• Sonuç bulunamadı

2.4. SoLoMo Pazarlama Kanalları ve İletişim Özellikleri

2.4.6. Sosyal Ağ Siteleri

Sosyal ağlar, tipik olarak ortak ilgi ya da aktiviteleri paylaşan online insan topluluklarıdır. Bu ağlar kullanıcılara birbirleriyle etkileşim kurmada çeşitli yollar (bloglar, e-mail, anlık mesajlaşma ve ağınızda onlar için değerli ya da onlarla ilgili bilgi içeren haberleri) sağlamakta ve onların iletişim kurma yeteneğini güçlendirmektedir. Bu anlamda sosyal ağ siteleri milyonlarca kişinin buluşma noktası haline gelen küçük ve büyük birçok sanal topluluk meydana getirmektedir. Bu sanal topluluklar çok değerli iletişimler ve etkileşimlerin yaratıldığı büyük bir pazar yeridir. Bu durum sosyal ağları pazarlama mesajını yaymak, daha geniş ürün sunumu meydana getirmek ve şirketin ününü yönetmek açısından mükemmel bir araç konumuna getirmektedir (Akar, 2010: 115-118).

Sosyal ağlar kullanıcının profil bilgisi ve/veya özel davranışlarına dayalı olarak reklamlarını hedeflemeye önem veren işletmelere esnek reklam seçenekleri sunmaktadır. Bununla birlikte online tanınmayı artırmakta ve sosyal tavsiye edicileri

62 teşvik etmektedir. Bir sosyal ağ, marka savunucularını çekmede ve marka tavsiye edicilerini toplama ve cesaretlendirmede mükemmel bir yer olabilir. Çünkü sosyal ağlardaki insanlar paylaşmayı sevmektedir (Ryan ve Jones, 2009: 163).

Scott’a göre (2007: 234-235), sosyal ağ sitelerini kullanarak pazarlamada başarılı olmak için şu hususlara dikkat edilmesi gerekir:

• Spesifik bir izleyiciyi hedeflemek, • Fikir lideri olmak,

• Doğru ve şeffaf olmak,

• İnsanları sizinle bağlantı kurmaya teşvik etmek, • Kolay bulunmayı sağlamaktır.

Bu çalışmada, popüler sosyal ağlar içerisinde günümüzde SoLoMopazarlamanın sıklıkla kullanıldığı Facebook ve İnstagram incelenecektir.

2.4.6.1. Facebook

Günümüzde yaygın kullanılan, herhangi bir kısıtlama olmaksızın herkesin katılabildiği, coğrafi ve siyasi sınırları ortadan kaldıran sosyal ağ sitesidir.

Facebook, küçük ölçekli şirketlerin pazarlama güçlerini artırmaktadır. Facebook ile bir şirket sayfası oluşturarak tüketicilere seslenmek ve ağızdan ağıza yayılacak yaratıcı pazarlama etkinliklerinde bulunmak tamamen ücretsizdir. Sosyal medyada yeni tüketiciler kazanmak konusunda şirketler arasında ikilik yoktur. Küçük şirketler geleneksel pazarlara göre daha rahat bir biçimde büyük şirketlerle rekabet edebilmektedirler (Bulut, 2012: 44).

Facebook’ta ortak ilgi alanlarına, zevklere ya da sorunlara sahip kullanıcılar belirli gruplarda toplanmışlardır. Bu tür gruplarda yapılan yorumları dikkate alan şirketler, tüketicilerle daha içten ilişkiler kurabilmektedirler. Bu, olumsuz düşüncelerin giderilmesi ya da ürünlerin daha geniş kitlelere pazarlanabilmesi anlamına gelir.

Facebook’ta bireyler markalarla ilgili görüşlerini dolaysız olarak

63 ile paylaşan tüketiciler, diğer bireylerin satın alma kararlarını büyük ölçüde etkileyebilmektedirler. Bu yönüyle gerçek bir pazar ortamını andıran Facebook’ta markaların kendileriyle ilgile neler konuşulduğunu takip ederek, şeffaf bir şekilde konuşmalara dahil olması beklenmektedir (Bulut, 2012: 44-45).

Facebook’ta reklam yayınlamanın geleneksel kanallarda reklam yayınlamaktan temel farkı, hedef kitlenin detaylı bir biçimde belirlenebilmesidir. Reklamla erişilmek istenen kitlenin özellikleri yaşadığı yer, eğitim düzeyi, iş, yaş, cinsiyet, ilişki durumu vb. ölçütlere göre sınırlandırılabilir. Örneğin İstanbul’da hizmet veren bir güzellik merkezi, hedef kitlesini İstanbul’da yaşayan, 25-50 yaş arası, üniversite mezunu kadınlar olarak belirleyebilir. Böylece ilgili reklam, sadece belirlenen ölçütlere uygun Facebook kullanıcıları tarafından görüntülenmektedir (Bulut, 2012: 47). Facebook’un işletmelere sunduğu tüm bu fırsatlar sayesinde SoLoMopazarlama ile entegrasyonu kolay sağlanmıştır. Bazı sitelere ‘Facebook ile bağlan’ butonu ileFacebook içeriği kullanılarak kayıtolmanın kolaylaşması, kullanıcıların check in

özelliğini kullanarak yakın çevredeki mekanları görüntüleyebilmesi

SoLoMopazarlamanın en güzel örnekleridir. 2.4.6.2. Instagram

Instagram sosyal ağı, son dönemlerde satıcıların ürünleri için pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirdiği bir ortam olmuştur. Instagram ile işletmeler ürünlerinin görsellerini ve videolarını paylaşabilmekte, ürün özelliklerini, bilgilerini paylaşarak ilgi alanındaki kitlelere ulaşabilmektedir. Satıcıların etiketleme yöntemiyle paylaşımlar yapmasıyla, kullanıcı ilgi alanındaki ürün için arama yaparak ulaşabilir, diğer kullanıcıların sayfasında paylaşılmasıyla yayılmasını sağlayabilir ve daha geniş alanlara ulaşabilmektedir (Yılmazsoy, 2019: 52).

Kullanıcılar ilgi alanlarına giren ürün veya hizmeti satan kişilerin profillerine ulaşarak, ürün bilgilerine, görsellerine ulaşabilmektedir. Ürün görsel ve paylaşımının altında yer alan yorum kısmında tüketiciler ürün hakkında bilgi alabilmek, görüş bildirmek, soru sormak ya da memnuniyetlerini bildirmek için kullanabilmektedir. Instagram, bugün Photoshop’un belirli özelliklerini bedava olarak sunmaktadır.

64 Instagram yoluyla normal bir fotoğraf daha etkili hale getirilebilir ve böylece daha çok ilgi çekerek daha çok insana ulaşılabilir (Sevinç, 2015).

Küçük işletmelerde pazarlama faaliyetlerini Instagram sosyal ağı üzerinden gerçekleştirerek pazar ağını genişletmekte, daha fazla kullanıcıya ulaşmakta ve rekabet edebilir konuma gelebilmektedirler. Sadece küçük işletmeler veya bireyler değil büyük işletmeler de tanıtım kanalı olarak Instagram’ı kullanmakta hatta buraya reklam vermektedir. Instagram’ın ilk reklam vereni ise dünyaca ünlü moda markası Michael Kors olmuş ve moda markasının sonsuzluk üzerine kurgulu yeni saat kampanyası için kullandığı Instagram reklamları üç yüz binden fazla kullanıcının etkileşimini yakalamıştır (Ferah, 2013). Sponsorlu paylaşımlar ile mevcut tüketici adaylarına ulaşım kolaylaşmakta ve işletmeler faaliyetlerini genişleterek gelişebilmektedir. Sosyal ağların giderek artan kullanıcı sayısı, gelişen pazarlama faaliyetleri, tanıtım ve ulaşılabilirliği kolaylaştıran yapısının olması bu alandaki faaliyetlerin önemini arttırmakta ve hızla gelişmeye devam eden teknoloji ile değişim devam etmektedir (Yılmazsoy, 2019: 52).

Gittiğiniz bir yerde paylaşılan bir fotoğrafa yer imi ekleyerek ve olumlu-olumsuz yorumlarda bulunarak instagram üzerinden diğer kullanıcıların bunu görmesini sağlarız. Arkadaşlardan gelen öneriler, birer sosyal navigasyon örneğidir. İnstagram üzerinde de SoLoMopazarlamanın etkisini böylece her anlamda görmekteyiz.

Benzer Belgeler