• Sonuç bulunamadı

ϳ͘ Sorumlu Kuruluşlar –Paydaş Analizi

Türkiye’nin toprak üzerinde örgütlenmesi; idari, (genel) askeri, adli ve akademik olmak üzere ĚƂƌƚƚĞŵĞůĂůĂŶƺnjĞƌŝŶĚĞLJƺŬƐĞůŵĞŬƚĞĚŝƌ͘ƵŶůĂƌĚĂŶƚĞŵĞůŬĂŵƵŚŝnjŵĞƚůĞƌŝŶŝLJĞƌŝŶĞŐĞƚŝƌĞŶ

idari alan, merkezi yönetim (başkent ve taşra örgütü) ile yerel yönetim birimlerinden oluşur.

Merkezi idare, Cumhurbaşkanı, Başbakanlık ve Bakanlar Kurulu üzerine kuruludur.

Başbakanlık ve bakanlıklara bağlı kuruluşların merkezi ve taşra örgütlenmeleri de merkezi yönetim içerisinde yer alır. 

DĞƌŬĞnjŝŝĚĂƌĞ͕ŬĂŵƵŚŝnjŵĞƚůĞƌŝŶŝŶgörülmesinde bütünlüğü, verimliliği ve uyumu sağlamak amacıyla genel yetkili kuruluştur. Ancak merkezi idarenin üstlendiği kamu hizmetlerini tüm ülke düzeyinde uyumlu ve verimli bir şekilde yürütebilmesi için taşrada da örgütlenmiştir.

Taşra örgütlenmesi ise bir bütünün parçası ve devlet tüzel kişiliğinin uzantısı şeklindedir.  Merkezi idarede, sosyal kamu hizmetleri ve yardımlara ilişkin ulusal düzeyde politika ve stratejiler geliştiren bakanlık Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’dır. Bakanlığın taşra teşkilatı ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü ile bu müdürlüğe bağlı kuruluşlardır.

Yerel Kamu Hizmetleri eylem planı çerçevesinde iç ve dış paydaş analizi yapılmıştır. İç paydaşları Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı “Kadın Konukevi Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü͕

<ŽƌƵLJƵĐƵŝůĞŝƌŝŵŝǀĞŞehit Yakınları ve Gazilere Hizmet Birimivb. birimler oluştururken;dış paydaşları sosyal hizmetler kapsamında hizmet sunan kamu kurum ve kuruluşları oluşturmaktadır. Bunlar; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tokat İl Özel İdaresi, OKA Tokat Belediyesi, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Gaziosmanpaşa Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü,ĞǀƌĞǀĞ

Şehircilik İl Müdürlüğü, Tokat Ticaret ve Sanayi Odası, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Dernekleri Müdürlüğü ve STK’lardır. Söz konusu bu kuruluşların bir kısmı bağlı oldukları kendi bakanlıklarının stratejik hedefleri doğrultusunda yerel kamu hizmeti alanındaki stratejik planlarını yapmış, bir kısmı ise yapım aşamasındadır.

Bu çalışmada her kurumun kendi alt birimlerine ait eylem planları söz konusu birimin adı

ǀĞƌŝůŵĞĚĞn il müdürlüğü adı verilmiştir.

 

ϴ͘zĞƌĞů<ĂŵƵ,ŝnjŵĞƚůĞƌŝLJůĞŵDĂĚĚĞůĞƌŝ  ƌĂƚĞũŝŬŵĂĕϭAile Yave Değerleri ile Ailenin Sosyal Refahının Geliştirilmesi ,ĞĚĞĨAile yave derleri korunarak,çlendirilecek ve ailenin sosyal refa artırılacaktır. ůĞŵ Eylem AdıƌƵŵůƵ Kuruluşİşbirli Yapılacak KuruluşlarBaşlam Bitiş TarihiYalacak İşlem ve ıklamaƌĨŽƌŵĂŶƐ'ƂƐƚĞƌŐĞƐŝ ϭƐLJĂůŬŽŶŽŵŝŬ ĚĞƐƚĞŬŽŶƵƐƵŶĚĂ kurumlar ara iletişim ve birliği artırılacaktır.

ŬĂƚ Valiliği 

ŬĂƚĞůĞĚŝLJĞƐŝ͕ ůĞǀĞƐLJĂů Politikalar İl Müdürğü, Sosyal Dayanışma ve Yarmlaşma Vakfı, STK’lar, Kaymakamlıklar

ϮϬϭϴͲϮϬϮϯSosyal yarmlarda nitelini artırmak amacıyla kurumlardan sosyal yarm alan vatandaşların merkezi kayıt ƐŝƐƚĞŵŝŝůĞŝnjůĞŶĞĐĞŬƚŝƌ͘ƌƵŵůĂƌ arasında koordinasyonun sağlanması amacıyla ortak veri tabanı olturulacaktır.

Merkezi kayıt sisteminin olturulması, merkezi kayıt sistemine ŬĂLJĚĞĚŝůen birey sayısı, ilgili konuda etkinliğin artırılmasına nelik olturulacak olan ortak veri tabanının faaliyete ŐĞĕŵĞƐŝ͘ Ϯ<ĞŶĂƌĂŚĂůůĞůĞƌĚĞ çalışabilir durumda olansiz ve yoksulların vasıfla geliştirilecek ve ŝƐƚŝŚĚĂŵ ĞĚŝůĞďŝůŝƌůŝŬůĞƌŝ artırılacaktır.

İŞKUR, Aile ǀĞƐLJĂů ůŝƚŝŬĂůĂƌ İl Müdürlüğü

Çalışma ve Sosyal venlik İl Müdürğü, Halk itim Merkezleri, 'KdŽŬĂƚ ĞůĞĚŝLJĞƐŝ

ϮϬϭϴͲϮϬϮϯKentlerin dezavantajlı bölgelerinde yaşayan ve çalışabilir durumda olan kişilerin İŞKUR'a kaydı yapılacaktır. İŞKUR'a kay yapılanz konusu ŬĞƐŝŵĞLJƂŶĞůŝŬĞƐůĞŬŝďŝůŐŝůĞŶĚŝƌŵĞǀĞ danışmanlık hizmetleri sunulacak, söz konusu kesim öncelikle uygun işlereǀĞ aktif programlarına LJƂŶůĞŶĚŝƌŝůĞĐĞŬƚŝƌ͘

İlgili konuda tespit edilen kişi sayısı, İŞKUR’a kay yapılan kişi sayısı, istihdam edilen kişi sayısı, mesleki eğitime alınan kişi sayısı

  İşgücü piyasasında tercih edilmeleri için herhangi bir mesleği olmayanlar ya da mesleğini geliştirmek veya değiştirmek isteyenlerin mesleki eğitim kurslarına, işbı eğitimlerine ve temel beceri eğitimlerine; kendi işini kurmak isteyenler ise girişimcilik eğitimleri gibi aktif programlarına katılmaları sağlanacaktır. ϯŝůĞĞĞǀůŝůŝŬƂŶĐĞƐŝ danışmanlık ve itim hizmetleri yaynltırılacaktır.

ůĞǀĞ ƐLJĂů ůŝƚŝŬĂůĂƌ İl Müdürlüğü

Milli Eğitim İl Müdürğü, Sağlık İl Müdürğü, İl Müftüğü,  ŬĂƚĞůĞĚŝLJĞƐŝ

ϮϬϭϴͲϮϬϮϯİlçe belediyelerinde aile danışmanlığı merkezleri oluşturulacaktır. Evlilik öncesi aile danışmanlığının sağlanmasında ailei iletişim, hukuk, sağlık ve sosyal olmak üzere farklı nlere önem vererek eğitimler verilecektir. Aile sağlığı merkezlerinde (ASM) anne babanın çocuk yetişƚŝƌŵĞ konusundaki eğitimlerine katkı sağlaması yönünde faaliyetler yapılacaktır.

Yeni oluşturulan danışmanlık merkezi sayısı, evlilik öncesi çiftlere verilen eğitim sayısı, bu merkezlerde itim alan çift sayısı

  ϰAile Eğitim Programı ;WͿ yaynltırılacaktır.

ůĞǀĞ ƐLJĂů ůŝƚŝŬĂůĂƌ İl Müdürlüğü

'Km, Milli Eğitim İl Müdürğü, STK’lar

ϮϬϭϴͲϮϬϮϯAEP’nın halk eğitimleri yoluyla yaynltırılması amacıyla AEP seti ve brürleri dağıtılacak, güncel sorunlarla ilgili spot filmler yapılacaktır. Belediyeler tarafından yerel radyo ve televizyonlarda aile ilişkilerini anlatan programlar yapılacaktır. Belediyelerde başta olmak üzere, Milli Eğitim İl Müdürğünde, Slık Müdürğünde ve İl Müftüğünde çalışan görevlilere AEP itici eğitimi verŝůĞĐĞŬƚŝƌ͘

Dağıtılan AEP seti ve broşür sası, yerel radyo ǀĞƚĞůĞǀŝnjLJŽŶůĂƌĚĂ yapılan program sayısı, AEP itimlerine katılan katılımcı sayısı ϱçük ylardan başlamak üzere krlerde, okullarda aile değerleri, toplumsal değerler ǀĞŚůĂŬŽŶƵƐƵŶĚĂ itimler verilecektir. 

Dŝůůŝ itim İl Müdürlüğü

'KŝůĞĞ Sosyal Politikalar İl Müdürğü, 'ĞŶĕůŝŬǀĞŽƌ njŵĞƚůĞƌŝ Müdürğü, İl Müflüğü

ϮϬϭϴͲϮϬϮϯĞůůŝŬůĞůŝƐĞůĞƌĚĞŐƂƌƺŶƺƌŽůĂŶŵĂĚĚĞ bağımlılığı ve ahlaki değerlerin yozlaşması gibi sorunların ortadan kaldırılmasına nelik olarak çük yaşlardan blamak üzere çocuklara aile değerleri ve ahlak konularında itici ve lendirici faaliyetler şeklinde itimler verilecektir.

ĂƉƐĂŵĚĂǀĞƌŝůĞŶ itim sayısı, ders saati ve ulılan öğrenci sayısı ϲŝůĞůĞƌŝŶĕŽĐƵŬ istismarına nelik suskunlunu gidermek amacıyla ďŝůŝŶĕůĞŶĚŝƌŵĞ ĨĂĂůŝLJĞƚůĞƌŝ yapılacaktır. 

ůĞǀĞ ƐLJĂů ůŝƚŝŬĂůĂƌ İl Müdürlüğü

Milli Eğitim İl Müdürğü, 'K STK’lar

ϮϬϭϴͲϮϬϮϯzĞƌĞůĚĞĂŶŶĞLJĞLJƂŶĞůŝŬĞƌŝůĞŶ bilinçlendirme itimlerive medyanın desteği ile hazırlanan kamu spotları aracılığıyla annenin çocuk istismarı ŬŽŶƵƐƵŶĚĂďŝůŝŶĕůĞŶĚŝƌŝůŵĞƐŝŶĞLJƂŶĞůŝŬ ĨĂĂůŝLJĞƚůĞƌƺnjĞŶůĞŶĞĐĞŬƚŝƌ͘

ŶŶĞLJĞĞƌŝůĞŶĕŽĐƵŬ istismarına nelik itim sayısı, bu itimlere katılan katılımsayısı, hazırůĂŶĂŶĂŵƵ spotunun yanda kalma ƐƺƌĞƐŝ

  ϳ;ΎͿçle şehre gelen ailelerin şehir yaşamına uyumları ĚĞƐƚĞŬůĞŶĞĐĞŬƚŝƌ͘ 

Göç İdaresi İl Müdürlüğü

ŬĂƚĞůĞĚŝLJĞƐŝ͕͕ Milli Eğitim İl Müdürğü, Kültür ve Turizm İl Müdürğü, 'ĞŶĕůŝŬnjŵĞƚůĞƌŝ ve Spor İl Müdürğü, Aile ǀĞƐLJĂů Politikalar İl Müdürlüğü

ϮϬϭϴͲϮϬϮϯŞehrimize ç ile gelenler, İl Göç İdaresi tarafından kayda alınarak durumları tespit edilecek; dezavantaj ĚƵƌƵŵĚĂůĂŶůĂƌŝůŐŝůŝŬƵƌƵŵůĂƌĂ nlendirilecek; kadın danışma ŵĞƌŬĞnjůĞƌŝŶĚĞ͕ĕŽĐƵŬǀĞŐĞŶĕůŝŬ ŵĞƌŬĞnjůĞƌŝŶĚĞ͕ƐŽƐLJĂůŚŝnjŵĞƚ ŵĞƌŬĞnjůĞƌŝŶĚĞ͕ŬƺůƚƺƌŵĞƌŬĞnjůĞƌŝŶĚĞ ǀĞĞůĞĚŝLJĞůĞƌŝŶŝůŐŝůŝďŝƌŝŵůĞƌŝŶĚĞƂĕůĞ ŐĞůĞŶĂŝůĞůĞƌƂŶĐĞůŝŬůŝŽůĂƌĂŬĞůĞ alınacak ve bu ailelerin sosyal yarm ǀĞƐŽƐLJĂůŚŝnjŵĞƚĨĂĂůŝLJĞƚůĞƌŝŶĚĞŶĞƚŬŝŶ bir şekilde faydalanması slanacaktır. 

İlgili birimlerde ilgilenen çmen aile sayısı, sosyal yardım ve sosyal ŚŝnjŵĞƚůĞƌĚĞŶĨĂLJĚĂůĂŶĂŶ çmen aile sayısı. ϴYabancı ailelere nelik yapılan sosyal ĞŬŽŶŽŵŝŬ ĚĞƐƚĞŬůĞƌĚĞŬƵƌƵŵůĂƌ araeşgüdüm sağlanacaktır.

ŬĂƚ Valiliğiç İdaresi İl Müdürğü, Aile ǀĞƐLJĂů Politikalar İl Müdürğü, Emniyet İl Müdürğü, STK’lar, Sosyal Yarmlaşma ve Dayanışma Vakfı, ĞůĞĚŝLJĞůĞƌ͕ Kaymakamlıklar

ϮϬϭϴͲϮϬϮϬMaddi yarm yapan kamu kurumları ile kar amacı gütmeyen kurullar arasında koordinasyonun sağlanmasına vebirliğinin artırılmasına ŶĞůŝŬ ortak bir veri tabanı oluşturulacaktır.  İlgili konuda oluşturulan ortak veri tabanı.

 

ϵ;ΎͿ 

Yabancı ailelerin ŬĞŶƚĞƵLJƵŵƵŶĂ LJƂŶĞůŝŬƵƌƵŵƐĂů ŬĂƉĂƐŝƚĞ ŐƺĕůĞŶĚŝƌŝůĞĐĞŬƚŝƌ͘

Göç İdaresi İl Müdürlüğü

ŬĂƚĞůĞĚŝLJĞƐŝ͕ İlçe Belediyeleri, İŞKUR, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürğü,  ϮϬϭϴͲϮϬϮϬŬĂƚǀĞŝůĕĞďĞůĞĚŝLJĞůĞƌŝŶĚĞ yabancılara nelik birim kurulacaktır. Kent konseyleri yabancıların kente uyumunda aktif olarak çalışacaktır. Belediye ve İŞKUR işbirlinde yaban istihdam bürosu kurularakgücü kat altına alınacaktır.

ůĞĚŝLJĞůĞƌĚĞŝůŐŝůŝ ďirimin kurulması, kent ŬŽŶƐĞLJůĞƌŝŶŝŶŝůŐŝůŝ ŬŽŶƵĚĂŬŝĞƚŬŝŶůŝŬůĞƌŝŶŝŶ sayısı, kurulan yaban istihdam sayısı.  ϭϬ'ƂĕŵĞŶůĞƌŝŶĕŽĐƵŬ ǀĞŐĞŶĕůĞƌŝŶĞLJƂŶĞůŝŬ ŽůĂƌĂŬŽƌƵLJƵĐƵ uygulamaların geliştirilmesi.

Göç İdaresi İl Müdürlüğü

ůĞǀĞƐLJĂů Politikalar İl Müdürlüğü

ϮϬϭϴͲϮϬϮϯ<ĞŶƚĞLJĞŶŝĞůĞŶůĞƌŝŶĕŽĐƵŬǀĞ gençlerine nelik olarakitimlerine destek sağlamak ve kendi ŐĞůĞĐĞŬůĞƌŝŶĞLJƂŶǀĞƌŵĞŬnjĞƌĞ uygulamalar geliştirilecektir.

Geliştirilen uygulama sası ϭϭ;ΎͿ 

<ĞŶƚĞLJĞŶŝĞůĞŶ ŐƂĕŵĞŶůĞƌŝŶ çocuklarının sokakta çalıştırılma ve suça ƐƺƌƺŬůĞŶŵĞƌŝƐŬŝŶŝŶ azaltılması.

ƐLJĂů ǀĞŶůŝŬ Kurumu İl Müdürlüğü

İl Göç İdaresi Müdürğü, ůĞǀĞƐLJĂů Politikalar İl Müdürlüğü͕İl ŶŝLJĞƚ Müdürğü,  İl Jandarma Komutanlığı

ϮϬϭϴͲϮϬϮϯ<ĞŶƚĞLJĞŶŝĞůĞŶƂĕŵĞŶůĞƌŝŶ çocukların okullaşması desteklenecek, çalıştırılmaları denetlenecektir. 

Yapılan denetim sayısı

  ϭϮKayıtsız sığınmacı ve ŐĞĕŝĐŝŽƌƵŵĂ kapsamındaki yabancı uyruklu vatandaşların kolluk ƌĞĨĂŬĂƚŝŶĚĞŝůŐƂĕ ŝĚĂƌĞƐŝŶĞ ŐĞƚŝƌŝůŵĞƐŝŶŝŶ sağlanması.

İl Emniyet Müdürlüğüİl Jandarma Komutanlığı, İl ç İdaresi MüdürğüϮϬϭϴͲϮϬϮϯKayıtsız sığınmacı ve geçici koruma kapsamındaki yabancı uyruklu vatandaşların kolluk refakatinde il göç ŝĚĂƌĞƐŝŶĞŐĞƚŝƌŝůĞcek ve kayıt altına alınacaktır.

Kayıt altına alınan sığınmacı sayısı ϭϯçün neden olduğu ƐŽƌƵŶůĂƌůĂŝůŐŝůŝƐĂŚĂ çalışmasının gerçekleştirilmesi.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü

ŬĂƚĞůĞĚŝLJĞƐŝ͕ Gaziosmanpaşa Üniversitesi, İl Göç İdaresi Müdürğü

ϮϬϭϴͲϮϬϮϯůƚĞĐŝůĞƌŝŶĞŬƂLJĚĞŶŬĞŶƚĞŐƂĕƺŶ getirdi sorunlarla ilgili sahada anket çalışması gerçekleştirilecektir.

Yapılan anket çalışması ϭϰSosyal İçermenin kolaylaştırılması ve yeni yam alanına uyumun sağlanması amacıyla mülteciler, sığınmacılar, engelliler ve diğer ĚĞnjĂvantaj ŬĞƐŝŵůĞƌĞLJƂŶĞůŝŬ ĨĂĂůŝLJĞƚůĞƌ gerçekleştirilecektir.

ůĞǀĞ ƐLJĂů ůŝƚŝŬĂůĂƌ İl Müdürlüğü

ůĞǀĞƐLJĂů Politikalar İl Müdürğü, İl Göç İdaresi Müdürğü, İl ƐLJĂůƚƺƚǀĞ Proje Müdürlüğü

ϮϬϭϴͲϮϬϮϯYerinde tespitler yapılarak ön alıcı çalışmalar yapılacaktır.Yapılan faaliyet sayısı

 

ϭϱ;ΎͿ 

İhtiyaç duyulan yerleşim ďŝƌŝŵůĞƌŝŶĚĞ͕ŽŬƵů öncesi çağ nüfusuna ŚŝnjŵĞƚĞĚĞďŝůŵĞŬ amacı ile mobil anasınıfı oluşturulması için gerekli hazırlıklar yapılması

İl Milli itim Müdürlüğü

İl Milli Eğitim rlüğü, İl Özel İdaresi, Tokat ĞůĞĚŝLJĞƐŝ

ϮϬϭϴͲϮϬϮϯOkul öncesi çağ nüfusuna hizmet edebilmek amacı ile mobil anası oluşturulması için birliği yapılacaktır.

Yapılan faaliyet sayısı  

 

ƌĂƚĞũŝŬŵĂĕϮÇocuklaranelik İhmal ve İstismarın Önlenmesi, Çocukların Gelişimlerini Olumsuz Etkileyen  Unsurların Giderilmesi, itim faaliyetlerinin Geliştirilmesi ,ĞĚĞĨÇocuklar, her türlü ihmal ve istismardan korunacak, çocukların sağlıklı gelişimiin gerekůŝƂŶůĞLJŝĐŝǀĞ telafi edici mekanizmalar oluşturulacaktır. ůĞŵ Eylem AdıƌƵŵůƵ Kuruluşİşbirli Yapılacak KuruluşlarBaşlam Bitiş TarihiYalacak İşlem ve ıklamaƌĨŽƌŵĂŶƐ ƐƚĞƌŐĞƐŝ Çocukların gençlik merkezlerine katılımı konusunda teşvik mekanizmaları geliştirilecektir.

'ĞŶĕůŝŬ njŵĞƚůĞƌŝ ve Spor İl Müdürğü, ŬĂƚ ĞůĞĚŝLJĞƐŝ

Milli Eğitim il Müdürğü, ůƚƺƌǀĞ Turizm İl Müdürğü, ůĞǀĞƐLJĂů Politikalar İl Müdürğü, Sağlık İl Müdürlüğü

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯƐŬaltındaki çocuklar ilgili kurumlar tarafından ƚĞƐƉŝƚĞĚŝůĞƌĞŬ͕ŽĐƵŬĞŐĞŶĕůŝŬ merkezlerindeki faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ;Ŭƺůƚƺƌ͕ƐĂŶĂƚǀĞƐƉŽƌĨĂĂůŝLJĞƚůĞƌŝͿLJŽůƵŝůĞƌŝƐŬ altındaki çocukların bu merkezlere katılımları teşvik edilecektir. Dezavantajlgelerde yerel medya, brür ve kitapçıklarla gençlik ŵĞƌŬĞzlerinin tanıtımı yapılacaktır.

ĐƵŬŐĞŶĕůŝŬ merkezlerine katılan çocuk sası, bu ŵĞƌŬĞnjůĞƌĚĞ ĚƺnjĞŶůĞŶĞŶĞƚŬŝŶůŝŬ sası Çocuk istismarını ƂŶůĞŵĞLJĞLJƂŶĞůŝŬ itim ĨĂĂůŝLJĞƚůĞƌŝǀĞ itimci sayısı artırılacaktır.

ůĞǀĞ ƐLJĂů Politikalar İl Müdürlüğü

Milli Eğitim İl Müdürğü, ĞůĞĚŝLJĞůĞƌ͕ Sağlık İl Müdürğü, İl Müflüğü, 'Km, STK’lar

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯÇocuk istismarını önlemeye nelikitimci ihtiyacı il müfğünden,ŶŝǀĞƌƐŝƚĞĚĞŶŝůĞǀĞ Sosyal Politikalar İlrlüğü ve Sağlık İl rlüğü’nden karşılanacak ve bu yönde brür, kamu spotu ve el kitabı üretilecektir.  Verilen itici itimi sayısı, bu yönde üretilen ve dağıtılan ďŝůŝŶĕůĞŶĚŝƌŵĞ faaliyetlerinin sayısı 

 

Çocuk istismarını önlemeye ve zlı ŵƺĚĂŚĂůĞĞƚŵĞLJĞ LJƂŶĞůŝŬĂŚĂůůĞ ĚƺnjĞLJŝŶĚĞĞƌŬĞŶ uyarı sistemi kurulacaktır.

ůĞǀĞ ƐLJĂů Politikalar İl Müdürğü, Muhtarlıklar

Milli Eğitim İl Müdürğü, STK’lar, ĞůĞĚŝLJĞůĞƌ͕ Emniyet İl Müdürlüğü

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯİlçe belediyeleri, muhtarlıklar ve STK’larla işbirli içinde erken uyarı sistemi kurulacaktır. Ailelere istismarın gizlenmemesi konusunda itim verilecektir. İstismara rayan çocuklara ƉƐŝŬŽůŽũŝŬĚĞƐƚĞŬĞƌŝůĞĐĞŬƚŝƌ͘ĐƵŬůĂƌĂŝƐƚŝƐŵĂƌ ŬŽŶƵƐƵŶu uygun bir şekilde anlatma ntemlerine nelikitimler ĚƺnjĞŶůĞŶĞĐĞŬƚŝƌ͘

Erken uyarı sistemi kurulması, ilgili ŬŽŶƵĚĂĂŝůĞůĞƌĞ verilen itim sayısı, ĕŽĐƵŬůĂƌĂŝƐƚŝƐŵĂƌ ŬŽŶƵƐƵŶƵŶ anlatılma LJƂŶƚĞŵůĞƌŝŶŝŶ psikiyatrist eşliğinde oluşturulması, ϰÇocuklar arasında uyturucu madde kullanımına nelik önleyici çalışmalar yapılacaktır.

ůĞǀĞ ƐLJĂů Politikalar İl Müdürğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü

İl Emniyet Müdürğü, STK’lar, 'K Sağlık İl Müdürlüğü

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯOkullarda uyturucu madde bımlılığına nelik önleyici eğitimler verilecektir. Uyturucu maddeler ile ilgili yaşa uygun doğru bilgilendirme yapılacaktır. AnneͲĂďĂůĂƌĂ verilecek olan itimle çocuklarıyla ilgili olmaları ve çocuklarının kimlerle arkadlık ettiğinden haberdar olmaları istenecektir. Okul, STK'lar ve kupler gibi kurumlarla kurulm çlü blar geliştirilecektir.

ƵůůĂƌĚĂǀĞƌŝůĞŶ itim sayısı, ilgili konuda eğitimlere katılan aile sayısı, Ƶů͕^d<Ğ ŬƵůƺƉůĞƌůĞ olturulan güçlü bağ sayısı ϱUyturucu madde bağımlılığı ile ŵƺĐĂĚĞůĞ kapsamında e ve insan kaynağı artırılacaktır.

ŬĂƚ ValiliğiEmniyet İl Müdürğü, ůĞǀĞƐLJĂů Politikalar İl Müdürğü, ĞůĞĚŝLJĞůĞƌ͕ STK’lar, Sağlık İl Mürlüğü

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯMadde bımlılığı ile mücadele kapsamında kurumların personel, itim ve farkındalık faaliyetlerinin finansmanında gerekli etkinlin sağlanması adına eleri artırılacaktır. Sağlık rlüğüne bağlı olarak çalışacak olan uyturucu ile mücadele ve tedavi kuruluşlarının;ŵĂƚĞŵ͕hŵĂƚĞŵ͕ĞŵĂƚĞŵͿ alt yapılarının oluşturulmasına ve kapasitelerinin artırılmasına imkan sağlanacaktır.

Madde bımlılığı ile mücadele amacıyla ek bütçe sağlanan kurum sayısı ve ŝƐƚŝŚĚĂŵĞĚŝůĞŶ personel sayısı

  ϲůĞĚŝLJĞůĞƌŝŶĞƐŝǀŝů ƚŽƉůƵŵ kuruluşlarının AB'nin yetişkinitimi programlarından yararlanmaya teşvik ĞĚŝůŵĞƐŝ͘

İl Sosyal ƚƺƚǀĞ ŽũĞ Müdürlüğü

K<ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯBelediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının AB'nin yetişkinitimi programlarından yararlanmaya teşvik edilmesi üzere tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi.

Tanıtım Faaliyet Sayısı  

 

ƌĂƚĞũŝŬŵĂĕϮÇocuklaranelik İhmal ve İstismarın Önlenmesi, Çocukların Gelişimlerini Olumsuz Etkileyen UnsurlarınGiderilmesi, itimĂůŝLJĞƚůĞƌŝŶŝŶGeliştirilmesi ,ĞĚĞĨÇocuk ve gençlerin fizyolojik ve psikolojik sağlık durumları iyileştirilecektir. ůĞŵ Eylem AdıƌƵŵůƵ Kuruluşİşbirli Yapılacak KuruluşlarBaşlam Bitiş ƌŝŚŝYalacak İşlem ve ıklamaWĞƌĨŽƌŵĂŶƐ'ƂƐƚĞƌŐĞƐŝ ϭ;ΎͿ ĐƵŬůĂƌĂǀĞ ŐĞŶĕůĞƌĞsağlık ďĞƐůĞŶŵĞ alışkanlığının kazanrılmasına LJƂŶĞůŝŬ “yetiştirdiğini ye, yediğini yetiştir projesi” yapılacaktır.

Sağlık İl Müdürğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü

'ĞŶĕůŝŬnjŵĞƚůĞƌŝ ve Spor İl Müdürğü,ŬĂƚ Belediyesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürğü, STK’lar

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯOkullarda sağlık personelinin bulunması slanacaktır. Sağlıklı beslenmenin önemine dikkat ĕĞŬĞŶƐĞŵŝŶĞƌůĞƌƺnjĞŶůĞŶĞĐĞŬƚŝƌ͘ Yerli üretime ve yerli tüketime teşvik arttırılacaktır. OkůĂƌĚĂǀĞĕŽĐƵŬůĂƌůĂ ilgili diğer kurumların bahçelerinde itim amlı tarım yapılacaktır.

İstihdam ettirilen sağlık personeli sayısı, ŝůŐŝůŝŬŽŶƵĚĂĞƌŝůĞŶ seminer sayısı, eğitim amlı bahçelerde tarımsal faaliyetler yapan okul sayısı ϮÇocuklarıma uyturucu ŵĂĚĚĞůĞƌĞ,z/Z demesi için nasıl yardım ŽůĂďŝůŝƌŝŵ͍ ŽũĞƐŝ yapılacaktır.

ůĞǀĞ ƐLJĂů Politikalar İl Müdürlüğü

Sağlık İl Müdürğü, Emniyet İl Müdürğü,ŬĂƚ ĞůĞĚŝLJĞƐŝ͕'ĞŶĕůŝŬ njŵĞƚůĞƌŝǀĞŽƌ İl Mürlüğü, Halk itim Merkezleri, Milli Eğitim İl Müdürlüğü

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϬAilelere itim temelli uyturucu kullamını önleme konusunda el kitabı hazırlanacaktır. TV ve radyoda itici programları düzenlenecektir. Gençleri madde bağımlılığından uzak tutmak maksadıyla, işgücüne dahil edilmesi, spora ve doğa aktivitelerine LJƂŶůĞŶĚŝƌŝůŵĞƐŝŬŽŶƵƐƵŶĚĂŝůĞůĞƌůĞ birlikte kariyer planlamaları yapılacaktır.

ŝůĞůĞƌĞƂŶĞůŝŬ hazırlanacak olan el kitabı, TV ve radyolarda yapıůĂŶ program sası, kariyer planlaması yapılan çocuk sası.

  ϯ;ΎͿ zĞƌĞů LJƂŶĞƚŝŵůĞƌĚĞ çocuk dostu şehir ŵŽĚĞůŝ olturulacaktır. 

ŬĂƚ ĞůĞĚŝLJĞƐŝ'ĞŶĕůŝŬnjŵĞƚůĞƌŝ ve Spor İl Müdürğü, Halk itim DĞƌŬĞnjůĞƌŝ͕ Çevre ve Şehircilik İl Müdürğü, Belediyeler Birliği, K< 'KW

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯMahalle bazlı çalışmalar ile çocukların sosyalleşebilecekleri, kültürel ĨĂĂůŝLJĞƚůĞƌĚĞďƵůƵŶĂďŝůĞĐĞŬůĞƌŝŽLJƵŶ alanları, yüzme havuzları ve sanat odaları gibi alanlar yaynltırılacak; çocuk dostu şehir kriterleri iŝůŝ kuruluşlarla birlikte belirlenecektir. Bu ŬŽŶƵĚĂĚƺŶLJĂĚĂŬŝŝLJŝƵLJŐƵůĂŵĂ ƂƌŶĞŬůĞƌŝŝŶĐĞůĞŶĞƌĞŬĂůƚĞƌŶĂƚŝĨ modeller oluşturulacak ve yaynltırılacaktır. 

ĂƉƐĂŵĚĂŬƵƌƵůĂŶ oyun alanı, yüzme ŚĂǀƵnjƵĞƐĂŶĂƚ odalarının sayısı ile buralara katılan çocƵŬ sası ϰ;ΎͿ ƌŝŶĐŝĚĞƌĞĐĞ yığılma ŵĞƌŬĞnjůĞƌŝŶĚĞ çocuk bamı sağlayan kurumların geliştirilmesi.

ůĞǀĞ ƐLJĂů Politikalar İl Müdürlüğü

Tokat İl Özel İdaresiϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯBirinci derece ğılma merkezlerinde çocuk bakımı slayan kurumların geliştirilmesi amacıyla personelin kapasitesini artırıcı eğitimler gerçekleştirilecektir.

 Yapılanitim sayısı

  ϱŬĂƚΖĚĂĨĂĂůŝLJĞƚ ŐƂƐƚĞƌĞŶ ^důĂƌůĂ işbirliğinin arttırılması.

ŬĂƚ Valiliğiİl Dernekleri MüdürlüğüϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯ^ĞǀŐŝǀůĞƌŝ͕,ƵnjƵƌǀůĞƌŝ͕ ĕƐƺnjůĞƌzƵƌĚƵ͕ĞnjĂĞdĞǀŬŝĨǀůĞƌŝ͕ Hastaneler, Ortaöğretim vb. kurumlar ile ilişkileri çlendirmek üzere ilgili ĂůĂŶůĂƌĚĂĨĂĂůŝLJĞƚŐƂƐƚĞƌĞŶ^důĂƌůĂ ilişkiler kuvvetlendirilecektir.

ŵƵͲ^d<Ζlarla yapılan işbirliği sayısı ϲOkullarda şiddet ǀĞƐƵĕƵƂŶůĞLJŝĐŝ çalışmaların yapılması.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü

İl Emniyet MüdürlüğüϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯOkullarda şiddet ve suçu önlemek amacı ile risk altındaki bölgeler bta olmak üzere bilinçlendirici çalışmalar yapılacaktır.

Yapılacak faaliyet sası ϳůŝŶĕůŝƐƺƌƺĐƺĞ LJĂLJĂ itiminin küçük yaşta yerleştirilmesi ısından Trafik itim Parkurlarının il ŵĞƌŬĞnjŝŶĚĞ oluşturulması.

İl Emniyet Müdürlüğüİl Jandarma Komutanlığı,  İl Milli Eğitim Müdürğü, Tokat İl Özel İdaresi, Tokat ĞůĞĚŝLJĞƐŝ

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯBilinçli ve yaya eğitiminin çük yaşta yerleştirilmesi açısından il ŵĞƌŬĞnjŝŶĚĞǀĞƚƺŵŝůĕĞůĞƌĚĞ ŵŽĚĞƌŶŝnjĞTrafik itim Parkurlarının yer temini slanacak, muhafazası ve çalışması slanacaktır.

ƌƵůĂŶĕŽĐƵŬƚƌĂĨŝŬ itim parkur sayısı

  ϴOkul Güvenli ile ŝůŐŝůŝŽůĂƌĂŬƂnjĞů ŐƺǀĞŶůŝŬ altyapılarının oluşturulması.

İl Milli itim Müdürlüğü

İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯOkul venli ile ilgili olarak ŐƺǀĞŶůŝ çıkış kapılarına özel güvenlik sağlanması teşvik edilecek, istinat duvarlarının oluşturulması slanacak ǀĞĨĂĂůŝLJĞƚďƂůŐĞůĞƌŝŶĞŐƂƌĞ denetimleri İl Emniyet rlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılacaktır.

Yapılan denetim sayısı ϵŶĕůĞƌŝŶŝůŐŝ alanlarına giren ŬŽŶƵůĂƌĚĂ ƉƌŽũĞůĞƌƌĞƚŵĞ͕ ortaklıklar LJĂƉŵĂ͕ŚŝďĞ programlarının tanıtılması ve yararlanılmasının sağlanması.

'ĞŶĕůŝŬ njŵĞƚůĞƌŝ ǀĞŽƌİl Müdürlüğü

'ĞŶĕůŝŬnjŵĞƚůĞƌŝ ǀĞŽƌİl Müdürğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯBilinçlendirme amacıyla gençlere nelik seminerler ve çalıştaylar ĚƺnjĞŶůĞŶĞĐĞŬƚŝƌ͘

Yapılan proje sayısı ϭϬVarlarda yaşayanların kent hayatına ƵLJƵŵƵŶƵŶ sağlanması ve ŬĞŶƚůŝůŝŬ ŬƺůƚƺƌƺŶƺŶ oluşturulması

ŬĂƚ ĞůĞĚŝLJĞƐŝİl Milli Eğitim Müdürğü, Aile ǀĞƐLJĂů Politikalar İl Müdürğü, Tokat ĞůĞĚŝLJĞƐŝ

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯKent hayatına uyumun sağlanması ve kentlilik ltüyle ilgili farkındalık ƐĞŵŝŶĞƌůĞƌŝǀĞƌŝůĞĐĞŬƚŝƌ͘

Yapılan faaliyet sayısı

  ϭϭ;ΎͿ ƚƵŬůƵǀĞ ŚƺŬƺŵůƺůĞƌŝŶ ƐŽƐLJĂůŚĂLJĂƚĂǀĞ hayatına ĂĚĂƉƚĂƐLJŽŶƵŶƵŶ sağlanması.

ĞŶĞƚŝŵůŝ Serbestlik İl Müdürlüğü

ĞŶĞƚŝŵůŝ Serbestlik İl Müdürğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürğü, Tokat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯƚƵŬůƵǀĞŚƺŬƺŵůƺůĞƌŝŶƐŽƐLJĂůŚĂLJĂƚĂ ve hayatına adaptasyonu vb. konularda farndalık seminerleri ǀĞƌŝůĞĐĞŬƚŝƌ

Yapılan faaliyet sayısı  

 

ƌĂƚĞũŝŬŵĂĕϮÇocuklaranelik İhmal ve İstismarın Önlenmesi, Çocukların Gelişimlerini Olumsuz Etkileyen Unsurların Giderilmesi, Eğitim faaliyetlerinin Geliştirilmesi ,ĞĚĞĨÇocuk ve gençlere sunulan itim faaliyetleri geliştirilecektir. ůĞŵ Eylem AdıƌƵŵůƵ Kuruluşİşbirli Yapılacak Kuruluşlar

Başlam ĂͲBitiş ƌŝŚŝYalacak İşlem ve ıklamaWĞƌĨŽƌŵĂŶƐ'ƂƐƚĞƌŐĞƐŝ ϭ'ĞŶĕůĞƌĞLJƂŶĞůŝŬĞŶƚƐĞůĞ rsal alanlarda kariyer planlama danışmanlık ŚŝnjŵĞƚŝĞƌŝůĞĐĞŬƚŝƌ͘

'ĞŶĕůŝŬ njŵĞƚůĞƌŝ ve Spor İl Müdürlüğü

'KdŽŬĂƚ ĞůĞĚŝLJĞƐŝ͕ŝůĞ ǀĞƐLJĂů Politikalar İl Müdürğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϬGençlerin yamına hazırlanması amacıyla meslekleşme / uzmanlaşma konularında bilgilendirici eğitimler ǀĞƌŝůĞĐĞŬƚŝƌ͘ŝǀĞƌƐŝƚĞͲŐĞŶĕůŝŬ merkezleri işbirli arttırılacaktır. Okul ŚĂƌŝĐŝŬƵƌƵŵůĂƌĂƂŶůĞŶĚŝƌŵĞůĞƌŝŶ ƂŶƺŶĞŐĞĕŝůĞĐĞŬƚŝƌ͘

İlgili konuda verilen itim sayısı, ÜniǀĞƌƐŝƚĞͲ ŐĞŶĕůŝŬŵĞƌŬĞnjŝŝůĞ yapılan işbirliği sayısı, ŽŬƵůŚĂƌŝĐŝƵƌƵŵůĂƌĂ LJƂŶůĞŶĚŝƌŵĞŶŝŶƂŶƺŶĞ geçilen çocuk sası ϮÖğrenmede güçk çeken ĕŽĐƵŬůĂƌĞƐƚĞŬůĞŶĞĐĞŬƚŝƌ͘Milli Eğitim İl Müdürlüğü

ůĞǀĞƐLJĂů Politikalar İl Müdürğü, STK’lar, 'K ŬĂƚ ĞůĞĚŝLJĞƐŝ͕ Sağlık İl Müdürlüğü

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϬÖğrenme çlüğü çeken öğrencilerin tespiti arz odaklı yapılacak ve uygun gruplarda itiminin sağlanmasına nelik çalışmalar yapılacaktır. itici ƉĞƌƐŽnel bu sorunları aşacak niteliklere sahip olan kişilerden oluşacaktır. Ailelere ilgili konu hakkında bilinçlendirme seminerleri zenlenecektir. Dezavantaj lgelerde okul öncesi eğitiminin daha ulılabilir hale getirilecek ve itim ƺĐƌĞƚƐŝnjŽůĂƌĂŬĞƌŝůĞĐĞŬƚŝƌ͘

İlgili konuda tespit edilen çocuk sayısı, ƵLJŐƵŶŽƌƚĂŵůĂƌĚĂ itime alınan çocuk sayısı, ailelere bu konu haknda verilen seminer sayısı, İşin gerektirdiği niteliklere ƐĂŚŝƉŝƐƚŝŚĚĂŵĞĚŝůĞŶ personel sayısı, dezavantajlı bölgelerde ŽŬƵůncesi eğitime alınan çocuk sası

  ϯm çocukların en az bir ĨĂĂůŝLJĞƚŝůĞŝůŐŝůĞŶŵĞƐŝŶĞ imkan sağlanacak şekilde itim kurumlarının sportif alt yapıları geliştirilecektir.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü

'ĞŶĕůŝŬ njŵĞƚůĞƌŝǀĞ Spor İl Müdürğü, ŬĂƚ ĞůĞĚŝLJĞƐŝ͕ STK’lar, 'KW

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϬƵůůĂƌĚĂƐƉŽƌƚŝĨĨĂĂůŝLJĞƚůĞƌ ŬŽŶƵƐƵŶĚĂŬƌŝƚĞƌůĞƌďĞůŝƌůĞŶĞĐĞŬƚŝƌ͘ İldeki bün okulların sportif faaliyet imkanlarının envanteri çıkarılarak eksiklikler belirlenecektir. Okulların öğrencilerin sportif faaliyetler gerçekleştirmesine imkan tanıyacak alt LJĂƉıya kavturulması ve ƐƺƌĚƺƌƺůĞďŝůŝƌĂůĞĞƚŝƌŝůŵĞƐŝ sağlanacaktır.

Belirlenen kriter sayısı, ilgili konuda yapılan envanter çalışmaları ƐŽŶƵĐƵŶĚĂƚĞƐƉŝƚĞĚŝůĞŶ eksik sayısı, gerekli alp yapıya kavturulan okul sası ϰƉůƵŵĚĂƺƐƚƺŶLJĞƚĞŶĞŬůŝ öğrenciler konusunda farndalık olturma adına ƉĂŶĞů͕ƐĞŵŝŶĞƌ ĚƺnjĞŶůĞŶŵĞƐŝ͘zĞƚĞŶĞŬůŝ öğrencilerin Güzel Sanatlar >ŝƐĞƐŝŶĞLJƂŶůĞŶĚŝƌŝůŵĞƐŝŶĚĞ LJƂŶĞůŝŬƌƚĂŽŬƵůŐƂƌƐĞů ƐĂŶĂƚůĂƌǀĞŵƺnjŝŬ öğretmenlerinin ďŝůŐŝůĞŶĚŝƌŝůŵĞƐŝ͘ůĂŶĚĂ stün yetenekli öğrenciler itimi) yapılan ulusal ve lgesel çalışmalara konu ile ilgili personelin katılımının ve ilde yaynltırılması

İl Milli itim Müdürlüğü

İl Milli Eğitim Müdürğü, Gaziosmanpaşa ŝǀĞƌƐŝƚĞƐŝ

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯAlanda stün yetenekli öğrencilerin itimi) yapıůĂŶůƵƐĂůĞďƂůŐĞƐĞů çalışmalara konu ile ilgili personelin katılımının ve ilde paylaşımı/yaynltırılacaktır.

Yapılan faaliyet sayısı 

 

ƌĂƚĞũŝŬŵĂĕϯKana Yönelik Her Tür Şiddet, Taciz ve İstismarın Önlenmesi, Cinsel Yaşam ve Sağlık Konularında Farkındalıkların Artırılması, Kadınların Karar Alma Mekanizmalarına Katılımların Geliştirilmesi, ,ĞĚĞĨKananelik her türlü şiddet, taciz ve istismaönleyecek mekanizmalar geliştirilecektir. ůĞŵ Eylem AdıƌƵŵůƵ Kuruluşİşbirli Yapılacak Kuruluşlar

Başlam Bitiş ƌŝŚŝYalacak İşlem ve ıklamaWĞƌĨŽƌŵĂŶƐ'ƂƐƚĞƌŐĞƐŝ ϭŵƵŐƂƌĞǀůŝůĞƌŝŶĞ hizmet içi eğitimler kapsamında, ƚŽƉůƵŵƐĂůĐŝŶƐŝLJĞƚǀĞ kadına nelik şiddetle mücadele konusunda eğitimler ǀĞƌŝůĞĐĞŬƚŝƌ͘

ůĞǀĞ ƐLJĂů ůŝƚŝŬĂůĂƌ İl Müdürlüğü

Tokat Valiliği ƌŝŵŝ͕'Km, İl Müflüğü, İŞKUR, ŬĂƚ ĞůĞĚŝLJĞƐŝ BARO, STK’lar

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯKamu revlilerine kadına nelik herrlü şiddet, taciz ve istismarın önlenmesine nelik itim ĨĂĂůŝLJĞƚůĞƌŝĚƺnjĞŶůĞŶĞĐĞŬƚŝƌ͘<ĂŵƵ kurumlarında bu alanda itim verilmesi njŽƌƵŶůƵŚĂůĞŐĞƚŝƌŝůĞĐĞŬƚŝƌ͘

İlgili konuda verilen itim sayısı, eğitim alan personel sayısı ϮKadın hakları ve ƚŽƉůƵŵƐĂůĐŝŶƐŝLJĞƚ itli konularında itici eğitimi programla artırılacak ve iticiler arası ŬŽŽƌĚŝŶĂƐLJŽŶ sağlanacaktır.

ŬĂƚ Valiliği ƌŝŵŝ

'Km, İl Müflüğü, İŞKUR ŬĂƚ ĞůĞĚŝLJĞƐŝ͕ ůĞǀĞƐLJĂů Politikalar İl Müdürğü, Milli Eğitim İl Müdürğü, STK’lar

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯKamu revlileri arasında bu alanda itim verebilecek personele itim verilecektir. Kurumlar arasında koordinasyon sağlanması için itici havuzları oluşturulacaktır. rsal alanlarda ilgili konu haknda itim veren kişilere itim verilecektir.

Verilenitici eğitim sayısı, itici ŚĂǀƵnjƵŶĂ kaydedilenitimci sayısı, itimcilerin verdiği eğitim sayısı

  ϯ;ΎͿ Kentsel ve rsal alanlarda Kadınların yasal haklarının farkında olmalarını sağlayacakitimler ǀĞƌŝůĞĐĞŬƚŝƌ͘

ŬĂƚ Valiliği ƌŝŵŝ͕ŝůĞ ǀĞƐLJĂů ůŝƚŝŬĂůĂƌ İl Müdürlüğü

'Km İl Müftüğü, ŬĂƚ ĞůĞĚŝLJĞƐŝ Milli Eğitim İl Müdürğü, STK’lar

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯKadın haklarına nelik broşür, afve el kita gibi yöntemler de kullanılarak bilinçlendirme itimleri verilecektir. Aile içi şiddet, taciz ve tecavüz gibi konularda rsal alanda verilen itimlere öncelik verilecektir. Kadınların itimlere katılımlarının sağlanmasına nelik muhtarlar ile birliği slanarak katılım sayısı artırılacaktır.

Verilen itim sayısı, itimlere katılan katılımsayısı, hazırlanan broşür ve af sası ϰOkullarda ve öğrenci yurtlarında kadına şiddet ve istismar konularında itimler verilecektir.

ŬĂƚ Valiliği ƌŝŵŝ͕ŝůĞ ǀĞƐLJĂů ůŝƚŝŬĂůĂƌ İl Müdürlüğü

Milli Eğitim İl Müdürğü, zhZd<hZ͕ ^d'Km

ϮϬϭϴͲ ϮϬϮϯƵůůĂƌĚĂƌĞŚďĞƌůŝŬĨĂĂůŝLJĞƚůĞƌŝŶŝŶƵLJƂŶĚĞ verilmesine öncelik gösterilecektir. Öğrenci yurtlarında ilgili konu haknda zenli itimler verilecektir. İlk ve orta dereceli okullarda ve diğer eğitim merkezlerinde öğretmenler ve idari kadrolara nelik; toplumsal cinsiyet, kadının İnsan hakları, şiddetle mücadele vb. konularda itimler ǀĞƌŝůĞĐĞŬƚŝƌ͘

Verilenitim ve ĚƺnjĞŶůĞŶĞŶƌĞŚďĞƌůŝŬ ĨĂĂliyeti sayısı, zenlenen, eğitimlere ve faaliyetlere katılan katılımcı sayısı  

 

ƌĂƚĞũŝŬŵĂĕϯKananelik Her Türlü Şiddet, Taciz ve İstismarın Önlenmesi, Cinsel Yaşam ve Sağlık Konularında Farkındalıkların Artırılması, Kadınların Karar Alma Mekanizmalarına Katılımların Geliştirilmesi, ,ĞĚĞĨKanların cinsel yam ve sağlık konularında farkındalıkları artırılacaktır. ůĞŵ Eylem AdıƌƵŵůƵ Kuruluşİşbirli Yapılacak KuruluşlarBaşlam Bitiş ƌŝŚŝYalacak İşlem ve ıklamaƌĨŽƌŵĂŶƐ ƐƚĞƌŐĞƐŝ ϭƉůƵŵƐĂůĐŝŶƐŝLJĞƚ itline dair kurumlar arasında bilgi alışverişi ve ǀĞƌŝƚŽƉůĂŵĂ mekanizmaları geliştirilecektir.

ƌĂƚĞũŝŬŵĂĕϯKananelik Her Türlü Şiddet, Taciz ve İstismarın Önlenmesi, Cinsel Yaşam ve Sağlık Konularında Farkındalıkların Artırılması, Kadınların Karar Alma Mekanizmalarına Katılımların Geliştirilmesi, ,ĞĚĞĨKanların cinsel yam ve sağlık konularında farkındalıkları artırılacaktır. ůĞŵ Eylem AdıƌƵŵůƵ Kuruluşİşbirli Yapılacak KuruluşlarBaşlam Bitiş ƌŝŚŝYalacak İşlem ve ıklamaƌĨŽƌŵĂŶƐ ƐƚĞƌŐĞƐŝ ϭƉůƵŵƐĂůĐŝŶƐŝLJĞƚ itline dair kurumlar arasında bilgi alışverişi ve ǀĞƌŝƚŽƉůĂŵĂ mekanizmaları geliştirilecektir.

Benzer Belgeler