• Sonuç bulunamadı

SANATTAN MODAYA GELİŞEN İSTANBUL

Belgede İSTANBUL DIŞ BASINDA (sayfa 51-58)

National Post (Sarah Nicole Prickett), Kanada, 23 Temmuz 2010

Kanada’nın İngilizce yayın yapan gazetelerinden National Post’un 23 Temmuz tarihli sayısında İstanbul’la ilgili aşağıdaki habere yer verildi:

“Bu yıl İstanbul’da bayrak yılı. 2010 Avrupa Kültür Başkenti olmasına binaen şehrin önemli yerlerine yaldızlı bayraklar asıldı. İstanbul’a gelen aydınlar Boğaz boyunca yeni filizlenen galeriler ve Beyoğlu’ndaki müzik festivali için gelmekte.

İstanbul inanılmaz bir şehir, evet!! Fotoğrafçı Deniz Koşan İstanbul’un fotoğraf sanatını geliştirmek için mükemmel bir şehir olduğunu çektiği fotoğraflarla desteklemekte. Hatta bu yüzden sanatçı Berlin’den İstanbul’a taşındı.

İstanbul artık şehir içinde bir bohem şehirdir. Bir moda öğrencisi olan Melis, İstanbul modasının New York modasına çok yakın olduğunu ve Taksim’de dünyanın her yerine özgü kıyafetler ve aksesuarları kolayca bulabileceğimiz söyledi. Tasarımcı Ümit Ünal ise bundan birkaç yıl önce kimsenin ileriye dönük bir moda düşüneceğini tahmin etmediğini ve bu yüzden modayı çok umursadığını belirtti. Tasarımcı şimdi ise İstanbul’un her yerinde Avrupa, Japonya, Amerika modasının estiğini söylüyor. Ünal ayrıca kendisinin ve aynı jenerasyonda bulunan yerli yabancı arkadaşlarının kentin potansiyel gücünü artırmak için İstanbul’da çalışmak istediklerini söyledi.

2001 yılında kurulan çağdaş galeride yönetici olan Cihan Ataş ise Türk pazarının daha evvelki yıllar daha küçük ve kapalı olduğunu, zengin bir kültür mirasına sahip olan İstanbul’da

gelişmekte olan Türk sanatının bir dönem engellenmiş olsa da korunduğunu, şimdilerde de çağdaş sanatın hızlı bir şekilde ilerlediğini söylüyor.

Türk sanatının böyle ilerlemesi unutulmuş pek çok sanatın tekrar gün ışığına çıkacağının bir göstergesidir. Bunlardan bir tanesi ise “Gölge Oyunu” diğer adıyla “Hacivat ve Karagöz”dür.”

Haberin detayı için aşağıdaki linke tıklayınız:

http://www.nationalpost.com/life/Turk+play/3315602/story.html

KATKIDA BULUNANLAR

İBB Dış İlişkiler Müdürlüğü Uzmanları;

Abdulvahap SEVİM Adem VARICI

Ahmet AKSU Ali ÇETİN Ayşe EKMEKÇİ

Derya EREN Emre DÜNDAR Eyyüp YILDIRIM Fahri Murat TUNCAY

Gülgün ŞAHİN Hulusi KÖSE İbrahim ERNAM

Özgün SUBAŞI Ülkü GÜL Volkan TOPÇU Yasin SUNKUR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Müdürlüğü Kemalpaşa Mh. Şehzadebaşı Cd.

No:25 34134 Fatih-İSTANBUL Tel: 0 212 455 21 85 Faks: 0 212 455 26 42

E-mail: irelations@ibb.gov.tr

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ | DIŞ İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ

DIŞ BASINDA

27 Temmuz-03 Ağustos 2010

Le Figaro The INDEPENDENT New York Times Daily Express Le Monde The Guardian Şarkul Awsat FOX AlHayat

El-Halic Diplomatique Al Jazeera Vremya Novostey BTV Ta Nea Die Welt Newsweek Herald Tribune China Post

İSTANBUL

“HÜSEYİN ÇAĞLAYAN: 1994-2010” SERGİSİ İSTANBUL MODERN’DE

Tourist Blogger, 29 Temmuz 2010

Seyahat ve turizm alanında yayın yapan Tourist Blogger adlı internet portalı, 29 Temmuz tarihli kapsamlı sergisine ev sahipliği yapıyor. ITKIB tarafından düzenlenen sergi, 15 Temmuz-24 Ekim 2010 tarihleri arasında İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı, İstanbul Moda Akademisi, İstanbul Moda Haftası 2010 ve Tasarım Müzesi’nin desteği ile gerçekleştirilecek.

İngiltere'de iki kez "Yılın Tasarımcısı" seçilen Hüseyin Çağlayan, günümüzde moda alanında çalışan en ilerici isimlerden biri olarak tanınıyor. Sanatçı, çalışmalarının ardında yatan fikirler ile ilk bakışta modayla ilişkilendirilemeyen antropoloji, tarih, bilim, felsefe ve teknoloji gibi disiplinler arasında geçişler yapıyor.

Sergide, moda koleksiyonlarının yanı sıra enstalasyonlar yapan, kısa filmler yöneten ve sahne performansları için kostümler tasarlayan Çağlayan'ın 1994-2009 yılları arasında ürettiği moda koleksiyonları, sanat ve film projeleri bir araya gelecek.

Sergilenen çalışmalar Çağlayan'ın yaratıcı yaklaşımını, esin kaynaklarını ve genetik, teknolojik ilerleme, yer değiştirme, göçmenlik ve kültürel kimlik gibi alanlardaki fikirlerini ortaya koyacak. Serginin küratörlüğünü Donna Loveday yapıyor.”

Haberin detayı için aşağıdaki linke tıklayınız:

http://www.touristblogger.com/news/hussein-chalayan-1994-2010-exhibition-istanbul/

“ATATÜRK HAVALİMANI’NIN MUHTEŞEMLİĞİ HEATHROW’U GÖLGEDE BIRAKIYOR”

Daily Telegraph, İngiltere, 2 Ağustos 2010

Londra’nın Türk kökenli Belediye Başkanı Boris Johnson, 25 yıl sonra geldiği İstanbul’da Atatürk Havalimanı'nı göklere

geçiren Johnson, yaşadıklarını Daily Telegraph gazetesinde yazdı.

Atatürk Havaalanı'na duyduğu hayranlığı dile getiren Johnson, 'Bu muhteşem havaalanı Türkiye'nin nasıl havalandığını, Heathrow ise İngiltere'nin kanatlarının kırılmışlığını temsil ediyor' dedi.

25 yıl önce çekilen 'Rusya'dan Sevgilerle' isimli James Bond filmindeki Yeşilköy Havaalanı'nın bungalov benzeri bir binaya benzediğini hatırlatan Boris Johnson, bugün ise Atatürk Havalimanı'nın 'uluslararası bir abide' olduğunu belirtti. Johnson, 'İlk kez 25 yıl önce ziyaret ettiğim bu şehirde şimdi Boğaz'ın kenarına sıralanmış yeni oteller, bikini ve biralarla dolu eğlence merkezleri ve minarelerle yarışan dev gökdelenler gördük' dedi. Bazı kişilerin yıllardır Türkiye'nin AB'ye katılımının hem Türkiye hem Avrupa iyi için olacağını söylediğini anımsatan Johnson, 'Ama artık Türklerin bu soruna eskisi gibi ilgi göstermediklerini, hatta olumsuz bile baktıklarını görmek şaşırtıcıydı. Adeta patlama yaşayan İstanbul'u görünce bunun nedenini anladım. Öyle ya, Türk iş dünyası Ortadoğu ve eski Sovyet cumhuriyetlerinin ilgi merkezi olmuşken, onlar niye Avrupalı bürokratların kurallarına boyun eğsinler ki?' diye sordu.

--Heathrow Gölgede Kalıyor--

Atatürk Havalimanı muhteşemliğiyle Heathrow'u gölgede bıraktığını ve Türklerin Avrupa'nın ulaşım altyapısından öğrenecek bir şeyleri olmadığını ifade eden Johnson, 'Hem biz niçin İstanbul'da bir gün geçirdik, biliyor musunuz? Çünkü Londra'daki radarlardan biri yağmur nedeniyle bozulmuştu ve tam bir buçuk saat boyunca Heathrow'a tek bir uçak inemediği için bizimki de ertelenmişti' diye yazdı.

Haberin detayı için aşağıdaki linke tıklayınız:

http://www.telegraph.co.uk/comment/columnists/borisjohnson/7921660/Turkey-is-taking-off-but-with-Heathrow-our-wings-are-clipped.html

Belgede İSTANBUL DIŞ BASINDA (sayfa 51-58)

Benzer Belgeler