• Sonuç bulunamadı

6.1 BAĞLANTILAR

Windows 98SE’de IrDa bağlantısını nasıl kontrol edebilirim

Windows 98SE’de, Nokia PC Suite’i IrDA üzerinden kullanmadan önce aşağıdaki yöntemi kullanarak IrDA bağlantı noktasının çalışıp çalışmadığını test edebilirsiniz:

1. Microsoft Kızılötesi Monitörü’nü açın.

2. Sisteminizde Kızılötesi iletişimin etkinleştirilip etkinleştirilmediğini kontrol edin.

3. Durum çubuğunda, Kızılötesi Monitörünün Nokia telefonunuzu bulup bulmadığını kontrol edin.

Nokia PC Suite artık yanıt vermiyor.

Kızılötesi bağlantı kullanıyorsanız, telefonun kızılötesi bağlantı noktasını yeniden etkinleştirip Nokia PC Suite’i yeniden başlatın.

Veri çağrısı sırasında Nokia PC Suite yanıt vermiyor.

Nokia PC Suite veri çağrısı sırasında kullanılamaz. Veri çağrısını bitirip Nokia PC Suite’i yeniden başlatın.

Telefonumun bağlantısını kestim, Nokia PC Suite’in telefonun bağlantısının kesildiğini algılamasını beklemeden bağlantıyı yeniden kurdum. Nokia PC Suite yanıt vermiyor.

Telefonun bağlantısını yeniden kurmadan önce, Nokia PC Suite telefonun bağlantısını kestiğinizi algılayana kadar beklemeniz gerekir. Bu işlem birkaç saniye alabilir. Nokia PC Suite uygulamalarının durum çubuğunda görüntülenen telefon simgesi telefon bağlantısının durumunu gösterir. Nokia PC Sync uygulamasında, telefon bağlantısı kesildiğinde, Nokia PC Sync tepsi simgesi sarı ve beyaz renklerde görünür. Telefonunuzu bağlantısını çok erken yeniden kurduysanız ve sorunlar yaşıyorsanız, telefonunuzu kapatın. Telefonu yeniden açıp Nokia PC Suite’i yeniden başlatın.

DKU-2 (USB) kablo kullanarak uyumlu bir Nokia cep telefonunun Nokia Connection Manager’da çalışmasını nasıl sağlayabilirim?

Önkoşullar: Uyumlu bir Nokia cep telefonu, DKU-2 (USB) kablo, uyumlu bir Windows İşletim Sistemi, DKU-2 (USB) kablo için doğru sürücüler ve uyumlu, yüklenmemiş Nokia PC Suite yazılımı.

1) Kablo sürücülerini bilgisayarınıza yükleyin

2) Talimatlara uygun olarak Nokia PC Suite 5.8’ü yükleyin.

3) Kabloyu takın. Windows’un kabloyu tanıması ve sürücülerini bulması gerekir.

16/22

Kabul ediyorsanız, Dijital imza sorusunu Evet’i seçerek yanıtlayın. Sürücüler yüklenecektir.

4) Nokia Connection Manager’ı başlatın (henüz açılmadıysa) 5) Nokia Connection Manager’da USB bağlantısını seçin.

6) Kabloyu telefona takın

Telefonun, Nokia Connection Manager telefon listesinde görünmesi gerekir.

DKU-5 (seri) kablo kullanarak Nokia cep telefonunun Nokia Connection Manager’da çalışmasını nasıl sağlayabilirim?

Önkoşullar: Uyumlu bir Nokia cep telefonu, DKU-5 (seri) kablo, uyumlu bir Windows İşletim Sistemi, DKU-5 (seri) kablo için doğru sürücüler ve uyumlu, yüklenmemiş Nokia PC Suite yazılımı.

1) DKU-5 sürücülerini bilgisayarınıza yükleyin

2) Nokia PC Suite yazımlını talimatlara uygun olarak yükleyin.

3) Kabloyu takın. Windows’un kabloyu tanıması ve sürücülerini bulması gerekir. Kabul ediyorsanız, Dijital imza sorusunu Evet’i seçerek yanıtlayın. Sürücüler yüklenecektir.

4) Nokia Connection Manager’i başlatın (daha önce açılmadıysa).

5) Seri bağlantı noktasını seçin.

6) Nokia Connection Manager uygulamasında Gelişmiş düğmesine bastığınızda görüntülenen listeden doğru COM bağlantı noktasını seçin.

7) Kabloyu telefona takın.

Telefonun Nokia Connection Manager telefon listesinde görünmesi gerekir.

Nokia Connection Manager’ı bulamıyorum.

Yalnızca Modem Options’ı yüklediyseniz, Nokia Connection Manager yüklenmez. Yükleme sırasında Modem Options’dan başka bir uygulama seçildiğinde, Nokia Connection Manager her zaman yüklenir. Varsa, Nokia Connection Manager Windows Denetim Masası’nda bulunabilir.

Birden çok Nokia modem yüklü

Nokia PC Suite’in yüklenmesiyle çakışacağı için, Kızılötesi Monitörü’nde (yalnızca Windows 98SE) "Aralıktaki Tak ve Kullan aygıtları için yazılım yüklemeyi etkinleştir" seçeneğini belirlememeniz önerilir.

PC bilgisayarımla kızılötesi bağlantı kuramıyorum

PC’nizdeki IrDA bağlantı hızını 115200 bps değerine düşürmeyi deneyin.

Denetim Masası -> Kablosuz Bağlantı -> Donanım sekmesi -> Özellikler -> Gelişmiş sekmesine gidin. Özellik listesinde, En Fazla Bağlantı Oranı’nı seçin ve Değer’i 115200 bps olarak ayarlayın.

Kızılötesi modem yüklemesi Windows XP ile çalışmıyor

PC'nize Windows XP yüklüyse, Nokia cep telefonu (IrDA) modemini el ile yüklemeniz gerekir, bu kılavuzdaki Yüklemeden sonra bölümüne bakın.

İnternet servis sağlayıcımla HSCSD teknolojisi kullanarak bağlantı kuramıyorum

17/22

14,4 kbit/sn'den daha hızlı veri iletim hızları kullanabilmeniz için Nokia cep telefonunuzun ve cep telefonu şebekenizin HSCSD teknolojisini desteklemesi ve bu servise abone olmanız gerekir. Yüksek hızlı veri servislerinin maliyeti, normal veri servislerinden daha yüksek olabilir. Daha fazla bilgi için servis sağlayıcınıza başvurun.

GPRS bağlantısı kurulduktan sonra Windows 115200 bağlantı hızı gösteriyor.

Kurulmuş olan bağlantı daha hızlı olsa da Windows GPRS bağlantısı hızını her zaman 115200 olarak gösterir.

Telefonla PC arasında nasıl Bluetooth bağlantısı kurabilirim?

1) Bluetooth bağlantısının telefonda açık olduğundan emin olun.

2) PC'nizde Bluetooth yazılımını başlatın.

3) PC'nizdeki Bluetooth yazılımını kullanarak cihazı bulun.

4) PC'nizdeki Bluetooth yazılımını kullanarak PC ile telefonu eşleştirip doğrulayın.

6.2 NOKIA PC SYNC

Kişi kayıtlarımı Nokia Content Copier kullanarak geri yükledikten sonra senkronize ederken Nokia PC Sync uygulamam çift kayıt oluşturuyor.

Kişi kayıtları geri yüklendiğinde Nokia Content Copier bunlar için her zaman yeni kimlik bilgileri oluşturur. Bu nedenle, bu kayıtlar yeni olarak tanımlanır. Çift kişi kayıtlarını Nokia Phone Editor’ı kullanarak kaldırabilirsiniz.

Telefonu Microsoft Outlook ile senkronize ettikten sonra telefonumda eski Yapılacaklar öğeleri görünüyor

Microsoft Outlook Takvimi’nizde, son tarihi olmayan Yapılacaklar öğeleri varsa, bu öğeler senkronizasyon aralığının dışında olsalar bile telefonda senkronize edilebilirler.

Telefonuma kaydedilmiş alarmlı doğum günleri var. Lotus Organizer ile

senkronizasyon yapıldıktan sonra, söz konusu doğum günü öğelerinin alarmları silindi.

Doğum günü öğeleri için telefonda ayarlanan alarmlar senkronizasyon sonrasında Lotus Organizer’da kaybolacaktır. Telefona kaydedilen alarmı olmayan doğum günü öğelerinin alarmları senkronizasyon işlemi sonrasında, doğum gününden 7 gün önce ayarlanacaktır.

Telefonunuzdaki alarmlar senkronizasyon işleminden etkilenmeyecektir. Bu, Lotus Organizer’ın çalışmasıyla ilgilidir ve bu durum için alınabilecek bir önlem yoktur.

Tekrarlanan takvim notları senkronizasyondan sonra telefonla PC arasında farklı gösteriliyor.

Telefonlar tekrar sayısı belirli bir değere ayarlanmış takvim notlarını desteklemez. Telefonla bu tür bir takvim notu senkronize edilmişse, takvim notu sonsuz olarak tekrar edilir.

18/22

Nokia PC Sync, Lotus Notes ile düzgün çalışmıyor

Nokia PC Sync'in Lotus Notes sürümleri için farklı konfigürasyonları vardır. Nokia PC Sync yanlış konfigürasyon kullanıyorsa, Lotus Notes Takvim veritabanı düzgün senkronize edilmez. Kullanılan Lotus Notes sürümüne göre doğru PC Sync konfigürasyonunu seçin.

Doğum günü/Yıldönümü kayıtlarımı telefonumda veya Lotus Notes'ta düzenledim ve yeniden senkronize ettim, ancak ilgili Doğum günü/Yıldönümü kayıtları telefonda veya Lotus Notes'ta düzgün düzenlenmedi

Lotus Notes tekrarlayan Yıldönümü kayıtları için destek sağlar. Ancak, Lotus Notes'un tekrarlayan öğeleri işleme yöntemi telefonunkinden farklı. 'Ana' kayıt oluşturulur ve yıllık tekrarlayan kayıtlar ana kaydın bireysel kopyalarıdır. Bu tekrarlardan herhangi biri değiştirilir veya silinirse, değişiklikler diğer tekrarları etkilemez. Kayıtların senkronize edilip

edilmeyeceğine bağlı olarak, bu hem Lotus Notes hem de telefon için geçerlidir.

Lotus Notes'la kullanırken Nokia PC Sync her zaman şifre sormuyor

Parola sorgusu, Nokia PC Sync uygulaması tarafından değil Lotus Notes tarafından kontrol edilir. Parolanın daha sık sorulmasını istiyorsanız, Lotus Notes programındaki ilgili

seçenekleri değiştirin.

Senkronizasyon işlemim başarılı olmadı

Telefonun bekleme modunda olduğundan (yani telefonun kullanıcı arayüzünde operatör logosunun/adının gösterildiğinden) emin olun ve senkronizasyonu yeniden başlatın.

6.3 NOKIA CONTENT COPIER

Kaynak telefonun bağlantısını kestim ve hedef telefonu Nokia Content Copier’ın telefonun değiştiğini algılamasını beklemeden bağladım. Nokia Content Copier şimdi hedef telefonu tanımıyor.

Hedef telefonu bağlamadan önce PC’nizin kaynak telefonu algılamasının durmasını ve Nokia Content Copier’ın "Hedef telefon" kutusunda "Telefon yok" metninin görünmesini beklemeniz gerekir. Bu işlem birkaç saniye sürecektir. Hedef telefonu çok erken bağladıysanız ve

yukarıda sözü edilen çalışma hatası ortaya çıkıyorsa, lütfen hedef telefonun bağlantısını kesin ve "Hedef telefon" kutusunda "Telefon yok" metninin görünmesini bekleyip hedef telefonu yeniden bağlamayı deneyin.

Nokia Content Copier’daki silme seçeneğini kullandıktan sonra telefonumun arama kayıtları boşalıyor.

Silinmek üzere seçilen verilerden bağımsız olarak tüm Fabrika Ayarları çalıştırılır. Fabrika Ayarları her zaman arama kayıtlarını boşaltır.

19/22

Bir telefondan diğerine veri aktarırken zil sesleri tercihleri bu verilere uygun olarak kopyalanmıyor.

Zil sesleri kimlik bilgileri bazı telefon modellerinde farklılık gösterir ve sesler, Nokia Content Copier kullanıldıktan sonra her iki telefonda da aynı olmayabilir.

Nokia Content Copier kullanırken şablonlar değişmiyor.

Kaynak telefon şablonlarındaki değişiklikler hedef telefona kopyalanmaz. Şablonlar klasöründeki ilk 20 öğeye hiçbir zaman dokunulmaz.

Bir yedeği geri yükledikten sonra rehberdeki portre resimlerimi kaybettim

Nokia Content Copier, telefonun Galeri klasörünün yedek kopyalarını yapmaz. Portre resimlerinizi PC'ye kaydetmek için, Nokia Phone Browser kullanın.

6.4 DİĞER KONULAR

Nokia Sound Converter kullanarak bir MIDI zil sesi oluşturdum ancak telefon bu sesi çalamıyor.

Telefonun SP-MIDI dosyalarını çalabilmesi söz konusu SP-MIDI dosyasının özelliklerine de bağlıdır. Tüm SP-MIDI dosyaları telefon tarafından çalınamayabilir.

Adlarında, Windows 2000 ve Windows XP’deki US-ASCII karakter kümesine ait olmayan karakterlerin kullanıldığı dosyaları açamıyorum.

Dosya adında Unicode olmayan uygulamalar tarafından kullanılmak üzere atanan kod sayfasında tanımlanmamış karakterler var. Windows 2000 ve Windows XP’de dosya adı herhangi bir Unicode karakteri içerebilir. Unicode olmayan uygulamalar için Unicode karakterler bir kod sayfası dönüştürme tablosu kullanılarak dönüştürülür. Dönüştürme tablosunda dosya adındaki bir karakterin karşılığı yoksa sonuçtaki dosya adı artık orijinal dosya adıyla eşleşmiyor demektir. Bu nedenle dosya Nokia PC Suite uygulamaları tarafından açılamaz.

Dosyaları, US-ASCII karakter kümesi ve/veya Unicode olmayan uygulamalar tarafından kullanılmak üzere tanımlanmış karakter kümesindeki karakterleri kullanarak yeniden adlandırın. Kod sayfası ayarları, Windows Denetim Masası, Bölgesel Ayarlar bölümünde bulunabilir.

Resimleri ve zil seslerini telefonumdan Nokia PC Suite’e aktaramıyorum.

Telif hakkı koruması bazı resimlerin, zil seslerinin ve diğer içeriğin kopyalanmasına, değiştirilmesine, aktarılmasına veya iletilmesine engel olabilir.

PC’den telefona dosya kopyalamayı denedim. Nokia Phone Browser’daki Galeri klasörüne dosyalar kopyaladım ancak dosyalar telefona kopyalanmadı. Sorun nedir?

PC’den telefona dosya kopyalama dosyaların boyutuna bağlı olarak bir süre alabilir.

20/22

Telefonun bağlantısını kesmeden önce lütfen kopyalama işlemi için yeterli sürenin varolduğundan emin olun.

Nokia Phone Browser’daki "Galerim" klasörünün amacı nedir?

Bu klasör, zil seslerinizi, duvar kağıdı resimlerinizi ve benzeri öğeleri saklamanız için

ayrılmıştır. Elbette Windows Gezgini’nde dosyaları başka herhangi bir yere saklayabilirsiniz.

"Nokia Cep Telefonu" Nokia Phone Browser uygulamasından neden kaldırılıyor?

Telefon dosyaları için çevrimdışı düzenleme yapılamaz. Telefonun PC ile bağlantısı kesildiğinde söz konusu telefon klasörü de kaybolur.

Dönüştürülen video kayıtlarındaki ses kayboldu

QuickTime formatındaki video kaydı hem video hem de ses içerir, ancak video kaydı başka bir formata dönüştürüldüğünde ses kaybolur. Bunun nedeni QuickTime yüklemenizin düzgün gerçekleştirilmemiş olmasıdır. QuickTime Player'ı yeniden yükleyin ve QuickTime

videolarınızdaki ses kayıtlarını dönüştürebilmek için kurulum sırasında "Recommended"

("Önerilen") seçeneğini belirleyin.

Bir PC Suite uygulamasını açmaya çalışırken, şu hata mesajını alıyorum: "Uygulama bileşenlerinden bazıları bulunamadı. Lütfen uygulamayı yeniden yükleyin."

Nokia PC Suite uygulamasını yalnızca US-ASCII karakter kümesine ait karakterleri kullanan bir dizin yoluna yüklediğinizden emin olun.

21/22

Benzer Belgeler