• Sonuç bulunamadı

Düzenli bir egzersiz programýna baþlamadan önce doktorunuza danýþýn.

Uyarý: Uzun süredir egzersiz yapmýyorsanýz, egzersiz yapmak bazý riskler taþýyabilir. Düzenli bir egzersiz programýna baþlamadan önce doktorunuza danýþýn.

Nabýz sýnýrlarýný ve egzersiz yoðunluk düzeylerini saptarken göz önüne alýnmasý gereken bir çok faktör vardýr. Bunlardan bazýlarý yaþ, egzersiz sýklýðý ve genel fiziksel durumdur.

Egzersiz yoðunluðuna ek olarak, özellikle yüksek tansiyonunuz varsa, kandaki kolesterol deðeriniz yüksekse, herhangi bir hastalýðýn belirti veya semptomlarýný gösteriyorsanýz ya da ciddi bir hastalýk veya týbbi tedavi (örneðin, ameliyat, kalp ve dolaþým hastalýklarý) sonrasýnda iyileþme evresindeyseniz ya da kalp pili vb. gibi bir cihaz kullanýyorsanýz egzersiz yapmakla ilgili riskleri artýran bir çok faktör bulunur

Dahili adým sayarýn düzgün çalýþmasý için, telefonu belinize takmanýz gerekir.

Adým sayar, yalnýzca yürürken veya koþarken düzgün çalýþýr. Mesafeleri ve hýzý takip etmek için isteðe baðlý Bluetooth GPS donanýmý kullanýlabilir.

Spor modunu etkinleþtirmek için, Spor görünümünü görene kadar hýzlý

deðiþtirme tuþuna basýn. Kaydýrma tuþu ýþýðý kýrmýzý yandýðýnda spor modu etkin olur. Spor modunun ilk etkinleþtiriliþinde; þifre girmeniz, þifreyi onaylamanýz ve ardýndan Kiþisel veriler ayarlarýnýzý girmeniz istenir. Kiþisel veriler ayarlarý, adým sayar ve egzersiz planlama özelliklerinin düzgün çalýþmasý için gereklidir.

Spor modunda; egzersizinizi izleyebilir ve kaydedebilir, egzersiz planý yapabilir, gösterdiðiniz ilerlemeyi inceleyebilir ve testler yapabilirsiniz.

Spor görünümünde aþaðýdakiler görüntülenir:

1. Hýzlý baþln., Günlük ve Testler öðelerine eriþmenizi saðlayan simgeler.

2. Geçerli egzersiz hedefleri ve gösterdiðiniz ilerleme.

Birden çok hedef belirlediyseniz, aþaðý kaydýrýp hedeflere ilerledikten sonra saða veya sola ilerleyip diðer hedefleri görebilirsiniz. Belirlemiþ olduðunuz hedefe yönelik ilerlemenizi görmek için kaydýrma tuþuna basýn.

3. Bir sonraki planlanmýþ egzersiz. Birden çok hedef varsa ve sýrada planlanmýþ bir egzersiz yoksa, planlanmýþ egzersiz yerine bir hedef görüntülenir.

Bir sonraki planlanmýþ egzersizi izlemeye baþlamak için, aþaðý kaydýrarak sonraki planlanmýþ egzersize ilerleyin ve kaydýrma tuþuna basýn.

■ Etkinlikler

Etkinlik baþlatmak için, ana Spor görünümünde Seçenek > Etkinlikler seçeneðini belirleyin, etkinliðe ilerleyin ve Seçenek > Baþlat seçeneðini belirleyin. Ýzlemeyi baþlatmak için kaydýrma tuþuna basýn.

Yeni etkinlik oluþturmak veya varolan bir etkinliðin ayarlarýný düzenlemek için, ana görünümde Seçenek > Etkinlikler seçeneðini belirleyin, Seçenek > Yeni oluþtur seçeneðini belirleyin veya etkinliðe ilerleyip Seçenek > Düzenle seçeneðini belirleyin ve aþaðýdaki ayarlar arasýndan seçim yapýn:

Etkinlik adý — Etkinliðe isim vermek için kullanýlýr. Yalnýzca kendi oluþturduðunuz etkinliklere isim verebilirsiniz.

Veri ve düzen — Ýzleme görünümünde görüntülenecek verileri ve kullanýlacak düzen türünü tanýmlamak için kullanýlýr. Düzeni deðiþtirmek için Seçenek >

Düzeni seç seçeneðini belirleyin, istediðiniz düzen türüne ilerleyin ve kaydýrma tuþuna basýn. Bir kutuda gösterilecek bilgiyi tanýmlamak için, kutuya ilerleyip Seçenek > Deðiþtir seçeneðini belirleyin ve istediðiniz veri türünü seçin.

Bluetooth GPS kullan > Evet — Ýzlemede Bluetooth GPS donanýmý (varsa) kullanmak için Adým sayarýn kullanýlamadýðý etkinliklerde (kürek ve bisiklet gibi) hýzý ve mesafeyi izlemek ve kaydetmek için Bluetooth GPS donanýmý kullanýlabilir.

Süreli sesli bilgi > Açýk — Egzersiz sýrasýnda belirli aralýklarla egzersiz bilgilerini dinlemek için kullanýlýr.

■ Hedef belirleme

Haftalýk veya aylýk hedefler belirlemek için, Seçenek > Hedefleri belirle seçeneðini belirleyin, hedef dönemini seçin ve hedefleri belirleyin. Birden fazla eþ zamanlý hedef belirleyebilirsiniz.

■ Hýzlý baþlangýç

Egzersizinizi izlemeye hemen baþlamak için:

1. Hýzlý baþln. seçeneðini belirleyin.

Bluetooth etkinse ve etkinlik ayarlarýnda Bluetooth GPS kullan seçeneði Evet olarak belirlenmiþse, telefon otomatik olarak Bluetooth cihazlarýný bulur.

Listeden donanýmý seçin.

2. Egzersiz türünü deðiþtirmek için, Seçenek > Etkinlik seçeneðini belirleyin ve egzersiz türünü seçin. Egzersizin yoðunluðunu ayarlamak için, Zorluk seçeneðini belirleyin ve istediðiniz yoðunluðu seçin.

Hedefi belirlemek için, Egzersiz hedefn. belirle seçeneðini belirleyin. Hedefi el ile girmek için, El ile seçeneðini belirleyin, kaydýrma tuþuna basýn, hedef türünü seçin ve, gerekirse, bir deðer girin. Planlanmýþ veya gerçekleþtirilmiþ

egzersizden hedef belirlemek için, Günlükten seçeneðini belirleyip hedef türünü ve hedefi seçin.

3. Ýzleme görünümündeyken, izlemeyi baþlatmak için kaydýrma tuþuna basýn.

Diðer egzersiz verilerini içeren diðer sekmeleri görmek için saða ilerleyin.

Geçerli egzersizinizle ilgili bilgileri dinlemek için, tuþ takýmýnýn üst kýsmýna iki kez dokunun. Vurma komutlarýnýn çalýþmasý için, bu komutlarýn Vurma ayarlarý’nda etkinleþtirilmesi gerekir. Bkz. “Vurma ayarlarý” s. 74.

Tur zamanlarýný saklamak için, her yeni tura baþladýðýnýzda Tur seçeneðini belirleyin.

Ýzlemeyi durdurmak için, Duraklat ve Dur seçeneðini belirleyin. Egzersiz otomatik olarak günlüðe kaydedilir.

■ Günlük

Egzersizleri planlamak, görüntülemek, kaydetmek ve egzersiz kayýtlarýný yönetmek için, Günlük seçeneðini belirleyin. Belirli bir gündeki planlanmýþ ve gerçekleþtirilmiþ egzersizleri görmek için, o güne ilerleyip Seçenek > Aç seçeneðini belirleyin. Planlanmýþ ve gerçekleþtirilmiþ egzersizlerin tümünün listesini görmek için, ay görünümünde, Seçenek > Listeyi göster seçeneðini belirleyin.

Telefon tarafýndan izlenmeyen ve kaydedilmeyen bir egzersizin sonucunu eklemek için, tarihe ilerleyin, Seçenek > Sonuç ekle seçeneðini belirleyin, sonuç verilerini girin ve Tamam seçeneðini belirleyin.

Tek bir egzersiz veya tekrarlanan birçok egzersiz planlamak için, egzersiz gününe ilerleyip Seçenek > Plan > Tek Egzersiz seçeneðini belirleyin. Birkaç hafta boyunca, haftanýn belirli günlerinde egzersizi tekrarlamak için, Tekrar sayýsý seçeneðini belirleyin, egzersizin tekrarlanacaðý günleri seçin ve hafta sayýsýný girin.

Tercihlerinize ve hedefinize göre otomatik olarak uzun vadeli bir plan oluþturmak için, Seçenek > Plan > Spor Hocasý seçeneðini belirleyin, ayarlarý tanýmlayýn ve Plan oluþtur seçeneðini belirleyin.

■ Testler

Test yapmak için, Spor görünümünde, Testler seçeneðini belirleyin ve istediðiniz testi seçin. Talimatlarý uygulayýn.

Yapýlan testlerin sonuçlarýný görmek ve gösterdiðiniz ilerlemeyi takip etmek için, Testler görünümünde, Seçenek > Test sonuçlarý seçeneðini belirleyin.

■ Ayarlar

Ana görünümde, Seçenek > Ayarlar seçeneðini belirleyin ve aþaðýdakiler arasýndan seçim yapýn:

Genel Ayarlar > Ölçü birimi — Kullanýlan ölçüleri seçmek için kullanýlýr.

Genel Ayarlar > Arka ýþýk — Arkaplan ýþýðýnýn ne kadar süre yanacaðýný ayarlamak için kullanýlýr.

Kiþisel veriler — Cinsiyetinizi, doðum gününüzü, boyunuzu, kilonuzu, dayanýklýlýk düzeyinizi, en yüksek nabýz ve ortalama nabýz sayýsýný girmek için kullanýlýr.

Kiþisel veriler þifresini deðiþtirmek için, Seçenek > Þifre deðiþtir seçeneðini belirleyin, eski þifreyi girin, yeni þifreyi girin ve yeni þifreyi onaylayýn.

Tüm verileri silmek için Seçenek > Tüm verileri sil seçeneðini belirleyin.

Egzersiz sonuçlarý, egzersiz planlarý ve kiþisel veriler dahil tüm veriler silinir.

■ Nokia Spor Yöneticisi

Nokia Spor Yöneticisi yazýlýmýný kullanarak, egzersiz verilerinizi uyumlu bir PC’de görüntüleyebilir ve yönetebilirsiniz. Yazýlýmý indirmek için www.nokia.com/support adresini ziyaret edin.

Benzer Belgeler