• Sonuç bulunamadı

3.1.1 Görevde Yükselme Sınavı Konu Başlıkları

Sınavda; Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 12. Maddesi hükmüne göre konular aşağıda belirtilmiştir.

Sorular aşağıda belirtilen konulardan hazırlanacaktır.

2016- İÜGYUDS

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI KONU BAŞLIKLARI T.C. ANAYASASI

1- Anayasanın Yükseköğretime İlişkin Maddeleri KANUNLAR

1- Yükseköğretim Mevzuatı

- 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu

- 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu

- 2923 sayılı Yabancı Dil Eğitimi ve Öğretimi ile Türk Vatandaşlarının Farklı Dil ve Lehçelerinin Öğrenilmesi Hakkında Kanun

- 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun Bazı Maddelerinin Değiştirilmesi ve Bu Kanuna Bir Ek Madde Eklenmesi Hakkında Kanun

- 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu

Yukarıda belirtilen Kanunlara ilişkin çıkarılan yönetmelikler, Bakanlar Kurulu Kararları ve Kanun Hükmünde Kararnameler

2- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu

3- 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu

4- 5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

5- 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu

6- 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu 7- 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu

8- 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu 9- 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun 10- 6245 sayılı Harcırah Kanunu

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELER

1- 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararname YÖNETMELİKLER

1- Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik

2- Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik 3- Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve

Unvan Değişikliği Yönetmeliği

4- Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 5- Devlet Memurlarının Şikâyet ve Müracaatları Hakkında Yönetmelik

6- Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik 7- Taşınır Mal Yönetmeliği

8- Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliği

2016- İÜGYUDS

8 3.1.2 Unvan Değişikliği Sınavı Konu Başlıkları

İlan edilen kadronun görev alanları ve görevin niteliğine ilişkin konular 3.2 SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

a) Cevap kâğıdında doğru cevap sayıları tespit edilir. Yanlış cevaplar dikkate alınmaz.

(Yanlış doğruyu götürmez)

b) Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

c) Yapılan sınavlarda hatalı soru/sorular çıkması durumunda hatalı bulunan soru/sorular her aday için doğru kabul edilecektir.

d) Sınava giren tüm adaylar için [Puan = (Doğru Sayısı /Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak başarı puanı hesaplanır.

e) Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılarak, 70 ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.

f) Adayların sınav puanı eşit olması durumunda başarı sıralaması Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 14. Maddesine göre yapılacaktır.

3.3 SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

a) Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

b) Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük gibi araçların sınav anında adayın yanında bulundurması,

c) Sınavlarda kopya çekenlerin, kopya verenlerin veya bunlara teşebbüs edenlerin, sınav kâğıtlarına belirtici işaret koyanların salon görevlilerince tespit edilmesi,

d) Sınav evrakına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek vb.)

e) Cevap kâğıdının değerlendirmesi yapılırken ikili veya toplu kopya çekildiğinin tespit edilmesi,

f) Sınava girecek aday yerine başka bir kişinin sınava girdiğinin anlaşılması halinde ilgililerin sınavı bir tutanakla saptanarak geçersiz sayılır. Her iki kişi hakkında da yasal işlem yapılır.

g) Başvuru belgesinde gerçeğe aykırı bildirimde bulunduğu anlaşılanların veya gerekli şartları taşımadığı daha sonra saptananların sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış olanların atamaları iptal edilir.

3.4 SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Sınav sonuçları, Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Sınav Takviminde belirtilen tarihlerde, Üniversitemizin http://www.inonu.edu.tr adresinde ilan edilecektir.

3.5 SINAVIN GEÇERLİLİK SÜRESİ

Sınav sonuçları, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavından itibaren altı ay süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadrolar için yapılacak müteakip sınava kadar geçerlidir.

2016- İÜGYUDS

3.6 SINAVA İTİRAZLAR

Sınav sonuçları Üniversitemizin resmi internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra 5 (beş) iş günü dilekçe ile doğrudan Sınav Kuruluna itiraz edebilir. Bu itirazlar, 10 (on) iş günü içerisinde incelenerek Sınav Kurulu tarafından adaya bildirilir.

Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan, ya da çıkarılan adayların konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Her türlü sınav evrakının aslı veya fotokopisi yargı organları dışında, bilgi edinme kanununun 7. Maddesine göre aday dâhil hiçbir kişiye ya da kuruma verilmez ve gösterilmez.

Yeni durumlar karşısında yapılması gereken düzenlemelerde Sınav Kurulu yetkilidir.

Gerektiğinde yapılabilecek değişiklikler Üniversitemizin http://www.inonu.edu.tr adresinde duyurulacaktır.

Başvurusu süresince başvuru sahipleri bu adresten değişiklikleri öğrenebileceklerdir.

3.7 ATAMA İŞLEMLERİ

Başarı puanı, yazılı sınav puanı esas alınmak suretiyle tespit edilir. İlan edilen kadro adedi kadar yedek adaylar belirlenir. Atanmaya hak kazanan personel, başarı sıralaması listesinin kesinleşmesini müteakip üç ay içinde en yüksek puandan başlamak üzere belirlenen başarı sıralamasındaki başarı puanlarına göre atanır.

Duyurulan kadrolardan;

a) Atanma şartlarını taşımadıkları için sınavların geçersiz sayılması veya bu sebeple atamaların iptal edilmesi, atanılan göreve geçerli bir mazeret olmaksızın süresi içinde başlanmaması ya da atanma hakkından vazgeçilmesi,

b) Emeklilik, ölüm, memurluktan çekilme veya çıkarılma, başka unvanlı kadrolara ya da başka bir kuruma naklen atanma,

sebepleriyle boş kalan veya boşalanlara, başarı sıralaması listesinin kesinleştiği tarihten itibaren altı aylık süreyi aşmamak üzere aynı unvanlı kadrolar için yapılacak müteakip sınava ilişkin duyuruya kadar, yedekler arasından başarı sıralamasına göre atama yapılır.

Benzer Belgeler