• Sonuç bulunamadı

Bu bölümde USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter ürününe ilişkin sorun giderme bilgileri yer alır. USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter kullanırken aşağıdaki sorunlardan biriyle karşılaşırsanız ilgili yanıtlara bakın.

• S: Bağdaştırıcı sisteme takılıyken bilgisayarım neden sabit disk/RAM askıda uyku/yeniden başlatma kipine geçemiyor?

Y: Lütfen bu sorunu çözmek için sistem tarafındaki USB 3.0 anasistem denetleyici sürücüsünü güncelleyin.

En yeni sürücü için lütfen http://www.lenovo.com/support adresine gidin.

• S: Hybrid Graphics Card sistemi (bilgisayarınızdaki bağımsız grafik kartlarını ve tümleşik grafik kartlarını içeren bir sistem) neden üçten fazla USB 3.0 to DVI/VGA bağdaştırıcısını desteklemiyor?

Y: Bu bir Microsoft sınırlamasıdır. Hybrid Graphics Card sistemi eşzamanlı olarak en çok üç adet USB 3.0 to DVI/VGA bağdaştırıcısını destekler.

• S: USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter neden bilgisayar başlarken çalışmıyor?

Y: USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter yalnızca bilgisayarın başlama süreci tamamlandığında çalışır.

• S: USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter neden bilgisayarım bir DOS tabanlı sistem kullanırken çalışmıyor?

Y: USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter yalnızca Microsoft Windows işletim sisteminde çalışır.

• S: DVD oynatıcım neden dış bir monitör bağlamaya çalışırken çalışmıyor?

Y: Bazı DVD oynatıcılar dış bir monitörde DVD oynatmayı desteklemeyebilir. Aşağıdakileri gerçekleştirerek dış monitörde DVD oynatıcıyı etkinleştirebilirsiniz:

1. Bilgisayar ekranınızın sağ alt köşesinde bulunan Lenovo USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter simgesini tıklatın.

2. Görüntü Birimi Ayarları penceresini doğrudan açmak için Gelişmiş... seçeneğini belirleyin.

3. Görüntü Birimi Ayarları penceresinde Ayarlar seçeneğini belirleyin. Dış monitörünüzün seri numarasını seçin ve ardından Bunu birincil görüntü birimi olarak ayarla seçeneğini belirleyin.

4. DVD videonuzu dış bir monitörde oynatmayı deneyin.

USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter kullanırken aşağıdaki sorunlardan biriyle karşılaşırsanız ilgili çözümlere bakın.

• Sorun: Dış monitörün ekranı siyah.

Çözüm:

- Bağdaştırıcıya bağlı dizüstü bilgisayarın doğru çalıştığından ve bekleme ya da uyku kipinde olmadığından emin olun. Dizüstü bilgisayar, bekleme ya da uyku kipindeyse dış monitör ekran(lar)ı her zaman boştur.

- Aygıt sürücülerinin kurulum yönergeleri izlenerek kurulduğundan ve bağdaştırıcıya ilişkin simgenin, Windows bildirim alanında görünür olduğundan emin olun.

- Video çıkışı işlevinin devre dışı bırakılmadığından emin olun.

- Aşağıdaki bağlantıların doğru olduğundan emin olun:

- USB 3.0 kablosu ve dizüstü bilgisayarınız arasındaki bağlantı - USB 3.0 kapısı ile ve bağdaştırıcı arasındaki bağlantı

- Video kablosu ve video çıkışı bağlaçları arasındaki bağlantı

Not: VGA bağlacının bağlantısı için, DVI - VGA bağdaştırıcısının aynı zamanda yanlarındaki vidalarla da sabitlendiğinden emin olun.

© Copyright Lenovo 2013, 2014 15

- Sorun devam ederse, USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter bağdaştırıcısındaki tüm bağlantıları kesin ve USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter aygıt sürücüsünü çıkarın. Daha sonra USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter ürününü ve aygıt sürücüsünü yeniden kurun.

• Sorun: Videoları dış monitörünüzde/monitörlerinizde oynatamıyorsunuz, ancak dizüstü bilgisayarınızın monitöründe oynatabiliyorsunuz.

Çözüm: Bazı dizüstü bilgisayarlar COPP'yi (Certified Output Protection Protocol; Onaylı Çıkış Koruması İletişim Kuralı) desteklemez ve siz korumalı videoları USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter ürününe bağlı dış monitörlerde oynatamazsınız. Corel WinDVD 10 programının da Windows XP işletim sisteminde videoların oynatılmasına ilişkin birtakım kısıtlamaları vardır. Videoları dış monitörde/monitörlerde oynatmak için dış monitörü/monitörleri, dizüstü bilgisayarınızda VGA bağlacına/bağlaçlarına bağlayabilir ve

görüntüyü dış monitöre/monitörlere genişletebilirsiniz. Görüntü ayarlarını yapılandırmaya ilişkin daha fazla bilgi için bkz. “Bağdaştırıcı yardımcı programıyla çalışma” sayfa: 10.

• Sorun: Windows XP ya da Windows Vista işletim sisteminde, uygulama penceresini diğer monitöre/monitörlere sürükleyemiyorsunuz.

Çözüm: Windows XP ya da Windows Vista işletim sisteminde, pencereyi daha küçük bir boyuta getirmeden ekran boyutundaki bir pencereyi sürükleyemezsiniz.

Bir pencereyi bir monitörden diğerine/diğerlerine sürüklemek için aşağıdakileri yapın:

1. Sürüklemek istediğiniz pencere üzerinde Restore Down (Önceki Boyuta Küçült) seçeneğini belirleyin ya da pencereyi ekran boyutundan çıkarmak için başlık çubuğunu çift tıklatın.

2. Pencerenin başlık çubuğunu, pencerenin görüntülenmesini istediğiniz monitöre sürükleyin.

• Sorun: Dış monitördeki/monitörlerdeki görüntüler titriyor.

Çözüm: Sorunu çözmek için aşağıdakileri denetleyin:

- Dış monitörün/monitörlerin, USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter video çıkışı bağlaçlarına düzgün bir şekilde bağlandığından emin olun.

- Dizüstü bilgisayarınızın ekran çözünürlüğü ayarını denetleyin ve çözünürlüğün USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter tarafından desteklendiğinden emin olun.

- Windows Vista ya da Windows 7 işletim sisteminde Optimize for Video (Video için en iyi duruma getir) seçeneğini belirlememiş olduğunuzdan emin olun. Bu seçeneği belirlerseniz, ayarlar menüsünü açmak için ekranı sağ tıklattığınızda tam ekran kipinde ikili görüntüyle karşılaşabilirsiniz.

• Sorun: Dış monitördeki/monitörlerdeki görüntüler doğru renklerde değil.

Çözüm: Sorunu çözmek için aşağıdakileri yapın:

1. Dış monitörün/monitörlerin, USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter video çıkışı bağlaçlarına düzgün bir şekilde bağlandığından emin olun.

2. Bilgisayarınızın ekran çözünürlüğü ayarını denetleyin ve çözünürlüğün USB 3.0 to DVI/VGA Monitor Adapter ile desteklendiğinden emin olun.

• Sorun: Bilgisayarınız, Web flaş videolarını oynatabiliyor. Ancak pencereyi dış monitöre/monitörlere sürüklediğinizde ve oynatma penceresini ekran boyutuna getirdiğinizde oynatma işlemi duruyor.

Çözüm: Sorunu çözmek için Adobe®Flash®Player programını en son sürümüne güncelleyin.

Ek A. Hizmet ve Destek

Aşağıdaki bilgiler, ürününüz için, garanti süresi ya da ürünün ömrü boyunca geçerli olan teknik desteği açıklar. Lenovo garanti koşullarına ilişkin bilgiler için Lenovo Uluslararası Garanti Bildirimine başvurun.

Çevrimiçi Teknik Destek

Ürününüzün ömrü boyunca şu adresten çevrimiçi teknik destek alabilirsiniz:

http://www.lenovo.com/support

Garanti dönemi boyunca, arızalı bileşenler için değiştirme ya da değiştirme yardımı alabilirsiniz. Ayrıca, aksamınız bir Lenovo bilgisayarında kuruluysa, yerinizde hizmet almaya hak kazanmış olabilirsiniz. Lenovo teknik destek temsilciniz en iyi alternatifi belirlemenize yardımcı olabilir.

Telefonla Teknik Destek

Müşteri Destek Merkezi kanalıyla kuruluş ve yapılandırma desteği, aksamı pazarlamadan kaldırılmasından itibaren 90 gün sonrasına kadar sağlanacaktır. Bu süreden sonra destek geri çekilecek ya da Lenovo'nun kararına bağlı olarak bir ücret karşılığında sunulacaktır. Nominal bir ücret karşılığında ek destek sağlanır.

Lenovo teknik destek temsilcinizle iletişim kurmadan önce aşağıdaki bilgileri hazır bulundurmaya çalışın:

aksam adı ve numarası, satın alma belgesi, bilgisayarın üreticisi, modeli, seri numarası ve elkitabı, hata iletisinin tam metni, sorunun tanımı ve sisteminize ilişkin donanım ve yazılım yapılandırma bilgileri.

Teknik destek temsilciniz görüşme sırasında sizden sorunun adımlarını birer birer belirtmenizi isteyebilir.

Telefon numaraları önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Lenovo Destek için en güncel telefon listesini her zaman şu adreste bulabilirsiniz: http://www.lenovo.com/support/phone. Ülkenizdeki/bölgenizdeki telefon numarası listede yoksa, Lenovo yetkili satıcınıza ya da Lenovo pazarlama temsilcinize başvurun.

Ek A. Hizmet ve Destek 17

Ek B. Lenovo Uluslararası Garanti Bildirimi

L505-0010-02 08/2011

Bu Lenovo Sınırlı Garanti Bildirimi aşağıdaki bölümlerden oluşur:

Bölüm 1 - Genel Koşullar

Benzer Belgeler