• Sonuç bulunamadı

37SATIH ANA EKRANI (SURF MAIN) ekranı aşağıdaki bilgileri

ÖZELLİKLER, EKRANLAR VE SERBEST SATIH MODU

37SATIH ANA EKRANI (SURF MAIN) ekranı aşağıdaki bilgileri

içermektedir (Şk.30):

> Düşük Pil Uyarı Durumu varsa Pil ikonu (iç çizgileri ile birlikte içi boş), Düşük Pil Alarm durumu varsa yanıp sönen Pil ikonu (bu durumda iç çizgileri bulunmayan içi boş)

> FREE grafiği

> SURF ve TIME ikonları ile Satıh Fasılası Süresi (dk: sn, 59:59 dakika: saniyeden büyükse sa: dk)

> DIVE ikonu ile söz konusu dalış gününde gereçekleştirilen en son dalışın sayısı (o gün içerisinde dalış yapılmamışsa 0) SATIH ANA EKRANI – Buton İşlevleri

• A butonu kısa süreli (2 saniyeden az) basılıp bırakıldığında SURF ALT 1 (Satıh Alternatif 1) ekranına (CDT Durum) giriş yapılacaktır. A butonu tekrar basılıp bırakıldığında SURF ALT 2 (Satıh Alternatif 2) ekranına (Yükselme, Süre, Sıcaklık) giriş yapılacaktır. A butonuna basılmazsa 5 saniye sonra bunlardan her birinden sonra Ana ekrana dönülecektir.

• A butonuna 2 saniye basıldığında Kayıt 1 (Log 1) ekranına dönülecek, A butonu tekrar basılıp bırakıldığında Geçmiş 1 (History 1) ekranına giriş yapılacaktır. A butonuna basılmazsa 5 saniye sonra bunlardan her biri Ana ekrana dönecektir.

• M butonu kısa süreli basılıp bırakılıdığında (2 saniyeden az) Kronograf Durum ekranına giriş yapılacaktır. İşlem için sayfa 28’e bakınız.

• A ve S butonunun her ikisini birlikte en az 2 saniye basılı tutarsanız SET Menu A dan Set U ya ve daha sonra Seri No ekranına geçersiniz.

• L butonuna basıldığında Işık aktif hale gelecektir.

• M butonuna 2 saniye basıldığında Saatin Varsayılan Saat ekranına dönülecektir.

Şk. 30 - SATIH ANA (23.dalıştan 1 saat

sonra)

38

SATIH ALTERNATİF 1 (CDT DURUM) ekranı aşağıdaki bilgileri içermektedir (Şk.31):

Serbest Dalış Modu CDT (Geri Sayım Aracı), geri sayım işlemini saat:dakika olarak yapan SAAT CDT’den farklı olarak geri sayım işlemini süre değerlerini dakika:saniye olarak hesaplayarak gerçekleştirir.

> TIMR grafiği

> Açık (ON) durumda ise ve bir geri sayım devam ediyor ise, yanıp sönen iki nokta işareti ve TIME ikonu ile Kalan Geri Sayım süresi (dakika: saniye)

> Geri Sayım Aracı Açık (ON) durumda ise ve süre kalmamış ise 0:00 ve OFF grafiği görüntülenecektir.

> Geri Sayım Aracı Kapalı (OFF) durumda ise, daha önce ayar-lanmış olan Geri Sayım Süresi (dk: sn) görüntülenecektir.

> Yanıp sönen OFF (veya ON) grafiği

• S butonu kısa süreli basılıp bırakıldığında (2 saniyeden az) Açık (ON) ve Kapalı (OFF) seçenekleri arasında geçiş yapılır.

> Bir Süre ayarlanmış ise, OFF seçeneğinden ON seçeneğine geçiş yanıp sönen iki nokta işareti ile gösterilen Geri Sayım Aracını çalıştıracaktır.

• CDT durum ekranı görüntülenirken Geri Sayım Aracı Kapalı (OFF) duruma getirilip A ve S butonuna eş zamanlı olarak 2 saniye basıldığında Dakika Ayar Noktası yanıp sönerek CDT Ayar ekranına giriş yapılacaktır.

• A butonu kısa süreli (2 saniyeden az) basılıp bırakıldığında cihaz Satıh Alternatif 2 (SURF ALT 2) ekranına giriş yapacaktır.

39

• M butonuna 2 saniye basılırsa veya 2 dakika boyunca hiçbir tuşa basılmazsa işlem Satıh Ana (SURF MAIN) ekranına dönecektir.

NOTLAR: CDT kurulup başlatıldığında (ON opsi-yonu seçilerek), satıhta OFF (kapalı) hale getirilene veya Süre Alarmın çaldığı, TIMR mesajının yanıp söndüğü (Şk. 32) ve CDT’nin OFF konumuna geçeceği 0:00’a (dk:sn) ulaşana kadar arka planda çalışmayı sürdürecektir.

1 saniyede 1.2 M / 4 FT iniş gerçekleştirildiğinde (yani, Dalış Moduna girilmesi) Free CDT çalışır halde ise çalışmaya devam edecektir.

Dalışlar esnasında CDT, OFF (kapalı) ve ON (açık) hale getirilebilir, fakat ayarlanamaz.

FREE CDT AYAR (sadece satıhta), ekranı şu bilgileri içermek-tedir (Şk. 33):

> TIMR grafiği

> Süre Ölçer ayarı (dk:sn), sabit iki nokta ve yanıp sönen dakika ayar noktası, TIME ikonu ile birlikte

> SEt grafiği

Şk. 32 - SATIH ANA CDT ALARMI

Şk. 33 - CDT AYARI

40

• Dakika Ayar Noktası yanıp sönerken S butonu kısa süreli bası-lıp bırakıldığında (2 saniyeden az olmak üzere), 0:’dan 59:’a 1 dakikalık artışlarla Ayar Noktalarında yukarı yönde ilerlenir.

• Dakika Ayar Noktası yanıp sönerken S butonu basılı tutul-duğunda Ayar Noktaları saniyede 8 oranında yukarı kaydırılır.

• M butonu kısa süreli basılıp bırakıldığında (2 saniyeden az) 1 dakikalık birim azalmaları şeklinde Ayar Noktalarında aşağı yönde ilerlenir.

• A butonuna kısa süreli basılıp bırakıldığında (2 saniyeden az) Dakika Ayar Noktası kaydedilecek ve/veya yanıp sönen Ayar Noktası ile Saniye Ayarına ilerlenecektir.

• Saniye Ayar Noktası yanıp sönerken S butonu kısa süreli basılıp bırakıldığında (2 saniyeden az olmak üzere), :00’dan :59’a 1 saniyelik artışlarla Ayar Noktalarında yukarı yönde ilerlenir.

• Dakika Ayar Noktası yanıp sönerken S butonuna basıldığında Ayar Noktaları saniyede 8 oranında yukarı kaydırılır.

• M butonu kısa süreli basılıp bırakıldığında (2 saniyeden az) 1 Saniyelik birim azalmaları şeklinde Ayar Noktalarında aşağı yönde ilerlenir.

• A butonuna kısa süreli basılıp bırakıldığında (2 saniyeden az) Saniye Ayar Noktası kaydedilecek, Set grafiğinin yerine yanıp sönen OFF grafiği Şk. 34) görüntülenecektir.

Şk. 34 - CDT AYARI (hazır)

41

• S butonu kısa süreli basılıp bırakıldığında (2 saniyeden az) ON (açık) seçeneğine geçilecek ve CDT başlatılacaktır.

• M butonu kısa süreli basılıp bırakıldığında (2 saniyeden az) ya da 2 saniye M butonuna basıldığında veya 2 dakika boyunca hiçbir butona basılmaazsa SATIH ANA ekranına dönülür.

SATIH ALTERNATİF 2 (SURF ALT 2), ekranı aşağıdaki bilgileri içermektedir (Şk. 35):

> Deniz seviyesinin üstünde bulunuluyorsa Yükseklik grafiği (EL-2’den EL-7’ye kadar)

> TIME grafiği ile Günün Saati (sa:dk:sn)

> Derece ikonu ve F grafiği (ya da C) ile sıcaklık

• A butonuna kısa süreli basılıp bırakıldığında (2 saniyeden az) SATIH ANA ekranına dönülecektir.

• 5 saniye sonra A butonuna basılmazsa işlem SATIH ANA ekranına dönecektir.

• L butonuna basıldığında Işık aktif hale gelecektir.

KAYIT

Kayıt Modu sondan başa doğru sırasıyla en son yapılmış 99 dalışa ilişkin bilgileri ekrana getirir (son yapılan dalış ilk olacak şekilde). Kayıt bilgileri başka bir dalış bilgisi üzerine yazılana kadar saklanır. 99 adet dalış aşıldıktan sonra en son tamamlanan dalış kayıt menüsüne eklenecek ve en eski dalış hafızadan silinecektir. Pilin çıkartılması görüntülenmek için saklanan Kayıt verilerini etkilemeyecektir.

Dalışlar her bir takvim gününde # 1’den başlamak üzere 1’den 99’a kadar numaralandırılacaktır. Gece yarısından sonra, sonraki günün ilk dalışı 1 numara olacaktır.

Şk. 35 - SATIH ALT 2

42

BDSI (Dalış Arası Satıh Fasılası) zaman ayarına bakılmaksızın Serbest Dalış Satıh Ana ekranı ya da Saatin Varsayılan Saat ekranı görüntülenirken 2 saniye A butonuna basılarak Kayıt Moduna erişim sağlanabilir.

Kayıt Moduna girildiğinde en son dalışa ait Kayıt 1 ekranı görüntülenecektir.

• A butonuna 2 saniye basılması ile diğer Kayıt ekranlarını atlanacak ve Geçmiş Moduna ilerlenecektir.

• Kısa süre (2 saniye’den az) A butonu basılıp bırakıldığında o dalışın Kayıt 2 ekranına daha sonra da Kayıt 3 ekranına giriş yapılacaktır.

• Kayıt 1 veya 2 ekranı görüntülenirken S butonuna basılması ile saniyede 8 oranında olmak üzere önceki dalışın Kayıt 1 ya da 2 ekranlarına kayılacaktır.

• Kısa süre S butonunun basılıp bırakılması işleminin tekrarlanması (her biri 2 saniyeden az olmak üzere) ile ekranlarda adım adım ilerlenir.

• Kısa süre M butonunun basılıp bırakılması işleminin tekrarlanması (her biri 2 saniyeden az olmak üzere) ile ekranlarda adım adım geri gelinir.

• 2 dakika boyunca herhangi bir butona basılmaması halinde Serbest Dalış Satıh Ana ekranına ya da Saatin Varsayılan Saat ekranına dönülecektir.

• L butonuna basılması ile ışık aktif hale gelecektir.

KAYIT (LOG) 1 ekranı şu bilgileri içerir (Şk. 36):

> No grafiği ve yanında o güne ait 1 ile 99 arasında dalış numarası

> MAX ve M (veya FT) embolleriyle Maksimum Derinlik

> Log ikonu (kitap şekilciği)

> SURF (satıh) ve TIME (zaman) sembolleriyle dalışın başladığı Dalış Öncesi Satıh Fasılası (SI) (eğer > 59:59 ise, dk: sn, sa:

dk,), Dive#1 simgesi varsa hiçbirşey görüntülenmez.

> DIVE ve TIME sembolleri ile Toplam Dalış Zamanı(sa:dk).

Şk. 36 - KAYIT 1

43 KAYIT (LOG) 2, ekranı aşağıdaki bilgileri içerir (Şk. 37):

> 12 saat formatında ayarlanmış ise AM (ya da PM) ikonu

> No grafiği ve yanında o güne ait 1 ile 99 arasında dalış numarası

> Log ikonu (kitap şekilciği)

> TIME ikonuyla birlikte dalışın başladığı Günün Saati (sa:dk:sn) ve dalış gerçekleştirilirken Saatin Varsayılan Saati Alternatif Zaman Saati seçilirse solda A grafiği görülür.

> Derece ikonu ile C (ya da F) şekli ile Sıcaklık (o dalışta kaydedilmiş minimum değer)

KAYIT (LOG) 3 (Profil)

Log 3 ekranı, PC ara yüz sistemini kullanmadan sahadaki dalışları analiz etmenize olanak sağlar. İniş istikametinde başlatılan dalış boyunca toplam dalış zamanı artarken ya da azalırken dalış Derinliği gözlemlenebilir.

KAYIT (LOG) 3, ekranı şu bilgileri içerir (Şk. 38 A/B):

> No grafiği ve yanında o güne ait 1 ile 99 arasında dalış numarası

> M (veya FT) ikonuyla Maksimum Derinlik

> Log ikonu (kitap şekilciği)

> O dalış için interaktif profil verilerini sunan ekranı gösteren Pro grafiği

> DIVE ve TIME sembolleri ile Toplam Dalış Zamanı(sa:dk)

• S butonuna basıldığında buton bırakılana kadar her bir EDT değeri için Derinlik değerleri gösterilecek ve EDT her bir gerçek zaman saniyesi için 8 saniye oranında artacaktır.

Şk. 37 - KAYIT 2

Şk. 38A - KAYIT 3 (2 saniyeden sonra)

Şk. 38B - KAYIT 3 (52 saniyeden sonra)

44

• Kısa süre S butonunun basılıp bırakılması işleminin tekrar-lanması (her biri 2 saniyeden az olmak üzere) ile EDT bir kerede 1 saniye artacaktır.

• Kısa süre M butonunun basılıp bırakılması işleminin tekrar-lanması (her biri 2 saniyeden az olmak üzere) ile EDT bir kerede 1 saniye azalacaktır.

• Herhangi bir zamanda A butonunun kısa süre basılıp bırakılması (2 saniyeden az) halinde veya Kayıt 3 ekranı görüntülenirken hiçbir butona basılmadan 2 dakika geçmesi durumunda cihaz Serbest Dalış Satıh Ana ekranına veya Saatin Varsayılan Saat ekranına dönecektir.

GEÇMİŞ

Saatin Varsayılan Saat ya da Satıh Ana ekranı görüntülenirken Geçmiş Moduna girmek için ilk Kayıt 1 ekranına giriş yapmak için 2 saniye A butonuna basınız ve daha sonra Geçmiş1 ekranına dönmek için tekrar 2 saniye bu butona basınız.

• A butonu basılıp bırakıldığında (2 saniyeden az) Geçmiş 2 ekranına giriş yapılacak, aynı butona tekrar basılması durumunda Geçmiş 3 ekranına, daha sonra tekrar basılması halinde ise Geçmiş 4 ekranına giriş yapılacaktır.

• A butonuna 2 saniye basılması halinde diğer Geçmiş ekranları atlanacak ve Saatin Varsayılan Saat ya da Satıh Ana ekranına dönülecektir.

• 2 dakika boyunca hiçbir butona basılmazsa, Saatin Varsayılan Saat ya da Satıh Ana ekranına dönülecektir.

• L butonuna basılması halinde Işık çalışacaktır.

Şk. 39A - GEÇMİŞ 1

Şk. 39B - GEÇMİŞ 1 (Maks Zaman)

45 GEÇMİŞ 1, ekranı şu bilgileri içerir (Şk. 39A/B, sayfa 44):

> HIST grafiği

> Maksimum 999:59:59’a (saat: dk: sn) kadar Toplam Dalış Zamanı, sonra 1000 - Hr grafiği, daha sonra ise 0:01’den (dk:sn) tekrar başlar.

> DIVE ikonu ile gerçekleştirilen toplam dalış sayısı (9999’a kadar)

GEÇMİŞ 2, ekranı şu bilgileri içerir (Şk. 40):

> Ekrandaki bilgilerin o zamana kadar kaydedilmiş Maks.

Derinlik olduğunu ve görüntülenen EDT’nin Maks. Derinlik ile bağlantılı olduğunu gösteren EVER grafiği

> MAX ve M (ya da FT) ikonları ile o zamana kadar elde edilmiş Maksimum Derinlik

> DIVE ve TIME ikonları ile söz konusu dalışa ait EDT (dk:sn) GEÇMİŞ 3, ekranı şu bilgileri içerir (Şk. 41):

> EVER ve t-d grafikleri, o zamana kadar kaydedilmiş en uzun EDT ve ekrandaki Maks. Derinlik o EDT ile ilintilidir.

> MAX ve M (ya da FT) ikonları ile dalışa ait Maksimum Derinlik

> DIVE ve TIME ikonları ile o zamana kadar kaydedilmiş en uzun EDT (dk:sn)

GEÇMİŞ 4, ekranı şu bilgileri içerir (Şk. 42):

> AVE grafikleri (Ortalamalar anlamına gelir)

> MAX ve M (ya da FT) ikonları ile Maksimum Derinlik, o ana kadar kaydedilmiş tüm dalışların ortalaması

> Dalış faaliyetinin her bir günü boyunca gerçekleştirilmiş ortalama dalış sayısımı gösteren xxd grafiği

> DIVE ve TIME ikonları ile kaydedilen tüm dalışların ortalama EDT’sini gösteren EDT (dk:sn)

Şk. 40 - GEÇMİŞ 2

Şk. 42 - GEÇMİŞ 4 Şk. 41 - GEÇMİŞ 3

46

SATIH AYAR MODLARI

Benzer Belgeler