTLARINA BAĞLI KALMAYI KABUL ETMİYORSANIZ, BU ÇALIŞMAYI HİÇBİR AMAÇLA

KULLANAMAZSINIZ.

EK – 163 1. Tanımlar.

a. Makaleler", ortaklaşa olarak, bir kullanıcı tarafından Çalışma için Kaynak kodu ve Yürütülebilir Dosyaların nasıl kullanılabileceğini açıklayan, Yazılım sahibi tarafından yazılmış tüm makaleleri ifade eder.

b. Yazılım sahibi", bu lisansın şartları altında Çalışmayı sunan şahıs ya da kuruluştur.

c. Türetilmiş Çalışma", Çalışma ya da Çalışma ve önceden mevcut çalışmaları esas alan bir çalışmayı ifade eder.

d. Yürütülebilir Dosyalar" yürütülebilir öğeler, ikili dosyalar, yapılandırma ve Çalışmada bulunan gerekli her türlü veri dosyasını ifade eder.

e. Yayınlayıcı" web sitesi, manyetik kart tutucu, CD-ROM, DVD veya Çalışmanın sizin tarafınızdan alındığı ya da sunulduğu her türlü ortamın sağlayıcısıdır.

f. Kaynak Kodu", Yürütülebilir Dosyaları oluşturmak için kullanılan yapılandırma dosyaları ve kaynak kodu derlemesidir.

g. Standart Sürüm", değiştirilmemiş ya da Yazılım sahibinin onayına uygun şekilde değiştirilmemiş veya takdir yetkisinin tamamen Yazılım sahibinin elinde bulunduğu bir Çalışmayı ifade eder.

h. Çalışma", Yayınlayıcı tarafından dağıtılan, Kaynak kodu, ikili dosyalar, veri dosyaları, belgeler, bültenler ve Makalelerin dahil olduğu dosya derlemesidir.

i. Siz" olarak ifade edilen taraf, Lisans kapsamında Çalışmayı kullanmayı ve haklarını uygulamayı talep eden şahıs ya da kuruluş olan taraftır.

2. Adil Kullanım/Adil Kullanım Hakları. Bu Lisans kapsamındaki hiçbir unsurda, adil kullanım, adil işleme, ilk satıştan kaynaklanan herhangi bir hakkı indirgeme, sınırlama veya kısıtlama ya da telif hakkı yasaları ve yürürlükteki diğer yasalar kapsamındaki telif hakkı sahibinin özel haklarına ilişkin herhangi bir kısıtlama amaçlanmamıştır.

3. Lisans Verme. İşbu Lisans şart ve koşullarına tabi olarak, Yazılım sahibi Çalışmaya ilişkin haklarınızı uygulamak için aşağıda beyan edildiği şekilde Size dünya çapında, telif hakkı olmayan, münhasır olmayan, daimi (cihaz telif hakkının süresi boyunca) lisans vermektedir:

a. Kendi uygulamalarınızda Kaynak Kodu veya Yürütülebilir Dosyaların standart sürümünü kullanabilirsiniz.

b. Herkese Açık Etki Alanı veya Yazılım sahibinden sağlanan hata düzeltme, taşınabilirlik düzeltme ve diğer değişiklikleri uygulayabilirsiniz Bu şekilde değiştirilen bir Çalıma yine standart sürüm olarak addedilecek ve bu Lisansa tabi olacaktır.

c. Ayrıca bu Çalışmaya ilişkin kopyanızı (Makaleler hariç) bir Türetilmiş Çalışma oluşturmak üzere, dosyayı nasıl, ne zaman ve nerede değiştirdiğinizi belirten özel bir bildirim ekleyerek her şekilde değiştirebilirsiniz.

d. Yürütülebilir Dosyalar ve Kaynak Kodunun standart sürümü veya Türetilmiş Çalışmayı, büyük bir yazılım dağıtımının (muhtemelen ticari) bir parçası olarak başka programlarla (muhtemelen ticari) bir arada sunabilirsiniz.

e. Yazılım sahibi tarafından herhangi bir biçimde yayınlanan Çalışmaya yönelik Makaleler, Yayın sahibinin izni olmadan dağıtılamaz veya tekrar yayınlanamaz. Yazılım sahibi, bu gibi her türlü Makalenin telif hakkını elinde tutar. Yürütülebilir Dosyaları ve Kaynak Kodunu bu Lisansa uygun olarak kullanabilirsiniz, ancak Yazılım sahibinin yazılı onayı olmadan Makaleleri tekrar e-postayla gönderemez veya tekrar yayınlayamaz ya da erişilebilir kılamazsınız.

Sizden gelen ya da bu Çalışmada Kaynak Kodu veya Yürütülebilir Dosyalara bağlı alt yordamlar veya modüller bu çalışmanın bir parçası olarak addedilmeyecek ve Lisans şartlarına tabi tutulmayacaktır.

4. Patent Lisansı. İşbu Lisans şart ve koşullarına tabi olarak, Yazılım sahibi Çalışma hazırlama, hazırlatma, kullanma, içe aktarma ya da dışa aktarma için Size daimi, dünya çapında, münhasır olmayan, ücretsiz, telif hakkı olmayan, feshedilemez (bu bölümde beyan edilen durumlar haricinde) patent vermektedir:

5. Kısıtlamalar. Yukarıda 3. Bölümde verilen lisans, açıkça aşağıdaki kısıtlamalara tabi olup bunlarla sınırlıdır:

a. Her türlü orijinal telif hakkı, patent, ticari marka ve ve öznitelik bildirimleri ve Kaynak Kodu ve Yürütülebilir Dosyalarda belirtilen ilgili sorumluluk reddi bölümlerini çıkarmamayı kabul etmiş olursunuz.

b. Bu Çalışmanın reklamını yapmayacağınızı ve hiçbir şekilde Kendinize ait bir ürün gibi yansıtmayacağınızı kabul etmiş olursunuz.

c. Yazılım sahibinin adı, Yazılım sahibinin yazılı onayı olmadan, Çalışmadan türetilen ürünlerin aktarılması veya tanıtılması amacıyla kullanılmayacaktır.

d. Çalışmanın herhangi bir bölümünü satmamayı veya kiralamamayı kabul etmiş olursunuz. Bu, ayrı olarak satılmakta olan büyük bir yazılım dağıtımında yer alan Çalışma ya da Çalışmanın herhangi bir bölümünü dahil etmenizi kısıtlamaz. Çalışma ayrı olarak satılamaz veya kiralanamaz.

e. Yürütülebilir Dosyaları ve Kaynak kodunu sadece Lisans şartları altında dağıtabilirsiniz ve Dağıtımını yaptığınız her bir Yürütülebilir Dosya veya Kaynak Koduna bu Lisansın ya da Üniform Kaynak Tanımlayıcısının bir kopyasını dahil etmeniz ve bu gibi Yürütülebilir Dosya ve Kaynak Kodlarını alan herkesin, bu Yürütülebilir Dosyalar ve/veya Kaynak Kodu için geçerli şartları kabul etmesini sağlamanız gerekir. İşbu belgede verilen hakların alıcılar tarafından uygulanmasını ve bu Lisans şartlarını kısıtlayan ya da değiştiren herhangi bir şart sunamaz veya yükleyemezsiniz.

Çalışmaya alt lisans veremezsiniz. Bu Lisans ya da garanti sorumluluk reddine atıfta bulunan tüm bildirimleri uygulamak zorundasınız. Yürütülebilir Dosya veya Kaynak Kodu dağıtımını, bu Lisansın şartlarına uygun olmayan bir şekilde Çalışmanın kullanımını veya erişimini kontrol eden herhangi bir teknolojik önlem ile yapamazsınız.

EK – 164 f. Çalışmayı, yasa dışı, etik olmayan veya uygunsuz amaçlarla ya da yasa dışı, etik olmayan veya

uygun olmayan materyallerin bulunduğu sayfalarda kullanmayacağınızı kabul edersiniz. Çalışma, yürürlükteki aktarma yasalarına tabidir. Çalışmayı aldıktan sonra, Çalışma için uygulanabilir bu tür yasa ve yönetmeliklere uyacağınızı kabul edersiniz.

6. Sunumlar, Garantiler ve Sorumluluk Reddi. BU ÇALIŞMA HERHANGİ BİR AÇIK VEYA DOLAYLI GARANTİ VEYA KOŞUL YA DA TEMİNAT OLMADAN, "OLDUĞU GİBİ", "MEVCUT OLDUĞU ŞEKİLDE" VE "MEVCUT OLDUĞU YERDE" SUNULMAKTADIR. KULLANICI OLARAK TELKİF HAKKI İHLALLERİ; PATENT İHLALLERİ, UYUMLULUK VB. DAHİL OLMAK ÜZERE KULLANIMDAKİ TÜM RİSKLERİ SİZ ÜSTLENİRSİNİZ. YAZILIM SAHİBİ SATILABİLİRLİK, TİCARETE UYGUNLUK, BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK VE HAKLARIN İHLAL EDİLMEMESİ DAHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI KALMAMAK KAYDIYLA YA DA HERHANGİ BİR GARANTİ VEYA İHLAL YA DA ÇALIŞMANIN (VEYA HERHANGİ BİR BÖLÜMÜNÜN) DOĞRU, HATASIZ VE VİRÜS İÇERMEDİĞİNE İLİŞKİN TÜM İFADELERİ, DOLAYLI VEYA YASAL GARANTİLERİ REDDEDER. ÇALIŞMAYI VEYA TÜRETİLMİŞ ÇALIŞMALARI HER DAĞITTIĞINIZDA BU SORUMLULUK REDDİNİ ONAYLAMALISINIZ.

7. Tazminat. Yazılım sahibi ve Yayınlayıcıyı Çalışmanın tarafınızdan kullanılmasına ilişkin ya da bundan kaynaklanan her türlü iddia, dava, kayıp, hasar, yükümlülük ve masraflardan (ilgili avukat masrafları ve giderleri dahil) muaf tutacağınızı ve gerekli tazminatları ve savunmaları yapacağınızı kabul etmiş olursunuz.

8. Yükümlülüğün Sınırlandırılması. YÜRÜRLÜKTEKİ YASALARCA GEREKEN ÖLÇÜ HARİCİNDE, HİÇBİR DURUMDA YAZILIM SAHİBİ VE YAYINLAYICI BU ÇALIŞMANIN KULLANILMASINDA YA DA BU LİSANSIN DIŞINA ÇIKILMASINDAN KAYNAKLANAN BİR SONUCA BAĞLI OLARAK OLUŞAN, KAZA SONUCU OLUŞAN, ÖZEL, CEZAİ VEYA ÖRNEK NİTELİĞİNDEKİ HASARLARDAN, YAZILIM SAHİBİ VEYA YAYINLAYICI BU GİBİ HASARLARIN OLABİLECEĞİNİ BİLDİRMİŞ OLSA DAHİ SORUMLULUK SORUMLULUK KABUL ETMEYECEKTİR.

9. Sonlandırma:

a. Bu Lisans ve işbu belgede verilen haklar, bu Lisansın herhangi bir şartını ihlal etmeniz durumunda otomatik olarak sonlandırılacaktır. Bu Lisans kapsamında Sizden Türetilmiş Çalışma alan şahıslar ve kuruluşların, bu lisanslara eksiksiz uymaları durumunda lisansları sonlandırılmayacaktır. 1, 2, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 numaralı bölümler, bu Lisansa ilişkin herhangi bir sonlandırma sonrasında da geçerliliğini sürdürecektir.

b. Herhangi bir katılımcı ihlalinden dolayı bir telif hakkı, ticari marka, patent ya da başka bir ihlali tespit etmeniz durumunda, Çalışma gereğince Talebiniz gerçekleştirilir ve bu gibi katılımcının çalışmaya olan Lisansınız otomatik olarak sonlandırılır.

c. Yukarıdaki şartlar ve koşullara tâbi olarak, bu Lisans daimidir (Çalışmadaki geçerli telif hakkı süresi boyunca). yukarıda belirtilenlere bakılmaksızın, Yazılım sahibi farklı lisans şartları altında Çalışmayı yayınlama hakkını ya da istediği zaman Çalışmanın dağıtımını durdurma hakkını elinde tutar;

ancak bu gibi tercihlerde bu Lisans (ya da bu Lisans şartları altında gereken veya verilmiş başka bir lisans) iptal edilmeyecektir ve bu Lisans yukarıda beyan edildiği gibi sonlandırılmadığı sürece yürürlükte ve geçerli kalacaktır.

10. Yayınlayıcı. İşbu sözleşmedeki taraflar, Yayınlayıcının hiçbir durumda bu Lisansa ilişkin hiçbir sorumluluk yüklenmeyeceğini kabul eder. Yayınlayıcı, Çalışmaya ilişkin hiçbir garanti vermez ve Size veya taraflardan herhangi birine karşı, bu Lisanstan kaynaklanan genel, özel, kaza veya bir nedenden dolayı oluşan hasarlar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla, hiçbir sorumluluk kabul etmeyecektir.

Yayınlayıcı, bildirimde bulunmaksızın istediği zaman Çalışmaya erişiminizi durdurma hakkını elinde tutar.

11. Çeşitli Hükümler:

a. İşbu Lisans, Yazar'ın şirket merkezinin bulunduğu yerin kanunlarına veya Yazarın bir kişi olması durumunda ise Yazar'ın birincil ikâmetgahının bulunduğu yerin kanunlarına tâbi olacaktır.

b. İşbu Lisans'ın her türlü temininin geçerli kanunlar kapsamında geçersiz veya uygunsuz olması durumunda işbu Lisans'ın geri kalan şartlarının geçerliliği ve yürürlüğünü etkilemeyecek olup işbu Lisans'ın taraflarınca başka eylemde bulunulmaksızın bu tür bir temin, bu teminin geçerli ve uygun kılınması işçin gerekli olan asgari ölçüde yeniden düzeltilecektir.

c. İşbu Lisans'a ait hiçbir şart veya teminden feragat edildiği farz edilmeyecek olup bu tür bir feragat veya muvafakat yazılı olarak yapılıp bu tür feragat veya muvafakatten sorumlu tarafça

imzalanmadıkça ihlaline muvafakat edilmeyecektir.

d. İşbu Lisans, işburada lisansı verilen İş'e ilişkin olarak taraflar arasındaki sözleşmenin tamamını teşkil etmektedir. İşburada belirtilmeyen İş'e ilişkin olarak hiçbir anlaşma, sözleşme veya taahhüt mevcut değildir. Yazar, Siz'den herhangi bir onay gelmedikçe ilâve hükümlere tâbi olmayacaktır.

İşbu Lisans, Yazar ve Siz arasında yazılı olarak karşılıklı mutabakata varılmaksızın değiştirilemez.

libogg

http://www.xiph.org/ogg/

Telif Hakkı (c) 2002, Xiph.org Kuruluşu

Modifikasyonlu veya modifikasyonsuz kaynak ve ikili biçimlerde yeniden dağıtım ve kullanıma aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi şartıyla izin verilmektedir:

• Kaynak kodun yeniden dağıtımları; yukarıdaki telif hakkı ihbarı, işbu koşullar listesi ve aşağıdaki feragati muhafaza etmelidir.

• İkili biçimde yeniden dağıtımlarda, dokümantasyon ve/veya dağıtımda sağlanan diğer materyallerde bulunan yukarıdaki telif hakkı ihbarı, işbu koşullar listesi ve aşağıdaki feragat yeniden basılmalıdır.

• Xiph.org Kuruluşu'nun adı veya katılımcılarının adları, önceden özel yazılı muvafakat alınmadıkça işbu yazılımdan hasıl edilen ürünleri tasdik veya teşvik etmek amacıyla kullanılamaz.

EK – 165 BU YAZILIM, TELİF HAKKI SAHİPLERİ VE KATILIMCILAR TARAFINDAN "OLDUĞU GİBİ" TEMİN EDİLİR VE ZIMNİ TİCARİ GARANTİ VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK DÂHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK KAYDIYLA HER TÜRLÜ SARİH VEYA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDİLMİŞTİR.

HİÇBİR SURETTE KURULUŞ VEYA KATILIMCILAR, HİÇBİR ŞEKİLDE BU YAZILIMIN KULLANIMINDAN KAYNAKLANMAYAN GEREK SÖZLEŞMEDE VE SIKI YÜKÜMLÜLÜK DÂHİLİNDE GEREKSE HAKSIZ MUAMELE TARZINDA OLSUN (İHMAL VEYA BAŞKA ŞEKİL DÂHİL) MEYDANA GELEN VEYA YÜKÜMLÜLÜK TEORİSİNE İLİŞKİN DOLAYLI, DOLAYSIZ, ARIZİ, ÖZEL, ÖRNEK NİTELİĞİNDE VEYA NİHAİ HASARLARDAN (İKAME ÜRÜN VEYA HİZMETLERİN TEDARİKİ; KULLANIM, VERİ VEYA KÂR KAYBI YA DA İŞ KESİNTİSİ DÂHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK KAYDIYLA) BU TÜR BİR HASAR OLASILIĞI BİLDİRİLMİŞ OLSA BİLE SORUMLU OLMAYACAKTIR.

libvorbis

http://www.xiph.org/vorbis/

Telif Hakkı (c) 2002-2004 Xiph.org Kuruluşu

Modifikasyonlu veya modifikasyonsuz kaynak ve ikili biçimlerde yeniden dağıtım ve kullanıma aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi şartıyla izin verilmektedir:

• Kaynak kodun yeniden dağıtımları; yukarıdaki telif hakkı ihbarı, işbu koşullar listesi ve aşağıdaki feragati muhafaza etmelidir.

• İkili biçimde yeniden dağıtımlarda, dokümantasyon ve/veya dağıtımda sağlanan diğer materyallerde bulunan yukarıdaki telif hakkı ihbarı, işbu koşullar listesi ve aşağıdaki feragat yeniden basılmalıdır.

• Xiph.org Kuruluşu'nun adı veya katılımcılarının adları, önceden özel yazılı muvafakat alınmadıkça işbu yazılımdan hasıl edilen ürünleri tasdik veya teşvik etmek amacıyla kullanılamaz.

BU YAZILIM, TELİF HAKKI SAHİPLERİ VE KATILIMCILAR TARAFINDAN "OLDUĞU GİBİ" TEMİN EDİLİR VE ZIMNİ TİCARİ GARANTİ VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK DÂHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK KAYDIYLA HER TÜRLÜ SARİH VEYA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDİLMİŞTİR.

HİÇBİR SURETTE KURULUŞ VEYA KATILIMCILAR, HİÇBİR ŞEKİLDE BU YAZILIMIN KULLANIMINDAN KAYNAKLANMAYAN GEREK SÖZLEŞMEDE VE SIKI YÜKÜMLÜLÜK DÂHİLİNDE GEREKSE HAKSIZ MUAMELE TARZINDA OLSUN (İHMAL VEYA BAŞKA ŞEKİL DÂHİL) MEYDANA GELEN VEYA YÜKÜMLÜLÜK TEORİSİNE İLİŞKİN DOLAYLI, DOLAYSIZ, ARIZİ, ÖZEL, ÖRNEK NİTELİĞİNDE VEYA NİHAİ HASARLARDAN (İKAME ÜRÜN VEYA HİZMETLERİN TEDARİKİ; KULLANIM, VERİ VEYA KÂR KAYBI YA DA İŞ KESİNTİSİ DÂHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK KAYDIYLA) BU TÜR BİR HASAR OLASILIĞI BİLDİRİLMİŞ OLSA BİLE SORUMLU OLMAYACAKTIR.

Mersenne Twister

http://www.math.sci.hiroshima-u.ac.jp/~m-mat/MT/MT2002/CODES/mt19937ar.c Telif Hakkı (C) 1997 – 2002, Makoto Matsumoto ve Takuji Nishimura

Tüm hakları saklıdır.

Modifikasyonlu veya modifikasyonsuz kaynak ve ikili biçimlerde yeniden dağıtım ve kullanıma aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi şartıyla izin verilmektedir:

1. Kaynak kodun yeniden dağıtımları; yukarıdaki telif hakkı ihbarı, işbu koşullar listesi ve aşağıdaki feragati muhafaza etmelidir.

2. İkili biçimde yeniden dağıtımlarda, dokümantasyon ve/veya dağıtımda sağlanan diğer materyallerde bulunan yukarıdaki telif hakkı ihbarı, işbu koşullar listesi ve aşağıdaki feragat yeniden basılmalıdır.

3. Katılımcılarının adları, önceden özel yazılı muvafakat alınmaksızın işbu yazılımdan hasıl edilen ürünleri tasdik veya teşvik etmek amacıyla kullanılamaz.

BU YAZILIM, TELİF HAKKI SAHİPLERİ VE KATILIMCILAR TARAFINDAN "OLDUĞU GİBİ" TEMİN EDİLİR VE ZIMNİ TİCARİ GARANTİ VE BELİRLİ BİR AMACA UYGUNLUK DÂHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK KAYDIYLA HER TÜRLÜ SARİH VEYA ZIMNİ GARANTİLERDEN FERAGAT EDİLMİŞTİR.

HİÇBİR SURETTE TELİF HAKKI SAHİPLERİ VEYA KATILIMCILAR, HİÇBİR ŞEKİLDE BU YAZILIMIN KULLANIMINDAN KAYNAKLANMAYAN GEREK SÖZLEŞMEDE VE SIKI YÜKÜMLÜLÜK DÂHİLİNDE GEREKSE HAKSIZ MUAMELE TARZINDA OLSUN (İHMAL VEYA BAŞKA ŞEKİL DÂHİL) MEYDANA GELEN VEYA YÜKÜMLÜLÜK TEORİSİNE İLİŞKİN DOLAYLI, DOLAYSIZ, ARIZİ, ÖZEL, ÖRNEK

NİTELİĞİNDE VEYA NİHAİ HASARLARDAN (İKAME ÜRÜN VEYA HİZMETLERİN TEDARİKİ; KULLANIM, VERİ VEYA KÂR KAYBI YA DA İŞ KESİNTİSİ DÂHİL ANCAK BUNLARLA SINIRLI OLMAMAK KAYDIYLA) BU TÜR BİR HASAR OLASILIĞI BİLDİRİLMİŞ OLSA BİLE SORUMLU OLMAYACAKTIR.

EK – 166 zlibhttp://www.zlib.net/

zlib.h -- 'zlib' arayüzü, genel amaçlı kompresyon kütüphanesi sürümü 1.2.3; 18 Temmuz 2005 Telif Hakkı (C) 1995-2004 Jean-loup Gailly ve Mark Adler

İşbu yazılım, hiçbir sarih veya zımni garanti olmaksızın "olduğu gibi" tedarik edilmektedir. Hiçbir durumda işbu yazılımın kullanımından doğan herhangi bir hasardan yazılımın yazarları sorumlu tutulmayacaktır.

Herhangi bir kişiye aşağıdaki kısıtlamalara tâbi olarak işbu yazılımı ticari uygulamalar dâhil herhangi bir sebeple kullanmasına ve serbestçe değiştirip yeniden dağıtmasına izin verilmektedir:

1. İşbu yazılımın menşei, yanlış tanıtılmamalıdır; orijinal yazılımı yazdığınızı iddia edemezsiniz. İşbu yazılımı bir üründe kullanmanız durumunda ürün dokümantasyonundaki tasdik gerçekleştirilmelidir ancak zorunlu değildir.

2. Değiştirilmiş kaynak sürümleri, bu şekilde açıkça işaretlenmeli ve orijinal yazılım olarak yanlış tanıtılmamalıdır.

3. İşbu ihtar, herhangi bir kaynak dağıtımından çıkarılmamalı veya değiştirilmemelidir.

Jean-loup Gailly jloup@gzip.org, Mark Adler madler@alumni.caltech.edu

Dolby Laboratories lisansı ile üretilmiştir. "Dolby" ve çift-D sembolü Dolby Laboratories'in ticari markalarıdır.

Gizli, yayınlanmamış çalışma. © 1995-2005 Dolby Laboratories. Tüm hakları saklıdır.

© 2006-2007 Dolby Laboratories. Tüm hakları saklıdır.

HDMI, HDMI logosu High-Definition Multimedia Interface, HDMI Licensing LLC'nin ticari markaları veya tescilli ticari markalarıdır.

Rovi

İşbu ürün, ABD patentleri ve sair fikri mülkiyet haklarınca korunan telif hakkı korumasını ihtiva eder. İşbu telif hakkı teknolojisinin istimali, Rovi Corporation tarafından yetkilendirilmelidir ve Rovi Corporation tarafından yetkilendirilmedikçe sadece evde ve diğer sınırlı görüntüleme kullanımları için tasarlanmıştır.

Tersine mühendislik veya demontaj yasaklanmıştır.

Üniteyi VCR ile bağlamayın. VCR ile verilen video sinyalleri, telif hakkı koruma sistemlerinden etkilenebilir ve televizyondaki görüntü bozulabilir.

Microsoft

Bu ürün, Microsoft'un belirli fikri mülkiyetlerine tabi tutulan bir teknoloji içerir. Bu teknolojinin ürün dışında kullanılması veya dağıtılması, Microsoft'tan uygun lisans(lar) alınmadıkça yasaktır.

İçerik sahipleri, fikri mülkiyeti ve telif haklarını korumak için Windows Media dijital haklar yönetme teknolojisi

İçerik sahipleri, fikri mülkiyeti ve telif haklarını korumak için Windows Media dijital haklar yönetme teknolojisi

Benzer Belgeler