• Sonuç bulunamadı

SIRALAMA KRĐTERLERĐ ÇERÇEVESĐNDE SUNULACAK ĐLGĐLĐ BELGELER:

1. Başvuru sahibinin faaliyeti ile ilgili 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birliği tarafından kurulmuş bir üretici örgütünün üyesi olduğuna ilişkin sertifika ( Tarım ReformuGenel Müdürlüğü/Gıda, Tarım ve Hayvancılık Đl Müdürlüklerinden onaylı olmalıdır. )Başvuru sahibinin faaliyeti ile ilgili 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birliği tarafından kurulmuş bir üretici örgütünün üyesi olduğuna ilişkin sertifika üzerindeki isimle başvuru formu Bölüm 3’ de belirtilen isim aynı olmalıdır.

Başvuru sahibinin faaliyeti ile ilgili 1163 sayılı Kooperatifler kanununca kurulmuş bir üretici örgütünün üyesi olduğuna ilişkin sertifika, (Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Đl Müdürlükleri ya da Tarım Reformu Genel Müdürlüğü/Gıda, Tarım ve Hayvancılık Đl Müdürlüklerinden onaylı olmalıdır.)Başvuru sahibinin faaliyeti ile ilgili 1163 sayılı Kooperatifler Kanununca kurulmuş bir üretici örgütünün üyesi olduğuna ilişkin sertifika üzerindeki isimle başvuru formu Bölüm 3’ de belirtilen isim aynı olmalıdır.

Başvuru sahibinin faaliyeti ile ilgili 1581 sayılı Tarım Kredi Kooperatifleri kanununca kurulmuş bir üretici örgütüne üye olduğuna ilişkin sertifika, (Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Bölge Müdürlüklerinden onaylı olmalıdır.)Başvuru sahibinin faaliyeti ile ilgili 1581 sayılı Tarım Kredi Kooperatifleri kanununca kurulmuş bir üretici örgütüne üye olduğuna ilişkin sertifika üzerindeki isimle başvuru formu Bölüm 3’ de belirtilen isim aynı olmalıdır.

Başvuru sahibinin faaliyeti ile ilgili 4572 Sayılı Tarım Satış Kooperatifleri kanununca kurulmuş bir üretici örgütüne üye olduğuna ilişkin sertifika, (Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Đl Müdürlüklerinden onaylı olmalıdır.)Başvuru sahibinin faaliyeti ile ilgili 4572 Sayılı Tarım Satış Kooperatifleri kanununca kurulmuş bir üretici örgütüne üye olduğuna ilişkin sertifika üzerindeki isimle başvuru formu Bölüm 3’ de belirtilen isim aynı olmalıdır.

Başvuru sahibinin faaliyeti ile ilgili 4631 sayılı Hayvan Islah Kanununagöre kurulmuş bir üretici örgütüne üye olduğuna ilişkin sertifika, (Tarım Reformu Genel Müdürlüğü/Gıda, Tarım ve Hayvancılık Đl Müdürlüklerinden onaylı olmalıdır.)Başvuru sahibinin faaliyeti ile ilgili 4631 sayılı Hayvan Islah Kanununa göre kurulmuş bir üretici örgütüne üye olduğuna ilişkin sertifika üzerindeki isimle başvuru formu Bölüm 3’ de belirtilen isim aynı olmalıdır.

Sayfa 25 / 32 2. Tarımsal işletme ,üretilen sütünü IPARD Programından desteklenen 103-1 süt ve süt ürünleri işlenmesi ve pazarlanması alt tedbirinden faydalanan süt işleyen işletmeye satıyor ise noter onaylı sözleşme.Bu kriter IPARD üzerindeki isimle başvuru formu Bölüm 3’ de belirtilen başvuru sahibinin ismi aynı olmalıdır.Programının uygulanmaya başlandıktan sonraki ikinci yıldan itibaren geçerli olacaktır.

Tarımsal işletme ,üretilen sütünü IPARD Programından desteklenen 103-1 süt ve süt ürünleri işleme ve pazarlama alt tedbirinden faydalanan süt işleme tesisine satıyor ise noter onaylı sözleşme üzerindeki isimle başvuru formu Bölüm 3’ de belirtilen başvuru sahibinin ismi aynı olmalıdır.

Başvuru sahibinin 4572 sayılı Tarım Satış Kooperatifleri kanununa gore kurulmuş bir üretici örgütünün üyesi olduğu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Đl Müdürlüğünce onaylanmış olmalıdır.

Başvuru sahibinin 4631 sayılı Hayvan Islah Kanununa gore kurulmuş bir üretici örgütünün üyesi olduğu Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü/Đl Tarım Müdürlüğünce onaylanmış olmalıdır.

3. Başvuru sahibi Organik Tarım Sistemine kayıtlı ve başvuru sahibinin Organik Tarım Sertifikası var ise, ilgili sertifikasyon kuruluşlarından alınmış Organik Tarım Sertifikası. ( Bu sertifikanın geçerlilik süresi başvuru sunulmatarihini kapsamalıdır. )

Organik Tarım Sertifikası üzerindeki isimle başvuru formu bölüm 3’ de beyan edilen başvuru sahibinin ismi aynı olmalıdır.

4. Tarımsal işletme , ürünlerinin en az %60’ını noter onaylı tedarik sözleşmesi yolu ile işleme işletmelerine pazarlıyor ise tedarik sözleşmesi.

Tarımsal işletme , ürünlerinin en az %60’ını noter onaylı tedarik sözleşmesi yolu ile işleme tesislerine veriyor ise tedarik sözleşmesi üzerindeki isimle bölüm 3’ de beyan edilen başvuru sahibinin ismi aynı olmalıdır.

Başvuru Sahibi son olarak Başvuru Formu’nun son sayfasında yer alan;

Başvuru Sahibi Adı Soyadı, Đmza, Tarih ve Tüzel kişiler için Kaşe kısmını eksiksiz olarak doldurmak zorundadır.

12. BAŞVURU FORMUNUN DOLDURULMASI VE BAŞVURU PAKETĐNĐN HAZIRLANMASI ĐLE ĐLGĐLĐ ÖNEMLĐ HUSUSLAR

A) BAŞVURU FORMUNUN WEB ÜZERĐNDEN DOLDURULMASI

Başvuru formları, TKDK internet sitesinde (www.tkdk.gov.tr), web üzerinden doldurulmalı ve Kuruma gönderilmelidir. TKDK internet sitesinde her bir alt tedbir için başvuru formları

Sayfa 26 / 32 hazırlanmış olup, başvuru sahibi bu alt tedbir kapsamında hazırlanmış başvuru formunu doldurmalıdır.

Başvuru sahibi web üzerinden yapılan yönlendirme ve uyarıları mutlaka dikkate almalı ve başvuru formunu tam ve doğru olarak doldurmalıdır.

B) BAŞVURU FORMU VE ĐLGĐLĐ EKLERĐN WEB ÜZERĐNDEN GÖNDERĐLMESĐ

Web üzerinden doldurulan Başvuru Formuna, daha önce bilgisayar ortamında doldurulmuş aşağıdaki dokümanlar eklenmelidir. Eklemenin tamamlanmasının ardından başvuru formu ve ilgili ekler web üzerinden TKDK’ya gönderilmelidir.

Başvuru formuna Eklenecek dokümanlar;

• Đş Planı

• Teknik Proje

• Yapılacak alımlar için Word formatında hazırlanmış tüm teknik şartnameler ve yapım işlerinde keşif özetleri

• Başvuru formuna yukarıdaki dokümanlar eklenmez ise sistem web üzerinden başvuruyu kabul etmeyecektir. Başvuru sahibi bu hususa dikkat etmelidir.

• Başvurunun TKDK Đl Koordinatörlüğünde teslimi aşamasında, Başvuru formunun web üzerinden doldurulup doldurulmadığı, Đş Planı, Teknik Proje ve tüm teknik şartname ve keşif özetlerinin elektronik olarak web üzerinden gönderilip gönderilmediği ve bu dokümanların web ortamında açılıp açılmadığı kontrol edilecektir. Şayet bunlardan herhangi birisi sistemde görülmez veya açılmaz ise başvuru kabul edilmeyecek ve bu işlemlerin tamamlanmasına müteakip tekrar sunulması istenecektir. Başvuru sahibi başvuru paketini hazırlama ve TKDK il Koordinatörlüğüne sunma aşamasında bu hususlara dikkat etmelidir.

C) ÇIKTILARIN ALINMASI VE BAŞVURU PAKETĐNĐN DÜZENLENMESĐ

• Web üzerinden gönderilen, Başvuru formu, Başvuru Formu A3-Uygun/uygun olmayan detaylı harcama tabloları ,, Đş Planı ve Teknik Projenin çıktıları alınır.

Sayfa 27 / 32

• Web üzerinden TKDK’ya gönderilen Başvuru formu, Başvuru Formu A3-Uygun/uygun olmayan detaylı harcama tabloları, Đş Planı ve Teknik Proje ile bunların başvuru paketinde yer alan çıktıları aynı olmalıdır.

• Aynı şekilde web üzerinden TKDK’ya gönderilen tüm teknik şartnameler ve yapım işlerinde keşif özetleri ile bunların tekliflerin ekinde sunulan kopyaları da aynı olmalıdır.

• Çıktıların alınmasından sonra başvuru paketinin düzenlemesi yapılır. A9- Mimari projeler – Mevcut ve planlanan binaları gösteren vaziyet planını ve mahal listesini de içeren, ,Statik projeler, Elektrik tesisat projeleri, Mekanik tesisat projeleri, Metraj cetveli ve A10- Makine-ekipman yerleşim planı ve listesi ayrı bir dosyada verilmelidir. Başvuru formu ve eklerinde yer alan; resmi belgeler, taahhütnameler, başvuru formu A3-Uygun/uygun olmayan detaylı harcama tabloları, diğer belge ve dokümanlar “Başvuru Formu Bölüm 10”da belirtilen sıraya uygun olarak düzenlenmelidir.

Başvuru paketinin düzenlemesi aşamasında, IPARD sıralama kriterleri için kullanılacak sertifika ve dokümanlar, başvuru paketinde bulunan diğer sertifikalar ile beraber ancak bu sertifikaların son kısmında yer alacak şekilde yerleştirilmelidir.

• Düzenlemenin ardından, başvuru paketinde yer alan, Başvuru formu, başvuru formu ekleri, iş planı ve teknik projeyi birbirinden ayıran separatörler hazırlanmalı ve bu separatörler her bir ekin arasına yerleştirilmelidir. (Örneğin, A1-Taahhütnameler, A2-Resmi Belgeler, A4-Seçilen Teklifler ve Ekleri vb. tüm eklerin arasında separatörler olmalıdır.) Her bir separatörün üzerinde, separatörden sonra gelen başvuru formu eki veya başvuru paketinde yer alan belge, dokümanın veya belge doküman grubunun ismi yazılmalıdır. (Örneğin taahhütnamelerden önce yerleştirilecek separatörde, büyük harf ve punto ile “A1-TAAHHÜTNAMELER” yazılmalıdır.) Başvuru formları 10. Bölümde separatör konulacak bölümler ve separatörler üzerinde yazılacak bilgiler detaylı olarak yer almaktadır.

• Yatırım ile ilgili A9- Mimari projeler – Mevcut ve planlanan binaları gösteren vaziyet planını ve mahal listesini de içeren, Statik projeler, Elektrik tesisat projeleri, Mekanik tesisat projeleri, Metraj cetveli ve A10- Makine-ekipman yerleşim planı ve listesi ayrı bir dosyada verilmeli ve her bir bölüm arasına da başvuru formu 10. Bölümde gösterildiği şekilde separatörler yerleştirilmelidir.

Sayfa 28 / 32 D) BAŞVURU PAKETĐNDE YER ALAN BELGE VE DOKÜMANLARIN ĐMZALANMASI VE PARAFLANMASI

Başvuru paketinde yer alan, belge, doküman ve taahhütnameler başvuru sahibi tarafından aşağıda yer alan hususlar göz önünde bulundurularak imzalanmalı ve paraflanmalıdır.

• Başvuru Sahibi Tarafından Đmzalanacak Belge ve Dokümanlar: Başvuru Formu, Taahhütnameler (A1), Uygun/Uygun Olmayan Detaylı Harcama Tabloları (A3.1, A3.2, A3.3, A3.4 A3.5), Maliyetleri Gerekçelendirme Tablosu (A6), Mevcut Varlıklar Listesi (A8) ve Đş planı ve Teknik Projenin ilgili yerleri.

• Başvuru Sahibi Tarafından Paraflanacak Belge ve Dokümanlar: Yukarıda bahsedilen imzalanacak belge veya dokümanların imza atılmayan diğer tüm sayfaları

• Başvuru Sahibi Tarafından Paraflanmayacak Belge ve dokümanlar: Başvuru Formu ekinde yer alan belge ve dokümanlardan; Taahhütnameler (A1), Resmi belgeler (A2), Seçilen Teklifler ve ekleri (A4), Seçilmeyen Teklifler ve ekleri (A5), Yasal Mali Tablolar (A7), Mimari (Mevcut ve planlanan binaları gösteren vaziyet planını ve mahal listesini de içeren), Statik, Elektrik tesisat ve Mekanik tesisat projeleri, Metraj Cetveli (A9), Makine-Ekipman Yerleşim Planı ve Listesi (A10), Yapı Ruhsatı yada Yapı ruhsatı alınmasına gerek olmadığına dair resmi yazı (A11) paraflanmayacaktır.

• Başvuru paketinde, başvuru sahibi tarafından hazırlanan belge ve dokümanların ilgili yerlerine mutlaka tarih yazılmalıdır.

E) BAŞVURU PAKETĐNĐNĐN NUMARALANDIRILMASI

• Başvuru paketinde yer alan başvuru formu ve tüm ekleri (A9- Mimari projeler – Mevcut ve planlanan binaları gösteren vaziyet planını ve mahal listesini de içeren, statik projeler, Elektrik tesisat projeleri, Mekanik tesisat projeleri, Metraj cetveli ve A10- Makine-ekipman yerleşim planı ve listesi hariç) ile bunları birbirinden ayıran separatörler, birden (1) başlayarak numaralandırılmalıdır.

Ayrı bir klasör içinde sunulacak olan A9- Mimari projeler – Mevcut ve planlanan binaları gösteren vaziyet planını ve mahal listesini de içeren, statik projeler, Elektrik tesisat projeleri, Mekanik tesisat projeleri, Metraj cetveli ve A10- Makine-ekipman yerleşim planları ve listesi numaralandırılmamalıdır.

Sayfa 29 / 32

• Đş planı ve Teknik Proje başvuru formu ve eklerinden farklı olarak 1’den başlayarak ayrıca numaralandırılmalıdır.

• Başvuru formu ekleri ile bunları birbirinden ayıran separatörlerde yapılacak numaralandırma, mümkün ise bir numaralandırma aracı kullanarak yapılmalı, bu mümkün değil ise el ile düzgün bir şekilde yapılmalıdır.

• Başvuru formu ekleri ile bunları birbirinden ayıran separatörlerde numaralar sayfanın sağ üst köşesinde belirtilmelidir.

Başvurunun teslimi aşamasında başvuru paketinde yer alan belge ve dokümanlara sayfa numaralarının yazılıp yazılmadığı kontrol edilecektir.

Aksi durumlarda başvuru kabul edilmeyecektir.

F) BAŞVURU PAKETĐ ĐÇERĐK TABLOSUNUN OLUŞTURULMASI

Başvuru paketinin içeriğini ve sayfa numaralarının gösteren bir “ĐÇERĐK TABLOSU”

oluşturulmalıdır. Đçerik tablosu aşağıda yer alan format dikkate alınarak hazırlanmalıdır. Bu formata uyulması ve tüm belge-dokümanları sayfa numaralarının bu içerik tablosunda belirtilmesi zorunludur.

Đçerik tablosunun bütün sayfaları paraflanmalı ve Đçerik tablosunun son sayfasında imza, tarih ve sadece tüzel kişilikler için kaşe bulunmalıdır.

Bu tablo başvuru paketinin ilk kısmına yerleştirilmelidir.

Başvurunun teslimi aşamasında başvuru paketinde Đçerik Tablosunun olup olmadığı kontrol edilecektir. Aksi durumlarda başvuru kabul edilmeyecektir.

Benzer Belgeler